Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά είμαι σε αναζήτηση ακουστικών audiophile.

Η χρήση τους θα είναι φυσικα η μουσική και το gaming αλλά gaming όχι τίποτα competitive αλλά κυρίως single player με περισσότερο ατμοσφαιρικό ήχο οπότε στον συγκεκριμένο τομέα δεν με νοιάζουν ομιλίες συμπαικτών κλπ..

Το budget μου είναι βαριά μέχρι 300-320€.

Η κάρτα μου έχει amp έως 600Ωμ και υποδοχές 6.23mm για ακουστικά (ASUS ESSENCE STX II 7.1) οπότε θα προτιμούσα κάτι αναλόγων χαρακτηριστικών.

Έχω δει πάμπολλα μοντέλα στο ίντερνετ.

Έχω δει Beyerdynamic dt770 880 990pro και edition, AudioTechnica MH-50x/40x, Sennheiser HD650 και άλλες υποκατηγορίες όπως 600 599 Κλπ όλοι λένε για όλα πάνω κάτω τα ίδια.

Κάποια στιγμή είχα κατασταλλάξει στα Sennheiser HD650 όπου με λίγο ανέβασμα στο Μπάσο από το EQ της κάρτας θα είχα και έναν λίγο πιο "βαμμένο" ήχο στα παιχνίδια αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν τα 150-200€ παραπάνω από τα mh-50x ή τα dt990 pro..

Επίσης διάβασα πως τα open back έχουν καλύτερη ακουστική από τα closed back αλλά έχουν sound leak και επίσης ακους κ εσυ εξωτερικούς ήχους.

Εγώ καλύπτομαι σε μια μέση προς μεγάλη ένταση να μην ακούω την τηλεόραση που είναι ακριβώς πίσω μου και τις συνομιλίες επίσης αν τα open back είναι οκ με αυτό και δεν leakάρουν πολύ θα προτιμούσα open.

Δεν ξέρω τι να αποφασίσω και θέλω τη γνώμη κάποιου που έχει εμπειρία στο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτεινω Sony MDR-1 M2.

Έχω και ανοικτού και κλειστού τύπου ακουστικά. Παρότι τα ανοικτού τύπου αποδίδουν σαφως καλύτερα το soundstage των κομματιων, θέλουν ησυχο χωρο για να αποδωσουν τα μεγιστα (και με βαση αυτα που περιγραφεις μαλλον πιο πολυ θα ενοχλεισαι παρα θα ενοχλεις).

Όλες οι επιλογές που σκέφτεσαι είναι καλές, αλλά μην φανταστείς ότι τα HD650 ή τα DT990 πχ ειναι απειρως καλυτερα απο τα Sony. Η αληθεια απεχει απο τους πομπωδεις χαρακτηρισμους που διαβαζεις στα reviews. Πρεπει να "σπρωξεις" πολλα, ΠΟΛΛΑ περισσοτερα απο 300 ευρω για να ακουσεις πραγματικα χαοτικη διαφορα.

Όποτε για εμένα πάρε τα MDR-1AM2 που ειναι και ανετα και εξαιρετικα για τα λεφτα τους και αν ποτε χρειαστεις κατι καλυτερο τοτε θα αναζητας πλεον και DAC υψηλης ποιοτητας.

Επεξ/σία από MAFAKA
Δημοσ.

Ξεκίνα από τα Koss Porta Pro ή τα KPH30i. Αφού περάσεις όλο το καλοκαίρι με αυτά και δεις πως δουλεύει το semi-open / open, σκέψου πιο προφίλ ήχου θες να δοκιμάσεις.

Χωρίς ακρόαση 200 και 300 ευρώ σε ακουστικά δεν δίνεις, γιατί δεν έχεις ιδέα πως θα αντιδράσουν τα αυτιά σου στον ήχο. 

Τα M50X θα είναι τόσο κλειστά που δεν θα έχεις soundstage αλλά τα ζητούν για mastering. Στα DT990 μπορεί να σε ενοχλήσει το mid bass bleed και να σε κουράσει το Pinna gain , αλλά δίνουν χαρακτήρα σε ορχηστρικά κομμάτια . Αυτά από μία πολύ απλή ανάγνωση και όσα θυμάμαι όταν τα έψαχνα. 
Με την τηλεόραση από πίσω πάντως το Open back θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Θα έχεις εξωτερικούς ήχους που θα σου κόβουν τη λεπτομέρεια που είναι το όλο νοημα του. 

Σε κάθε περίπτωση αν όντως σε ενδιαφέρει αυτή η αλλαγή, διώχνεις την κάρτα και πας σε εξωτερική.  Ως ελάχιστο βάζεις Fiio K5 Pro , Topping DX3 Pro , JDS Labs Atom + Topping E30. 
Μετά ψάχνεις τι ζητάς από τα ακουστικά 200+ ευρώ . Το καθένα είναι φτιαγμένο για άλλη χρήση και με διαφορετική λογική. Κοίτα από πιο χαμηλά με πολύ ποιοτικές επιλογές και ανεβαίνεις στην πορεία. 

Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι πως τα Koss θα σε εκπλήξουν πολύ ευχάριστα για τα 30 ευρω τους. Κάνεις και ένα EQ στην πορεία σε αυτό που σου είναι ακουστικά ευχάριστο. 

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι είμαι απαιτητικός και ψείρας με τον ήχο. Ως προσωπική προτίμηση μου αρέσει να ακούγεται το μπάσο λίγο παραπάνω και τα treble επίσης.

Όμως δεν έχω πρόβλημα να πάρω ακουστικά flat τελείως για να ακούω τη μουσική μου όπως πρέπει και μετα με ρυθμίσεις σε EQ της κάρτας να παίζω και τα παιχνίδια μου ρυθμίζοντας μπάσα/πριμα εκεί που θέλω.

Ακουστικά φτηνά είχα κατα καιρούς και ακριβά επίσης αλλά όλα ήταν από εταιρείες με Gaming περιφερειακά και ποτέ από εταιρεία με επαγγελματικό ηχητικό εξοπλισμό οπότε

θέλω να δώσω μία και καλή ένα ποσό που να μπορεί να αξιοποιηθεί σε συνδιασμό με την κάρτα που έχω.

Τα SONY MDR-1AM2 φαίνονται μία καλή περίπτωση θα τα λάβω υπόψιν μου. Και Koss ακουστικά είχα παλιότερα in-ear για το κινητό και ήμουν πολύ ευχαριστημένος πάντως. Όμως τι διαφορές έχουν από τα ATH-M50x που είναι φτηνότερα ή τα DT770?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 5 σετ με το ένα να είναι κλειστού τύπου(770pro 250Ohm). Είτε με είτε χωρίς ισοστάθμιση τα ανοικτού τύπου είναι ανώτερα σε immersion, με τα HD650 να ξεχωρίζουν μακράν από DT990 pro, Sennheiser HD500 series κλπ. μέχρι τα 400€ περίπου.

Οι διαφορές των HD650(φθηνότερα ως HD6XX) που είδα εν σχέσει με πιο low-fi μοντέλα είναι οι εξής: 

1. Μεγαλύτερα δυναμικά στις ταινίες και τα games. aka Λιγότερη συμπίεση στην κορύφωση της έντασης.

2. Ακουστικά νεκρή κατασκευή. Φοράνε ειδική μεταλλική μπάφλα, σαν σίτα,(ασημί επιφάνεια γύρω από τα μεγάφωνα στις φωτό), όπως και τα HD800(από το 2008 και μετά). Πράγμα που δεν συναντάς σε άλλους κατασκευαστές. Εξ αιτίας αυτού ο ήχος είναι απίστευτα αχρωμάτιστος/αληθινός σαν ηλεκτροστατικό ηχείο. Μόλις φορέσεις οποιοδήποτε άλλο σετ καταλαβαίνεις άμεσα την υποβάθμιση του ήχο από το κέλυφός του. Όλες τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις του ήχου. Η χροιά είναι στα επίπεδα πολύ ακριβού monitor ηχείου.

Spoiler

sennheiser_trio_05.jpg

Αυτό παίζει τεράστιο ρόλο στο virtual surround. Κάθε χρωματισμός από το κέλυφος των ακουστικών προδίδει τη θέση τους και χαλάει την 3d αίσθηση. Επίσης χαλάει το reverb που δίνει το ίδιο το virtual surround για να μιμηθεί την ακουστική ενός Χ ιδανικού δωματίου.

3. Ουδετερότητα. Το frequency response είναι πολύ φλατ με εξαίρεση μια πτώση στο μπάσο. Δεν κουράζουν ποτέ. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται από τη Sonarworks ως πρότυπο στουντιακού ήχου λέει πολλά. 

4. Ανώτερο transient response. Transients είναι οι απότομες ηχητικές διακυμάνσεις και πόσο καλά τις χειρίζεται μια συσκευή. Εδώ παίζει ρόλο το damping των μεγαφώνων του ακουστικού και πόσο "νεκρή" κατασκευή γενικότερα έχει(σημείο 2).

Ας πούμε ότι ακούς δυνατά ένα gunshot με τα 990pro και μετά με τα HD650. Με τα HD650 θα νιώσεις το ωστικό κύμα στο αυτί σου σαν να ακούς πραγματικό όπλο. Τι ίδιο και σε drum solo. Κάθε χτύπος θα ακούγεται σαν μικρή έκρηξη, όπως στην αληθινή ζωή. Φυσικά πρέπει να το επιτρέπει και η ηχογράφηση. Ενώ στα 990pro ο ήχος θα είναι σχεδόν το ίδιο δυνατός αλλά πιο θολός, σαν να ακούς ηχογράφηση όπλου αντί για το ίδιο το όπλο. Γιατί η κατασκευή των 990 και το χαλαρότερο damping προσθέτει περισσότερο reverb(ειδικά στο midbass) που εξομαλύνει(smear) τους ήχους.

Αυτά τα αναφέρω  για να εξηγήσω ότι ένα high end ανοικτού τύπου δίνει συγκεκριμένα και μετρήσιμα πράγματα που παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αντίστοιχα με το contrast, το dynamic range, τις γωνίες θέασεις, το backlight bleeding κτλ. μιας οθόνης. Δεν είναι φλου και αόριστο πράγμα ήχος όπως λένε διάφοροι.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Έχω 5 σετ με το ένα να είναι κλειστού τύπου(770pro 250Ohm). Είτε με είτε χωρίς ισοστάθμιση τα ανοικτού τύπου είναι ανώτερα σε immersion, με τα HD650 να ξεχωρίζουν μακράν από DT990 pro, Sennheiser HD500 series κλπ. μέχρι τα 400€ περίπου.

Οι διαφορές των HD650(φθηνότερα ως HD6XX) που είδα εν σχέσει με πιο low-fi μοντέλα είναι οι εξής: 

1. Μεγαλύτερα δυναμικά στις ταινίες και τα games. aka Λιγότερη συμπίεση στην κορύφωση της έντασης.

2. Ακουστικά νεκρή κατασκευή. Φοράνε ειδική μεταλλική μπάφλα, σαν σίτα,(ασημί επιφάνεια γύρω από τα μεγάφωνα στις φωτό), όπως και τα HD800(από το 2008 και μετά). Πράγμα που δεν συναντάς σε άλλους κατασκευαστές. Εξ αιτίας αυτού ο ήχος είναι απίστευτα αχρωμάτιστος/αληθινός σαν ηλεκτροστατικό ηχείο. Μόλις φορέσεις οποιοδήποτε άλλο σετ καταλαβαίνεις άμεσα την υποβάθμιση του ήχο από το κέλυφός του. Όλες τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις του ήχου. Η χροιά είναι στα επίπεδα πολύ ακριβού monitor ηχείου.

Αυτό παίζει τεράστιο ρόλο στο virtual surround. Κάθε χρωματισμός από το κέλυφος των ακουστικών προδίδει τη θέση τους και χαλάει την 3d αίσθηση. Επίσης χαλάει το reverb που δίνει το ίδιο το virtual surround για να μιμηθεί την ακουστική ενός Χ ιδανικού δωματίου.

3. Ουδετερότητα. Το frequency response είναι πολύ φλατ με εξαίρεση μια πτώση στο μπάσο. Δεν κουράζουν ποτέ. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται από τη Sonarworks ως πρότυπο στουντιακού ήχου λέει πολλά. 

4. Ανώτερο transient response. Transients είναι οι απότομες ηχητικές διακυμάνσεις και πόσο καλά τις χειρίζεται μια συσκευή. Εδώ παίζει ρόλο το damping των μεγαφώνων του ακουστικού και πόσο "νεκρή" κατασκευή γενικότερα έχει(σημείο 2).

Ας πούμε ότι ακούς δυνατά ένα gunshot με τα 990pro και μετά με τα HD650. Με τα HD650 θα νιώσεις το ωστικό κύμα στο αυτί σου σαν να ακούς πραγματικό όπλο. Τι ίδιο και σε drum solo. Κάθε χτύπος θα ακούγεται σαν μικρή έκρηξη, όπως στην αληθινή ζωή. Φυσικά πρέπει να το επιτρέπει και η ηχογράφηση. Ενώ στα 990pro ο ήχος θα είναι σχεδόν το ίδιο δυνατός αλλά πιο θολός, σαν να ακούς ηχογράφηση όπλου αντί για το ίδιο το όπλο. Γιατί η κατασκευή των 990 και το χαλαρότερο damping προσθέτει περισσότερο reverb(ειδικά στο midbass) που εξομαλύνει(smear) τους ήχους.

Αυτά τα αναφέρω  για να εξηγήσω ότι ένα high end ανοικτού τύπου δίνει συγκεκριμένα και μετρήσιμα πράγματα που παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αντίστοιχα με το contrast, το dynamic range, τις γωνίες θέασεις, το backlight bleeding κτλ. μιας οθόνης. Δεν είναι φλου και αόριστο πράγμα ήχος όπως λένε διάφοροι.

1. Αυτο για μένα είναι υπέροχο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση συμπίεση του ήχου. Θέλω να βγαίνει ελεύθερα όπως έχει γραφτεί.

2. Ακόμα ένα θετικό που δεν ήξερα. Virtual Surround δεν χρησιμοποιώ. Γενικώς δεν χρησιμοποιώ κανένα εφέ παρά μόνο λίγο τις συχνότητες του EQ της κάρτας εκεί που βολεύει το γούστο μου. Βέβαια με αυτά που λες σίουρα θα το δοκιμάσω αν τελικά καταλήξω στα HD650.

3. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αποδίδουν στα μπάσα αν ανεβάσω τη συχνότητα από το EQ της κάρτας, έτσι? Και γενικώς οποιαδήποτε άλλη συχνότητα..

4. Κ άλλο θετικό που δεν ήξερα.

Απλά από το εργοστάσιό τους είναι flat, σωστά? Επίσης ναι γνωρίζω πρέπει να είναι και η παραγωγή καλή επειδή αποδίδουν τον ήχο ακριβώς όπως γράφτηκε και είναι και αυτό που με νοιάζει.

Με κατατόπισες αρκετά ειδικά για τα συγκεκριμένα που ενδιαφερόμουν και ενδιαφέρομαι ακόμα.

Μήπως γνωρίζεις από θέμα έντασης πως πάνε; Και επίσης αν παραμορφώνεται ο ήχος σε πολύ μεγάλη ένταση;

Επίσης σε άλλα καταστήματα τα βλέπω με λίγο διαφορετικό σχέδιο και χρώμα. Βγαίνουν σε 2 εκδόσεις;

Επεξ/σία από Sapounos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sapounos είπε

3. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αποδίδουν στα μπάσα αν ανεβάσω τη συχνότητα από το EQ της κάρτας, έτσι? Και γενικώς οποιαδήποτε άλλη συχνότητα..

Απλά από το εργοστάσιό τους είναι flat, σωστά? Επίσης ναι γνωρίζω πρέπει να είναι και η παραγωγή καλή επειδή αποδίδουν τον ήχο ακριβώς όπως γράφτηκε και είναι και αυτό που με νοιάζει.

Μήπως γνωρίζεις από θέμα έντασης πως πάνε; Και επίσης αν παραμορφώνεται ο ήχος σε πολύ μεγάλη ένταση;

Επίσης σε άλλα καταστήματα τα βλέπω με λίγο διαφορετικό σχέδιο και χρώμα. Βγαίνουν σε 2 εκδόσεις;

Μπορείς να δώσεις άφοβα μέχρι 6db boost στα μπάσα γιατί παίζουν σε πολύ μεγάλες εντάσεις χωρίς αισθητή παραμόρφωση. Στο μπάσο πρώτα θα δεις μια χαλαρότητα αν τα ζορίσεις υπερβολικά. Μιλάμε για ένταση κοντά στα 100db για τον υπόλοιπο ήχο. Άρα αρκετά πάνω από 100db στο μπάσο.

Τώρα τελευταία βγαίνει μια έκδοση με λίγοτερο πομπέ, πιο 80s design. Ίσως βλέπεις και τα HD600 που τους μοιάζουν(και κάποιοι τα προτιμούν ηχητικά).

https://en-us.sennheiser.com/high-quality-headphones-around-ear-audio-surround-hd-650

Αυτά και τα Hifiman HE4XX αξίζουν σαν vfm στην προσιτή high end κατηγορία. Άντε και κάτι νέα μοντέλα της Audeze όπως τα LCD-1. Τα HiFiman είναι πιο βαριά, αλλά δεν αποκλείεται να σου είναι πιο άνετα συνολικά. Γενικά τα planar έχουν καλύτερη έκταση και παραμόρφωση στο μπάσο. Τα φθηνά planar όμως υστερούν λίγο σε ομαλότητα στον υπόλοιπο ήχο, όπου τα HD6XX είναι "μετάξι".

Αναφορά σε κείμενο

Ακόμα ένα θετικό που δεν ήξερα. Virtual Surround δεν χρησιμοποιώ. Γενικώς δεν χρησιμοποιώ κανένα εφέ παρά μόνο λίγο τις συχνότητες του EQ της κάρτας εκεί που βολεύει το γούστο μου. Βέβαια με αυτά που λες σίουρα θα το δοκιμάσω αν τελικά καταλήξω στα HD650.

Μου αρέσει το Dolby Headphone και το GSX surround της Sennheiser. Τα βρίσκεις και τα δύο δωρεάν στο hesuvi. Στα πρώτα λεπτά είναι λίγο περίεργος ο ήχος. Μόλις προσαρμοστεί ο εγκέφαλος, ειδικά στα games, δύσκολα πας πίσω στο απλό στέρεο. Χάνεις όλη την αίσθηση του χώρου και την κινηματογραφική εμπειρία που προσθέτει το room simulation τέτοιων αλγόριθμων.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Μπορείς να δώσεις άφοβα μέχρι 6db boost στα μπάσα γιατί παίζουν σε πολύ μεγάλες εντάσεις χωρίς αισθητή παραμόρφωση. Στο μπάσο πρώτα θα δεις μια χαλαρότητα αν τα ζορίσεις υπερβολικά. Μιλάμε για ένταση κοντά στα 100db για τον υπόλοιπο ήχο. Άρα αρκετά πάνω από 100db στο μπάσο.

Τώρα τελευταία βγαίνει μια έκδοση με λίγοτερο πομπέ, πιο 80s design. Ίσως βλέπεις και τα HD600 που τους μοιάζουν(και κάποιοι τα προτιμούν ηχητικά).

https://en-us.sennheiser.com/high-quality-headphones-around-ear-audio-surround-hd-650

Αυτά και τα Hifiman HE4XX αξίζουν σαν vfm στην προσιτή high end κατηγορία. Άντε και κάτι νέα μοντέλα της Audeze όπως τα LCD-1. Τα HiFiman είναι πιο βαριά, αλλά δεν αποκλείεται να σου είναι πιο άνετα συνολικά. Γενικά τα planar έχουν καλύτερη έκταση και παραμόρφωση στο μπάσο. Τα φθηνά planar όμως υστερούν λίγο σε ομαλότητα στον υπόλοιπο ήχο, όπου τα HD6XX είναι "μετάξι".

Μου αρέσει το Dolby Headphone και το GSX surround της Sennheiser. Τα βρίσκεις και τα δύο δωρεάν στο hesuvi. Στα πρώτα λεπτά είναι λίγο περίεργος ο ήχος. Μόλις προσαρμοστεί ο εγκέφαλος, ειδικά στα games, δύσκολα πας πίσω στο απλό στέρεο. Χάνεις όλη την αίσθηση του χώρου και την κινηματογραφική εμπειρία που προσθέτει το room simulation τέτοιων αλγόριθμων.

Όχι είναι σίγουρα τα HD650 και μάλιστα αυτά που έχει στο λινκ αν και έχω δει τα 600 και εμφανισιακά μου αρέσουν περισσότερο.

Τα άλλα που έχει φωτογραφία ο Σκρουτζ που δεν μου αρέσουν σε σχέση με αυτά.

Μπορώ να ζητήσω ποιά από τις 2 εκδόσεις θέλω ή βγαίνουν μόνο αυτα που λίνκαρες πλέον κ απλά ξύνονται και δεν αλλάξανε φωτογραφία?

Θα κρατήσω σημειώσεις από το Post εδώ μόλις τα αγοράσω να κατεβάσω και τα ανάλογα εφέ να δοκιμάσω + αυτά που έχει η κάρτα μου να δω ποιο μου ταιριάζει καλύτερα. 🙃

Ευχαριστώ πολύ τα HD650 θα πάρω. Μια φορά τα δίνεις οπότε ας τα δώσεις σε κάτι καλό.

Και κάτι τελευταίο. Χρειάζονται κάποιες ώρες να παίζουν σε νορμαλ ένταση πριν στρώσουν και μαλακώσει μέσα το ηχείο ή δεν χρειάζεται πλέον κάτι τέτοιο?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Sapounos είπε

Και κάτι τελευταίο. Χρειάζονται κάποιες ώρες να παίζουν σε νορμαλ ένταση πριν στρώσουν και μαλακώσει μέσα το ηχείο ή δεν χρειάζεται πλέον κάτι τέτοιο?

Δεν χρειάζεται.

Αν τα βρεις ως HD6XX θα εξοικονομήσεις σχεδόν τα μισά λεφτά.

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Δεν χρειάζεται.

Αν τα βρεις ως HD6XX θα εξοικονομήσεις σχεδόν τα μισά λεφτά.

Τι ειναι αυτα που λες; Απο Sennheiser ειναι κ αυτα; Ειναι ιδια ποιοτικα;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Sapounos είπε

Τι ειναι αυτα που λες; Απο Sennheiser ειναι κ αυτα; Ειναι ιδια ποιοτικα;

Είναι η massdrop έκδοση. Δεν υπάρχουν γενικώς παράπονα για την ποιότητά τους. Αν τα μαξιλάρια έχουν υποδεέστερη ποιότητα, γιατί σαν να είχα διαβάσει κάτι σχετικό, τότε να ξέρεις ότι δέχονται και αυτά των 650 για 40€ περίπου. Ούτως ή άλλως μαξιλάρια θα αλλάξεις μέσα σε 3-4 χρόνια αν θες να διατηρήσεις τον αρχικό ήχο και άνεση.

• Like 1
Δημοσ.

Τα hd650 εχω. Τα χρησιμοποιώ ως monitor για παραγωγες. Είναι κορυφαία και δεν είναι τυχαίο που πολύ παραγωγοί τα χρησιμοποιουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 21/07/2020 at 21:20, pirmen56 said:

Μου αρέσει το Dolby Headphone και το GSX surround της Sennheiser. Τα βρίσκεις και τα δύο δωρεάν στο hesuvi.

Καλησπέρα. Έχω τα HD599 και το GSX1200. Το συγκεκριμένο GSX προφίλ είναι στην ουσία το virtual 7.1 του amp η κάτι διαφορετικό; Γιατί καλό το 7.1 του amp αλλά μου αφήνει μια ελαφριά αίσθηση virtualization στο αυτί και πάλι ενώ στο στέρεο ο ήχος είναι πεντακάθαρος. 

Επεξ/σία από Parapas
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Parapas είπε

Καλησπέρα. Έχω τα HD599 και το GSX1200. Το συγκεκριμένο GSX προφίλ είναι στην ουσία το virtual 7.1 του amp η κάτι διαφορετικό; Γιατί καλό το 7.1 του amp αλλά μου αφήνει μια ελαφριά αίσθηση virtualization στο αυτί και πάλι ενώ στο στέρεο ο ήχος είναι πεντακάθαρος. 

Ναι γι αυτό μιλάω. Το στέρεο είναι καθαρότερο γιατί το 7.1 μιμείται ηχεία μέσα σε δωμάτιο που σε καμία περίπτωση δεν ακούγονται το ίδιο καθαρά με ακουστικά. Η εμπειρία στέρεο ακρόασης με ακουστικά, ωραία ή μη, είναι αφύσικη γιατί οι ηχογραφήσεις δημιουργούνται μέσα σε δωμάτιο με κάποιο μικρό reverb και έτσι πρέπει να αναπαράγονται.

Οποιαδήποτε τεχνολογία virtual surround και να χρησιμοποιήσεις, ακόμα και προσαρμοσμένη 100% σε σένα, μέσω ειδικής μέτρησης του HRTF σου, δεν θα ακούς ποτέ το ίδιο καθαρά με το απλό στέρεο.

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τα πήρα τελικά τα HD650 και πραγματικά δεν έχω λόγια... Ακόμα και για το μπάσο που μερικοί λένε ότι είναι σφιχτό και δεν ακούγεται εμένα μου φάνηκε υπέροχο

και είμαι από αυτούς που γουστάρουν να ακούγεται το μπάσο. Μια ερώτηση. Τα ακουστικά έχουν nominal impendance 300Ω. Σε τί ρύθμιση να βάλω το Gain?

Μου έχει Normal Gain 64~300Ω και high 300~600Ω. Δηλαδή θεωρητικά πιάνει και τις δύο ρυθμίσεις.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...