Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ συνάυπνοι,
Μετά που μου 'μειναν στας χείρας η Z370 Taichi και το ένα στικάκι vengeance, βρήκα δύο καλές ευκαιρίες πρόσφατα και πήρα μια ROG MAXIMUS X FORMULA κι ένα PSU EVGA Supernova 1600 P2 για να νταντεύουνε τον 8700K και τη GALAX HOF 1080ti LAB EDITION.
CPU, GPU & MB υδρόψυκτα σε chilled water λούπα, με μεγάλο, χάλκινο ψυγείο αυτοκινήτου (βαπορέτα), δύο αντλίες, δύο πελτιέρ 150 και 60 watt έκαστο.
Αυτό που μένει τώρα είναι η RAM...
Πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει το μέγιστο δυνατό κλόκι του 8700Κ κάτω απ' τις παραπάνω συνθήκες. Θα μπορούσα να πληρώσω ένα 500άρικο και να πάρω το καλύτερο b-die κιτάκι και να τελειώνω, αλλά τα καβούρια στο πορτοφόλι μου μαγκώνουν άσχημα! Όσο λιγότερα δώσω τόσο το καλύτερο.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να ληφθούν υπόψιν, όπως η αρχιτεκτονική t-topology της MAXIMUS X FORMULA από πλευράς μνημών, βάσει της οποίας θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσω 4 στικς. Από την άλλη, ξέρω ότι με το να πάρω ένα κιτάκι των δύο τώρα και το άλλο αργότερα, ρισκάρω προβλήματα ασυμβατότητας.
Με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις σε gaming στα 1440p. Δεν ξέρω κατά πόσο η τσιλο-υδρόψυκτη HOF 1080ti LAB EDITION θα αποτελεί φυαλολαιμίδιο (bottleneck) του συστήματος. Τα benchmarks που 'χω δει έχουν πάντως περιπτώσεις που ναι μεν το scaling είναι ανύπαρκτο μεταξύ άλλων χρονισμών, συχνοτήτων ή ranking/πλήθους στικς κι άλλα στα οποία υπάρχει αξιόλογο scaling της τάξης των 10+ fps στα 60-70, στα 1440p (AC: odyssey) αν και σε όλες τις περιπτώσεις ο παράγοντας του αν κλοκάρει παραπάνω ο επεξεργαστής δεν λαμβάνεται υπόψιν.
Όσο για τις επιλογές μου, απ' τη μια μπορώ να πάω για "παρακατιανό" κιτάκι hynix των 32GB 3200 cl16-18-18-38 για μόλις 150€, με 20€ παραπάνω 3600 cl18-22-22-42 κι απ' την άλλη b-die 3600 cl16-16-16-36 για 310€. Κατά πόσο ισχύει το λεγόμενο "ότι πληρώνεις παίρνεις" σε αυτή την περίπτωση; Τι scaling να περιμένω; Μήπως με το να πάω για φτηνότερο κιτάκι hynix καταδικάζω όλο το υπόλοιπο hardware να περιοριστεί στη μετριότητα ή θα 'χω τις ίδιες επιδόσεις ούτως ή άλλως;
Πόσο περισσότερο περιθώριο για κλόκι του 8700Κ θα μου παρέχει το b-die κιτ σε σχέση με ένα hynix ή micron; Σε πόσο scaling μεταφράζεται όλο αυτό συνολικά - συχνότητες/χρονισμοί+cpu oc, ενώ η 1080ti βρίσκεται στο μέγιστο oc;
Πολυσύνθετο το ερώτημα μου και πιθανότατα θα χρειαστεί να ρισκάρω ο ίδιος για να μάθω. Πάντως αν κάποιος τυχαίνει να ξέρει και μπορεί να με κατευθύνει, θα εκτιμούσα τα φώτα του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλησπέρα, τα 3200 16-18-18 αν είναι afr την έκατσες, δεν πάνε μια. Τα 3600-18-22 είναι cjr αλλά άσχημο bin. Πάρε micron revE, που σχεδόν όλες πάνε μέχρι 5Ghz αν κατεβάσεις το vttDDR κάτω από 0.8, με τάση 1.5-1.6

Για πιο ανθρώπινα, δίνεις άφοβα μέχρι 1.45 και πιάνεις 3800-4400.

Εγω με 1.38 έχω 3400 14-18-14 από 3200 16-18-18, σε 32αρι κιτ. Ανεβαίνουν καλά.

Βάλε και καμία φωτό το θηρίο, ακουγιεται πολύ ενδιαφέρον.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...