Witcher1st Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Τι γίνεται όταν παίζω κάποιο απαιτητικό παιχνίδι σε 2k και δεν μπορεί να πιάσει τα απαιτούμενα hz της οθόνης; Την έχω στα 144hz αυτή τη στιγμή. Πχ στο witcher δεν τα πιάνει, τι κάνει σε αυτή τη περίπτωση; Χαμηλών τα γραφικά ή τα hz της οθόνης; Το 2ο μπορεί να γίνεται αυτόματα;
jerry banana Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 17 λεπτά πριν, Veggie_Chia είπε Τι γίνεται όταν παίζω κάποιο απαιτητικό παιχνίδι σε 2k και δεν μπορεί να πιάσει τα απαιτούμενα hz της οθόνης; Την έχω στα 144hz αυτή τη στιγμή. Πχ στο witcher δεν τα πιάνει, τι κάνει σε αυτή τη περίπτωση; Χαμηλών τα γραφικά ή τα hz της οθόνης; Το 2ο μπορεί να γίνεται αυτόματα; Χαμηλώνεις τα γραφικά όσο απαιτείται για να πιάσεις τα hz της οθόνης ώστε να δείχνει πιο "ομαλό" στο μάτι σου.Αυτος είναι και ο σκοπός του freesync gsync κλπ να παίζει το παιχνίδι στα fps της οθόνης σου.Ραν δεν τα πιάνεις πέσε σε γραφικά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Βασικά το FreeSync έχει ένα range που δουλεύει. Για παράδειγμα 48-75Hz η δικιά μου που είναι 75Hz. Για τις 144Hz δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς. Όσο τα fps του παιχνιδιού είναι μέσα σε αυτό το range όλα καλά. Στην ουσία αλλάζουν τα Hz της οθόνης για να γίνουν ίδια με τα fps του παιχνιδιού και να είναι ομαλή η εικόνα. Οπότε πρέπει το παιχνίδι να μην πέφτει κάτω από το όριο. Δεν χρειάζεται σονι και ντε να είναι στο τέρμα, στα 144Hz δηλαδή.. Ποιο monitor έχεις και ποια κάρτα; 49 λεπτά πριν, jerry banana είπε Χαμηλώνεις τα γραφικά όσο απαιτείται για να πιάσεις τα hz της οθόνης ώστε να δείχνει πιο "ομαλό" στο μάτι σου.Αυτος είναι και ο σκοπός του freesync gsync κλπ να παίζει το παιχνίδι στα fps της οθόνης σου.Ραν δεν τα πιάνεις πέσε σε γραφικά. Λάθος. Το εξήγησα από πάνω. Αυτό που λες συμβαίνει στις οθόνες που δεν έχουν FreeSync. Οι FreeSync οθόνες λέγονται VRR, δηλαδή Variable Refresh Rate, και αλλάζουν τα Hz για τα είναι ίδια με τα fps του game.. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
leros2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Veggie_Chia είπε Τι γίνεται όταν παίζω κάποιο απαιτητικό παιχνίδι σε 2k και δεν μπορεί να πιάσει τα απαιτούμενα hz της οθόνης; Την έχω στα 144hz αυτή τη στιγμή. Πχ στο witcher δεν τα πιάνει, τι κάνει σε αυτή τη περίπτωση; Χαμηλών τα γραφικά ή τα hz της οθόνης; Το 2ο μπορεί να γίνεται αυτόματα; Tα hz της οθόνης πειράζει...Πχ: αν βγάζεις 90 frames σε 1 παιχνίδι, ρυθμίζει τα hz της οθόνης στα 90 για να μην έχεις tearing...
ilos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Ακόμα και εκτός freesync range να βγουν κάποια καλά monitor με freesync 2 κλπ, έχουν LFC και περιορίζεται το κακό. Εκτός αν πέσουν ξέρω εγώ sub15 fps.
leros2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 40-144 συνήθως είναι το range, ε άμα παίζεις με κάτω από 40 πάνε για μπάνιο καλύτερα
Witcher1st Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Η αλλαγή στα hz της οθόνης όταν γίνεται, δεν πρέπει να αναβοσβήσει η οθόνη; Έχω την 2070 super και την Msi optix mag272cqr. Μου βγάζει επιλογή για gsync στο nvidia panel, αλλά λέει ότι δεν είναι supported. Επισης θέλει τα παιχνίδια να είναι σε borderless για να λειτουργεί το freesync; Αν το βάλω full screen αλλάζουν τα fps.
jerry banana Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 8 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Βασικά το FreeSync έχει ένα range που δουλεύει. Για παράδειγμα 48-75Hz η δικιά μου που είναι 75Hz. Για τις 144Hz δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς. Όσο τα fps του παιχνιδιού είναι μέσα σε αυτό το range όλα καλά. Στην ουσία αλλάζουν τα Hz της οθόνης για να γίνουν ίδια με τα fps του παιχνιδιού και να είναι ομαλή η εικόνα. Οπότε πρέπει το παιχνίδι να μην πέφτει κάτω από το όριο. Δεν χρειάζεται σονι και ντε να είναι στο τέρμα, στα 144Hz δηλαδή.. Ποιο monitor έχεις και ποια κάρτα; Λάθος. Το εξήγησα από πάνω. Αυτό που λες συμβαίνει στις οθόνες που δεν έχουν FreeSync. Οι FreeSync οθόνες λέγονται VRR, δηλαδή Variable Refresh Rate, και αλλάζουν τα Hz για τα είναι ίδια με τα fps του game.. Ώπα ρε φίλε καλά που μου το έγραψες το είχα καταλάβει λάθος και προφανώς το είπα και στον φίλο λάθος.Και εγώ έχω ένα 75hz αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που είμαι από 48-75 λειτουργεί αυτόματα το freesync ?Γιατί έχω amd.Επισης παίζει αυτό που έλεγα να είναι το vsync σωστά ?Αυτό είναι που κλειδώνει τα fps του παιχνιδιού να πηγαίνουν με την οθόνη .
Witcher1st Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Το vsync είναι άλλο πράγμα; Έχω μπερδευτεί. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από Veggie_Chia
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Το Vsync ουσιαστικά δεν αφήνει τα fps να πάνε πάνω από τα Hz της οθόνης ώστε να μην υπάρχει tearing..
Witcher1st Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 15 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Το Vsync ουσιαστικά δεν αφήνει τα fps να πάνε πάνω από τα Hz της οθόνης ώστε να μην υπάρχει tearing.. Οπότε καλό είναι να έχουμε και τα 2 ενεργοποιημένα;
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Veggie_Chia είπε Οπότε καλό είναι να έχουμε και τα 2 ενεργοποιημένα; Πρέπει να ενεργοποιήσεις το FreeSync από το menu της οθόνης και το G-sync compatible από το Nvidia Control Panel (full screen and window που λέει). Μετά πας στα 3D Settings του Control Panel --> Global Settings και βάζεις το Vsync στο ON. Τέλος βάζεις το Vsync OFF σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά από το menu του και έτοιμος! Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
Witcher1st Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 13 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Πρέπει να ενεργοποιήσεις το FreeSync από το menu της οθόνης και το G-sync compatible από το Nvidia Control Panel (full screen and window που λέει). Μετά πας στα 3D Settings του Control Panel --> Global Settings και βάζεις το Vsync στο ON. Τέλος βάζεις το Vsync OFF σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά από το menu του και έτοιμος! Εκεί που λεει οτι το monitor δεν είναι validated για gsync, τι εννοεί; Και σε εμένα έτσι λέει. Επισης γιατι απλά δεν απενεργοποιεις το vsync από το panel; Είναι κάποιο κόλπο;
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, Veggie_Chia είπε Εκεί που λεει οτι το monitor δεν είναι validated για gsync, τι εννοεί; Και σε εμένα έτσι λέει. Επισης γιατι απλά δεν απενεργοποιεις το vsync από το panel; Είναι κάποιο κόλπο; Το ότι δεν είναι validated σημαίνει ότι δεν το έχουν τεστάρει στην NVIDIA αλλά πλέον σχεδόν όλα τα FreeSync λειτουργούν και με NVIDIA κάρτες. Αν δεις τίποτα flickering μέσα στα games σημαίνει ότι δεν λειτουργεί σωστά. Το Vsync πρέπει να είναι ΟΝ στο control panel γιατί δεν θέλουμε τα fps να ξεφεύγουν πάνω από τα Hz της οθόνης. Αν παίζεις competitive online games μπορείς να βάλεις το Vsync ΟFF στο control panel και μετά στα Program Settings στο παιχνίδι βάλε max fps τα Hz της οθόνης σου - 3, 141 δηλαδή. Αν παίζεις μόνο single, Witcher, AC, κτλ, τότε άστο Vsync ON και τέλος..
chrisde Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 27 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Το ότι δεν είναι validated σημαίνει ότι δεν το έχουν τεστάρει στην NVIDIA αλλά πλέον σχεδόν όλα τα FreeSync λειτουργούν και με NVIDIA κάρτες. Αν δεις τίποτα flickering μέσα στα games σημαίνει ότι δεν λειτουργεί σωστά. Το Vsync πρέπει να είναι ΟΝ στο control panel γιατί δεν θέλουμε τα fps να ξεφεύγουν πάνω από τα Hz της οθόνης. Αν παίζεις competitive online games μπορείς να βάλεις το Vsync ΟFF στο control panel και μετά στα Program Settings στο παιχνίδι βάλε max fps τα Hz της οθόνης σου - 3, 141 δηλαδή. Αν παίζεις μόνο single, Witcher, AC, κτλ, τότε άστο Vsync ON και τέλος.. Δεν ξέρω τι παίζει με τις Nvidia γιατί είμαι amdάκιας, αλλά στις AMD το vsync από το μενού του Wattman επηρεάζει μόνο τις Opengl εφαρμογές οπότε στα παιχνίδια ουσιαστικά είναι άχρηστο. Τα περισσότερα παιχνίδια πλέον έχουν επιλογή για κόφτη στις ρυθμίσεις, αλλιώς είτε παίζεις με το chill, είτε με το vsync του παιχνιδιού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα