_BASSstarlet_ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάποιος τραπεζικός υπάλληλος, να επιβεβαιώσει πως είναι αδύνατον να μπλοκαριστεί η μεταφορά; Επίσης, τι ακριβώς προσφέρει η πληροφορία πως ήταν αναπληρώτρια η καθηγήτρια; Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από _BASSstarlet_
kazantzidis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Με εξουσιοδότηση δεν γίνεται αλλαγή κάρτας απευθείας στην κοσμοτε από όσο γνωρίζω. Παίρνεις τηλ από το μαγαζί στα κεντρικα και μετά από επαλήθευση πηγαίνει η κάρτα ταχυδρομικά στην διεύθυνση του κατόχου
Bubs Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά δεν είναι μόνο θέμα οι διαδικασίες κάποιου παρόχου τηλεφωνίας, μπορεί όντως να έχουν και οι τρεις διαδικασία ώστε να γίνεται αλλαγή της σιμ μόνο στον κάτοχο. Προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο αδύναμος κρίκος είναι το άτομο που πρέπει να τηρήσει την διαδικασία! Και δεν εννοώ οτι απλά έτυχε λάθος, υπάρχει και το σεναριο social engineering (παίζει πολύ στο εξωτερικό με παρόμοιες υποθέσεις) όπου ο υπάλληλος ξεγελάστηκε - παραπλανήθηκε! Συγγενικό μου πρόσωπο είναι παθών απο περίπτωση social enginnering όπου κάποιος του έκλεψε πορτοφόλι που είχε ταυτότητα και βιβλιάριο τράπεζας μέσα (αρκετά χρόνια πρίν) και, μαζί με ενα μικρό παιδί στην αγκαλιά του για να αποσπάσει την προσοχή του υπαλλήλου απο το πρόσωπο του, έκανε ανάληψη μετρητά σαν να ήταν ο ίδιος! Περιττό να πω πως η τράπεζα δεν αναλάμβανε καμία ευθύνη... Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από Bubs
_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Κύκλωμα τηλεόρασης δεν υπήρχε στο υποκατάστημα, ώστε να πιστοποιηθεί ποιός ήταν; Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από _BASSstarlet_
xxatziva Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Bubs είπε Παιδιά δεν είναι μόνο θέμα οι διαδικασίες κάποιου παρόχου τηλεφωνίας, μπορεί όντως να έχουν και οι τρεις διαδικασία ώστε να γίνεται αλλαγή της σιμ μόνο στον κάτοχο. Προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο αδύναμος κρίκος είναι το άτομο που πρέπει να τηρήσει την διαδικασία! Και δεν εννοώ οτι απλά έτυχε λάθος, υπάρχει και το σεναριο social engineering (παίζει πολύ στο εξωτερικό με παρόμοιες υποθέσεις) όπου ο υπάλληλος ξεγελάστηκε - παραπλανήθηκε! Συγγενικό μου πρόσωπο είναι παθών απο περίπτωση social enginnering όπου κάποιος του έκλεψε πορτοφόλι που είχε ταυτότητα και βιβλιάριο τράπεζας μέσα (αρκετά χρόνια πρίν) και, μαζί με ενα μικρό παιδί στην αγκαλιά του για να αποσπάσει την προσοχή του υπαλλήλου απο το πρόσωπο του, έκανε ανάληψη μετρητά σαν να ήταν ο ίδιος! Περιττό να πω πως η τράπεζα δεν αναλάμβανε καμία ευθύνη... Περιττό να πω πως η τράπεζα δεν αναλάμβανε καμία ευθύνη... οποτε μενει η επιλογη μηνυσης κατα της τραπεζας και του υποκαταστηματος και οσο ειναι υπευθυνοι για τις αντιστοιχες υπηρεσιες και φυσικα τον διευθυντη. μπορει να ακουγεται βουνο αλλα αν δεν κυνηγησεις το δικιο σου τοτε το χανεις εντελως. 2
Bubs Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 23 minutes ago, _BASSstarlet_ said: Κύκλωμα τηλεόρασης δεν υπήρχε στο υποκατάστημα, ώστε να πιστοποιηθεί ποιός ήταν; Αν ρωτάς εμένα, μην το ψάχνεις η ιστορία είναι πολύ μεγάλη... μια λέγαν οτι μονο με εισαγγελέα δινουν το βίντεο, οταν δώθηκε ένταλμα είπαν οτι λογω τεχνικών θεμάτων δεν λειτουργούσε η καταγραφή εκείνη την ημερα, δεν δίναν ονόματα υπαλλήλων κα Επειδή είναι τεράστια η ιστορία και δεν θέλω να βγώ offtopic, το μονο που μπορώ να πω σαν δεδομενο για αυτή, είναι οτι η τράπεζα, ενω είχε ξεκάθαρα την ευθύνη, χρησιμοποίησε οποιονδήποτε τρόπο είχε για να την αποποιηθεί και δεν βοήθησε ούτε στο 1% την έρευνα για τον απατεώνα - φαντάζομαι γιατί το ποσό ήταν εύλογο (περίπου 10000 ευρώ αλλά σε δραχμές την περίοδο κοντά στην αλλαγή σε ευρώ). Ωστόσο για την ιστορία, ο απατεώνας βρέθηκε με την βοήθεια της αστυνομίας και ανάκριση πολλών προσώπων Φαντάζομαι αν συνεχίζαμε δικαστικές διαμάχες με την τράπεζα εν τέλη θα κερδίζαμε και κάτι απο εκεί, αλλά οταν μια τέτοια ιστορία τραβάει πάνω απο 12 μήνες και απαιτεί πολυ χρόνο προσωπικό και πηγαινε-ελα, καταντάει ψυχοφθόρα και απαιτεί γερά νεύρα, οπότε στο τέλος το μόνο που θες είναι να τελιώσει να πάρεις οτι σου κλέψαν και να ηρεμήσεις. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Παιδια για καρτα ανανεωσης μεσω account μεχρι προτεινως εβαζα μονο τα στοιχεια της καρτας.. Τωρα μετα τα στοιχεια ζητησε κωδικους e-banking και μετα extrapin για να ολοκληρωθεί η διαδικασια!!! Ολα αυτα για 12ευρω!!!🤣🤣🤣
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μιας που λέμε για υποκλοπές στοιχείων, τράπεζες λεφτά κτλ. Θυμάμαι μια ιστορία που είχε περάσει μια θεία μου. Αρχές 2000 λοιπόν, ξαφνικά έσκαγαν τηλέφωνα στο σπίτι της θείας μου από τραπεζικά υποκαταστηματα ότι είχαν αφήσει απλήρωτες δοσεις δανείων. Η θεια μου ούτε δάνειο είχε ούτε κάποια σχέση με αυτές τις τράπεζες. Καποιος άγνωστος με πλαστά στοιχεία και χαρτιά είχε πάρει δάνεια από δύο τράπεζες και είχε βάλει τα στοιχεία της θείας μου. Τελικά μετά από 7-8 άτομα που εξαπατηθηκαν, ο ύποπτος πιάστηκε στην φάκα όταν πήγε να αγορασει χαλια με κλεμμένη κάρτα και ταυτότητα από κατάστημα, εκεί ήταν τσακαλοι επειδη την είχαν πατήσει ξανά, είπαν στον ύποπτο να περιμένει μέχρι που πλάκωσαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Ο ύποπτος ήταν η πρώην εργοδοτρια της θείας μου, είχε ήδη στην κατοχή της χαρτιά με το ΑΦΜ της, της έκλεψε και την ταυτότητα μια φορά όταν είχε πάει τουαλέτα στην δουλειά, μετά γύρισε σπίτι και η ταυτότητα έλλειπε από το πορτοφόλι της. Είχε γίνει δήλωση στο ΑΤ για απωλεια αλλά όχι στον Τειρεσία, αν είχαν κάνει εκεί θα έπιαναν την απατεωνισσα κατευθείαν. Μετά από λίγες μέρες η εργοδοτρια αύξησε επίτηδες το ωράριο της δουλειάς για να την εξωθησει σε παραίτηση καθώς δεν μπορούσε να εργάζεται άλλο εκεί. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια δεν είχε χάσει λεφτά η θεία μου αλλά οι τράπεζες οι οποίες τα ζητούσαν από τον λάθος άνθρωπο μέχρι να αποδειχτεί τι έγινε. Η απατεωνισσα μετά την σύλληψη της είχε οδηγηθεί στο κρατητήριο όπου περνούσαν διάφοροι από τους οποίους είχε αποσπάσει κάρτες και στοιχεία, αλλά δεν την αναγνώριζαν, μόλις πήγε η θεία μου τυχαία την αναγνώρισε. Το αστείο είναι πως η κλήση της θείας μου για αναγνώριση της υπόπτου στο ΑΤ δεν έγινε μετά από καθορισμένη διαδικασία της αστυνομίας αλλά εντελώς τυχαία, υπήρχε ένας γνωστός τους υπάλληλος μέσα στην ΓΑΔΑ στον οποίον του εξιστορησαν τι έγινε, αυτός είχε πέσει στην υπόληψη του ή περίπτωση της γυναίκας που εκλεβε στοιχεία και έκανε αγορές, έτσι ενημέρωσαν το ΑΤ από τα κεντρικά και κλήθηκε εκεί η θεία μου αν θα αναγνωρίσει την γυναίκα. Όσον αφορά στο πως η τραπεζα ενέκρινε το δάνειο και δέχτηκε τα στοιχεία που έδωσε η γυναίκα, υπήρχε κάμερα που κατέγραφε, στην υπάλληλο φάνηκαν διαφορες μεταξύ της φωτογραφίας ταυτότητας και του πραγματικού ατόμου, ρώτησε αν ήταν όντως αυτή και η απατεωνισσα λέει ε εδώ είμαι 16 χρόνων. Από ότι θυμάμαι η υπάλληλος απολύθηκε. Οι τράπεζες μετά έκαναν μήνυση και απαίτησαν τα χρήματα από την απατεωνισσα. Όταν είχε γίνει το δικαστήριο, η κατηγορούμενη είχε πάει εκεί με την μητέρα της και χασκογελουσαν σε στυλ χαβαλε και έλα μωρέ τι έγινε δεν θα μου κάνουν τίποτα. 4
Vasilisxd Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Εδώ ρε παιδιά πιάστηκαν στα πράσα μεγάλες εταιρίες να διαβάζουν τα δεδομένα του Clipboard στο κινητό , ένα copy&paste να έκανες σε κωδικούς κλπ τα διάβαζαν όλα και έσπευσαν να δηλώσουν ότι ήταν bug. Πάρτι γίνεται στα κινητά μας μέρα νύχτα και εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι , κάπως το έστρωσε το πράμα η Apple με το iOS 14 , ελπίζω και σύντομα η Google.
geostratis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 8 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε το προϊόν είναι της τράπεζας και σε περίπτωση παραβίασης η τράπεζα οφείλει να βρει ποιος παραβίασε Βρεί δεν βρεί, ο φταίχτης είσαι εσύ! Το λένε και όλα τα συμβόλαια παροχής υπηρεσιών e-banking, από όσο εχω δεί. 3 ώρες πριν, Bubs είπε η τράπεζα, ενω είχε ξεκάθαρα την ευθύνη, χρησιμοποίησε οποιονδήποτε τρόπο είχε για να την αποποιηθεί και δεν βοήθησε ούτε στο 1% την έρευνα Και για του λόγου το αληθές, αυτό που είπα παραπάνω το λένε και τόσοι άλλοι εδώ μέσα, από την άμεση εμπειρία τους ...
barimagas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Έχω περίπτωση που ο γκόμενος προσφέρθηκε να βοηθήσει την κοπελιά του για το ebanking, έπειτα λογικά τότε ήταν ακόμα η συσκευή με τους κλειδάριθμους άρχισε να βαράει μεταφορές χρημάτων... εν άγνοια του θύματος. Όλα ξεκινάνε δηλαδή αν αποκτησει ο αλλος στην κατοχή του τους κωδικούς. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο ειδικά σε τρίτες ηλικίες που δεν σκαμπαζουν. Όλοι βρίσκουμε email ψαρέματος από δηθεν τράπεζες και paypol.
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, _BASSstarlet_ είπε Κάποιος τραπεζικός υπάλληλος, να επιβεβαιώσει πως είναι αδύνατον να μπλοκαριστεί η μεταφορά; Επίσης, τι ακριβώς προσφέρει η πληροφορία πως ήταν αναπληρώτρια η καθηγήτρια; Αυτο που προσέφερε στην 19χρονη που πιαστηκε με κοκα στην κινα,που την ειχε βγαλει καποιος 10 φωτο και δηλωνε μοντελο. Πουλαει,προσδιδει συμπάθεια, ξερω γω τι σκέφτονται αυτοι που τα γράφουν..
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, geostratis είπε Βρεί δεν βρεί, ο φταίχτης είσαι εσύ! Το λένε και όλα τα συμβόλαια παροχής υπηρεσιών e-banking, από όσο εχω δεί. Και για του λόγου το αληθές, αυτό που είπα παραπάνω το λένε και τόσοι άλλοι εδώ μέσα, από την άμεση εμπειρία τους ... Εγώ τότε όταν με χακαραν την πιστωτική το 2005, πώς πήρα όλα τα χρήματα πίσω, μέχρι τελευταίας δεκαρας; Επίσης όσες φορές παρήγγειλα κάποιο προϊόν και δεν ήρθε, πήρα τα χρήματα μου στο ακέραιο, ακόμα και μήνες μετά ενώ υποτίθεται δεν είχα δικαίωμα dispute. Όταν πουλάς ένα προϊόν είσαι εσύ ο υπεύθυνος για ότι προκύψει από αυτό, ότι και να λες στα συμβόλαια. Στο συμβόλαιο μπορεί να λέω ότι θέλω,οι όροι όμως συνήθως είναι καταχρηστικοί.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 14 ώρες πριν, pp6210 είπε το θέμα SIM swapping είναι ευρέως γνωστό στους παρόχους κινητής παγκοσμίως, δεν είναι νέο, στην Αμερική είχε έξαρση και πριν τα lockdown του κορονωιού που λένε τα άρθρα. Εξακολουθεί να ισχύει οτι πρέπει να έχουν ήδη το web banking login σου, ακόμα και αν υπάρχει 2factor και σου στέλνει sms για επιβεβαίωση πριν την είσοδο, πάλι ο χάκερ πρέπει να ήξερε το password και username. Οι 3 στους 4 του περίγυρού μου δεν τηρεί ούτε τα βασικά, δεν αλλάζουν default logins, ίδια passwords παντού, αφήνουν ενεργά login παντού... βάζουν εφαρμογές web banking σε κινητό που κάνουν και sideload εφαρμογές (δείτε και εδώ στα θέματα google pay στην Ελλάδα) ή κατεβάζουν ότι μλκ βρουν στο google play.... Είναι ευθύνη της τράπεζας να σε υποχρεώνει μετά από Χ χρονικό διάστημα να αλλάξει αναγκαστικά το password 8 ώρες πριν, Bubs είπε Αν ρωτάς εμένα, μην το ψάχνεις η ιστορία είναι πολύ μεγάλη... μια λέγαν οτι μονο με εισαγγελέα δινουν το βίντεο, οταν δώθηκε ένταλμα είπαν οτι λογω τεχνικών θεμάτων δεν λειτουργούσε η καταγραφή εκείνη την ημερα, δεν δίναν ονόματα υπαλλήλων κα Επειδή είναι τεράστια η ιστορία και δεν θέλω να βγώ offtopic, το μονο που μπορώ να πω σαν δεδομενο για αυτή, είναι οτι η τράπεζα, ενω είχε ξεκάθαρα την ευθύνη, χρησιμοποίησε οποιονδήποτε τρόπο είχε για να την αποποιηθεί και δεν βοήθησε ούτε στο 1% την έρευνα για τον απατεώνα - φαντάζομαι γιατί το ποσό ήταν εύλογο (περίπου 10000 ευρώ αλλά σε δραχμές την περίοδο κοντά στην αλλαγή σε ευρώ). Ωστόσο για την ιστορία, ο απατεώνας βρέθηκε με την βοήθεια της αστυνομίας και ανάκριση πολλών προσώπων Φαντάζομαι αν συνεχίζαμε δικαστικές διαμάχες με την τράπεζα εν τέλη θα κερδίζαμε και κάτι απο εκεί, αλλά οταν μια τέτοια ιστορία τραβάει πάνω απο 12 μήνες και απαιτεί πολυ χρόνο προσωπικό και πηγαινε-ελα, καταντάει ψυχοφθόρα και απαιτεί γερά νεύρα, οπότε στο τέλος το μόνο που θες είναι να τελιώσει να πάρεις οτι σου κλέψαν και να ηρεμήσεις. Εκεί είναι το λάθος. Πρέπει να το πας μέχρι τέλους, και με δυσφήμιση σε όποιο μέσο υπάρχει.
The_Judas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευθύνη έχει η τράπεζα αν παραβιάσουν το δικό της σύστημα, όχι αν χακάρουν τον προσωπικό υπολογιστή ή το κινητό σου... Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα