Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας

έχω μια πολύ σημαντική ερώτηση να κάνω

πριν απο ένα χρόνο πέθανε ο μπαμπάς μου, είχε 3 ακίνητα, η μαμά μου έχει κάνει αποποίηση , εγώ είμαι μοναχοπαίδι,

δήλωση φόρου κληρονομιάς δεν έχω κάνει ακόμα μιας και δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο, την κάνω όποτε θελήσω

η ερώτηση είναι: μπορώ να κάνω δήλωση φόρου κληρονομιάς για το ένα μόνο ακίνητο και για τα άλλα δύο να γίνει δήλωση φόρου κληρονομιάς
αργότερα στα επόμενα χρόνια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, despoina1978 είπε

καλησπέρα σας

πριν απο ένα χρόνο πέθανε ο μπαμπάς μου, είχε 3 ακίνητα, η μαμά μου έχει κάνει αποποίηση , εγώ είμαι μοναχοπαίδι,

δήλωση φόρου κληρονομιάς δεν έχω κάνει ακόμα μιας και δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο, την κάνω όποτε θελήσω

η ερώτηση είναι: μπορώ να κάνω δήλωση φόρου κληρονομιάς για το ένα μόνο ακίνητο και για τα άλλα δύο να γίνει δήλωση φόρου κληρονομιάς

Μπορείς να κάνεις για το 1 ακίνητο.

την κανεις όποτε θες αλλά έχει προσαύξηση ο φόρος και πρόστιμο 100€.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω γινεται αλλα καλυτερα θα στα πει συμβολαιογραφος .

Θα εχεις προστιμο στν φορο αφου δεν την εκανες εντος 6μηνου την δηλωση φορου κληρονομιας .

Αλλο η δηλωση φορου κληρονομιας  και αλλο η αποδοχη κληρονομιας που ειναι συμβολαιογραφικη πραξη 

Προηγειται ο φορος (αν υπαρχει βεβαια ) απο την αποδοχη 

Η γυναικα μου παρομοια με σενα περιπτωση ειχε κανει εντος 6μηνου απο τον θανατο των γονιων της την δηλωση φορου κληρονομιας και αποδοχη εκανε περυσι μετα απο 10 χρονια

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
13 ώρες πριν, despoina1978 είπε

καλησπέρα σας

Επιβεβαιώνω ότι η δήλωση φόρου κληρονομιάς έπρεπε να έχει γίνει εντός 6μήνου, μού το έχει πει δικηγόρος.

• Like 1
Δημοσ.

απο οτι ξέρω δήλωση φόρου κληρονομιάς μπορώ να κάνω όποτε θέλω με το ανάλογο πρόστιμο , απλά στο 6μηνο δεν έχει πρόστιμο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, despoina1978 είπε

απο οτι ξέρω δήλωση φόρου κληρονομιάς μπορώ να κάνω όποτε θέλω με το ανάλογο πρόστιμο , απλά στο 6μηνο δεν έχει πρόστιμο

ΝΑΙ.

Δημοσ.

Μπορεί να γίνει μερική δήλωση φόρου κληρονομίας, εκπρόθεσμη φυσικά. Όπερ σημαίνει αυτοτελές πρόστιμο 102,40 ευρώ για το εκπρόθεσμο κι αν υπάρχει φόρος, προσαύξηση για αυτά τα χρόνια. 

Αργότερα κάνεις - πάλι εκπρόθεσμη - συμπληρωματική δήλωση φόρου για τα υπόλοιπα. Ωστόσο, η παγίδα είναι ότι έτσι, αν η κληρονομία έχει φόρο (που λογικά θα έχει για να μην τις υποβάλεις όλες μαζί), θα τον πληρώσεις με προσαυξήσεις που διαρκώς αυξάνονται όσο το καθυστερείς. Πολύ πιθανό να μην συμφέρει. 

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adi32 είπε

Αν κάνω δήλωση φόρου κληρονομιάς, μπορώ να κάνω αποδοχή μετά από  χρόνια στο συμβολαιογράφο? 

ΑΛΛΟ η δήλωση στην εφορία που έχει χρονικό όριο και ΑΛΛΟ στον συμβολαιογράφο που δεν υπάρχει όριο. Αρκεί να μην θες να πουλήσεις η να κάνεις γονική παροχή.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, adi32 είπε

Αν κάνω δήλωση φόρου κληρονομιάς, μπορώ να κάνω αποδοχή μετά από  χρόνια στο συμβολαιογράφο? 

Ναι .Εκανε η γυναικα μου περυσι για τους γονεις της που ειχαν πεθανει πολλα χρονια πριν .Βεβαια  ειχε υποβαλλει δηλωση φορου κληρονομιας.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι έχω μπλέξει σε μια απίστευτη ιστορία. 

Πέθανε η αδερφή της πεθεράς μου και δεν άφησε διαθήκη. Είχε ένα σπίτι και το διεκδικούν οι 4 αδερφές της. Επειδή δεν έβγαινε άκρη η πεθερά μου και η γυναίκα μου έκαναν αποποίηση θέλοντας να ξεμπλεξουμε. 

Οπότε το μερίδιο αυτό τώρα νομίζω δεν πάει σε μένα αλλά στο ανήλικο παιδί μας. Ετσι δεν είναι? 

Οπότε την πατήσαμε γιατί το ανήλικο παιδί δεν μπορεί να κάνει αποποίηση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, adi32 είπε

Το θέμα είναι ότι έχω μπλέξει σε μια απίστευτη ιστορία. 

Πέθανε η αδερφή της πεθεράς μου και δεν άφησε διαθήκη. Είχε ένα σπίτι και το διεκδικούν οι 4 αδερφές της. Επειδή δεν έβγαινε άκρη η πεθερά μου και η γυναίκα μου έκαναν αποποίηση θέλοντας να ξεμπλεξουμε. 

Οπότε το μερίδιο αυτό τώρα νομίζω δεν πάει σε μένα αλλά στο ανήλικο παιδί μας. Ετσι δεν είναι? 

Οπότε την πατήσαμε γιατί το ανήλικο παιδί δεν μπορεί να κάνει αποποίηση 

Πιθανόν

Ρώτα συμβολαιογράφο μην βρεθείς μπερδεμένος αν υπάρχουν χρέη. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...