p@n0s Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα παιδιά , θα χρειαστώ τη βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το δίκτυο του σπιτιού. Θα σας περιγράψω παρακάτω το πρόβλημα μήπως έχετε καμιά ιδέα για το αν και πως λύνεται. Το σπίτι διαθέτει δομημένη καλωδίωση, έτσι σχεδόν όλοι οι χώροι του σπιτιού έχουν πρίζες ethernet που καταλήγουν σε ένα wall mount rack. Έτσι όταν μετακόμισα σύνδεσα το modem της cosmote στο rack όπως επίσης και ένα router που αγόρασα εγώ ώστε να έχω καλύτερο wifi, γιατί της cosmote μου δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα. Μέχρι εδώ όλα καλά και το wired network όπως και το wifi παίζουν άψογα. Το πρόβλημα είναι ότι οι συσκευές του wired δικτύου δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με wifi. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος τρόπον να βλέπονται όλες οι συσκευές μεταξύ τους σα να είναι στο ίδιο δίκτυο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
jkoukos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Προφανώς εννοείς ότι ενσύρματες συσκευές που συνδέονται στο Speedport, δεν επικοινωνούν με τις ασύρματες που συνδέονται στον δικό σου Router. Διότι αν αναφέρεσαι σε συσκευές του ίδιου Router, υπάρχει πρόβλημα. Ανάλογα πως έχεις ρυθμίσεις τα 2 Router, μπορεί (και μάλλον είναι στην δικιά σου περίπτωση) απόλυτα φυσιολογικό. Τα Router καταρχήν δεν επιτρέπουν εισερχόμενη κίνηση δεδομένων από το WAN προς το LAN, εκτός αν το επιτρέψουμε με κατάλληλους κανόνες.
mikevchq Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Ή αυτό που λέει ο φίλος ή έχεις τικαρισμένο στα wifi settings το "Isolate AP" όποτε οι ασύρματοι είναι απομονωμένοι και από τους ενσύρματους και μεταξύ τους.
jkoukos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Το "Isolate AP" σημαίνει ότι δεν επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των ασύρματων συσκευών στο ίδιο SSID και όχι να μην επικοινωνούν με τις ενσύρματες του LAN.
p@n0s Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 19/7/2020 στις 8:52 ΜΜ, jkoukos είπε Προφανώς εννοείς ότι ενσύρματες συσκευές που συνδέονται στο Speedport, δεν επικοινωνούν με τις ασύρματες που συνδέονται στον δικό σου Router. Διότι αν αναφέρεσαι σε συσκευές του ίδιου Router, υπάρχει πρόβλημα. Ανάλογα πως έχεις ρυθμίσεις τα 2 Router, μπορεί (και μάλλον είναι στην δικιά σου περίπτωση) απόλυτα φυσιολογικό. Τα Router καταρχήν δεν επιτρέπουν εισερχόμενη κίνηση δεδομένων από το WAN προς το LAN, εκτός αν το επιτρέψουμε με κατάλληλους κανόνες. Ευχαριστώ για την απάντηση, ναι αυτό ακριβώς εννοώ. Ιδανικά θα ήθελα το speedport να δουλεύει μόνο ως modem και το D-Link να κάνει τα υπόλοιπα. Μάλλον το πρόβλημα είναι ότι τώρα έχω συνδέσει το Dlink στο Speedport και το Dlink στο switch του rack. Οπότε λειτουργεί περισσότερο ως access point και αυτό μου δημιουργεί διάφορα θέματα. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από p@n0s
jkoukos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δεν έχει καμία σημασία πως το έχεις συνδέσει, αλλά ο τρόπος λειτουργίας. Καταρχήν ποιο μοντέλο είναι; Για να θέλεις και το Speedport, καταλαβαίνω ότι έχεις VoIP τηλεφωνία, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να παίζει ως Router. Ακόμη και τα 2 να υπάρχουν, γιατί δεν συνδέεις όλες τις συσκευές (ενσύρματες και ασύρματες) στο δικό σου Router και καμία στο Speedport;
p@n0s Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δε το χρησιμοποιώ το VoIP μονο το internet με ενδιαφέρει. Έχω κρατήσει το speedport γιατί το Dlink είναι μόνο router όχι modem/router (DLink dir 882 EXO). Τα είχα συνδέσει όλα στο DLink αλλά στο ενσύρματο δίκτυο έδινε internet μόνο στους υπολογιστές, στις υπόλοιπες συσκευές (π.χ. TV, Hue bridge) έδινε μόνο Lan. Πολύ περίεργο. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από p@n0s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα