Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, chrisde είπε Δεν ξέρω τι παίζει με τις Nvidia γιατί είμαι amdάκιας, αλλά στις AMD το vsync από το μενού του Wattman επηρεάζει μόνο τις Opengl εφαρμογές οπότε στα παιχνίδια ουσιαστικά είναι άχρηστο. Τα περισσότερα παιχνίδια πλέον έχουν επιλογή για κόφτη στις ρυθμίσεις, αλλιώς είτε παίζεις με το chill, είτε με το vsync του παιχνιδιού. O κόφτης μέσα από τα παιχνίδια όμως δεν θα είναι 3 Hz κάτω από το refresh rate της οθόνης. Θα είναι για παράδειγμα 75, 60, 30. Αν το βάλεις 75 σε μία 75Hz οθόνη θα υπάρχουν στιγμές που θα ενεργοποιείται το Vsync οπότε θα έχεις παραπάνω input lag. Βέβαια αν παίζεις μόνο single δεν έχει σημασία.. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
chrisde Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε O κόφτης μέσα από τα παιχνίδια όμως δεν θα είναι 3 Hz κάτω από το refresh rate της οθόνης. Θα είναι για παράδειγμα 75, 60, 30. Αν το βάλεις 75 σε μία 75Hz οθόνη θα υπάρχουν στιγμές που θα ενεργοποιείται το Vsync οπότε θα έχεις παραπάνω input lag. Βέβαια αν παίζεις μόνο single δεν έχει σημασία.. Δεν είναι ακριβώς έτσι: Επειδή ελέγχεται εσωτερικά από τη μηχανή του εκάτοστε παιχνιδιού μειώνει σχεδόν εξ' ολοκλήρου το input lag που προκαλεί το vsync και ως εκ τούτου αποτελεί μακραν την καλύτερη λύση. Οι υπόλοιποι κόφτες από τρίτα προγράμματα όσο καλοί και να είναι, δεν μπορούν να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα διότι δεν είναι σχεδιασμένοι για συγκεκριμένα παιχνίδια/μηχανές γραφικών αλλά για γενικευμένη χρήση.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, chrisde είπε Δεν είναι ακριβώς έτσι: Επειδή ελέγχεται εσωτερικά από τη μηχανή του εκάτοστε παιχνιδιού μειώνει σχεδόν εξ' ολοκλήρου το input lag που προκαλεί το vsync και ως εκ τούτου αποτελεί μακραν την καλύτερη λύση. Οι υπόλοιποι κόφτες από τρίτα προγράμματα όσο καλοί και να είναι, δεν μπορούν να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα διότι δεν είναι σχεδιασμένοι για συγκεκριμένα παιχνίδια/μηχανές γραφικών αλλά για γενικευμένη χρήση. Αν βάλεις κόφτη από το NVIDIA Control Panel έχεις λιγότερο input lag από ότι αν βάλεις κόφτη μέσα στο game.. Άκυρο, γράψτε λάθος, το ανάποδο είναι. Λάθος το θυμόμουνα.. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε O κόφτης μέσα από τα παιχνίδια όμως δεν θα είναι 3 Hz κάτω από το refresh rate της οθόνης. Θα είναι για παράδειγμα 75, 60, 30. Αν το βάλεις 75 σε μία 75Hz οθόνη θα υπάρχουν στιγμές που θα ενεργοποιείται το Vsync οπότε θα έχεις παραπάνω input lag. Βέβαια αν παίζεις μόνο single δεν έχει σημασία.. ετσι κι αλλιως δε θες κοφτη τοσο κοντα γιατι στιγμιαια ανετα θα το ξεπερασει και θα σου κανει tearing. εγω εχω βαλει το chill στα 130-132 και ακομα και στιγμιαια δε παει πανω απο 144 υποτιθεται των παιχνιδιων ειναι καλυτερο, αλλα σιγα μη καθομαι να ψαχνω αμα εχει καθε παιχνιδι και αν δεν εχει να φτιαχνω ξεχωριστο προφιλ. ολα με το chill 130-132 και vsync off και τελος Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
chrisde Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 59 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ετσι κι αλλιως δε θες κοφτη τοσο κοντα γιατι στιγμιαια ανετα θα το ξεπερασει και θα σου κανει tearing. εγω εχω βαλει το chill στα 130-132 και ακομα και στιγμιαια δε παει πανω απο 144 υποτιθεται των παιχνιδιων ειναι καλυτερο, αλλα σιγα μη καθομαι να ψαχνω αμα εχει καθε παιχνιδι και αν δεν εχει να φτιαχνω ξεχωριστο προφιλ. ολα με το chill 130-132 και vsync off και τελος Εντάξει ρε συ σιγά το ψάξιμο, μαζί με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις στα graphics options είναι κάθε φορά. Δηλαδή θες να μου πεις ότι δεν αλλάζεις καθόλου τις ρυθμίσεις και παίζεις με τις default; Τι είσαι console peasant;😁😋 (Καλά όχι πως κάνει καμια διαφορα στα 144mhz αλλά λέμε τώρα)
Witcher1st Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Τι γινεται με παιχνιδια οπως στο lol που πιανω 200+ Fps; Το Freesync δεν φαινεται να λειτουργει εκει.. Αν το βαλω uncapped παει 200+.. Αν ενεργοποιησω V-Sync παει στα 165 αυτοματα, παρολο που το εχω οριστει στα 144. Εχει θεμα το παιχνιδι; Απο την αλλη στο Witcher1 φαινεται να λειτουργει σωστα, αλλα δεν υπαρχει επιλογη για να απενεργοποιησω το vsync μεσα απο το παιχνιδι, ειναι ενεργοποιημενο απο το nvidia panel.. Τι στο καλο; Εχω μπερδευτει τελειως. ** Λοιπον τωρα εκανα μια δοκιμη στο lol. Το εχω στο Uncapped, τα fps απο 150-200+, τα Hz της οθονης 99% σταθερα στα 165Hz. Υπαρχει θεμα εαν τα fps ειναι παραπανω απο τα Hz; Το αντιθετο μας ενοχλει μονο; Το μοναδικο που παρατηρω ενω παιζω ειναι ενα τρεμοπαιγμα μια στο τοσο, και σχεδον παντα στο μενου οταν αγοραζω αντικειμενα. Γιατι το κανει; Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από Veggie_Chia
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 10 ώρες πριν, Veggie_Chia είπε Τι γινεται με παιχνιδια οπως στο lol που πιανω 200+ Fps; Το Freesync δεν φαινεται να λειτουργει εκει.. Αν το βαλω uncapped παει 200+.. Αν ενεργοποιησω V-Sync παει στα 165 αυτοματα, παρολο που το εχω οριστει στα 144. Εχει θεμα το παιχνιδι; Απο την αλλη στο Witcher1 φαινεται να λειτουργει σωστα, αλλα δεν υπαρχει επιλογη για να απενεργοποιησω το vsync μεσα απο το παιχνιδι, ειναι ενεργοποιημενο απο το nvidia panel.. Τι στο καλο; Εχω μπερδευτει τελειως. ** Λοιπον τωρα εκανα μια δοκιμη στο lol. Το εχω στο Uncapped, τα fps απο 150-200+, τα Hz της οθονης 99% σταθερα στα 165Hz. Υπαρχει θεμα εαν τα fps ειναι παραπανω απο τα Hz; Το αντιθετο μας ενοχλει μονο; Το μοναδικο που παρατηρω ενω παιζω ειναι ενα τρεμοπαιγμα μια στο τοσο, και σχεδον παντα στο μενου οταν αγοραζω αντικειμενα. Γιατι το κανει; Αυτό το τρεμόπαιγμα είναι επειδή τα fps είναι πάνω από τα Hz της οθόνης. Δες αν μπορείς να βάλεις fps cap μέσα από το game αλλιώς βάλε από το control panel..
Witcher1st Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Παντως στο League of Legends, μονο οταν το εχω στο borderless δειχνει να λειτουργει το freesync. Αλλα και παλι εχει flickering σε καποια σημεια. Δεν θυμαμαι να ειχα τετοια θεματα με την παλια μου οθονη.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Το flickering μπορεί να σημαίνει ότι δεν λειτουργεί το g-sync compatible με την οθόνη..
Witcher1st Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Το flickering μπορεί να σημαίνει ότι δεν λειτουργεί το g-sync compatible με την οθόνη.. Μπορω να εχω ενεργοποιημενο το freesync απο τις ρυθμισεις της οθονης, και απενεργοποιημενο το gsync απο το nvidia panel; Μηπως γινεται καποιο conflict;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 19 λεπτά πριν, Veggie_Chia είπε Μπορω να εχω ενεργοποιημενο το freesync απο τις ρυθμισεις της οθονης, και απενεργοποιημενο το gsync απο το nvidia panel; Μηπως γινεται καποιο conflict; Θα είναι κλειστό τότε αν το κάνεις αυτο. Επειδή η οθόνη δεν είναι G-Sync, ούτε G-Sync Compatible δεν είναι εγγυημένο ότι θα δουλεύει το FreeSync με NVIDIA κάρτα. Ε πιθανώς να μην δουλεύει εν τέλη σε εσένα αφού το flickering είναι ένα σημάδι ασυμβατότητας..
_Theo_ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Στις 21/7/2020 στις 9:25 ΠΜ, yiannis1991 είπε Πρέπει να ενεργοποιήσεις το FreeSync από το menu της οθόνης και το G-sync compatible από το Nvidia Control Panel (full screen and window που λέει). Μετά πας στα 3D Settings του Control Panel --> Global Settings και βάζεις το Vsync στο ON. Τέλος βάζεις το Vsync OFF σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά από το menu του και έτοιμος! Εγώ έχω επιλέξει το Fast Sync και όχι V-Sync από τις ρυθμίσεις του nVidia Control Panel. Το έκανα γιατί με το δεύτερο έχω μπόλικο tearing. Να ενεργοποιήσω το V-Sync καλύτερα ή είναι το ίδιο με το Fast Sync;;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Εγώ έχω επιλέξει το Fast Sync και όχι V-Sync από τις ρυθμίσεις του nVidia Control Panel. Το έκανα γιατί με το δεύτερο έχω μπόλικο tearing. Να ενεργοποιήσω το V-Sync καλύτερα ή είναι το ίδιο με το Fast Sync;; Εγώ με το fast-sync είχα tearing πάντως. Μπορεί να είναι και ανάλογα το game..
leros2004 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Veggie_Chia είπε Παντως στο League of Legends, μονο οταν το εχω στο borderless δειχνει να λειτουργει το freesync. Αλλα και παλι εχει flickering σε καποια σημεια. Δεν θυμαμαι να ειχα τετοια θεματα με την παλια μου οθονη. Σε borderless αν θυμάμαι σωστά, θες δεν θες, έχεις vsync... To βάζουν τα windows Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από leros2004 1
Witcher1st Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μήπως να απενεργοποιήσω τελείως το free sync και να βάλω cap τα 144fps ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα