Προς το περιεχόμενο

city coco 2000w

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διευκρινίζω ότι δεν το έχω.

Εφόσον μιλάμε για μοτερ 2000W, να ξέρεις ότι για να είσαι νόμιμος θα πρέπει να έχεις πινακίδες, δίπλωμα και ασφάλεια και να πηγαίνεις ΜΟΝΟ από τον δρόμο, όχι από ποδηλατόδρομο. Στα 2000W δεν θεωρείται ηλεκτρικό πατίνι, αλλά ηλεκτρικό μηχανάκι. Το λέω γιατί εδώ στη Θεσσαλονίκη βλέπω να κυκλοφορούν πολλά, όλα πηγαίνουν από τον ποδηλατόδρομο και επειδή το μοτέρ είναι 2000W, πηγαίνουν μαλλικούβαρα. Θα πάρει ανάποδες καμιά μέρα η τροχαία, θα αρχίσει τα πρόστιμα και μετά όλοι θα κλαίγονται. Σε ενημέρωσα, ώστε να μην κλαφτείς μετά.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kalogeros είπε

Διευκρινίζω ότι δεν το έχω.

Εφόσον μιλάμε για μοτερ 2000W, να ξέρεις ότι για να είσαι νόμιμος θα πρέπει να έχεις πινακίδες, δίπλωμα και ασφάλεια και να πηγαίνεις ΜΟΝΟ από τον δρόμο, όχι από ποδηλατόδρομο. Στα 2000W δεν θεωρείται ηλεκτρικό πατίνι, αλλά ηλεκτρικό μηχανάκι. Το λέω γιατί εδώ στη Θεσσαλονίκη βλέπω να κυκλοφορούν πολλά, όλα πηγαίνουν από τον ποδηλατόδρομο και επειδή το μοτέρ είναι 2000W, πηγαίνουν μαλλικούβαρα. Θα πάρει ανάποδες καμιά μέρα η τροχαία, θα αρχίσει τα πρόστιμα και μετά όλοι θα κλαίγονται. Σε ενημέρωσα, ώστε να μην κλαφτείς μετά.

χαχαχ έχω κανονικά δίπλωμα, δεν νομίζω να είπα πουθενά ότι δεν έχω δίπλωμα!

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, giorgosmicho είπε

χαχαχ έχω κανονικά δίπλωμα, δεν νομίζω να είπα πουθενά ότι δεν έχω δίπλωμα!

Δεν είπα μόνο αυτό. Είπα ότι θα πρέπει να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας - πινακίδες, να πληρώσεις ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας (αν έχει) και να πηγαίνεις μόνο από τον δρόμο και όχι από ποδηλατόδρομους και πεζοδρόμια. Θεωρείται ηλεκτρικό μηχανάκι και όχι ηλεκτρικό πατίνι.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kalogeros είπε

Δεν είπα μόνο αυτό. Είπα ότι θα πρέπει να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας - πινακίδες, να πληρώσεις ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας (αν έχει) και να πηγαίνεις μόνο από τον δρόμο και όχι από ποδηλατόδρομους και πεζοδρόμια. Θεωρείται ηλεκτρικό μηχανάκι και όχι ηλεκτρικό πατίνι.

Αγαπητέ μου αυτά τα γνωρίζω 
αυτό που ρώτησα είναι αν κάποιος το έχει να μου πει τα αρνητικά και τα θετικά 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, kalogeros είπε

Υπάρχει πλαίσιο που να νομιμοποιεί ηλεκτρικά scooter να κινούνται ως συμβατικά δίκυκλα;

Έχω την αίσθηση οτι ακόμα νοούνται ως ποδήλατα (όπως και τα ηλεκτρικά ποδήλατα) άλλο αν μπορούν να αναπτύξουν πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες (όπως και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο άλλωστε)...

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Υπάρχει πλαίσιο που να νομιμοποιεί ηλεκτρικά scooter να κινούνται ως συμβατικά δίκυκλα;

Έχω την αίσθηση οτι ακόμα νοούνται ως ποδήλατα (όπως και τα ηλεκτρικά ποδήλατα) άλλο αν μπορούν να αναπτύξουν πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες (όπως και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο άλλωστε)...

Πάνω από 250w θέλουν δίπλωμα, πινακίδες κτλ. Σε ποδήλατο νομίζω είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί, σε σκούτερ πιστεύω θα αρχίσουν να τα ψάχνουν σύντομα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Ο κ.ο.κ. ορίζει πως κάθε δίκυκλο που έχει κινητήρα ισχύος από 251 έως 4.000 watt ή τελική ταχύτητα από 26 έως 45km/h θεωρείται μοτοποδήλατο, δλδ με λίγα λόγια κυκλοφορεί νόμιμα μόνο αν έχει άδεια/πινακίδες κυκλοφορίας, ασφάλεια, και δίπλωμα οδηγού. Αυτό είναι όλο το νομοθετικό πλαίσιο, δεν έχει άλλο.

Επίσης μοτοποδήλατο θεωρείται και οτιδήποτε δεν διαθέτει πετάλια, ή διαθέτει αλλά δεν μπορεί να κινηθεί με αυτά.

Δημοσ.

Επομένως όσοι αγοράζουν πατίνια με 20-25 χλμ /ώρα τελική και τα σκαλίζουν/ξεκλειδώνουν για να πάνε με 40, πρακτικά κανείς δεν μπορεί να τους ελέγξει. Πέρα από τον ορθοπαιδικό κάποια στιγμή...

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Εγώ παράγγειλα σήμερα ένα city coco. Δεν το έχω παραλάβει ακόμα για να πω τις εντυπώσεις μου. Παρόλα αυτά θα με ενδιέφερε η γνώμη κάποιου που είναι κάτοχος. Επίσης το ρώτησα και εγώ αυτό για τα 2000w και γτ δεν χρειάζεται πινακίδες και δίπλωμα. Ο νόμος λέει ότι όχημα έως 250w σε νορμάλ πορεία υπάγεται στα ποδήλατα. Το συγκεκριμένο είναι 240w σε ευθεία πορεία και η τάση του σε κάποια ανηφόρα η γενικά όταν ζοριστεί ανεβαίνει έως τα 2000w το max peak που λένε για ηλεκτροκινητηρες. Και γενικά που το έψαξα λίγο όλα τα ηλεκτρικά έχουν ένα νορμάλ peak και ένα max peak. Ο νόμος λέει ότι μόνο το normal peak υπολογίζεται για την κατηγορία που ανήκει το όχημα. Όπως και τα 25χλμ τελική. Τώρα αυτό που πιάνει παραπάνω τελική γίνετε με κάποιο ξεκλείδωμα εγκεφάλου. 

Όσο για αριθμό πλαισίου έχει κανονικά και μπορεί να ασφαλίστει με βάση τον αριθμό πλαισίου. Ακόμα και αν δεν έχει πινακίδες

Δημοσ.

Θα σου το πω κι εσένα, για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως όταν θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα. Για να θεωρηθεί ηλεκτρικό πατίνι, θα πρέπει το ηλεκτρικό μοτέρ να υποβοηθάει και όχι να λειτουργεί αυτόνομα. Γι' αυτό στα πατίνια τύπου Xiaomi mijia, segway ninebot κλπ δίνεις πρώτα μία σπρωξιά με το πόδι και μετά ανοίγεις το γκάζι. Στο συγκεκριμένο, το μοτέρ δεν υποβοηθάει, αλλά λειτουργεί αυτόνομα, δηλαδή ανοίγεις το γκάζι και φεύγεις. Επίσης, όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα ούτε ένα μοντέλο αυτής της εταιρείας που να λέει ότι έχει τελική κάτω από 40 km/h.

Δημοσ.
Στις 21/7/2020 στις 2:26 ΠΜ, pants_ είπε

Καλησπέρα σε όλους. Εγώ παράγγειλα σήμερα ένα city coco. Δεν το έχω παραλάβει ακόμα για να πω τις εντυπώσεις μου. Παρόλα αυτά θα με ενδιέφερε η γνώμη κάποιου που είναι κάτοχος. Επίσης το ρώτησα και εγώ αυτό για τα 2000w και γτ δεν χρειάζεται πινακίδες και δίπλωμα. Ο νόμος λέει ότι όχημα έως 250w σε νορμάλ πορεία υπάγεται στα ποδήλατα. Το συγκεκριμένο είναι 240w σε ευθεία πορεία και η τάση του σε κάποια ανηφόρα η γενικά όταν ζοριστεί ανεβαίνει έως τα 2000w το max peak που λένε για ηλεκτροκινητηρες. Και γενικά που το έψαξα λίγο όλα τα ηλεκτρικά έχουν ένα νορμάλ peak και ένα max peak. Ο νόμος λέει ότι μόνο το normal peak υπολογίζεται για την κατηγορία που ανήκει το όχημα. Όπως και τα 25χλμ τελική. Τώρα αυτό που πιάνει παραπάνω τελική γίνετε με κάποιο ξεκλείδωμα εγκεφάλου. 

Όσο για αριθμό πλαισίου έχει κανονικά και μπορεί να ασφαλίστει με βάση τον αριθμό πλαισίου. Ακόμα και αν δεν έχει πινακίδες

τελικά το πήρες?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αγόρασα τώρα City Coco.

Το μοτέρ του γράφει πάνω 240w όπως επίσης και το χαρτί που μου έδωσε το κατάστημα.

Το μοτέρ όμως είναι 2000w με μπαταρία 60v 20ah.

Το κοντέρ μετράει εντελώς λάθος χιλιόμετρα. Δείχνει ότι πάω με 35χλμ ενώ στο gps είναι 55χλμ (τελική ταχύτητα!)

Χοροπηδάει με το παραμικρό, μάπα τα αμορτισέρ του (λογικό) αλλά γενικά έχει πολύ πλάκα στην οδήγηση. Το πήρα κατα βάση για να πηγαίνω τα ψώνια πελατών από το κατάστημα μου και να το φορτώνω γενικά μιας και έχει μεγάλο χώρο. Δικαβαλο σε ανηφόρα απότομη (75kg οδηγός και 95kg συνοδηγός) ανεβαίνει με πάρα πολύ ζόρι και πάρα πολύ αργά (15-20χλμ) ΑΛΛΑ δεν είχε καθόλου πίεση στα ελαστικά (ότι το είχα αγοράσει και πήγα να δοκιμάσω τι κάνει στην ανηφόρα). Θα το ξανατσεκαρω.

Έχω μια μπαταρία και υπολογίζω ότι περίπου πρέπει να βγάζει γύρω στα 30-35χλμ αυτονομία.

Τα φρένα είναι δισκόφρενα αλλά μάλλον είναι από ποδήλατο. Γενικά είναι όλο φθηνοκατασκευη αλλά το αγόρασα εν γνώση μου. Το ήθελα καθαρά για κουβαληματα γύρω γύρω γενικά και για να μπω στην ηλεκτροκίνηση οικονομικά.. 😅

Πήρα ένα στεγανωτικο και πέρασα όλες τις ενώσεις γιατί αν βρεξει την κάτσαμε. Σίγουρα δεν είναι αδιάβροχο καθώς τα controller κτλ είναι εκτεθειμένα.

Ότι θέλετε να μάθετε ρωτήστε ελεύθερα 😃

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Ναι το μοτέρ είναι 240watt σε normal χρήση και σε ζόρια, όπως ανηφόρες, φτάνει τα 2000w. Η μπαταρία μ έχει βγάλει άνετα 30 χλμ απλά από εκεί και πέρα δυσκολεύετε να ανέβει τις ανηφόρες πάρα πολύ. Σε σημείο που λέω θα το σπρωξω. Όσο για το κοντέρ εμένα δεν έχει κάποιο θέμα. Νομίζω ότι γράφει κανονικά. Επίσης να αναφέρω ότι μ είπαν από το κατάστημα ότι είναι τελείως αδιάβροχο. Το έχω πλυνει σε βενζινάδικο με πίεση. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...