Aggeluska Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα στην παρέα. Ήρθε ο καιρός να κανω την πρακτική μου στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος που παρακολουθώ. Γενικά, πάντα σκεφτόμουν να την κάνω στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία ή στην Γερμανία. Σύμφωνα με την σχολη μου μπορω να κανω πρακτική τον Νοέμβριο. Η πρακτική πρέπει να έχει διάρκεια 3μηνων. Τώρα, γνωρίζω πως υπάρχει το erasmus+ αλλά δεν νομίζω οτι προλαβαίνω τα deadlines. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπον, αν μπορω να κανω την πρακτικη μου στο εξωτερικο χωρις το προγραμμα erasmus+ και επιπλέον θα ηθελα να μαθω σε ποιες σελιδες να ψαξω για πρακτικη για τις συγκεκριμένες χωρες. Γενικά, οποιαδηποτε πληροφορία θα ηταν χρησιμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ανήξερη Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 H Πρακτική είναι υποχρεωτική στη Σχολή σου; Αν ναι, να ρωτήσεις και τους ίδιους τι άλλες δυνατότητες υπάρχουν πέρα από το Erasmus+. Θα μπορούσα να σου πω περισσότερα αν την έκανες μέσω Erasmus+, αλλά όντως έχεις χάσει την προθεσμία. Συνήθως η προθεσμία των αιτήσεων λήγει Φεβρουάριο, Μάρτιο ή Απρίλιο (ανάλογα με το Πανεπιστήμιο), ενώ τέτοιο καιρό έχουν ήδη βγει τα αποτελέσματα για τις Πρακτικές του επόμενου ακαδημαΪκού έτους. Βέβαια, και μέσω Erasmus+ να την έκανες, πάλι θα έπρεπε να βρεις μόνος σου τον φορέα (εταιρεία/Πανεπιστήμιο/ερευνητικό κέντρο κ.λπ.) και να εξασφαλίσεις ότι σε δέχεται (letter of acceptance). Αλλά θα υπήρχε η ευκολία της υποτροφίας. Τώρα ανάλογα με το πεδίο σου μάλλον πρέπει να ψάξεις ονλάιν για έμμισθες θέσεις πρακτικής. Αν είναι σημαντικός ο οικονομικός παράγοντας, Γερμανία θα έχεις λιγότερα έξοδα νομίζω, συγκριτικά με Αγγλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggeluska Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 2 hours ago, Ανήξερη said: H Πρακτική είναι υποχρεωτική στη Σχολή σου; Αν ναι, να ρωτήσεις και τους ίδιους τι άλλες δυνατότητες υπάρχουν πέρα από το Erasmus+. Θα μπορούσα να σου πω περισσότερα αν την έκανες μέσω Erasmus+, αλλά όντως έχεις χάσει την προθεσμία. Συνήθως η προθεσμία των αιτήσεων λήγει Φεβρουάριο, Μάρτιο ή Απρίλιο (ανάλογα με το Πανεπιστήμιο), ενώ τέτοιο καιρό έχουν ήδη βγει τα αποτελέσματα για τις Πρακτικές του επόμενου ακαδημαΪκού έτους. Βέβαια, και μέσω Erasmus+ να την έκανες, πάλι θα έπρεπε να βρεις μόνος σου τον φορέα (εταιρεία/Πανεπιστήμιο/ερευνητικό κέντρο κ.λπ.) και να εξασφαλίσεις ότι σε δέχεται (letter of acceptance). Αλλά θα υπήρχε η ευκολία της υποτροφίας. Τώρα ανάλογα με το πεδίο σου μάλλον πρέπει να ψάξεις ονλάιν για έμμισθες θέσεις πρακτικής. Αν είναι σημαντικός ο οικονομικός παράγοντας, Γερμανία θα έχεις λιγότερα έξοδα νομίζω, συγκριτικά με Αγγλία. Ευχαριστώ για την απάντηση. Σπουδαζω πληροφορική στο ΠΑΔΑ και στην σχολη μου η πρακτικη δεν ειναι υποχρεωτική και αντικαθιστά ενα μαθημα επιλογής. Οι προθεσμιες για το erasmus+ ειναι αρχές Αυγούστου αλλά και παλι δεν νμζ να προλαβαίνω γιατί απο οτι ειδα εχει αρκετή γραφειοκρατία, μεταφράσεις κλπ. Το φαντάστηκα οτι πρεπει να ψαξω μονος απλα δεν ξερω σε ποιες σελίδες να ψαξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ανήξερη Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 8 λεπτά πριν, Aggeluska είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Σπουδαζω πληροφορική στο ΠΑΔΑ και στην σχολη μου η πρακτικη δεν ειναι υποχρεωτική και αντικαθιστά ενα μαθημα επιλογής. Οι προθεσμιες για το erasmus+ ειναι αρχές Αυγούστου αλλά και παλι δεν νμζ να προλαβαίνω γιατί απο οτι ειδα εχει αρκετή γραφειοκρατία, μεταφράσεις κλπ. Το φαντάστηκα οτι πρεπει να ψαξω μονος απλα δεν ξερω σε ποιες σελίδες να ψαξω. Ελπίζω να σου απαντήσει κάποιος άλλος για τις σελίδες που πρέπει να ψάξεις. Στη θέση σου θα ρωτούσα και στο γραφείο διασύνδεσης της Σχολής μου - είναι μία από τις αρμοδιότητές τους το να σε ενημερώνουν για δυνατότητες Πρακτικής στο εξωτερικό. Δεν φαντάστηκα ότι δεν θα έχει λήξει ακόμα η προθεσμία Erasmus. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που χρειάζεται πραγματικά χρόνο είναι το να βρεις έναν φορέα που θα σε δεχτεί. Θα σε συμβούλευα να διαβάσεις προσεκτικά προκηρύξεις κ.λπ., γιατί ίσως υποθέτεις ότι είναι πιο μπελαλίδικο από ό,τι όντως είναι. Στο ΕΚΠΑ π.χ. η αίτηση για πρακτική μέσω Εrasmus+ απαιτεί δικαιολογητικά που μπορούν να μαζευτούν σε πέντε μέρες κυριολεκτικά (προσωπική εμπειρία αίτησης τελευταίας στιγμής εδώ). Αλλά αυτό δεν ισχύει για το letter of acceptance. Εκτός αν σε συστήσει κάποιος καθηγητής π.χ. κάπου και επιταχυνθούν οι συνεννοήσεις. Καλή επιτυχία! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) πριν 200 χρονια που ειχα παρομοιο διλλημα τα εβαλα κατω και τελικα.....εκανα πρακτικη στην Ελλαδα σε καποιο φορεα του δημοσιου. Εξωτερικο: σιγουρα δεν ειναι δυσκολο να βρεις μια εταιρια για πρακτικη αλλα υπαρχει το προβλημα το οικονομικο (με τη καμμια δε θα σε φτασει ο μισθος εκτος αν εχεις σπιτι/συγγενεις να σε φιλοξενησουν δωρεαν) καθως και διαμονης (δυσκολο να βρεις κατι καλο και φθηνο για...3-6 μηνες). Απο την αλλη θα εχεις την εμπειρια του εξωτερικου και ισως το βαλεις και στο βιογραφικο. Ελλαδα: εγω προσωπικα βρηκα μεσω ενος καθηγητη που του ειπα το πονο μου (περι εξωτερικου). Μου προτεινε να παρω τηλ μερικους φορεις που ενδιαφερομαι ή να παω απο εκει. Το εκανα και εχασα 2-3 ημερες απο τη ζωη μου και με εφαγαν οι δρομοι αλλα και πρακτικη βρηκα, και μισθο ειχα (αρα εξτρα εισοδημα μιας και εμενα σπιτι) ενω το καλυτερο: με ενημερωναν για τυχον θεση(εις) που ειχαν και ηθελαν να συνεχισω! Η δουλεια βεβαια δεν ηταν κατι δυσκολο αλλα ως φοιτητης για πρωτη φορα ακολουθουσα ενα ωραριο, εκτελουσα εντολες και εδινα ραπορτο (που πιστευω αυτος ειναι ενας απο τους σκοπους της πρακτικης). Πως τα εφερε η τυχη και μετα απο 1 χρονο εκανα και πρακτικη Λονδινο (με απειροελαχιστα χρηματα!) που αν εξαιρεσεις τη συστατικη και το βιογραφικο....ασιχτηρισα υγ: δεν ηταν υποχρεωτικη η πρακτικη αλλα επειδη τελείωνα με τα μαθηματα/διπλωματικη γρηγορα το εκανα Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2020 από vamvakoolas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggeluska Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Ευχαριστώ για την απάντηση. Στην Γερμανια εχω φιλους και συγγενεις να με φιλοξενησουν. Η πρακτική ειναι 3μηνη οποτε και να την κανω εδω δεν χαθηκε και ο κοσμος. Απλα εξω ειναι σίγουρα καπως καλυτερα για το βιογραφικο. Εχω στείλει εμαιλ στην υπεύθυνη του erasmus+ και αναμενω απάντηση. Απλα τωρα με τον covid ανακαλεστηκαν ολες οι πρακτικές και τα erasmus και ειναι λιγο ρισκο να παω τον νοεμβρη και να ξανα ανακαλεστουν. Οπως και να εχει θα κανω αιτήσεις και εδω και εκει και βλεπουμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ανήξερη Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Με το Erasmus+ μπορείς να πας κι ως πρόσφατος απόφοιτος. Η κατάσταση με τον covid είναι όντως ρευστή κι ο Νοέμβριος πολύ κοντά, για να έχουν αλλάξει ριζικά τα πράγματα. Αλλά στη θέση σου αν προλάβαινα τις προθεσμίες Erasmus+, θα έκανα την αίτηση να υπάρχει (μπορείς να αλλάξεις και τις ημερομηνίες της Πρακτικής εκ των υστέρων, με τη σύμφωνη γνώμη του φορέα/εταιρείας όπου θα κάνεις την Πρακτική) και θα έψαχνα κάτι και στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, αν η κατάσταση με τον Covid σε εμποδίσει να φύγεις τον Νοέμβριο, κάνεις κάτι εδώ, κρατάς την υποτροφία του Erasmus+ και πας και Γερμανία το εαρινό εξάμηνο ως πρόσφατος απόφοιτος, αν έχεις πάρει πτυχίο. Γενικά, το εξωτερικό είναι καλύτερη επιλογή και αν δεν τίθεται θέμα επιβίωσης αξίζει η δοκιμή κι ας βγαίνουν ίσα ίσα τα έξοδα. Αν έχεις και διαμονή δωρεάν σε συγγενείς κ.λπ., στη Γερμανία το κόστος ζωής σου δεν θα υπερβαίνει καθόλου το αντίστοιχο στην Ελλάδα. Αξίζει ως εμπειρία ουσιαστική το εξωτερικό κι όχι μόνο για το βιογραφικό. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2020 από Ανήξερη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggeluska Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 21 hours ago, Ανήξερη said: Με το Erasmus+ μπορείς να πας κι ως πρόσφατος απόφοιτος. Η κατάσταση με τον covid είναι όντως ρευστή κι ο Νοέμβριος πολύ κοντά, για να έχουν αλλάξει ριζικά τα πράγματα. Αλλά στη θέση σου αν προλάβαινα τις προθεσμίες Erasmus+, θα έκανα την αίτηση να υπάρχει (μπορείς να αλλάξεις και τις ημερομηνίες της Πρακτικής εκ των υστέρων, με τη σύμφωνη γνώμη του φορέα/εταιρείας όπου θα κάνεις την Πρακτική) και θα έψαχνα κάτι και στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, αν η κατάσταση με τον Covid σε εμποδίσει να φύγεις τον Νοέμβριο, κάνεις κάτι εδώ, κρατάς την υποτροφία του Erasmus+ και πας και Γερμανία το εαρινό εξάμηνο ως πρόσφατος απόφοιτος, αν έχεις πάρει πτυχίο. Γενικά, το εξωτερικό είναι καλύτερη επιλογή και αν δεν τίθεται θέμα επιβίωσης αξίζει η δοκιμή κι ας βγαίνουν ίσα ίσα τα έξοδα. Αν έχεις και διαμονή δωρεάν σε συγγενείς κ.λπ., στη Γερμανία το κόστος ζωής σου δεν θα υπερβαίνει καθόλου το αντίστοιχο στην Ελλάδα. Αξίζει ως εμπειρία ουσιαστική το εξωτερικό κι όχι μόνο για το βιογραφικό. Το γνωριζω πως αξιζει τον κοπο διοτι εμενα στην Γερμανια 4 χρονια και εργαζόμουν εκει πριν γυρίσω Ελλάδα, δωσω πανελλήνιες και αρχισω τις σπουδες μου. Απ' ό,τι εμαθα σημερα μπορω να κανω την πρακτική μου και χωρις πρόγραμμα ερασμους στο εξωτερικο, αρκεί να βρω μια θεση και να την εγκρίνει το γραφείο πρακτικής της σχολης μου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ανήξερη Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, Aggeluska είπε Το γνωριζω πως αξιζει τον κοπο διοτι εμενα στην Γερμανια 4 χρονια και εργαζόμουν εκει πριν γυρίσω Ελλάδα, δωσω πανελλήνιες και αρχισω τις σπουδες μου. Απ' ό,τι εμαθα σημερα μπορω να κανω την πρακτική μου και χωρις πρόγραμμα ερασμους στο εξωτερικο, αρκεί να βρω μια θεση και να την εγκρίνει το γραφείο πρακτικής της σχολης μου Τότε τα ξέρεις καλύτερα! Ναι, φυσικά και μπορείς να κάνεις και χωρίς Erasmus. Είναι απλώς μια ευκολία η υποτροφία, τίποτα παραπάνω. Αν βρεις έμμισθη θέση Πρακτικής, το πιθανότερο είναι να παίρνεις τουλάχιστον τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα, οπότε δεν θα έχεις θέμα. Επέμεινα λίγο στο Erasmus στις προηγούμενες απαντήσεις, απλώς επειδή θεωρώ τη διαδικασία σχετικά απλή (άρα, δεν χάνεις κάτι) κι όχι επειδή είναι απαραίτητο! Καλή τύχη και πάλι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggeluska Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 2 hours ago, Ανήξερη said: Τότε τα ξέρεις καλύτερα! Ναι, φυσικά και μπορείς να κάνεις και χωρίς Erasmus. Είναι απλώς μια ευκολία η υποτροφία, τίποτα παραπάνω. Αν βρεις έμμισθη θέση Πρακτικής, το πιθανότερο είναι να παίρνεις τουλάχιστον τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα, οπότε δεν θα έχεις θέμα. Επέμεινα λίγο στο Erasmus στις προηγούμενες απαντήσεις, απλώς επειδή θεωρώ τη διαδικασία σχετικά απλή (άρα, δεν χάνεις κάτι) κι όχι επειδή είναι απαραίτητο! Καλή τύχη και πάλι! Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα