xgol Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Βασικα η περιουσια θα χωριστει κατα το ήμισυ στα νομιμα τεκνα. Ολα τα υπολοιπα είναι εως και απιθανα να συμβούν και δε συμφερουν κανεναν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, achilles01 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Το άλλο τέκνο μου είχε στείλει email παλιότερα όπου αναφέρει την ύπαρξη της διαθήκης και το περιεχόμενο της. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σε κάτι; Ή τώρα θα ισχυριστεί ότι απλά δεν βρήκε τη διαθήκη ενώ είναι το μοναδικό άτομο που θα μπορούσε να την βρεί αφού έχει αποκλειστική πρόσβαση στο σπίτι όπου ήταν η διαθήκη. αν υπαρχει διαθηκη ελα και σφυρα μου κλεφτικα. δηλαδη μας λες πως τη διαθηκη που λεει πως ολα τα κληρονομεις εσυ την εχει στη κατοχη του το ατομο που εχει δικαιωμα στη μιση περιουσια αλλα τελικα δε θα παρει τιποτα, και οχι μονο δε την εκαψε απ ευθειας αλλα σου εστειλε και μειλ οτι υπαρχει καν? ή εσυ μας δουλευεις ή αυτος/αυτη εσενα. απορω γιατι ασχολεισαι με οτιδηποτε περα απ το να μιλησεις μ αυτο το ατομο πως θελετε να γινει η μοιρασια, γιατι πολυ απλα δε θα παρεις ευρω παραπανω απ το 50% εκτος αν θελει αυτος/αυτη Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
achilles01 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε αν υπαρχει διαθηκη ελα και σφυρα μου κλεφτικα. δηλαδη μας λες πως τη διαθηκη που λεει πως ολα τα κληρονομεις εσυ την εχει στη κατοχη του το ατομο που εχει δικαιωμα στη μιση περιουσια αλλα τελικα δε θα παρει τιποτα, και οχι μονο δε την εκαψε απ ευθειας αλλα σου εστειλε και μειλ οτι υπαρχει καν? ή εσυ μας δουλευεις ή αυτος/αυτη εσενα Το μειλ μου το έστειλε χρόνια πριν, όταν υπήρχαν καλύτερες σχέσεις. Το να κατάστρεψε τη διαθήκη είναι ένα ενδεχόμενο αλλά το πιο πιθανό είναι να την κράτησε ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί τώρα άλλα θέματα.
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, achilles01 είπε Καλημέρα σας, Συγγενής μου έχει στα χέρια του ιδιόγραφη διαθήκη της αποβιώσαντας μητέρας μου η οποία με ορίζει μοναδικό κληρονόμο. Ο συγγενής αυτός δεν έχει στείλει τη διαθήκη για δημοσίευση. Μπορώ με εξώδικο όχληση να τον αναγκάσω να το κάνει; Από όσο γνωρίζετε από παρόμοιες περιπτώσεις, είναι πιο πιθανό να κατάστρεψε τη διαθήκη αφού δεν τον συμφέρει ή να την κράτησε μήπως και χρειαστεί στο μέλλον; Ευχαριστώ Γνωμη μου ;Περιμένει να περάσει ο καιρός,4 μήνες; , ώστε να μην μπορεί να γίνει αποποίηση κληρονομιάς απο μέρους του και φυσικά να μην εμφανιστεί η διαθήκη.Πως έφτασε στα χέρια του αλλου ατόμου διαθήκη που δεν τον ευνοεί είναι περίεργο. Φυσικά μπορείς να τον ένοχλήσεις αλλά εγω θα πήγαινα σε δικηγόρο να με συμβουλέψει. 1
DrLo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, xgol είπε Μαλιστα.. δωρεαν νομικη συμβουλη ψαχνεις. Ασοβαρα πράγματα. 100% ασόβαρα , όπως όλο το isomnia που κάποιος ζητα συμβουλές πχ για ΗΥ , αμάξια, κλπ Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2020 από DrLo 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, achilles01 είπε Το μειλ μου το έστειλε χρόνια πριν, όταν υπήρχαν καλύτερες σχέσεις. Το να κατάστρεψε τη διαθήκη είναι ένα ενδεχόμενο αλλά το πιο πιθανό είναι να την κράτησε ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί τώρα άλλα θέματα. πρωτα απ ολα ξαναδιαβασε το ποστ μου γιατι προσθεσα κατι. δευτερον, αν θελει να διαπραγματευτει το οτιδηποτε τοτε αυτη η διαθηκη πρεπει να μην υπαρχει. ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω τι στο καλο θα διαπραγματευτει παρουσιαζοντας μια διαθηκη που του "χαλαει" οποιαδηποτε πιθανοτητα διαπραγματευσης Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε πρωτα απ ολα ξαναδιαβασε το ποστ μου γιατι προσθεσα κατι. δευτερον, αν θελει να διαπραγματευτει το οτιδηποτε τοτε αυτη η διαθηκη πρεπει να μην υπαρχει. ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω τι στο καλο θα διαπραγματευτει παρουσιαζοντας μια διαθηκη που του "χαλαει" οποιαδηποτε πιθανοτητα διαπραγματευσης "Δωσε μου Χ€ για να σου δώσω την διαθήκη" 2
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Απο οτι κατάλαβα αλλά δύο αγαπημένα αδέλφια. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε "Δωσε μου Χ€ για να σου δώσω την διαθήκη" ξανασκεψου το
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ξανασκεψου το Μαυρα ,χωρίς φόρους κλπ.Ασε που δεν ξέρουμε αν υπάρχουν χρέη που θα κληρονομηθούν επίσης.
achilles01 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε "Δωσε μου Χ€ για να σου δώσω την διαθήκη" Σωστά, όχι απαρίτητα να δώσω χρήματα αλλά κάτι που θέλει το άλλο τέκνο.
xxatziva Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μηπως υπαρχουν και χρεη αγνωστα και κοιτανε να τα φορτωσουν και σε σενα? λεω τωρα σαν πονηρη σκεψη. 4μηνες απο τον θανατο του ατομου που εκανε την διαθηκη ειναι σιωπηρή αποδοχη ενεργητικο-παθητικο πιο απλα σπιτι-σπιτια-λεφτα-κοσμηματα-αυτοκινητο-χρεη. δηλαδη κινητη ακινητη περιουσια με ή χωρις χρεη περνανε στους συγγενεις α βαθμου χωρις μα και μου. θελω αυτο αλλα οχι το αλλο δεν γινεται. τα δεχεσαι ολα ή τα αποριπτεις ολα-αποποιηση. αν περασει 4μηνο τοτε η αποποιηση παει περιπατο. οποτε ψαξου τι ειχε σαν περιουσια, τι χρεη ειχε και αν προλαβαινεις να τα αποδεχτεις ή οχι. ωστοσο λυπαμαι για την απωλεια σου. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2020 από xxatziva
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μαυρα ,χωρίς φόρους κλπ.Ασε που δεν ξέρουμε αν υπάρχουν χρέη που θα κληρονομηθούν επίσης. δε με καταλαβες. ναι θα ζητησει χρηματα, αλλα κανεις δε σου εγγυατε πως μετα θα παρεις οτι λεει η διαθηκη Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2020 από Επισκέπτης
fmarulezkd Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Ακόμα και αν είσαι ο μόνος κληρονόμος στη διαθήκη και καταφέρεις να τη πάρεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπάρχει και το δικαίωμα "νόμιμης μοίρας". Δε ξέρω τις λεπτομέρειες για το πως δουλεύει, αλλά ουσιαστικά το άλλο τέκνο ακόμα και αν δεν αναφέρεται στη διαθήκη έχει δικαίωμα στην κληρονομία. 1
Narayan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 9 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε Ακόμα και αν είσαι ο μόνος κληρονόμος στη διαθήκη και καταφέρεις να τη πάρεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπάρχει και το δικαίωμα "νόμιμης μοίρας". Δε ξέρω τις λεπτομέρειες για το πως δουλεύει, αλλά ουσιαστικά το άλλο τέκνο ακόμα και αν δεν αναφέρεται στη διαθήκη έχει δικαίωμα στην κληρονομία. Αν δεν αναφέρεται καθόλου ναι, μπορεί να ισχυριστεί πως τον "ξέχασε" η μάνα του όταν έγραφε την διαθήκη, ειδικά αν είναι χειρόγραφη. ΟΡ δεν μας είπες, το άλλο τέκνο έχει συγγένεια εξ άιματος ή εξ αγχιστείας με τη μάνα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις