Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Περί δήλωση φόρου κληρονομιάς: Την κάνει κάποιος κληρονόμος όποτε θέλει, αρκεί να γνωρίζει ότι μετά το 6μηνο του θανάτου, έχει πρόστιμο 102,40 ευρώ Σκεφτείτε εμένα ο μπαμπάς μου απεβίωσε το 2018, και την κάναμε τώρα τη δήλωση φόρου κληρονομιάς, για το αυτοκίνητο που το παίρνει η μητέρα μου ως ΕΞΑΙΡΕΤΟ της κληρονομιάς, παρόλο που έκανε εκείνη όσο και εγώ αποποίηση κληρονομιάς, δεν μας είπε κανείς τίποτα. Απλά πληρώσαμε το πρόστιμο, πήραμε τη δήλωση ως πιστοποιητικό για τη ΔΙευθυνση ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και τελος.
GREGORYMO Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 51 λεπτά πριν, m.gial είπε Περί δήλωση φόρου κληρονομιάς: Την κάνει κάποιος κληρονόμος όποτε θέλει, αρκεί να γνωρίζει ότι μετά το 6μηνο του θανάτου, έχει πρόστιμο 102,40 ευρώ Σκεφτείτε εμένα ο μπαμπάς μου απεβίωσε το 2018, και την κάναμε τώρα τη δήλωση φόρου κληρονομιάς, για το αυτοκίνητο που το παίρνει η μητέρα μου ως ΕΞΑΙΡΕΤΟ της κληρονομιάς, παρόλο που έκανε εκείνη όσο και εγώ αποποίηση κληρονομιάς, δεν μας είπε κανείς τίποτα. Απλά πληρώσαμε το πρόστιμο, πήραμε τη δήλωση ως πιστοποιητικό για τη ΔΙευθυνση ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και τελος. Αφού κάνατε αποποίηση, τι φόρο να πληρώσετε !!
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 24 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αφού κάνατε αποποίηση, τι φόρο να πληρώσετε !! Nαι δεν σου λεω γι αυτό. Αλλά έπρεπε αναγκαστικά να κάνουμε Δήλωση Φόρου κληρονομιάς, καθώς η μητέρα μου έπρεπε να πάρει πάνω της όλο το αυτοκίνητο ως ΕΞΑΙΡΕΤΟ της κληρονομιάς, ασχέτως αν είχε κάνει αποποίηση και η εν λόγω υπηρεσία που ασχολείται με τα αμάξια, το είχε ζητήσει. Απλά πλήρωσα το πρόστιμο , καθώς η εφορία αναγνωρίζει το συγκεκριμένο έγγραφο που προανέφερα για τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ως ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
GREGORYMO Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 21 λεπτά πριν, m.gial είπε Nαι δεν σου λεω γι αυτό. Αλλά έπρεπε αναγκαστικά να κάνουμε Δήλωση Φόρου κληρονομιάς, καθώς η μητέρα μου έπρεπε να πάρει πάνω της όλο το αυτοκίνητο ως ΕΞΑΙΡΕΤΟ της κληρονομιάς, ασχέτως αν είχε κάνει αποποίηση και η εν λόγω υπηρεσία που ασχολείται με τα αμάξια, το είχε ζητήσει. Απλά πλήρωσα το πρόστιμο , καθώς η εφορία αναγνωρίζει το συγκεκριμένο έγγραφο που προανέφερα για τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ως ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Το ίδιο, λέμε !
xsterg Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Στις 6/10/2020 στις 10:29 ΜΜ, adi32 είπε Το θέμα είναι ότι έχω μπλέξει σε μια απίστευτη ιστορία. Πέθανε η αδερφή της πεθεράς μου και δεν άφησε διαθήκη. Είχε ένα σπίτι και το διεκδικούν οι 4 αδερφές της. Επειδή δεν έβγαινε άκρη η πεθερά μου και η γυναίκα μου έκαναν αποποίηση θέλοντας να ξεμπλεξουμε. Οπότε το μερίδιο αυτό τώρα νομίζω δεν πάει σε μένα αλλά στο ανήλικο παιδί μας. Ετσι δεν είναι? Οπότε την πατήσαμε γιατί το ανήλικο παιδί δεν μπορεί να κάνει αποποίηση δεν την πατησες καθολου. για τα ανηλικα υπευθυνοι ειναι οι γονεις. αν θελεις να κανεις αποποιηση την κανεις εσυ σαν κηδεμονας των παιδιων σου. ο νομος προβλεπει οτι αποδοχη η αποποιηση πρεπει να κανουν και για τα αγέννητα τεκνα. ψαξε το με δικηγορο. 1
adi32 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, xsterg είπε δεν την πατησες καθολου. για τα ανηλικα υπευθυνοι ειναι οι γονεις. αν θελεις να κανεις αποποιηση την κανεις εσυ σαν κηδεμονας των παιδιων σου. ο νομος προβλεπει οτι αποδοχη η αποποιηση πρεπει να κανουν και για τα αγέννητα τεκνα. ψαξε το με δικηγορο. Πρέπει να γίνει δικαστήριο γιαυτό και είναι πολύ αμφίβολη η απόφαση αν το σπίτι δεν έχει χρέη που θα επιβαρύνουν το παιδί
tigergreg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Τα ανηλικα εχουν δικαιωμα αποποιησης μολις κλεισουν τα 18! Μαλιστα εχουν 4 μηνες διορια για κατι τετοιο. Το γνωριζω απο την ανηψια μου που την εκανε πριν 7 χρονια. Στις 6/10/2020 στις 10:29 ΜΜ, adi32 είπε Οπότε την πατήσαμε γιατί το ανήλικο παιδί δεν μπορεί να κάνει αποποίηση Οπως γραφω δεν εχεις θεμα. Παρ ολα αυτα κανε μια ερωτηση σε δικηγορο η συμβολαιογραφο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα