Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρπει να κάνω 10 ημέρες ενέσεις για την μέση, θα χάσω κάποιο ποσό από τον μισθό η θα πληρωθώ κανονικά; 

Παράλληλα θα παίρνω ισχυρά χάπια για τον πόνο στη μέση, οπότε πρπει να σταματήσω δέκα μέρες. 

Δημοσ.

Αν κρίνει ο γιατρός ότι πρέπει να πάρεις ανναρωτικη άδεια, θα σου δώσει χαρτί και θα το πας στον εργοδότη. Η ανναρωτικη άδεια είναι μετ'αποδοχων για ένα διάστημα. Μπορεί ο εργοδότης βέβαια να ζητήσει και δεύτερη γνωμάτευση από γιατρό επιλογής του.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Αν κρίνει ο γιατρός ότι πρέπει να πάρεις ανναρωτικη άδεια, θα σου δώσει χαρτί και θα το πας στον εργοδότη. Η ανναρωτικη άδεια είναι μετ'αποδοχων για ένα διάστημα. Μπορεί ο εργοδότης βέβαια να ζητήσει και δεύτερη γνωμάτευση από γιατρό επιλογής του.

Άρα θα πληρωθώ κανονικά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι 3 μέρες χάνεις τα μισά και τα μισά στα δίνει ο εργοδότης, από 3 και πάνω εξακολουθείς να παίρνεις τα μισά από τον εργοδότη και σου δίνει κάποια αποζημίωση (ψίχουλα) ο ΕΦΚΑ. Σκέψου ότι εγώ πριν 2 εβδομάδες για 9 ημέρες αναρρωτική, πληρώθηκα από το ΙΚΑ για τις 6 (μετά τις 3 πρώτες δηλαδή) 56 ευρώ. Αυτά και καλά τα υπολογίζουν ως το 1/3 του περσινού σου ημερήσιου εισοδήματος κλπ κλπ. Η ουσία είναι ότι θα χάσεις λεφτά, αλλά αν είναι αναγκαίο δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά.

Επεξ/σία από kaktos77
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Μέχρι 3 μέρες χάνεις τα μισά και τα μισά στα δίνει ο εργοδότης, από 3 και πάνω εξακολουθείς να παίρνεις τα μισά από τον εργοδότη και σου δίνει κάποια αποζημίωση (ψίχουλα) ο ΕΦΚΑ. Σκέψου ότι εγώ πριν 2 εβδομάδες για 9 ημέρες αναρρωτική, πληρώθηκα από το ΙΚΑ για τις 6 (μετά τις 3 πρώτες δηλαδή) 56 ευρώ. Αυτά και καλά τα υπολογίζουν ως το 1/3 του περσινού σου ημερήσιου εισοδήματος κλπ κλπ. Η ουσία είναι ότι θα χάσεις λεφτά, αλλά αν είναι αναγκαίο δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά.

To τι θα σου βγάλει το ικα έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, εγώ προσωπικά σε μηνιαία ασθένεια τη μία και μοναδική φορά που είχα πάρει δεν έχασα σχεδόν καθόλου πέρα από την αναμονή των 3 πρώτων ημερών 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

To τι θα σου βγάλει το ικα έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, εγώ προσωπικά σε μηνιαία ασθένεια τη μία και μοναδική φορά που είχα πάρει δεν έχασα σχεδόν καθόλου πέρα από την αναμονή των 3 πρώτων ημερών 

Μάλλον όπως τα λες είναι, πάντως σε εμένα έβγαλε αποζημίωση 9 και κάτι ευρώ την μέρα με τεκμαρτό ημερομίσθιο πέρσι 32 ευρώ, για αυτό ανέφερα το 1/3. Στη περίπτωση του συμφορουμίτη μπορεί να είναι και διαφορετικά (και πραγματικά το εύχομαι καθώς δεν αξίζει καν την ταλαιπωρία μέχρι να πάρεις αυτά τα λεφτά).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Μάλλον όπως τα λες είναι, πάντως σε εμένα έβγαλε αποζημίωση 9 και κάτι ευρώ την μέρα με τεκμαρτό ημερομίσθιο πέρσι 32 ευρώ, για αυτό ανέφερα το 1/3. Στη περίπτωση του συμφορουμίτη μπορεί να είναι και διαφορετικά (και πραγματικά το εύχομαι καθώς δεν αξίζει καν την ταλαιπωρία μέχρι να πάρεις αυτά τα λεφτά).

εγώ ποτέ μου δεν κατάλαβα πώς ακριβώς δουλεύουν οι αποφάσεις του ικα όσων περνούν επιτροπές, απλά αυτό που λένε αυτό ισχύει δεν μπορείς να κάνεις κάτι 

αλλά έχω δει πχ να επιδοτεί λιγότερο αν κάποιος έχει χειρουργηθεί ή νοσηλευθεί ας πούμε ή με βάση το μισθό ή με βάση τα ένσημα.. 

τεσπά πλέον δεν ασχολούμαι με το σπορ και ελπίζω να μην χρειαστεί ξανά καν να αρρωστήσω , με είχαν πρήξει στη χαρτούρα και όταν ήθελα να διακόψω και την ασθένεια μου ζητούσαν υπεύθυνες δηλώσεις και βλακείες 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εγώ ποτέ μου δεν κατάλαβα πώς ακριβώς δουλεύουν οι αποφάσεις του ικα όσων περνούν επιτροπές, απλά αυτό που λένε αυτό ισχύει δεν μπορείς να κάνεις κάτι 

αλλά έχω δει πχ να επιδοτεί λιγότερο αν κάποιος έχει χειρουργηθεί ή νοσηλευθεί ας πούμε ή με βάση το μισθό ή με βάση τα ένσημα.. 

τεσπά πλέον δεν ασχολούμαι με το σπορ και ελπίζω να μην χρειαστεί ξανά καν να αρρωστήσω , με είχαν πρήξει στη χαρτούρα και όταν ήθελα να διακόψω και την ασθένεια μου ζητούσαν υπεύθυνες δηλώσεις και βλακείες 

Είχα πάρει 5 ημέρες τον προηγούμενο μήνα... 

Τεκμαρτο γράφει 40.55 ευρώ.

Για 2 ημέρες από το ΙΚΑ πήρα 22.5.

Αρα πόσα θα χάσω για ακόμα 10 ημέρες; 

Θα χάσω βασικά η θα πάρω κανονικά το μισθό μου; 

31 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Απάντησα πιο πάνω για δες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Ετσι ακριβως και με την κορη μου περυσι με 68 ημερες αναρωτικη απο ατυχημα εκτος εργασιας .Μισθος της μικτα καπου στα 900 και κατι ευρω .

Απο 30 ημερες τον χρονο περνει καποιος επιτροπη ΙΚΑ και παει το χαρτι στον ΕΟΠΠΥ . Πληρωνουν συνηθως την επομενη Παρασκευη σε λογαριασμο Εθνικης

Εννοειτε οτι εστω και για μερα θελει χαρτι γιατρου.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ετσι ακριβως και με την κορη μου περυσι με 68 ημερες αναρωτικη απο ατυχημα εκτος εργασιας .

Απο 30 ημερες τον χρονο περνει καποιος επιτροπη ΙΚΑ και παει το χαρτι στον ΕΟΠΠΥ . Πληρωνουν συνηθως την επομενη Παρασκευη σε λογαριασμο Εθνικης

ναι εγώ πληρώθηκα από το ικα πριν πέσει η διαφορά από τη μισθοδοσία του εργοδότη, δηλαδή πριν τις 30 ή 31 τι ήταν...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ετσι ακριβως και με την κορη μου περυσι με 68 ημερες αναρωτικη απο ατυχημα εκτος εργασιας .Μισθος της μικτα καπου στα 900 και κατι ευρω .

Για 10 ημέρες δηλαδή θα πληρωθώ μόνο από το ΙΚΑ; 

Δηλαδή 100 ευρώ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Για 10 ημέρες δηλαδή θα πληρωθώ μόνο από το ΙΚΑ; 

Δηλαδή 100 ευρώ; 

Τις πρωτες 3 μισο μεροκαματο απο τον εργοδοτη και για τς αλλες 7 μερος απο εργοδοτη και μερος απο ΙΚΑ

Δημοσ.

Ρε παιδιά μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος συγγνώμη κ στον φίλο για το off topic, πόσος καιρός περίπου μεσολαβεί  μέχρι να σε καλέσουν να περάσεις επιτροπή; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Τις πρωτες 3 μισο μεροκαματο απο τον εργοδοτη και για τς αλλες 7 μερος απο εργοδοτη και μερος απο ΙΚΑ

Δηλαδή Γιάννη μπορεί κ να μην χάσω τίποτα; 16 χρόνια στην ίδια εταιρία. 

Πρέπει να κάνω την θεραπεία και αν δεν περάσει θα μπω χειρουργείο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε

Δηλαδή Γιάννη μπορεί κ να μην χάσω τίποτα; 16 χρόνια στην ίδια εταιρία. 

Πρέπει να κάνω την θεραπεία και αν δεν περάσει θα μπω χειρουργείο. 

Σου ειπα οτι η κορη μου για 68 μερες αναρωτικη εχασε 3 μισα μεροκαματα .Δεν ξερω πως ακριβως το υπολογιζουν

3 χρονια στην ιδια εταιρεια.

Κοιτα κι εδω 

https://www.dikaiologitika.gr/arxeio/1099/anarrotiki-adeia-ti-isxyei-apodoxes-kai-imeres-asfalisis 

https://www.ergasiaka-gr.net/2011/03/blog-post_2296/ 

1 ώρα πριν, original911 είπε

Ρε παιδιά μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος συγγνώμη κ στον φίλο για το off topic, πόσος καιρός περίπου μεσολαβεί  μέχρι να σε καλέσουν να περάσεις επιτροπή; 

Περυσι που περασε η κορη μου λιγοτερο απο μηνα .

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...