Nikos55x Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Καλήμερα και από έμενα και να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι , Έχω ένα NAS Server της DLINK 1B4E1F το οποιο το εχω στο σπιτι μου και ενα TPLINK LT-R470T που πέφτουν εκει 2 γραμμές Ίντερνετ , θέλω λοιπόν να μπορώ να το βγάλω και εκτός σαν FTP για να έχω πρόσβαση και από έξω . Ενω έχω ρύθμιση το κομμάτι του ftp και εχω ανοίξει και της πορτες στον παροχο οπως θα δειτε στις photo συνδέομαι με τον εξής τρόπο ftp://publicip:21 και τίποτα . Καμιά βοήθεια παρακαλώ ;
mikevchq Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Μήπως σου κόβει την 21 ο πάροχος; Δοκίμασε μια άλλη κατα προτίμηση 4ψήφια ή 5ψήφια
Nikos55x Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 39 λεπτά πριν, mikevchq είπε Μήπως σου κόβει την 21 ο πάροχος; Δοκίμασε μια άλλη κατα προτίμηση 4ψήφια ή 5ψήφια Δυστυχως εχω δοκιμασει και αλλες πορτες π.χ 49901 αλλα τιποτα
mikevchq Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Για δοκίμασε σε αυτό το site. Σου την αναφέρει ανοικτή την πόρτα;
imvrios Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Ο router σου έχει log; Αν έχει, βλέπεις προσπάθειες για connection και κάποιο error; Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι λάθος ρυθμίσεις στον ftp client. Ποιον χρησιμοποιείς; Έχεις δοκιμάσει και με άλλους; Μπορεί π.χ. να πρέπει να αλλάξεις κάποιας ρυθμίσεις ασφαλείας του connection στον client. Να δοκιμάσεις και με browser αν μπορείς να συνδεθείς στον ftp. Τέλος, το url είναι σωστό; Ή μήπως πρέπει να του δώσεις π..χ και το path για κάποιο φάκελο του FTP σου; Δεν έχει κάποιο help η D-Link;
Nikos55x Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, mikevchq είπε Για δοκίμασε σε αυτό το site. Σου την αναφέρει ανοικτή την πόρτα; Την δείχνει 4 ώρες πριν, imvrios είπε Ο router σου έχει log; Αν έχει, βλέπεις προσπάθειες για connection και κάποιο error; Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι λάθος ρυθμίσεις στον ftp client. Ποιον χρησιμοποιείς; Έχεις δοκιμάσει και με άλλους; Μπορεί π.χ. να πρέπει να αλλάξεις κάποιας ρυθμίσεις ασφαλείας του connection στον client. Να δοκιμάσεις και με browser αν μπορείς να συνδεθείς στον ftp. Τέλος, το url είναι σωστό; Ή μήπως πρέπει να του δώσεις π..χ και το path για κάποιο φάκελο του FTP σου; Δεν έχει κάποιο help η D-Link; Δεν γνωριζω αν εχει log , λογικα ναι πρεπει να εχει Στον ftp μεσα απο το dlink δεν εχει και πολλες επιλογες για να εχω κανει λαθος , εχω ss πιο πανω με τις ρυθμισεις. Με browser προσπαθω με το εξης τροπο ftp://publicip:49901 αλλα τιποτα Δυστυχως δεν υπαρχει καποιο manual και δεν εχω βρει και καποιο tutorial
imvrios Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δοκίμαζε με filezilla και γράψε αν λειτουργεί. Δοκίμασε τόσο με ftp:// όσο και με sftp:// Και δες και στο router σου αν έχεις requests από την IP από την οποία δοκιμάζεις να συνδεθείς στον ftp. edit: αν όλα πάνε καλά και το κάνεις να παίξει, θα πρέπει να δεις ύστερα τι μπορείς να κάνεις για να ασφαλίσεις το NAS τώρα που τον ανοίγεις στο Internet. Για να μη βρεις μια μέρα όλα τα αρχεία σου κρυπτογραφημένα και το NAS πηγή επίθεσης σε όλους τους άλλους πόρους του εσωτερικού σου δικτύου. Κοίτα δηλαδή κάποια στιγμή να στήσεις κάποιο VPN για να συνδέεσαι. edit2: τώρα που είδα καλύτερα το screenshot, επιτρέπεις μόνο SSL/TLS connections. Πιθανόν εκεί είναι το θέμα σου και με sftp να μπορέσεις να μπεις. Δε θυμάμαι αν η πόρτα σε αυτή την περίπτωση είναι πάλι η 21. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από imvrios
elpenor Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις επιλογές σου έχεις τικάρει port 21 και το Αllow SSL/TLS connections only. FTP over TLS (FTPS) χρησιμοποιεί την port 990 για έλεγχο αντί για την 21. Να έχεις υπόψη σου ότι πρόσβαση στον FTP από το internet σημαίνει ότι είναι γελοίο να σε χακέψουν. Αν έχεις τη δυνατότητα διάβασε πως μπορείς να χρησιμοποιείς το keyfile που χρησιμοποιείς στο ssh και για sftp. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από elpenor
ltodd Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Εάν ανοίξεις την Port 80 για home http server που βρίσκεται σε VM είναι επίφοβο?
Nikos55x Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 16 ώρες πριν, imvrios είπε Δοκίμαζε με filezilla και γράψε αν λειτουργεί. Δοκίμασε τόσο με ftp:// όσο και με sftp:// Και δες και στο router σου αν έχεις requests από την IP από την οποία δοκιμάζεις να συνδεθείς στον ftp. edit: αν όλα πάνε καλά και το κάνεις να παίξει, θα πρέπει να δεις ύστερα τι μπορείς να κάνεις για να ασφαλίσεις το NAS τώρα που τον ανοίγεις στο Internet. Για να μη βρεις μια μέρα όλα τα αρχεία σου κρυπτογραφημένα και το NAS πηγή επίθεσης σε όλους τους άλλους πόρους του εσωτερικού σου δικτύου. Κοίτα δηλαδή κάποια στιγμή να στήσεις κάποιο VPN για να συνδέεσαι. edit2: τώρα που είδα καλύτερα το screenshot, επιτρέπεις μόνο SSL/TLS connections. Πιθανόν εκεί είναι το θέμα σου και με sftp να μπορέσεις να μπεις. Δε θυμάμαι αν η πόρτα σε αυτή την περίπτωση είναι πάλι η 21. Καλημερα , Εχω δοκιμασει filezilla αλλα τιποτα δεν λειτουργει , τα requerst απο που θα τα δω γνωριζεις ; Εβγαλα την SSL ασφαλεια αλλα και παλι , τιποτα 15 ώρες πριν, elpenor είπε Στις επιλογές σου έχεις τικάρει port 21 και το Αllow SSL/TLS connections only. FTP over TLS (FTPS) χρησιμοποιεί την port 990 για έλεγχο αντί για την 21. Να έχεις υπόψη σου ότι πρόσβαση στον FTP από το internet σημαίνει ότι είναι γελοίο να σε χακέψουν. Αν έχεις τη δυνατότητα διάβασε πως μπορείς να χρησιμοποιείς το keyfile που χρησιμοποιείς στο ssh και για sftp. Καλημερα , Εβγαλα την επιλογη SSL αλλαξα και πορτα ξανα , αλλαξα και πορτα στο router αλλα τιποτα παλι , εχει μια επιλογη μεσα στο dlink για portforward αλλα οτι και να βαζω δεν δουλευει , οταν ειχα το openmediavault δεν τα ειχα αυτα τα θεματα .
imvrios Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δεν έχω το router σου, δε ξέρω αν και που δείχνει τα logs. Θα κοιτούσα αν έχει και επιλογή για syslog αλλά το πάμε μακριά. To Filezilla που δοκίμασες όταν συνδέεται έχει κάποιο log. Ξαναδοκίμασε, δες τι σου γράφει (δε βρίσκει καθόλου το server, τον βρίσκει αλλά έχει πρόβλημα σύνδεσης;) και κάντο copy paste εδώ. Για ftps ίσως απαιτείται να ανοίξεις και την 989. Τέλος, η D-Link δεν έχει κάποιο community να ρωτήσεις και εκεί; Ή στείλε και στο επίσημο support τους. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις. Πιθανόν άμεσα. Αφού τα καταφέρεις μην αγνοήσεις αυτά που σου αναφέραμε στο θέμα την ασφάλειας, θα το μετανιώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα