Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το gaming industry εδώ και χρόνια διψάει για καλή προβολή και πληρώνει για αυτό. Και όταν δεν υπάρχει καλή προβολή για ένα game, τότε η εταιρεία μπορεί να λάβει και... τα μέτρα της. Μια τέτοια περίπτωση ήταν αυτή του Jeff Gerstmann, αρθρογράφου του Gamespot ο οποίος το 2007 δεν είπε και τα καλύτερα για το Kane & Lynch. Το άρθρο αναφέρει ότι ο publisher ζήτησε από το Gamespot να απολύσει τον εν λόγω αρθρογράφο. Άλλα στόματα λένε ότι πίεσε η ίδια η Sony ότι αν δεν γίνει απόλυση, θα αφαιρέσει κάθε διαφήμιση που έχει στο site. Ο Gerstmann τελικά απολύθηκε. Για ένα review. Για μια χαμηλή βαθμολογία.
Πηγή:
https://www.forbes.com/sites/erikkain/2012/03/21/gaming-the-system-how-a-gaming-journalist-lost-his-job-over-a-negative-review/#4a27de944f25
https://kotaku.com/yes-a-games-writer-was-fired-over-review-scores-5893785

Μετά έχουμε την Warner Bros που πλήρωσε γνωστούς Youtubers όπως ο PewDiePie ώστε αυτοί να μιλήσουν με θετικά-πληρωμένα λόγια για τα games της, ώστε οι τελευταίοι να τα προωθήσουν στους ακόλουθούς τους και γενικά σε όλους τους πιθανούς αγοραστές. Πληρωμένα reviews και εδώ λοιπόν.
https://screenrant.com/warner-bros-paid-pewdiepie-positive-youtube-reviews/

Οι περιπτώσεις όπου έχει γίνει γνωστό κάτι τέτοιο είναι πολλές, οι περιπτώσεις όπου έχουν πληρωθεί αρθρογράφοι, Youtubers και streamers για reviews και θετική προβολή είναι άπειρες και ίσως να μην τις μάθουμε ποτέ.

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή δεν μπορούν να χωνέψουν ότι παίρνει χαμηλή βαθμολογία ένα game και ψάχνουν να βρουν τρόπο για να το αποτρέψουν ;!;!; WTF?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει game στην πρόσφατη ιστορία με τόσα πολλά καταφανώς πληρωμένα reviews όσα το TLOU2...

• Like 2
Δημοσ.
Στις 22/7/2020 στις 9:55 ΜΜ, sweetemily είπε

Η λογική είναι να προλάβει να πουλήσει το παιχνίδι έστω αυτές τις 3-4 ημέρες πριν δουν οι πιθανοί αγοραστές τα user reviews. Οπότε τις πρώτες 3 ημέρες θα βλέπουν μόνο τα πληρωμένα/χορηγούμενα 10αρακια από τα γνωστά πληρωμένα gaming sites. Logic.

Δυστυχώς έτσι είναι φίλε παλιά δεν υπήρχε τέτοια πονηριά και οι reviewers ήταν σωστοί .Τώρα είναι σε στυλ gimme gimme money και θα τα βρούμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/7/2020 στις 11:11 ΜΜ, vgeovai είπε

Η αλήθεια είναι ότι το ίδιο σκέφτηκα. Αν και γενικός έχω γράψει αυτά τα site στα @ρχίδια@ μου χρονια τώρα.  Βλέπω κάνα δυο gameplay βιντεάκια στο yt και κρίνω αντί να ακούω κάθε βλαμμένο.

Γενικότερα νομίζω η όλη φάση του "user generated content" κάθε μορφής έχει αρχίσει και ξεθωριάζει, έχουμε καταλάβει επιτέλους ότι η οπτική γωνία του καθένα είναι τελείως διαφορετική και το τί αρέσει σε μένα είναι τελείως διαφορετικό απ'το τί αρέσει στον άλλο συνεπώς απλά το αγνοούμε. Πλέον έχει πάει και στο διάολο κάθε μορφής αντικειμενικότητα έτσι και αλλιώς, οπότε τί βάση να δώσω στο υποκειμενικό του καθενός? 

Ο καθένας από την ψευτο-ανωνυμία του internet μπαίνει οπουδήποτε και σχολιάζει/βαθμολογεί το οτιδήποτε χωρίς να ξέρουμε καν εμείς οι υπόλοιποι αν είχε ΟΝΤΩΣ εμπειρία από αυτό. Και φυσικά δεν ξέρουμε αν 5 λεπτά πριν το review τον χώρισε η γκόμενά του, πέθανε η γάτα του, αν είχε περίοδο ή ότι σκατά μπορεί να επηρεάσει έναν άνθρωπο και να τον κάνει crybaby ώστε να ασχοληθεί να γράψει review. 

Ειδικά στα φαγητά και στα games είναι τελείως ΓΕΛΟΙΟ να προσπαθείς να βγάλεις άκρη απ'τις βαθμολογίες του κάθε πικραμένου. Άνοιξε πρόσφατα μαγαζί γνωστός μου στη Γλυφάδα και τα 17 (!!!) πρώτα reviews ήταν τα δικά μας. Θα μου πεις βλέπεις την ημερομηνία και κρίνεις. Ναι οκ, γιατί θα κάτσω εγώ μετά να ψάχνω πότε μπήκε το review για να πω αααααα τους κολλητούς του έβαλε.. Και πάει μετά η πρώην γκόμενα του ενός επειδή την έγραψε στα @@ του και γράφει 2/5 χωρίς καν να αναφέρεται στο ΦΑΓΗΤΟ!!!

image.png.cfa0cf9c2fe0d4de82ee0ab2268a96a4.png

Στα games πάει ο άλλος και βαθμολογεί 2 ώρες μετά το launch, χωρίς να το έχει βάλει καν στο καλάθι του amazon το game, όχι να προλάβει να το παίξει κιόλας 3/10 αστέρια επειδή το game ασχολείται με gay χαρακτήρα (αν είναι gay non-friendly ο "reviewer") ή 3/10 αν ΔΕΝ ασχολείται με gay χαρακτήρα το παιχνίδι επειδή ΕΙΝΑΙ gay friendly ο reviewer. Ή επειδή δε γουστάρει Εβραίους, ή ότι sick μυαλό έχει ο καθένας, βλέπε περίπτωση Last of us. 

E βάλτε λοιπόν τις βαθμολογίες εκεί που ξέρετε και αφήστε μας εμάς που έχουμε ακόμα (για όσο ακόμα τελοσπάντων) μια κριτική σκέψη να δούμε 2-3 gameplay videos και να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ να δούμε αν μας αρέσει το game. Με το ζόρι να προσπαθεί τώρα ο κάθε nonlifer να μου επηρεάσει τη γνώμη...

Και έχεις τους άλλους εδώ να λένε το κάνανε επίτειδες για να βάζουν τους δικούς τους τους πληρωμένους να βάζουν βαθμολογίες. Αφού και αυτοί 36 ώρες μετά θα ψηφίζουν, τί διαφορά έχει. Wtf? 

17 ώρες πριν, chakotay7 είπε

Ειναι να εμπιστεύεται κανείς μετά οποιαδήποτε κριτική στο ίντερνετ; Όχι μόνο για παιχνίδια, γενικά...

Γενικότερα είναι να εμπιστεύεσαι κριτική? Αφού προφανώς όλοι έχουμε άλλα μέτρα και σταθμά. 

Προσωπικά από εποχές PC Master και Pixel θυμάμαι να βλέπω τρελές βαθμολογίες σε games της Sierra πχ Leisure Suit Larry ή Kings Quest, και τα παιχνίδια για ΜΕΝΑ να μην παίζονται. Ήταν άθλια, δε μου ταίριαζαν καθόλου, ήμουν της σχολής Lucas Films (Lucas Arts αργότερα) με Monkey Island και Loom. Ε sorry αλλά δεν μπορώ να βάλω 95% στο Monkey Island και στο Kings Quest, δεν γίνεται, δεν μου πάει. Δεν αμφισβητώ επ'ουδενί την κρίση του Τσουρινάκη, τον οποίο είχα και την χαρά μετά από πολλά χρόνια να γνωρισω, αλλά η άποψη του σεβαστή μεν αλλά δική του άποψη. 

Η μοναδική κριτική που μπορείς υπό συνθήκες να εμπιστευθείς είναι για τελείως αντικειμενικά πράγματα. Για οτιδήποτε υποκειμενικό, είναι τελείως λάθος να εμπιστευθείς.

Επεξ/σία από polaki

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...