Προς το περιεχόμενο

free dos σε laptop

GeorgeR1_700

Προτεινόμενες αναρτήσεις

53 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Μήπως να του κάνω ένα memtest 86 να τελιώνω?

αφού η εντολή sudo lshw σου λέει 2 gb οτι βλέπει, το μόνο που σου μενει να κάνεις είναι ν ανοίξεις το καπακι κα δεις τα στοιχεια των ραμ προκιμενου να ξερεις ποση ραμ εχει το μηχανημα και ποσα βλεπει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, hp8 είπε

αφού η εντολή sudo lshw σου λέει 2 gb οτι βλέπει, το μόνο που σου μενει να κάνεις είναι ν ανοίξεις το καπακι κα δεις τα στοιχεια των ραμ προκιμενου να ξερεις ποση ραμ εχει το μηχανημα και ποσα βλεπει

Τελικά πήγα να το ανοίξω, δεν είχα δώσει πολυ προσοχή από κάτω για να δω πως είναι το laptop και είδα ότι έλειπαν οι βίδες 😕 (οπότε πιθανών έχει ξανα ανοιχθεί στο παρελθόν). Τελικά έχει μόνο μια ram, δεν την ξεκούμπωσα καθώς ξέρω πόσο είναι....

Οπότε λάθος όσα σκεφτόμουν, αν και το είχα ψάξει και δεν βρήκα πουθενά να το πουλάνε με 2gb ram, ακόμα και σε παλιότερες αγγελίες δεν είχα βρει κάτι. 

Πραγματικά δεν ξέρω πως μου συμβαίνει αυτό, και πριν λίγο καιρό που ξεκίνησα με έναν παλιό μου αχρησημοποιήτο υπολογιστή για να πειραματιστώ με τα xubuntu πάλι με 2 gb ήμουν 😂 Αλλά στην συνέχεια χάλασε και η κάρτα γραφικών του (αναμενόμενο μεν καθώς για να λειτουργήσει το σύστημα έκανα πόσες αλλαγές στο hardware με τα όσα είχα αλλά τα bit έδειχναν σφάλμα στα γραφικά. Τελικά κράτησε 2 μήνες...). Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν παίρνεις καμία ραμ να τελειώνεις. Ε τι να πω εδώ, δύσκολοι οι καιροί για μένα. Τελειώνω την σχολή σύντομα τουλάχιστον οπότε το μέλλον μου ξεκινά σύντομα 🙂. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, καλή σας συνέχεια.

Επεξ/σία από GeorgeR1_700

Δεν κατάλαβα ότι είχες μόνο Ubuntu. Πάρε λοιπόν ένα σταυροξατσαβιδο και ξεβιδωσε το καπάκι από κάτω που έχει σαν σύμβολο ένα ορθογώνιο σαν καρικατούρα μνήμης. Θα δεις έτσι οπτικά αν έχει μια ή δυο ram και δες το αυτοκόλλητο που έχει η κάθε μνήμη για να ξέρεις τι μνήμες έχει.

Για να αφαιρέσεις την ram θα σπρώξεις ελαφρα τα δύο μεταλλικά αυτάκια με τα δάχτυλα σου προς τα έξω και θα ξεκουμπωσει. Για να βάλεις πίσω τη μνήμη θα την τοποθετήσεις σε γωνία περίπου 30 με 40 μοίρες και την εγκοπή στο σωστό σημείο και θα πιέσεις προς τα πίσω.

40 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δεν κατάλαβα ότι είχες μόνο Ubuntu. Πάρε λοιπόν ένα σταυροξατσαβιδο και ξεβιδωσε το καπάκι από κάτω που έχει σαν σύμβολο ένα ορθογώνιο σαν καρικατούρα μνήμης. Θα δεις έτσι οπτικά αν έχει μια ή δυο ram και δες το αυτοκόλλητο που έχει η κάθε μνήμη για να ξέρεις τι μνήμες έχει.

Για να αφαιρέσεις την ram θα σπρώξεις ελαφρα τα δύο μεταλλικά αυτάκια με τα δάχτυλα σου προς τα έξω και θα ξεκουμπωσει. Για να βάλεις πίσω τη μνήμη θα την τοποθετήσεις σε γωνία περίπου 30 με 40 μοίρες και την εγκοπή στο σωστό σημείο και θα πιέσεις προς τα πίσω.

Μάλλον πρέπει να ξαναδείς το τελευταίο μου μήνυμα 🙄 (xubuntu έχω)

Σόρυ, απάντησα στο τελευταίο μήνυμα της προηγούμενης σελίδας και δεν είδα ότι είχε άλλες δύο απαντήσεις στην επομενη. Μπαίνω από κινητό και δεν το πρόσεξα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...