Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα macpro 2008 το οποίο δούλευε απροβληματιστα αρκετά χρόνια, ξαφνικά χτες πάω να το ανοίξω ανάβει το λαμπάκι για ένα δευτερόλεπτο και κλείνει, βγάζω τα πάντα ( ραμ, δίσκους κτλ.) κρατάω το Power Button για κάποια δευτερόλεπτα πατημένο τα ξανά συνδέω όλα και δούλεψε κανονικά, σήμερα πάλι τα ίδια ξανακάνω την ίδια διαδικασία αλλά αυτή την φορά τίποτα, ανάβει το λαμπάκι και αμέσως σβήνει. Γνωρίζει κανείς κάτι να με βοηθήσει;

Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής 

2 x Intel xeon 2.8ghz, 8 GB RAM , κάρτα γραφικών NVIDIA GT 710, 1 ssd Intel και 2 hdd του ενός tb.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Γενικά θα σου απαντήσω με τις γνώσεις από PC γενικοτερα, μαλλον ειναι τροφοδοτικό ή καποιο βραχυκλωμα που αναγκαζει το τροφοδοτικό να σβησει.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Iord είπε

Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα macpro 2008 το οποίο δούλευε απροβληματιστα αρκετά χρόνια, ξαφνικά χτες πάω να το ανοίξω ανάβει το λαμπάκι για ένα δευτερόλεπτο και κλείνει, βγάζω τα πάντα ( ραμ, δίσκους κτλ.) κρατάω το Power Button για κάποια δευτερόλεπτα πατημένο τα ξανά συνδέω όλα και δούλεψε κανονικά, σήμερα πάλι τα ίδια ξανακάνω την ίδια διαδικασία αλλά αυτή την φορά τίποτα, ανάβει το λαμπάκι και αμέσως σβήνει. Γνωρίζει κανείς κάτι να με βοηθήσει;

Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής 

2 x Intel xeon 2.8ghz, 8 GB RAM , κάρτα γραφικών NVIDIA GT 710, 1 ssd Intel και 2 hdd του ενός tb.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Τσέκαρε τις μνήμες δοκίμασε τις μήπως κάποια δεν παίζει 

Βάλε τις 2,2 και δες περισσότερες οδηγίες εδώ

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια, το δοκίμασα αλλά τίποτα, μήπως έχει κάποιο πρόβλημα ή μητρική? 

Δημοσ.

Κοιτα να δεις, αν δεν ειναι τροφοδοτικο, η κατι πολυ πιο 'ευκολο' (αν και δεν νομιζω για τις ram),
τοτε ανηκεις και εσυ στο club εκεινων που μετα απο +10 χρονια οι μητρικες παραδιδουν πνευμα
😢

Εκεινο που θα δοκιμαζα -μετα την αλλαγη τροφοδοτικου, κι ειδικα αν δεν αλλαζε τιποτε!-
ειναι δοκιμη του με...1 (ναι ενα!) επεξεργαστη μονο επανω, αντι για 2: μηπως <ζοριζοταν>
ετσι λιγοτερο η μητρικη και σου δουλευε! Κι αν ναι, τοτε μετα -επειδη δεν ειναι βελτιστη
λυση- δες αν μπορει να το "ελεγξει" καποιος ηλεκτρονικος ενδεχομενως (παρα τεχνικος)
🧐

Οποτε αν εκανες τελικα και κατι τετοιο -και αν τα θυμαμαι σωστα τωρα, χα!-
αφηνεις τον επεξεργαστη του Β socket επανω για δοκιμη & βγαζεις του Α! 😺
(σε τυχον μονιμη λειτουργια με 1 μονο επεξεργαστη, καλυπτεις το Α socket)

Και αν ποτε (χρειαστει να) φτασεις μεχρι εκει, δηλαδη στα
socket των επεξεργαστων για να τα ξεχωρισεις ειναι απλα
- επανω = Α
- κατω = Β
jaW1RIMKYqZBkb4G.large

_57-jpg.476680

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Γνώσεις αρκετές δεν έχω σε θέματα  Hardware και ζω στην Γερμανία που το κάνει πιο δύσκολο να βρω καπιο σέρβις (εκτός Apple) να το κοιτάξω, μάλλον θα το αφήσω στην άκρη μέχρι να κατεβάσω Ελλάδα. Ελπίζω μόνο  να μην είναι μητρική γιατί λογικά το κόστος θα είναι ασυμφορο.

Ευχαριστώ και πάλι. 

Δημοσ.

Εαν ειναι η μητρικη παντως, δεν εχει νοημα να ψαξεις για καινουργια...-ποια καινουργια δηλαδη στη 12ετια! 😝
Αλλα εαν ειναι κατι, που μπορει να αλλαξει π.χ. πυκνωτης, ειναι αμαρτια να μην επιχειρηθει, απο να πεταχθει!

• Like 1
Δημοσ.

Το σαββατοκύριακο που θα έχω χρόνο θα κάνω μια απόπειρα να τον ανοίξω και να ρίξω μια ματιά στην μητρική, τώρα για τροφοδοτικό,  μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε που να έχει παρόμοιες δυνατότητες με αυτό που είδη έχω η χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη μάρκα / μοντέλο ;

Δημοσ.

https://www.ifixit.com/Guide/Mac+Pro+First+Generation+Power+Supply+Unit+Replacement/32222

Στις 22/7/2020 στις 3:32 ΠΜ, Iord είπε

τώρα για τροφοδοτικό,  μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε που να έχει παρόμοιες δυνατότητες με αυτό που είδη έχω η χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη μάρκα / μοντέλο ;

Δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις κανονικα τροφοδοτικο απο pc: αν δεν ξερεις εξαιρετικα πολυ καλα
τι θα επρεπε να κανεις, και για να ρωτας δεν ξερεις, οποτε καλυτερα ξεχασε το αυτο εντελως ομως!
‼️
Ετσι θα χρειαστεις τροφοδοτικο που να μπορει να μπει σε αυτο το Mac Pro. Υπο αυτη την εννοια το να
αγορασεις κατι διχως να εισαι σιγουρος οτι ειναι ετουτο που φταιει, δεν συστηνεται καταρχην! (εκτος
και πεις οτι θα το πουλησεις αμεσως μετα αν δεν λυθει και δεν θα ειναι σπουδαια η δικη σου χασουρα)

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετά από αρκετές  μέρες που δεν είχα ασχοληθεί με τον υπολογιστή σήμερα έκανα ακόμα μια προσπάθεια και δούλεψε κανονικά, χωρίς να κάνω κάτι,  τον έχω περίπου 5 ώρες ανοιχτό και όλα δείχνουν να δουλεύουν καλά, ελπίζω να παραμείνει έτσι.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. 

ΗΓ. Τώρα αν μπορούσε κάποιος να βρει κάποια εξήγηση πως συνέβη αυτό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...