Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, timwros3 είπε

Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μενα αλλα οταν θα είμαι άνετος οικονομικά θα επιχειρήσω επένδυση σε μία καλύτερη μηχανή. Δεν λεω ότι αμφισβητώ τους παντες που εχουν εμπειρία χρονών φτιαζοντας εσπρεσσο καφε, αλλα δηλώνω μπουχτιζμένος απο σχόλια τύπου πουλα το, δε κανει τιποτα,αν δε δωσεις 500 ευρω δε πινεις εσπρεσο κτλπ. λες και ειδικά αυτή τη περίοδο που διανύουμε τα λευτά ειναι στραγάλια. Οποιος το επιχειρησε με γεια του με χαρα του και προς τιμήν του. 

Μηχανή καλή πάει σετ με καλό καφέ . Τέλος νόμος. Έχω τωρα μηχανή των 350 ευρώ και πίνω καφέ portiolli. Ακριβως ο ίδιος καφές σε επαγγελματική μηχανή  ιταλική των 10000 καμμία σχέση. Αν θες ακριβως το ίδιο αποτέλεσμα με μια οικιακή πρέπει να πας σε 700 ευρώ τουλάχιστον συν καμία 200 ρια για μύλο. Τα 500 δεν είναι τίποτα. 1000 και το συζηταμε. Φιλε μου συγνώμη αλλά ετσι είναι.

Ο boundi δεν είναι καφές της προκοπής. Ξεκινά να παίρνεις καφέδες από ειδικευμένα μαγαζιά καφέ. Όχι καφεκοπτεία. Παίρνε συσκευασμένους του κιλού η 250gr. Τουλάχιστον 25 ευρώ το κιλό για να πεις πως πινεις καφέ. 

Επεξ/σία από mp123
  • Like 2
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, mp123 είπε

Μηχανή καλή πάει σετ με καλό καφέ . Τέλος νόμος. Έχω τωρα μηχανή των 350 ευρώ και πίνω καφέ portiolli. Ακριβως ο ίδιος καφές σε επαγγελματική μηχανή  ιταλική των 10000 καμμία σχέση. Αν θες ακριβως το ίδιο αποτέλεσμα με μια οικιακή πρέπει να πας σε 700 ευρώ τουλάχιστον συν καμία 200 ρια για μύλο. Τα 500 δεν είναι τίποτα. 1000 και το συζηταμε. Φιλε μου συγνώμη αλλά ετσι είναι.

Ο boundi δεν είναι καφές της προκοπής. Ξεκινά να παίρνεις καφέδες από ειδικευμένα μαγαζιά καφέ. Όχι καφεκοπτεία. Παίρνε συσκευασμένους του κιλού η 250gr. Τουλάχιστον 25 ευρώ το κιλό για να πεις πως πινεις καφέ. 

Για να τα θέσω τα πράγματα εκεί που, μάλλον εχω τον πήχη. Δεν αμφισβητώ ότι μια ακριβη μηχανή με 1002 features σταθερης θερμοκρασιας πιεσης χτισμένη με σωληνωσεις θερμομοκοιλ κακο δλδ απο 350+ πανω δεν ειναι καλυτερη απο μια φθηνη αλίμονο (ηδη χαζεύω ακριβοτερες μηχανες). Όμως πίνοντας απο καφετέριες που υποτίθεται έχουν μηχανηματα χιλιαδων ευρώ κακούς καφεδες, και με μια φθηνη μηχανη και ενα boundi και λιγα παγακια ,presurized pf, φθηνη μηχανη ,ασταθης θερμοκρασιες και να νιώθω ευχαριστημένος μου έδειξε οτι κάτι πάει λαθος εκει εξω (ορισμένες φορές) . Άλλες φορές εχω πιει υπεροχους. Δεν πάω να κοντράρω κανέναν που έχει ικανοτητα,εμπειρία και ακριβά μηχανήματα. Θα κάνω το πείραμα του φτωχού περιμενοντας αλεστήρι καφέ και non presurized portafilter και με αρκετο πειραματισμο να δώ εαν καταφερνω καλυτερο αποτελεσμα. Εαν το καταφερω, θα νε μία μικρή νικη για μένα. Για κανέναν αλλον. Έχω σκοπό να δοκιμάσω αλλες ποικιλίες και να αλλέσω καφέ, να πειραματιστώ. Αυτή τη στιγμή τα οικονομικά μου δεν επιτρέπουν κάτι παραπάνω. Για να το ΄δωσω και με νούμερα εαν πχ πινω εσπρεσο 5/10 και τον παω 6-6.5/10 θα με χαρουμενος. Εαν όχι δεν πειράζει διότι στη τελική δεν εδωσα και τόσα λευτά! 

  • Like 2
Δημοσ.

Καταναλώνοντας περιπου 300 γραμμαρια κοκους και δοκιμες αρκετές έκανα αρκετα ξινα και πικρα διπλο σφηνακια εσπρεσο, όμως δε το βάζω κάτω. Κάπου βρήκα μία ισοροπία αλλα δυστυχώς δεν είχα άλλες δοκιμές. Σίγουρα πιο πολλές γεύσεις με το ελεύθερο καλαθάκι και τον grinder , αλλά θέλει δουλειά και ψάξιμο.

Δημοσ.

Νέα ενημέρωση για τυχόν νέους πειραματιστές με τη πατέντα του φτωχού όπως αποκαλώ. Υστερα απο κατανάλωση περίπου 400 γραμαρίων κόκων βγήκε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα εκχύλησης στα 25 δεύτερα χρησιμοποιόντας καφε κοκο lavazza crema e gusto. Σίγουρα υπάρχει χώρος βελτίωσης διότι αφήνει μία πικρίλα που ίσως κάτι να γίνεται με ένα διαφορετικό κόψιμο. Ο καφές αρκετά πιο βελτιωμένος σε γευση, και διαρκεια (χωρίς αυτο να σημαίνει οτι αμφισβητώ κανεναν εμπειρότερο και κανένα ακριβότερο μηχανημα). Απλα γίνεται. Δηλώνω ικανοποιημένος για τώρα. Ίσως αργότερα αλλάξω στανταρ ποιος ξερει! 

  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα αποτελέσματα που βγάζω ξεπαιρνανε πολλές καφετέριες και αυτό με κάνει να έχω το πήχη ψηλότερα. Ανάρωτιεμαι τι παπάδες θα έκανε ο πιο ακριβός μύλος και μια πιο ακριβή μηχανή!!! Πατέντα του φτωχού +1!! 

  • Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, timwros3 είπε

Τα αποτελέσματα που βγάζω ξεπαιρνανε πολλές καφετέριες και αυτό με κάνει να έχω το πήχη ψηλότερα. Ανάρωτιεμαι τι παπάδες θα έκανε ο πιο ακριβός μύλος και μια πιο ακριβή μηχανή!!! Πατέντα του φτωχού +1!! 

Πάμε γερά φίλε μου και μην ακούς κανέναν, μόνο τους γευστικούς αδένες σου.

  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 3/5/2021 στις 2:34 ΜΜ, rafa1919 είπε

Πάμε γερά φίλε μου και μην ακούς κανέναν, μόνο τους γευστικούς αδένες σου.

Σε ευχαριστώ φίλε. Ήταν ενα μικρο στοιχημα να αποδείξω οτι η γνώση του φτωχού έχει δυναμη και τελικά τώρα που ανοιξαν τα μαγαζιά αποφεύγω να πάρω καφε για να μη ξενερώσω. Περιμένω ενα μονοκιλο lavazza tiera bio να παιξω μπαλα ..τα αποτελέσματα ειναι πολύ καλά για τόσο φθηνή φάση! η απόσβεση έχει γινει εδω και καιρό!!

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς ευχαριστούμε φίλε για την ενημέρωση. Επειδή και γω είμαι σε παρόμοια φάση με την silvercrest του LIDL, ψάχνω να βρω non pressurized καλαθάκι. Τι πρέπει να ψάξω οποιοδήποτε που να είναι 51 mm ή κάτι πιο συγκεκριμένο; Από την μέχρι τώρα εμπειρία σου, αξίζει αυτή η πατέντα ή δεν έχει τεράστια διαφορά από pressurized αν δεν πίνεις ζεστό εσπρέσσο; Προσωπικά δεν πίνω ζεστό εσπρέσσο, αλλά πίνω πολύ Φρέντο εσπρέσσο, ειδικά το καλοκαίρι και κανέναν καπουτσίνο που και που. Αν αξίζει, μπορείς κάθε φορά και παίρνεις σταθερό αποτέλεσμα με την εκχύλιση ή άλλη γεύση παίρνεις τη μία μέρα και άλλη την επόμενη και γενικά σε ζορίζει; 

Επεξ/σία από thankk
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/5/2021 στις 1:03 ΠΜ, thankk είπε

Καταρχάς ευχαριστούμε φίλε για την ενημέρωση. Επειδή και γω είμαι σε παρόμοια φάση με την silvercrest του LIDL, ψάχνω να βρω non pressurized καλαθάκι. Τι πρέπει να ψάξω οποιοδήποτε που να είναι 51 mm ή κάτι πιο συγκεκριμένο; Από την μέχρι τώρα εμπειρία σου, αξίζει αυτή η πατέντα ή δεν έχει τεράστια διαφορά από pressurized αν δεν πίνεις ζεστό εσπρέσσο; Προσωπικά δεν πίνω ζεστό εσπρέσσο, αλλά πίνω πολύ Φρέντο εσπρέσσο, ειδικά το καλοκαίρι και κανέναν καπουτσίνο που και που. Αν αξίζει, μπορείς κάθε φορά και παίρνεις σταθερό αποτέλεσμα με την εκχύλιση ή άλλη γεύση παίρνεις τη μία μέρα και άλλη την επόμενη και γενικά σε ζορίζει; 

Λογικά θα έχεις 51mm καλαθάκι (πάνω κατω οι μηχανές αυτές τόσο έχουν) αλλά δες το με ένα παχυμετρο. Δε συγκρίνεται το ελεύθερο καλαθάκι με το πιεσμένο τέλεια και παύλα. Όσο αναφορά τα αποτελέσματα θα έχεις ανάμεικτα διότι μια θα πετυχαίνεις το αποτέλεσμα το καλό, μια άλλη ένας παράγοντας όπως πάτημα ποσότητα, άλεση, θα αλλάζει και θα αλλάζει όλο το αποτέλεσμα. Στο συστήνω να ασχοληθείς φουλ εφόσον έχεις όρεξη και δε θέλεις τυφλοσουρτι. Ετοιμάσου να πετάξεις μερικές δόσεις καφέ πίνοντας ξινιλες και πικριλες αλλά μόνο έτσι θα μάθεις. Πολύ σημαντικό ένας μύλος!!!! Με τον graef cm 702 που πήρα είμαι ικανοποιημένος. Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι ακριβότεροι. Επίσης πυ σημαντικα εξαρτήματα, ένα μεταλλικό πατητήρι και Ζυγαριά γραμμαρίων με χρονόμετρο. Από Κίνα τις βρίσκεις φθηνές εδώ Ελλάδα τις βαράνε λίγο. Καλό ψάξιμο είναι ωραία φάση ο φρεντο 😎

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για οσους υπαρχουν ακομα στο φορουμ εγινε αγορα μηχανης sage duo temp pro. Υπερβολικα value for money με τη πατεντα η arielli ευχαριστηθηκα, επαιξα, μετρησα, απετυχα, αλλα ενα σκαλι παραπανω ειναι σαν να ανεβηκε ο καφες. Ειναι ενα ωραιο μικροβιο ανυπομονω αυριο να ξανα φτιαξω!

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 28/9/2021 στις 5:27 ΜΜ, timwros3 είπε

Για οσους υπαρχουν ακομα στο φορουμ εγινε αγορα μηχανης sage duo temp pro. Υπερβολικα value for money με τη πατεντα η arielli ευχαριστηθηκα, επαιξα, μετρησα, απετυχα, αλλα ενα σκαλι παραπανω ειναι σαν να ανεβηκε ο καφες. Ειναι ενα ωραιο μικροβιο ανυπομονω αυριο να ξανα φτιαξω!

Πως και κατέληξες σε αυτή την μηχανή καφέ? Επίσης δεν πηγές τελικά στον χειροκίνητο μύλο αλλά στον grief?

Δημοσ.

@dimo69 αυτη η μηχανη της sage εχει τεχνολογια thermocoil και ενσωματομενο pid. με λιγα λογια ζεσταινεται πολυ γρηγορα και κραταει σταθερες θερμοκρασιες..σαν ποιοτητα κατασκευης δε το συζηταω κλασεις ανωτερη.. Την χαρακτηριζουν λιγο κατωτερη απο μια gaggia classic ομως για μενα σε στοκ μορφη οπως τη παιρνεις χωρις τροποποιησεις ειναι παρα πολυ καλη για τα λευτα της. Πηρα graef μυλο μιας και ηταν οτι πιο value for money και φθηνος με κωνικα μαχαιρια. Δεν επαιξα με χειροκινητο διοτι δεν ηθελα να κανω τοση χειροκινητη δουλεια μιας και ηδη μετραω γραμαρια δευτερολεπτα ml καφε, πατημα κτλπ... γουστα ειναι αυτα! η μηχανη αγοραστηκε απο επισημο αντιπροσωπο επισκευης 100 ευρω κατω απο σκρουτζ διοτι ηταν refurbished like new condition. προσωπικα βγαζω αποτελεσματα πολυ ανωτερα και σταθερα καλα, απο πολλες καφετεριες εκει εξω σε σημειο που ξενερωνω αν πιω εξω καφε. Αυτα τα λιγα καλα κοψιματα χαχα

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η επεκταση ηταν και smart grinder pro της sage. πλεον κοβει με στανταρ δευτερολεπτα και στανταρ γραμμαρια. Ο καφες εγινε απολαυση. Βρήκα απίστευτα ωραιο καφε και γλυκο της artisti (δε κανω διαφιμιση ) αλλα δοκιμαζοντας πολλους γνωστους buondi lavazza και λοιπους..κατεληξα εδω. σε οποιον αρεσει το γλυκο χαρμανι αξιζει μια δοκιμη στον 100% αραμπικα. αυτα απο μενα καλα κοψιματα καλες εκχυλισεις και ο καφες ειναι απολαυση. οχι γηπεδο να κραζουμε . Ναι για εσας τους ελιτιστες τα λεω . με αγαπη

  • Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

 

Στις 4/6/2021 στις 9:33 ΠΜ, timwros3 είπε

Λογικά θα έχεις 51mm καλαθάκι (πάνω κατω οι μηχανές αυτές τόσο έχουν) αλλά δες το με ένα παχυμετρο. Δε συγκρίνεται το ελεύθερο καλαθάκι με το πιεσμένο τέλεια και παύλα. Όσο αναφορά τα αποτελέσματα θα έχεις ανάμεικτα διότι μια θα πετυχαίνεις το αποτέλεσμα το καλό, μια άλλη ένας παράγοντας όπως πάτημα ποσότητα, άλεση, θα αλλάζει και θα αλλάζει όλο το αποτέλεσμα. Στο συστήνω να ασχοληθείς φουλ εφόσον έχεις όρεξη και δε θέλεις τυφλοσουρτι. Ετοιμάσου να πετάξεις μερικές δόσεις καφέ πίνοντας ξινιλες και πικριλες αλλά μόνο έτσι θα μάθεις. Πολύ σημαντικό ένας μύλος!!!! Με τον graef cm 702 που πήρα είμαι ικανοποιημένος. Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι ακριβότεροι. Επίσης πυ σημαντικα εξαρτήματα, ένα μεταλλικό πατητήρι και Ζυγαριά γραμμαρίων με χρονόμετρο. Από Κίνα τις βρίσκεις φθηνές εδώ Ελλάδα τις βαράνε λίγο. Καλό ψάξιμο είναι ωραία φάση ο φρεντο 😎

Καλησπερα,

Εχω στην κατοχη μου εναν Graef 702 δωρο απο φιλο.

Η μηχανη μου ειναι μια Αeg ea250 με pressurized καλαθακι για την ωρα.

Αλεσα καφε στις κλιμακες 5 κ 12 και παρατηρησα οτι ο καφες δεν εβγαινε με σταθερη ροη απο τον μυλο, δηλαδη ΄΄εφτυν崨΄ξαφνικα ποσοτητα καφε ανα 3-4 δευτερα.

Επισης ο μυλος κανει κατακρατηση αρκετου καφε μεσα, οπως διαπιστωσα.

Επειτα, απο τη μηχανη δεν εβγαινε καφες. 

Εχεις να προτινεις τπτ μιας κ ειχε τον συγκεκριμενο μυλο;

  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 9/2/2022 στις 5:31 ΜΜ, iwnas28 είπε

 

Καλησπερα,

Εχω στην κατοχη μου εναν Graef 702 δωρο απο φιλο.

Η μηχανη μου ειναι μια Αeg ea250 με pressurized καλαθακι για την ωρα.

Αλεσα καφε στις κλιμακες 5 κ 12 και παρατηρησα οτι ο καφες δεν εβγαινε με σταθερη ροη απο τον μυλο, δηλαδη ΄΄εφτυν崨΄ξαφνικα ποσοτητα καφε ανα 3-4 δευτερα.

Επισης ο μυλος κανει κατακρατηση αρκετου καφε μεσα, οπως διαπιστωσα.

Επειτα, απο τη μηχανη δεν εβγαινε καφες. 

Εχεις να προτινεις τπτ μιας κ ειχε τον συγκεκριμενο μυλο;

με pressurized καλαθακι δε νομιζω να μπορεις να κανεις πολλα. Οταν παρεις ελευθερο καλαθακι τοτε θα δεις αληθινα και αποτελεσματα ουσιαστικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...