Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ryzen 2600 - crosshair hero 6

Εκει που σερφαρα, άκουσα τα fans να ανεβάζουν στροφές και άνοιξα το argus monitor για να δω την θερμοκρασία να ανεβαίνει 10-10 βαθμούς ώσπου στους 90 έκλεισε. Τώρα σε κάθε boot, μετά από κάνα λεπτό ξανά ανεβαίνουν τα temps. 

Στο task manager δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί κάτι τον cpu και ούτε μου αφήνει χρόνο να τρέξω malwaresbytes. Μέσα στο bios είναι νορμάλ η θερμοκρασία, 40.

Καμιά λύση μπας και γλυτώσω φορμάτ? Γενικά δεν μπήκα σε κάτι ύποπτο, ούτε και κατέβασα κάτι κτλ. Μου φαίνεται για ξεκάθαρο bug και όχι για κάποιο ιό. 

20200722_030321.jpg

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο απεγκατασταση των realtek, soundblaster kai amd drivers (safe mode με dd), καταφερα να μπω windows και να τρεξω malwarebytes χωρις να βρει κατι.

Εβαλα παλι τα drivers και μετα απο ρισταρτ, παλι τα ιδια. Πρωτη σκεψω να κλεισω το soundblaster app στους 85 βαθμους και αρχισε να πεφτει η temp. Οποτε κατι παιζει με το sound blaster connect. Το παραξενο ειναι οτι μετα το ξανα ανοιξα και οι θερμοκρασιες ειναι νορμαλ. Μονο στο boot buggαρει.

Edit: ή και όχι. Αύριο θα κάνω φορμάτ και βλέπουμε. Στο bios συνεχίζει να διατηρεί 38 βαθμούς για αρκετή ώρα. 

28 λεπτά πριν, snbblp είπε

Καθάρισε την ψύκτρα της CPU και τσεκάρησε ότι είναι καλά και παντού κουμπωμένη.

Οπως ειπα, στο bios ηταν οκ, οποτε δεν παιζει να εφταιγε αυτο.

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Φίλε μου αλλαγή πάστας και καθάρισμα. Δεν είναι software το θέμα. Αν γίνεται σωστά η απαγωγή θερμότητας , ο επεξεργαστής δεν ανεβάζει πότε θερμοκρασιες ότι κι αν τρέχει.

• Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Μετα απο απεγκατασταση των realtek, soundblaster kai amd drivers (safe mode με dd), καταφερα να μπω windows και να τρεξω malwarebytes χωρις να βρει κατι.

Εβαλα παλι τα drivers και μετα απο ρισταρτ, παλι τα ιδια. Πρωτη σκεψω να κλεισω το soundblaster app στους 85 βαθμους και αρχισε να πεφτει η temp. Οποτε κατι παιζει με το sound blaster connect. Το παραξενο ειναι οτι μετα το ξανα ανοιξα και οι θερμοκρασιες ειναι νορμαλ. Μονο στο boot buggαρει.

Edit: ή και όχι. Αύριο θα κάνω φορμάτ και βλέπουμε. Στο bios συνεχίζει να διατηρεί 38 βαθμούς για αρκετή ώρα. 

Οπως ειπα, στο bios ηταν οκ, οποτε δεν παιζει να εφταιγε αυτο.

Παίζει. Για την ακρίβεια είναι το μόνο που παίζει. Ξεσκόνισμα, σκούπα ηλεκτρική, πάστα, κούμπωμα για καλή επαφή ψύκτρας με CPU.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΕΝ είναι αυτό. Στο bios θα έπρεπε να έχω 60-70 βαθμούς αν δεν πατούσε καλά. Έκανα reset και δεν είχα θέμα με θερμοκρασίες μέχρι που ξανά έβαλα όλα τα drivers και έκανα restart. Ξαναλέω, ούτε σε safe mode έχω θέμα. 

Υψηλές θερμοκρασίες δεν σημαίνει πάντα πρόβλημα με ψύκτρα. 

Πάω για φορμάτ και βλέπουμε

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Θερμοκρασίες ανεβάζει όταν δουλεύει, στο BIOS απλά κάθεται και σε safe mode φορτώνουν τα απολύτως απαραίτητα. Για να ανεβάσει θερμοκρασία εκεί θα πρέπει να μην έχει καθόλου ψύξη. Στην περίπτωσή σου λόγω πάστας ή κακής επαφής με την ψύκτρα υπάρχει απαγωγή, απλά πολύ κακή. Καλή τύχη με το format, ελπίζω να μην το πάρεις στα χέρια. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ζητήσεις να σβηστεί το θέμα, αφού δε σε νοιάζει να πάρεις απάντηση, αλλά επιμένεις στα δικά σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Θερμοκρασίες ανεβάζει όταν δουλεύει, στο BIOS απλά κάθεται και σε safe mode φορτώνουν τα απολύτως απαραίτητα. Για να ανεβάσει θερμοκρασία εκεί θα πρέπει να μην έχει καθόλου ψύξη. Στην περίπτωσή σου λόγω πάστας ή κακής επαφής με την ψύκτρα υπάρχει απαγωγή, απλά πολύ κακή. Καλή τύχη με το format, ελπίζω να μην το πάρεις στα χέρια. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ζητήσεις να σβηστεί το θέμα, αφού δε σε νοιάζει να πάρεις απάντηση, αλλά επιμένεις στα δικά σου.

Μολις εγκατεστησα παλι τα προγραμματα μετα απο το φορματ. Σε ολη αυτην την διαδικασια, δεν ξεπερασε τους 57 βαθμους (oc σε 3900). Και οχι, στο bios δεν καθεται ο cpu σε idle.

Το θεμα μου ειναι να παρω απαντησεις που θα μου φανουν χρησιμες :) 

Screenshot (1).png

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Aris_ είπε

στο hwinfo εχει μια στήληcpu performance limit reasons παρακολουθα εκεί για events 

Πως βάζω την συγκεκριμένη στήλη? Δεν το βρίσκω στις ρυθμίσεις. 

10 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε

Μηπως η υδροψυξη αρχιζει να τα "παιζει" σιγα σιγα?  

Το αστείο είναι ότι μετά το restart πάλι είχα θέμα. Μπήκα πάλι σε safe mode και έβγαλα τα Radeon settings, soundblaster και Realtek και τώρα κάθομαι desktop με 38 βαθμούς. 

Δημοσ.

αν δεν υπάρχει στα settings αστο 

πρέπει να βρεις ένα τρόπο πχ με εναν εξωτερικο ανεμιστηρα επανω στο pc την ωρα που ανεβάζει να εχεις χρονο να παρεις screenshot απο όλα τα sensor και τα processes για να δεις τι συμβαίνει 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Το αστείο είναι ότι μετά το restart πάλι είχα θέμα. Μπήκα πάλι σε safe mode και έβγαλα τα Radeon settings, soundblaster και Realtek και τώρα κάθομαι desktop με 38 βαθμούς. 

Ωραια, κανε ενα stress test με prime95 τωρα που λες οτι ειναι κομπλε να δουμε αν ειναι η υδροψυξη. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε

Ωραια, κανε ενα stress test με prime95 τωρα που λες οτι ειναι κομπλε να δουμε αν ειναι η υδροψυξη. 

Μαξ 70 βαθμούς. Όσο είχα και πριν δλδ στο prime. Το άφησα 3 λεπτά. Αν είχα θέμα θα είχε ανέβει σε δευτερόλεπτα. 

Τώρα έβαλα μόνο τα drivers της κάρτας ήχου και δεν έχω θέμα. Τώρα κάνω restart αφού έβαλα και της AMD. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μαξ 70 βαθμούς. Όσο είχα και πριν δλδ στο prime. Το άφησα 3 λεπτά. Αν είχα θέμα θα είχε ανέβει σε δευτερόλεπτα. 

Τώρα έβαλα μόνο τα drivers της κάρτας ήχου και δεν έχω θέμα. Τώρα κάνω restart αφού έβαλα και της AMD. 

Βγάλε την υδρόψυξη, βάλε την μαμά ψύκτρα του 2600 και δοκίμασε το.

99% έχει αρχίσει να τα φτύνει η υδρόψυξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...