Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Θέλω να φτιάξω 2 συστήματα, το ένα για desktop και το άλλο για plex server.

Αρχικά θα ήθελα να δω αν μπορεί να υλοποιηθεί αυτό που έχω στο μυαλό μου για το desktop.

Θέλω να φτιάξω ένα σύστημα σε μικρό κουτί γιατί βαρέθηκα αυτόν τον όγκο (midi tower) στο γραφείο μου στο σαλόνι, το οποίο σκέφτομαι να αποτελείται από τα παρακάτω:

1. Κουτί: Antec-VSK2000-U3 (ΑΓΟΡΑ)
  2. micro μητρική: Gigabyte B365M DS3H (ελπίζω να μην έχει κάποια ιδιαιτερότητα και να χωράει στο παραπάνω κουτί) (ΑΓΟΡΑ)
  3. CPU: i5 6500 με stock ψύκτρα (ΥΠΑΡΧΕΙ)
  4. Σκληρός: m2 850 evo (ΥΠΑΡΧΕΙ)
  5. RAM: 16GB (ΥΠΑΡΧΕΙ)
  6. Τροφοδοτικό: Be Quiet TFX 300W 80+ Bronze (το οποίο λογικά σηκώνει το παραπάνω σύστημα, σωστά) (ΑΓΟΡΑ)

Η ερώτηση είναι η εξής: Αν στο παραπάνω σύστημα θελήσω να βάλω και μια Low profile GTX 970 1650, θα μπορεί να τα σηκώσει το παραπάνω τροφοδοτικό (π.χ. για μια αρχή που θέλω να κάνω σε flight simulator);

Στην κριτική του παραπάνω κουτιού εδώ, αναφέρει τι έχει κάνει και φαίνεται να τα σηκώνει με ένα άλλο τροφοδοτικό των 250W (!!!).

Υ.Γ. CPU+ψύκτρα, σκληρός, RAM υπάρχουν και δουλεύουν στο μοναδικό pc που έχω στο σπίτι. Το οποίο είναι σε midi tower, με ATX μητρική και με 500αρι 85+ 80+ bronze τροφοδοτικό (αν θυμάμαι καλά).

Με άλλα λόγια, θα γίνει ανακύκλωση κομματιών.

Ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από thodoris1985
Δημοσ.

O επεξεργαστής δεν είναι συμβατός με αυτή τη μητρική. Θες μητρική με Η110/Η170/Β150/Β250/Ζ170/Ζ270 chipset.

6 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Η ερώτηση είναι η εξής: Αν στο παραπάνω σύστημα θελήσω να βάλω και μια Low profile GTX 970, θα μπορεί να τα σηκώσει το παραπάνω τροφοδοτικό (π.χ. για μια αρχή που θέλω να κάνω σε flight simulator);

Στην κριτική του παραπάνω κουτιού εδώ, αναφέρει τι έχει κάνει και φαίνεται να τα σηκώνει με ένα άλλο τροφοδοτικό των 250W (!!!).

Αυτός χρησιμοποιεί την 1650 που καταναλώνει 75W. H 970 καταναλώνει τα διπλάσια και θέλει 2 6pin PCI-e connectors. Οριακά θα τη σηκώνει (αν πάρεις και έναν έξτρα αντάπτορα 6pin) αλλά δεν θα το συνιστούσα από άποψη σταθερότητας-μακροζωίας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tanasen01 έχεις δίκιο Z170 ATX έχω τώρα.

Για τη γραφικών δεν ήξερα ότι έχει τόσο μικρή κατανάλωση η 1650. Άρα (με την προϋπόθεση μια σωστής μητρικής για τον επεξεργαστή), με μια 1650 LP, θα είναι άνετο το σύστημα, σωστά;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

@tanasen01 έχεις δίκιο Z170 ATX έχω τώρα. Σε καινούρια micro θα δυσκολευτώ να βρω; Θα πρέπει να πάω σε μεταχειρισμένη;

Βρίσκεις ακόμα καινούρια https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/370856_730255/uATX-Micro-ATX-Intel-H110.html?o=h110+motherboard&order_by=pricevat&order_dir=asc

5 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Για τη γραφικών δεν ήξερα ότι έχει τόσο μικρή κατανάλωση η 1650. Άρα (με την προϋπόθεση μια σωστής μητρικής για τον επεξεργαστή), με μια 1650 LP, θα είναι άνετο το σύστημα, σωστά;

Σωστά!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

2 minutes ago, tanasen01 said:

Θέλω να έχει και M2 υποδοχή και από ότι βλέπω θα έχω ένα θεματάκι σε αυτό το κομμάτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Θέλω να έχει και M2 υποδοχή και από ότι βλέπω θα έχω ένα θεματάκι σε αυτό το κομμάτι

Ναι, δεν πρόκειται να βρεις... Αυτές που υπάρχουν είναι πολύ ακριβές, π.χ. https://www.skroutz.gr/s/10845231/Asus-Prime-Q270M-C.html

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 1
Δημοσ.

Τρώω άκυρο με αυτή την υλοποίηση/σκέψη που είχα.

Mάλλον πάω για αλλαγή μητρικής και cpu, κατι που ήθελα να το φυλάξω για τον plex server που θέλω να φτιάξω μετά. :(

Ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα. Λογικά θα επανέλθω όταν καταλήξω κάπου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thodoris1985 είπε

Η ερώτηση είναι η εξής: Αν στο παραπάνω σύστημα θελήσω να βάλω και μια Low profile GTX 970, θα μπορεί να τα σηκώσει το παραπάνω τροφοδοτικό (π.χ. για μια αρχή που θέλω να κάνω σε flight simulator);

Oσο και να θελεις να την βαλεις, που θα την βρεις*?

😋*δεν υπαρχει lp!

53 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Μπορεις να δεις και για κατι τετοιο, ο πρωτος λεει οτι ειναι bootable 😃

https://www.skroutz.gr/s/17337696/LogiLink-M-2-SSD-SSD-to-2-5-SATA-Adapter.html

Το AD0019 της Logilink είναι μια οικονομική επιλογή για τη μετατροπή του M.2 SSD σε μια συσκευή αποθήκευσης SATA SSD 2,5 '' (6,35cm).
Μόλις εγκατασταθεί σε σταθερό υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, ο M.2 SSD εμφανίζεται ως ένας συνηθισμένος αποθηκευτικός χώρος
SATA σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα και μπορεί να ρυθμιστεί ως συσκευή εκκίνησης.

- Μετατρέπει ένα M.2 SATA III SSD σε ένα SATA SSD 2,5'' (6,35cm).
- Μπορεί να είναι μια κύρια bootable συσκευή που θα περιέχει το λειτουργικό σύστημα (εξαρτάται από τον M.2 SSD και BIOS μητρικής πλακέτας).
- Δεν απαιτείται εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης.

• Διεπαφή SATA: 22 ακίδων.
  • Υποστήριξη: Windows και MAC OS.
  • Συμβατότητα: B + M key , M.2 NGFF (SATA) SSD 2230 / 2242 / 2260 / 2280mm.

https://www.skroutz.gr/s/22723117/Powertech-TOOL-0019.html

A, επισης μπορεις να δεις και για bootable PCIE ADAPTER!🤓 (εκτος κι ειναι itx η μητρικη)

Δημοσ.
5 hours ago, TheDevilMayCare said:

Oσο και να θελεις να την βαλεις, που θα την βρεις*?

😋*δεν υπαρχει lp!

Λεπτομέρειες. Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, δε θα έρθεις εσύ να μου τα χαλάσεις!!

5 hours ago, TheDevilMayCare said:

Μπορεις να δεις και για κατι τετοιο, ο πρωτος λεει οτι ειναι bootable 😃

https://www.skroutz.gr/s/17337696/LogiLink-M-2-SSD-SSD-to-2-5-SATA-Adapter.html

https://www.skroutz.gr/s/22723117/Powertech-TOOL-0019.html

A, επισης μπορεις να δεις και για bootable PCIE ADAPTER!🤓 (εκτος κι ειναι itx η μητρικη)

Στην αρχή σκεφτόμουν να παω σε λύση dell sff, με pcie - m2 adapter και με αλλαγή στο bios για να γίνει bootable. Στη διαδρομή βαρέθηκα στο ψάξιμο το παράτησα, και άλλαξα γνώμη στο τι θέλω να κάνω.

Τώρα που δε σκέφομαι για dell, θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία με τις μητρικές (δηλαδή δε θα χρειάζεται μετατροπή στο bios), άρα έχεις δίκιο ότι θα μπορούσα να σκεφτώ και τέτοιες λύσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μικρή αλλαγή στη σκέψη...άρα και ερώτηση.

Ο ryzen 3 3200G (G γιατί αρχικά θα τον έχω χωρίς κάρτα γραφικών) υποστηρίζεται από την Asrock B450M-Pro4, σωστά; Θα πρέπει να γίνει κάποιο update στο bios ή υποστηρίζεται άμεσα η cpu;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Μικρή αλλαγή στη σκέψη...άρα και ερώτηση.

Ο ryzen 3 3200G (G γιατί αρχικά θα τον έχω χωρίς κάρτα γραφικών) υποστηρίζεται από την Asrock B450M-Pro4, σωστά; Θα πρέπει να γίνει κάποιο update στο bios ή υποστηρίζεται άμεσα η cpu;

AM4    Ryzen 3    3200G (YD320GC5M4MFH)    45~65W    Picasso    3.6GHz        P3.60
AM4    Ryzen 3    3200G (YD3200C5M4MFH)    65W    Picasso    3.6GHz        P3.30

Λογικά δεν θα χρειαστείς, αρκεί να μην αγοράσεις καμιά ξεχασμένη στο ράφι ...

Για σίγουρη συμβατότητα πας εδώ: https://www.skroutz.gr/s/20121996/MSI-B450M-Pro-VDH-Max.html

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

500αρι 85+ bronze τροφοδοτικό

Μια επισήμανση: Το 85+ δεν είναι επίσημη πιστοποίηση. Το 80+ είναι. Αν και στο Be Quiet TFX Power 2 300W Bronze που αναφέρατε στα χαρακτηριστικά το γράφει ότι είναι 80+.

• Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, Τέρης Α. said:

Μια επισήμανση: Το 85+ δεν είναι επίσημη πιστοποίηση. Το 80+ είναι. Αν και στο Be Quiet TFX Power 2 300W Bronze που αναφέρατε στα χαρακτηριστικά το γράφει ότι είναι 80+.

Ευχαριστώ για την επισήμανση. Όλο ανακρίβειες γράφω στο συγκεκριμένο θέμα. Όχι ότι είμαι και κανένας γνώστης, αλλά δε ξέρω γιατί!!

Δημοσ.

Που να δείτε τα δικά μου. Σχεδόν όλα επεξεργασμένα είναι. Τα βλέπω μετά την ανάρτηση και είτε δε βγάζουν νόημα, είτε έχουν ορθογραφικά λάθη, είτε πατήθηκε κάποιο λάθος γράμμα.

Δημοσ.

Έκανα παραγγελία την Τετάρτη και μου ήρθαν τα πραγματάκια (ryzen 3 3200G και Asrock B450M-Pro4) την Πέμπτη.

Έβγαλα τα παλιά και αυτή τη στιγμή γράφω από τα καινούρια. Ελπίζω σε λίγο καιρό να καταφέρω να συνεχίσω την υλοποίηση μου.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις/συμβουλές/απαντήσεις όλων σας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...