CptBill Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μια βοήθεια για όσους είναι γνωστές. Υπάρχουν σκέψεις για αγορά οχηματος από Γερμανια. Η αγορά θα γίνει από συγγενικό μου άτομο. Βασιζόμενος εδώ https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/cars/vat-buying-selling-cars/index_el.htm Προσπαθω να καταλαβω τι παιζει με τη πληρωμη φπα του οχηματος. Η αρχικη μου σκεψη ειναι το συγγενικο μου ατομο να το κρατησει 6 μηνες (με πανω απο 6000χλμ) γιατι συμφωνα με τον οδηγο της ΕΕ, τοτε δεν ειναι απαραιτητα η καταβολη στη χωρα οπου γινεται ο εκτελωνισμος. Σε αυτη τη περιπτωση εφοσον εκτελωνιστει πχ απο τον ιδιο Ελλαδα, δεν θα χρειαστει να πληρωσει το Ελληνικο φπα απο οσ οεχω καταλαβει. Οποτε επειτα το μεταβιβαζει σε εμενα. 2ο πιθανο σεναριο ειναι να γινει η μεταβιβαση επι γερμανικου εδαφους αλλα δεν γνωριζω τα γραφειοκρατικα.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Θα σου πω το έξεις, πολλοί νομιζουν οτι επειδή εχουν καπου ενα γνωστό ή καπιια τρυπα, κερδισαν και το λοττο. Βρες απο εδω ενα αυτοκινητάκι και εισαι οκ Εκτος αν πρόκειται για καποιο σουπερκαρ, οπότε παω πάσο πάρτο. 2
Salvation81 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 54 λεπτά πριν, CptBill είπε Μια βοήθεια για όσους είναι γνωστές. Υπάρχουν σκέψεις για αγορά οχηματος από Γερμανια. Η αγορά θα γίνει από συγγενικό μου άτομο. Βασιζόμενος εδώ https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/cars/vat-buying-selling-cars/index_el.htm Προσπαθω να καταλαβω τι παιζει με τη πληρωμη φπα του οχηματος. Η αρχικη μου σκεψη ειναι το συγγενικο μου ατομο να το κρατησει 6 μηνες (με πανω απο 6000χλμ) γιατι συμφωνα με τον οδηγο της ΕΕ, τοτε δεν ειναι απαραιτητα η καταβολη στη χωρα οπου γινεται ο εκτελωνισμος. Σε αυτη τη περιπτωση εφοσον εκτελωνιστει πχ απο τον ιδιο Ελλαδα, δεν θα χρειαστει να πληρωσει το Ελληνικο φπα απο οσ οεχω καταλαβει. Οποτε επειτα το μεταβιβαζει σε εμενα. 2ο πιθανο σεναριο ειναι να γινει η μεταβιβαση επι γερμανικου εδαφους αλλα δεν γνωριζω τα γραφειοκρατικα. Αν ηταν ετσι, ολοι θα αγοραζαν ενα αυτοκινητο μεσω συγγενη, θα του ελεγαν κρατα το 6 μηνες και μετα ελα να το εκτελωνισουμε εδω και απο τα 2-3-5 χιλιαρικα που θα γλυτωσω τα μισα τα δινω σε σενα. Ακουγεται κουλο οποτε ψαξτο λιγακι περισσοτερο.
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 51 λεπτά πριν, CptBill είπε Μια βοήθεια για όσους είναι γνωστές. Υπάρχουν σκέψεις για αγορά οχηματος από Γερμανια. Η αγορά θα γίνει από συγγενικό μου άτομο. Βασιζόμενος εδώ https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/cars/vat-buying-selling-cars/index_el.htm Προσπαθω να καταλαβω τι παιζει με τη πληρωμη φπα του οχηματος. Η αρχικη μου σκεψη ειναι το συγγενικο μου ατομο να το κρατησει 6 μηνες (με πανω απο 6000χλμ) γιατι συμφωνα με τον οδηγο της ΕΕ, τοτε δεν ειναι απαραιτητα η καταβολη στη χωρα οπου γινεται ο εκτελωνισμος. Σε αυτη τη περιπτωση εφοσον εκτελωνιστει πχ απο τον ιδιο Ελλαδα, δεν θα χρειαστει να πληρωσει το Ελληνικο φπα απο οσ οεχω καταλαβει. Οποτε επειτα το μεταβιβαζει σε εμενα. 2ο πιθανο σεναριο ειναι να γινει η μεταβιβαση επι γερμανικου εδαφους αλλα δεν γνωριζω τα γραφειοκρατικα. Αν ο συγγενής σου το αγοράσει ως ιδιώτης και ο ΦΠΑ που πληρώσει στην αγορά δεν εκπέσει, τότε δεν θα πληρώσεις ΦΠΑ ούτε εδώ. Επίσης το καλύτερο είναι να γίνουν τα χαρτιά εκεί, ώστε να εισαχθεί εδώ απευθείας στο δικό σου όνομα. Αν πάλι ψάχνεις τρόπο να μην πληρώσεις καθόλου ΦΠΑ (ούτε εδώ ούτε εκεί), απλά ξέχνα το.
Dinos1973 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, CptBill είπε Μια βοήθεια για όσους είναι γνωστές. Υπάρχουν σκέψεις για αγορά οχηματος από Γερμανια. Η αγορά θα γίνει από συγγενικό μου άτομο. Βασιζόμενος εδώ https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/cars/vat-buying-selling-cars/index_el.htm Προσπαθω να καταλαβω τι παιζει με τη πληρωμη φπα του οχηματος. Η αρχικη μου σκεψη ειναι το συγγενικο μου ατομο να το κρατησει 6 μηνες (με πανω απο 6000χλμ) γιατι συμφωνα με τον οδηγο της ΕΕ, τοτε δεν ειναι απαραιτητα η καταβολη στη χωρα οπου γινεται ο εκτελωνισμος. Σε αυτη τη περιπτωση εφοσον εκτελωνιστει πχ απο τον ιδιο Ελλαδα, δεν θα χρειαστει να πληρωσει το Ελληνικο φπα απο οσ οεχω καταλαβει. Οποτε επειτα το μεταβιβαζει σε εμενα. 2ο πιθανο σεναριο ειναι να γινει η μεταβιβαση επι γερμανικου εδαφους αλλα δεν γνωριζω τα γραφειοκρατικα. Δεν υπαρχει ΦΠΑ μεταξυ χωρων ΕΕ, εφόσον είχε πληρωθει ο ΦΠΑ οταν αγοραστικε καινουργιο, μόνο τέλος ταξινομισης θα πληρωθει στην Ελλαδα.
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 27 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Δεν υπαρχει ΦΠΑ μεταξυ χωρων ΕΕ, εφόσον είχε πληρωθει ο ΦΠΑ οταν αγοραστικε καινουργιο, μόνο τέλος ταξινομισης θα πληρωθει στην Ελλαδα. Αυτό που λες ισχύει μόνο στην περίπτωση που αγοραστεί από ιδιώτη, αν αγοραστεί από κάποιον ΕΕ ή κάποια εταιρεία τότε είτε θα κοπεί κανονικά εκεί τιμολόγιο με 19% και θα πληρώσεις τη διαφορά έως 24% εδώ, ή θα πληρωθεί όλος ο ΦΠΑ 24% εδώ.
CptBill Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αν ο συγγενής σου το αγοράσει ως ιδιώτης και ο ΦΠΑ που πληρώσει στην αγορά δεν εκπέσει, τότε δεν θα πληρώσεις ΦΠΑ ούτε εδώ. Επίσης το καλύτερο είναι να γίνουν τα χαρτιά εκεί, ώστε να εισαχθεί εδώ απευθείας στο δικό σου όνομα. Αν πάλι ψάχνεις τρόπο να μην πληρώσεις καθόλου ΦΠΑ (ούτε εδώ ούτε εκεί), απλά ξέχνα το. Επειδη καπου μπερδευτηκαμε. Σαφεστατα και θα πρεπει να πληρωθει φπα. Αυτο αλλωστε αναφερει και ο οδηγος της ΕΕ. Δεν ψαχνω τροπο να μην πληρωσω φπα. Απλα καποιες χωρες εχουν μικροτερο φπα απο εμας. Και υπαρχει ο διαχωρισμος του νεου οχηματος και του οχηματος που εχει ηδη 6 μηνες με τουλαχιστον 6000χλμ. Για αυτο, θεωρητικα παντα, οταν εκτελωνιστει Ελλαδα, δεν θα πληρωσει ΚΑΙ το ελληνικο φπα του 24% εφοσον ηδη εχει πληρωσει το γερμανικο φπα του πχ 19%. Αυτο που ρωταω εαν εαν γνωριζουμε τις λεπτομερειες που κρινουν κατα ποσο το οχημα που θα μπει ελλαδα θα πρεπει να πληρωσει η οχι το ελληνικο φπα. 3 ώρες πριν, Salvation81 είπε Αν ηταν ετσι, ολοι θα αγοραζαν ενα αυτοκινητο μεσω συγγενη, θα του ελεγαν κρατα το 6 μηνες και μετα ελα να το εκτελωνισουμε εδω και απο τα 2-3-5 χιλιαρικα που θα γλυτωσω τα μισα τα δινω σε σενα. Ακουγεται κουλο οποτε ψαξτο λιγακι περισσοτερο. 3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Δεν υπαρχει ΦΠΑ μεταξυ χωρων ΕΕ, εφόσον είχε πληρωθει ο ΦΠΑ οταν αγοραστικε καινουργιο, μόνο τέλος ταξινομισης θα πληρωθει στην Ελλαδα. true. Αλλα στις περιπτωσεις που το οχημα ειναι κανουργιο (λιγοτερο απο 6 μηνες στη χωρα απο την οποια αγοραστηκε και λιγοτερο απο 6Κ χλμ), απο οσο διαβαζω πρεπει να γινει πληρωμη και του φπα 24% οταν εκτελωνιστει Ελλαδα.Αφου πληρωθει, επιστρεφεται το φπα στον εμπορο απο τον οποιο αφοραστηκε στη χωρα που εγινε η συναλλαγη. Ενδεικτικο παραδειγμα απο οτν οδηγο της ΕΕ Αναφορά σε κείμενο Αγόρασα ένα καινούργιο αυτοκίνητο στην Ιταλία και κατέβαλα ΦΠΑ στη χώρα αυτή. Ζω στη Γαλλία και θέλω τώρα να ταξινομήσω το αυτοκίνητο εδώ. Για να το κάνω αυτό, οι γαλλικές αρχές μού ζητούν να καταβάλω ΦΠΑ στη Γαλλία. Είναι αυτό λογικό; ΝΑΙ - εάν αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο, πρέπει να πληρώσετε ΦΠΑ στη χώρα στην οποία θα το ταξινομήσετε. Στην περίπτωσή σας, αυτό θα είχε ως συνέπεια να καταβάλετε ΦΠΑ δύο φορές για το αυτοκίνητο. Ωστόσο, έχετε δικαίωμα επιστροφής του ΦΠΑ που καταβάλατε στην Ιταλία. Πρέπει να στείλετε την απόδειξη πληρωμής του γαλλικού ΦΠΑ στον Ιταλό πωλητή και να ζητήσετε την επιστροφή του ΦΠΑ που καταβάλατε στην Ιταλία
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 8 λεπτά πριν, CptBill είπε Επειδη καπου μπερδευτηκαμε. Σαφεστατα και θα πρεπει να πληρωθει φπα. Αυτο αλλωστε αναφερει και ο οδηγος της ΕΕ. Δεν ψαχνω τροπο να μην πληρωσω φπα. Απλα καποιες χωρες εχουν μικροτερο φπα απο εμας. Και υπαρχει ο διαχωρισμος του νεου οχηματος και του οχηματος που εχει ηδη 6 μηνες με τουλαχιστον 6000χλμ. Για αυτο, θεωρητικα παντα, οταν εκτελωνιστει Ελλαδα, δεν θα πληρωσει ΚΑΙ το ελληνικο φπα του 24% εφοσον ηδη εχει πληρωσει το γερμανικο φπα του πχ 19%. Αυτο που ρωταω εαν εαν γνωριζουμε τις λεπτομερειες που κρινουν κατα ποσο το οχημα που θα μπει ελλαδα θα πρεπει να πληρωσει η οχι το ελληνικο φπα. Απλά δεν ήξερα τι ακριβώς είχες στο μυαλό σου, για αυτό έκανα τη διευκρίνηση. Επίσης τη λεπτομέρεια που θα κρίνει αν θα πληρώσεις ΦΠΑ όταν το φέρεις στην έχω πει ήδη, ο συγγενής σου πρέπει να έχει αγοράσει το αυτοκίνητο σαν ιδιώτης και να μην έχει εκπέσει ο ΦΠΑ που πλήρωσε στην αγορά, και φυσικά αυτό θα πρέπει να προκύπτει από το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας. 1
bill_zaf Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 βασικα δεν μας ειπες , θελεις να παρεις καινουργιο οχημα η μεταχειρισμενο?
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 11 λεπτά πριν, bill_zaf είπε βασικα δεν μας ειπες , θελεις να παρεις καινουργιο οχημα η μεταχειρισμενο? Βασικά το είπε και αναλυτικά κιόλας, καινούργιο θέλει να πάρει, να το χρησιμοποιήσει κάποιος εκεί για 6 μήνες κάνοντας 6.000 χλμ, και μετά να το φέρει εδώ ως μεταχειρισμένο ώστε να γλιτώσει μέρος των όποιων φόρων.
mp123 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Βασικά το είπε και αναλυτικά κιόλας, καινούργιο θέλει να πάρει, να το χρησιμοποιήσει κάποιος εκεί για 6 μήνες κάνοντας 6.000 χλμ, και μετά να το φέρει εδώ ως μεταχειρισμένο ώστε να γλιτώσει μέρος των όποιων φόρων. Σκεψου ο συγγενής που λογικά θα είναι στο όνομα του το όχημα να κάνει μετά πως δεν τον ξέρει. Θα κονομισει καινούριο αυτοκινητάκι.
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, mp123 είπε Θα κονομισει καινούριο αυτοκινητάκι.... ... και καινούργια μούρη.
mp123 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε ... και καινούργια μούρη. Αυτό παίζετε. Αν είναι ντουλάπα ο αλλος; Anyway αυτά είναι κουτοπονηριές.που πάνε και τα σκέφτονται απορώ. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από mp123
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 10 λεπτά πριν, mp123 είπε Αυτό παίζετε. Αν είναι ντουλάπα ο αλλος; Του στέλνεις 2-3 ντουλάπες 17 λεπτά πριν, mp123 είπε Anyway αυτά είναι κουτοπονηριές.που πάνε και τα σκέφτονται απορώ. Κάθε άλλο παρά κουτοπονηριές είναι, κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του τα σκέφτεται κάτι τέτοια. 1
mp123 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 39 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Του στέλνεις 2-3 ντουλάπες Κάθε άλλο παρά κουτοπονηριές είναι, κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του τα σκέφτεται κάτι τέτοια. Για αυτό όταν λες στο εξωτερικό ότι είσαι Έλληνας όλοι σε βλέπουν κάπως.μην πει κανείς το αντίθετο γιατί 23 χρόνια στο εξωτερικό δουλεύω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα