Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, polaki said:

Φίλε apple fan εδώ, δικός σας είμαι. Άστο, στην ονοματοδοσία των iPhone τα έχουμε κάνει πουτάνα. Να λέμε και τις αλήθειες που και που... 

Τώρα δεν είναι καλύτερα; Στο 12 εννοώ. 

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

με τοσο μικρές μπαταρίες βγάζουν μέρα τα τηλέφωνα? οχι το 12 αλλα το 11 τώρα που κάποιοι το έχετε την παλεύει σε μια μεγάλη μέρα 16 ώρες ενεργο και 6-7 sot?

Ακόμα και τώρα το καλοκαίρι, που η φωτεινότητα της οθόνης πάει στο μέγιστο κάθε φορά που χρησιμοποιώ το τηλέφωνο σε εξωτερικό χώρο, δεν έχει υπάρξει μέρα που να βάλω το κινητό στη πρίζα και να έχει μείνει λιγότερο από 20% μπαταρία.

Δεν έχω λογαριασμούς social media, οπότε δεν ξημεροβραδιάζομαι κάνοντας scrolling στο instagram/facebook, ούτε παίζω παιχνίδια στο κινητό.

Κάνω και δέχομαι όμως πολλές κλήσεις,email, λήψη και αποστολή φωτογραφιών καθως και χρησιμοποιώ 3-4 εξειδικευμένες εφαρμογές για τη δουλειά μου.

4G και όλα ανοιχτά πάντα.

Δεν χρησιμοποιώ ταχυφορτιστή. Η υγεία της μπαταρίας είναι στο 100% και το τηλέφωνο το αγόρασα 30 Οκτωβρίου.

Το χειμώνα έπεφτα για ύπνο με 40-45% μπαταρία να απομένει. 

Καθόλου άσχημα θα έλεγα.

Επεξ/σία από MAFAKA
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Τώρα δεν είναι καλύτερα; Στο 12 εννοώ. 

Σαφώς, αρκεί να μείνει εκεί. Η μετάβαση του ονόματος από το Plus στο Max ήταν άσκοπη. Και το ότι δεν υπήρχε 11 Max, αλλά μόνο 11 Pro Max μπέρδευε ακόμα περισσότερο. Από κει και πέρα φυσικά αφού κρίνανε ότι έπρεπε να υπάρχουν 2 συσκευές, η απλή και η Pro, αναγκαστικά πάμε σε "διπλό" όνομα. 

Ρεαλιστικά όμως, ξέρουμε όλοι οτι το 11 είναι ένα αδύναμο τηλέφωνο, και ουσιαστικά δεν έπρεπε να βγει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας σε iPhone 11 αν δεν είναι Pro, η γνώμη μου είναι αυτή. Απλά ήταν ένας "έξυπνος" τρόπος για να ανέβουν οι τιμές στα "κανονικά" iPhone, δηλαδή τα Pro. Το 11άρι το σκέτο προσωπικά δεν το θεωρώ καν άξιο να είναι στη γκάμα. 

Για να μην παρεξηγηθώ, θα το θέσω κάπως έτσι προς τους αυτοκινητόφιλους: Η Boxster δεν δικαιούται να έχει το σηματάκι της Porsche μπροστά. Δεν λέω ότι είναι κακό αμάξι, αλλά ΜΗΝ πάρεις Boxster, δεν υπάρχει λόγος, πάρε κάτι άλλο. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Ακόμα και τώρα το καλοκαίρι, που η φωτεινότητα της οθόνης πάει στο μέγιστο κάθε φορά που χρησιμοποιώ το τηλέφωνο σε εξωτερικό χώρο, δεν έχει υπάρξει μέρα που να βάλω το κινητό στη πρίζα και να έχει μείνει λιγότερο από 20% μπαταρία.

Δεν έχω λογαριασμούς social media, οπότε δεν ξημεροβραδιάζομαι κάνοντας scrolling στο instagram/facebook, ούτε παίζω παιχνίδια στο κινητό.

Κάνω και δέχομαι όμως πολλές κλήσεις,email, λήψη και αποστολή φωτογραφιών καθως και χρησιμοποιώ 3-4 εξειδικευμένες εφαρμογές για τη δουλειά μου.

4G και όλα ανοιχτά πάντα.

Δεν χρησιμοποιώ ταχυφορτιστή. Η υγεία της μπαταρίας είναι στο 100% και το τηλέφωνο το αγόρασα 30 Οκτωβρίου.

Το χειμώνα έπεφτα για ύπνο με 40-45% μπαταρία να απομένει. 

Καθόλου άσχημα θα έλεγα.

μια χαρα. αφου με αυτα τα Mah βγάζει τοσο χρονο μπορει να κρατησει τις ίδιες η και ελαχιστα μικροτερες μπαταριες.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Στο Χ της δουλειάς που φυσικά δεν έχω κανένα social, ξεχνάω να το φορτίσω. Πολλές φορές το φορτίζω απλά ψυχολογικά, χωρίς να υπάρχει λόγος. Στο προσωπικό που έχω instagram και messenger (δεν έχω Facebook app), η μπαταρία μέχρι το απόγευμα έχει πεθάνει. Πλέον έχω κλείσει τις ειδοποιήσεις στο insta ΤΕΛΕΙΩΣ και έχω ενημερώσει όλους τους "πραγματικά" γνωστούς μου να μη στέλνουν μηνύματα εκεί, γιατί δεν θα τα δω. Ακόμα και όταν έμπαινα insta μόνο και μόνο για τα μηνύματα, η μπαταρία εξαφανιζόταν. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ εννοείται ότι background app refresh και λοιπές ΑΗΔΙΕΣ τα έχω απενεργοποιημένα, και φυσικά κλείνω κανονικά το app όταν βγαίνω. Και ας λέει η Apple ότι και καλά δεν τρώει ούτε μπαταρία αλλά ούτε και μνήμη. Δεν ξέρω αν αυτό ή η τράπεζα της Ανατολής είναι το μεγαλύτερο ψέμα της 10ετίας που διανύουμε. Μάλλον το πρώτο...

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια για το 12 περιμένω μικρή μπαταρία αν σκεφτούμε ότι οι διαστάσεις θα είναι μικρότερες και από του SE 2... 

Για τα υπόλοιπα, κάτσε να δούμε τι απαιτήσεις θα έχει ο Α14 και τη αυτονομία θα βγάζουν οι συσκευές γιατί το βλέπω να κλαίει το κάθε πικραμένο hateboy...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 minutes ago, polaki said:

Η μετάβαση του ονόματος από το Plus στο Max ήταν άσκοπη. Και το ότι δεν υπήρχε 11 Max, αλλά μόνο 11 Pro Max μπέρδευε ακόμα περισσότερο.

Γι' αυτό λέω κι εγώ ότι είναι καλύτερα τώρα. Το "MAX" εμένα μου φαίνεται πιο ακριβής χαρακτηρισμός, άσχετα με το bold. Καλύτερα που το άλλαξαν.

11 minutes ago, polaki said:

Στο Χ της δουλειάς που φυσικά δεν έχω κανένα social, ξεχνάω να το φορτίσω. Πολλές φορές το φορτίζω απλά ψυχολογικά, χωρίς να υπάρχει λόγος. Στο προσωπικό που έχω instagram και messenger (δεν έχω Facebook app), η μπαταρία μέχρι το απόγευμα έχει πεθάνει. Πλέον έχω κλείσει τις ειδοποιήσεις στο insta ΤΕΛΕΙΩΣ και έχω ενημερώσει όλους τους "πραγματικά" γνωστούς μου να μη στέλνουν μηνύματα εκεί, γιατί δεν θα τα δω. Ακόμα και όταν έμπαινα insta μόνο και μόνο για τα μηνύματα, η μπαταρία εξαφανιζόταν. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ εννοείται ότι background app refresh και λοιπές ΑΗΔΙΕΣ τα έχω απενεργοποιημένα, και φυσικά κλείνω κανονικά το app όταν βγαίνω. Και ας λέει η Apple ότι και καλά δεν τρώει ούτε μπαταρία αλλά ούτε και μνήμη. Δεν ξέρω αν αυτό ή η τράπεζα της Ανατολής είναι το μεγαλύτερο ψέμα της 10ετίας που διανύουμε. Μάλλον το πρώτο...

Επίσης παρατηρώ κάθε καλοκαίρι που πάω σε μέρος με κακό σήμα, ότι η διάρκεια της μπαταρίας πέφτει αισθητά, πράγμα που κάνει τις συγκρίσεις μεταξύ χρηστών (όπως εδώ που λέει ο καθένας την εμπειρία του) αρκετά σχετικές.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, polaki είπε

κλείσε και το GPS, 4g, wifi, Bluetooth και την φωτεινότητα στο 0 ή αλλιώς πάρε ένα Nokia 3210 τα ίδια θα κάνεις και με αυτό 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Επίσης παρατηρώ κάθε καλοκαίρι που πάω σε μέρος με κακό σήμα, ότι η διάρκεια της μπαταρίας πέφτει αισθητά, πράγμα που κάνει τις συγκρίσεις μεταξύ χρηστών (όπως εδώ που λέει ο καθένας την εμπειρία του) αρκετά σχετικές.

Nαι εννοείται αυτό, είναι η μέρα με τη νύχτα. Στο σπίτι δεν έχω καλό σήμα (πρακτικά μόνο με wifi assist μιλάω) και η μπαταρία μες το ΣΚ τελειώνει σαφώς πιο γρήγορα στη Voda. Η Cosmote απ'την άλλη που είναι το εταιρικό και πιάνει πολύ καλύτερα δεν έχει θέμα, η μπαταρία διαρκεί αρκετά περισσότερο. 

1 λεπτό πριν, pOLoS είπε

κλείσε και το GPS, 4g, wifi, Bluetooth και την φωτεινότητα στο 0 ή αλλιώς πάρε ένα Nokia 3210 τα ίδια θα κάνεις και με αυτό 

Ωραίος thanks, θα το έχω υπόψη μου να παίζω και φιδάκι. Πίσω στη φωλιά σας τώρα trolls.

Δημοσ.

Εντάξει αμα ισχύει κ αυτό πραγματικά τι να πω...χωρίς ακουστικά χωρίς φορτιστή μικρότερη μπαταρία έγινε....απλά τραγωδία ( είμαι χρήστης iphone από το iphone 4)

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, polaki είπε

Η μετάβαση του ονόματος από το Plus στο Max ήταν άσκοπη

Καθόλου άσκοπη φίλε .

Το Plus μέχρι και το 8 ονομαζόταν plus γιατί είχε να σου προσφέρει εκτός της μεγαλύτερης οθόνης και έξτρα Ram και έξτρα κάμερες και έξτρα δυνατότητες στις κάμερες και landscape mode .

Plus δηλαδή από το μικρό .

Από το X και μέχρι το 11 pro το “max” είναι γιατί απλά είναι ακριβως το ίδιο τηλέφωνο με ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες (λίγο χειρότερη αυτονομία μόνο ) εκτός το ότι είναι μεγαλύτερο ..

Max δηλαδή .

Από το 7 πήγανε στο 8 (πολύ λογικό ) και παρουσιάσανε και το επετειακό τους μοντέλο που το ονόμασαν Χ (δέκα ) 

Την επόμενη ανανέωσαν ΜΟΝΟ τη σειρά 10 και χωρίς να αλλάξουν τίποτα εξωτερικά πήρε το s όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια .

Την επόμενη το τηλέφωνο ανανεώθηκε ελαφρώς αισθητικά και εγένετο 11 

Δεν μπορώ να καταλάβω που μπερδεύεσαι 

Στα του άρθρου τώρα .

Με μια σχετική έρευνα στο διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένου και του αρθρογράφου ) μπορεί ο οποιαδήποτε να καταλάβει ότι η μείωση της χωρητικότητας είναι ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ φέτος αφού ΗΔΗ έχουν δωθεί τα dummies των συσκευών για την κατασκευή των θηκών .

Από αυτά καταλαβαίνεις πως οι φετινές συσκευές θα είναι αισθητά πιο λεπτές από πέρσι όποτε είναι αδύνατον να χωρέσει η Apple μεγαλύτερη μπαταρία φέτος .

Ευελπιστώ τουλάχιστον σε ίδια με τα φετινά επίπεδα αυτονομίας λόγω των 5 nm του A 14 και της απουσίας 120hz το οποίο (σύμφωνα με τα τελευταία leaks ) είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο ...

4 ώρες πριν, bill987 είπε

Χωρίς ακουστικά οκ, χωρίς φορτιστή οκ, τώρα και χωρίς μπαταρία!!!

Έχουν πάει το κέρδος τους σε άλλο επίπεδο, ωραίοι εκεί στην apple!

:D :D :D

Έλα ρε δεν θα έχει μπαταρία !

Στα σοβαρά τώρα .

Η Apple αφαίρεσε ~300 mAh Από το κορυφαίο σε αυτονομία τηλέφωνο για φέτος . ( για να είμαι δίκαιος σε ένα από τα δυο κορυφαία )

Αλήθεια η Samsung με το note που αφαιρεί 500(!) mAh από το ήδη τραγικό σε αυτονομία galaxy s20 ultra των 1400€ (με φορτιστή )  δεν σε αφορά να υποθέσω έτσι ;

Γιατί δεν είδα σχόλιο εκεί ...

Επεξ/σία από Chris_BMW
  • Like 3
Δημοσ.

Αρχικα μην πιστεύετε τα πάντα , έτσι έλεγαν και για το refresh rate στα προ μοντέλα θα είναι 120hz και μετά το άλλαξαν πάλι και έλεγαν μόνο 60hz.

Επισης αν υπολογίσεις ότι ο επεξεργαστής A14 θα ξοδευέι 30% λιγότερη ενέργεια , ίσως να βγαίνει το ίδιο τελικά.

Αν και το ίδιο να βγαίνει δεν υπάρχει λόγος να αφαιρέσεις απο τη μπαταρία, αν μπορείς να την κάνεις ακόμα καλύτερη γιατί να μην την κάνεις? Εφόσον ο κόσμος το ζητάει.

Παντως όλα αυτα γίνονται για τον χώρο που πιανει το 5G το οποίο εμείς θα χρησιμοποιήσουμε σε 10 χρόνια και μας είναι εντελώς αχρηστο. Κρίμα να σκέφτονται μόνο την Αμερική και όχι τις υπόλοιπες τριτοκοσμικές χώρες οπως η Ελλάδα που δε θα χρησιμοποιήσουν ποτέ κάτι τέτοιο και θα το κουβαλάνε τσάμπα στο κινητό τους (με αρνητικό αντίκτυπο στην μπαταρία)

Δημοσ.

εντάξει μην ψαρώνετε με τους αριθμούς , αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε πραγματική χρήση

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, AtiX είπε

Για τα υπόλοιπα, κάτσε να δούμε τι απαιτήσεις θα έχει ο Α14 και τη αυτονομία θα βγάζουν οι συσκευές γιατί το βλέπω να κλαίει το κάθε πικραμένο hateboy...

Δηλαδή έστω ότι ο A14 θα καταναλώνει λιγότερο από τον A13, τότε πρέπει να μικρύνει τη χωρητικότητα της μπαταρίας; Το βέλτιστο και το πιο λογικό δεν είναι να προσπαθεί να επιτύχει μεγαλύτερη αυτονομία;

Επεξ/σία από Gioandro
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Γιατί; iPhone 12 και iPhone 12 Pro, σε μικρή και μεγάλη διάσταση. Καλύτερα από πριν μου φαίνεται (ή επηρεάζομαι απ’ το ότι περιμένω εναγωνίως το 5.4. Απ’ το φορτηγό θα το αρπάξω, πριν μπει στο μαγαζί. 😂)

το iphone 12 στις 5,4" στην ουσια ειναι το SE2 οπως θα επρεπε να ειναι, 😍

το κακο ειναι οτι πλεον εχω το iphone X  εδω κι εναμισι χρονο και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος οποτε δυσκολα πλεον να χαμηλωσω σε ιντσες..

παραμενει ομως μια καλη αναβαθμιση απο το original SE και για τους λατρεις του μικρου μεγεθους

υγ. τα iphone δε χρειαζονται μεγαλη μπαταρια εφοσον η οθονη τους εχει ακριβως γιαυτο το λογο χαμηλο refresh rate ενω το λειτουργικο ειναι optimized για την καλυτερη διαχειριση της

το iphoneX που εχω πανω απο εναμισι χρονο με χωρητικοτητα στα 2716 mAh ειναι στο 93% health και βγαζει ανετα μιαμισι μερα με μια φορτιση

Επεξ/σία από Odyss3us

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...