Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, skoulas είπε

Πριν ένα μήνα που ταξίδεψα Φρανκφούρτη---->Αθήνα ζήτησαν να δουν το PLF MONO στην Αθήνα... (Ίσως παίζει σημασία λάβαμε το PLF όσο ήμασταν στον αέρα. Η πτήση έφτανε στην Αθήνα στη 1:00 και το QR το λάβαμε στις 00:01)

Με τη 2η πτήση τι ώρα έφτασες τελικά στην Αθήνα; Ρωτάω γιατί στις οδηγίες λέει ότι δεν μπορείς να συμπληρώσεις το PLF λιγότερο από 24 ώρες από την πτήση σου...

(Π.χ Πετάς 22/08 στις 10:00 το PLF μπορείς να το συμπληρώσεις ΜΟΝΟ πριν από 21/08 10:00)

5 ώρες πριν, skoulas είπε

Πριν ένα μήνα που ταξίδεψα Φρανκφούρτη---->Αθήνα ζήτησαν να δουν το PLF MONO στην Αθήνα... (Ίσως παίζει σημασία λάβαμε το PLF όσο ήμασταν στον αέρα. Η πτήση έφτανε στην Αθήνα στη 1:00 και το QR το λάβαμε στις 00:01)

Με τη 2η πτήση τι ώρα έφτασες τελικά στην Αθήνα; Ρωτάω γιατί στις οδηγίες λέει ότι δεν μπορείς να συμπληρώσεις το PLF λιγότερο από 24 ώρες από την πτήση σου...

(Π.χ Πετάς 22/08 στις 10:00 το PLF μπορείς να το συμπληρώσεις ΜΟΝΟ πριν από 21/08 10:00)

Οχι δεν χρειάζεται 24 ωρες!! Ειναι ημερολογιακη η μέτρηση.. Εγω το έκανα 7 το απόγευμα μου ήρθε 12 και το πρωι στις 11 πέταγα!!αυτο εγινε την Πέμπτη 20/8 προχθές... Μου το ζήτησαν να το ελέγξουν κ στην Αθήνα! 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 20/07/2020 at 09:45, VonLoutsos said:

Έχω την εντύπωση οτι άλλαξε η νομοθεσια και δεν περνάς(βασικά πληρώνεις 500Ε πρόστιμο και γυρνάς πίσω) αν έχεις κάνει την αίτηση και δεν σου έχει έρθει το barcode. Συνήθως είναι εξυπηρετικοί και αν έχεις κάνει αίτηση απλά ψάχνετε το barcode το σωστό.

αυτο δεν το ξερω.απλα να προσθεσω οτι πλεον κανουν ελεγχο οχι μονο οταν φτασεις ελλαδα αλλα και στο αεροδρομιο του εξωτερικου.ιταλια πολωνια τσεκαραν για το qr οταν εφυγα απο εκει ασχετα με το δευτερο τσεκαρισμα οταν ηρθα εδω.

Δημοσ.

το προστιμο ειναι 5000 ευρ.

Επισης εχει κυρωσεις η αεροπορικη εταιρια αν δε κανει σωστο ελεγχο οποτε λογικο να κανουν οχι και ενα δυο ελεγχους αλλα και 10.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, poulinos said:

αυτο δεν το ξερω.απλα να προσθεσω οτι πλεον κανουν ελεγχο οχι μονο οταν φτασεις ελλαδα αλλα και στο αεροδρομιο του εξωτερικου.ιταλια πολωνια τσεκαραν για το qr οταν εφυγα απο εκει ασχετα με το δευτερο τσεκαρισμα οταν ηρθα εδω.

Από όσο γνωρίζω το σωστό είναι να ελέγχουν και από τον τοπο αναχώρησης και να μην σου επιτρέπουν να φύγεις αν δεν έχεις(ξέρω περιπτώσεις από Αγγλία που δεν άφησαν να επιβιβαστούν). Αυτό γιατί αν δεν έχει PLF ο επιβάτης, επιστρέφει με έξοδα της εταιρείας πίσω, συν το προστιμό που έχει ο επιβάτης

1 hour ago, vamvakoolas said:

το προστιμο ειναι 5000 ευρ.

Επισης εχει κυρωσεις η αεροπορικη εταιρια αν δε κανει σωστο ελεγχο οποτε λογικο να κανουν οχι και ενα δυο ελεγχους αλλα και 10.

.Νομίζω ειναι 5000 στην περίπτωση που αρνηθεις να το κάνεις, οχι αν δεν έχεις PLF.

Δημοσ.

Πετάω αύριο μεσημέρι από Λούτον Αθήνα . Έχω κάνει την φορμα από τις 24-08. Η Ryanair εκτός από την εφαρμογή έστειλε και σμς για να το κάνω χθες. Λογικά σήμερα τα μεσανυχτα θα λαβω τον κωδικό. 

Δημοσ.

οπως λενε και στο χωριο ειναι λιγο μπλερι η νομοθεσια

http://www.odigostoupoliti.eu/symplirosi-ilektronikis-formas-kai-deigmatoliptika-test-gia-olous-tous-taksidiotes/

το σιγουρο ειναι οτι ξεκινα απο 500 και μπορει να φτασει 5000

(φανταζομαι αν δε θες να συμπληρωσεις τo plf αφου προσγειωθεις και μετα το πρωτο προστιμο ή δε θες να κανεις τον ελεγχο)

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Διαβάζοντας τα σχολεία καταλαβα ότι έχουν γίνει πιο αυστηρά οι έλεγχοι.

Το πρόβλημα μου είναι ότι πετάω αύριο δλδ σήμερα στις 13, και μπήκα να κάνω το PlF στις 10:15 ώρα Αγγλίας ( αλλά Ελλάδας 12:15) δεν το σκέφτηκα πιο νωρίς και δε μου βγάζει την ημερομηνία άφιξης για 13. Μόνο για 14. Οπότε δε θα έχω  Qr code, γιατί φτάνω Χανιά στις 20:00 στις 13 του Μήνα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αποδεκτό η να πάρω πιο γρήγορα το QR code??

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Ωχ...υπαρχει μεγαλη περιπτωση να μην σε δεχθουν στην πτηση. Ρωτα λιγο στο φβ Greeks in London αλλα απο ο,τι θυμαμαι εχουν χασει πτηση οσοι δεν ειχαν.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ioannis87 είπε

Καλησπέρα. Διαβάζοντας τα σχολεία καταλαβα ότι έχουν γίνει πιο αυστηρά οι έλεγχοι.

Το πρόβλημα μου είναι ότι πετάω αύριο δλδ σήμερα στις 13, και μπήκα να κάνω το PlF στις 10:15 ώρα Αγγλίας ( αλλά Ελλάδας 12:15) δεν το σκέφτηκα πιο νωρίς και δε μου βγάζει την ημερομηνία άφιξης για 13. Μόνο για 14. Οπότε δε θα έχω  Qr code, γιατί φτάνω Χανιά στις 20:00 στις 13 του Μήνα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αποδεκτό η να πάρω πιο γρήγορα το QR code??

Ευχαριστώ 

Ετοιμάσου για πρόστιμο ;) Καλές διακοπές! 

Tourists must fill in the Passenger Locator Form (PLF) no later than 23:59 (11.59 PM) of the day before arriving in Greece. For more information, please click here.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Ioannis87 είπε

Ευχαριστώ 

Kαι γιατί δεν το έκανες τόσες μέρες και περίμενες τελευταία στιγμη;Τωρα πάει ,άλλαξε το εισιτήριο 

31 λεπτά πριν, efib είπε

Ωχ...υπαρχει μεγαλη περιπτωση να μην σε δεχθουν στην πτηση. Ρωτα λιγο στο φβ Greeks in London αλλα απο ο,τι θυμαμαι εχουν χασει πτηση οσοι δεν ειχαν.

Λες στο γκρουπ που δεν μπορούν να υπολογίσουν πότε ειναι οι 72 ωρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα?Brain drain σου λέει μετά.

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς πόσο νωρίτερα από την ημερομηνία άφιξης στην Ελλάδα μπορείς να συμπληρώσεις το PLF;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lucifer είπε

Γνωρίζει κανείς πόσο νωρίτερα από την ημερομηνία άφιξης στην Ελλάδα μπορείς να συμπληρώσεις το PLF;

Εγω το κανω συνηθως μια εβδομάδα νωρίτερα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ioannis87 είπε

Ευχαριστώ 

ειχαμε το ιδιο προβλημα την πεμπτη 8/7 πετουσαμε απο Πολωνία για Ελλαδα δεν μας αφηναν να πεταξουμε λυσαμε το προβλημα μεσω της ελληνικης πρεσβειας στην Ελλαδα.κανε μια επικοινωνία , α εγω είχα συπληρωσει το plf αλλα με λάθος ημερομηνια 9/7  . 

9 ώρες πριν, Lucifer είπε

οποτεδηποτε μπορεις εκτος απο το τελευτιαο 24 ωρο πριν πετάξεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Εγω το κανω συνηθως μια εβδομάδα νωρίτερα.

4 ώρες πριν, olympia_boul είπε

οποτεδηποτε μπορεις εκτος απο το τελευτιαο 24 ωρο πριν πετάξεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! ❤️

Οπότε μπορώ να το κάνω και μήνα πριν, εφ' όσον είμαι εξ' ολοκλήρου εμβολιασμένος και δεν χρειάζομαι PCR 72ώρου, σωστά;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Lucifer είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! ❤️

Οπότε μπορώ να το κάνω και μήνα πριν, εφ' όσον είμαι εξ' ολοκλήρου εμβολιασμένος και δεν χρειάζομαι PCR 72ώρου, σωστά;

Τώρα για μήνα πριν δε ξέρω τι να σου πω και δε ξέρεις και αν θα ζητάνε PLF, τα αλλάζουν κάθε βδομάδα.

Από εβδομάδα και κάτω είσαι οκ, απλά για να μην ανησυχήσεις, το QR θα σου έρθει στο mail που θα δώσεις μόλις μπει η ημερομηνία που πετάς και όχι όταν το κάνεις. Δηλαδή μόλις πάει 00:01 εδώ Ελλάδα και μπει η ημερομηνία της πτήσης σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...