johnieXoX Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Η ύπαρξη μετρητών για προκαταβολή βελτιώνει τις πιθανότητες έγκρισης δανείου, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητη. Το βασικό, πέρα φυσικά από τη δυνατότητα πληρωμής των δόσεων από τον δανειολήπτη, είναι η τιμή πώλησης και η αξία που θα βγάλει ο εκτιμητής της τράπεζας. Ας πούμε ότι βρίσκεις ένα σπίτι που πωλείται 70.000 €. Η τράπεζα σου δανειοδοτεί μέχρι το 70% της αξίας που βγάζει ο εκτιμητής της. Αν ο εκτιμητής της τράπεζας εκτιμήσει πως το σπίτι αξίζει 100.000 € υπάρχει σημαντική πιθανότητα να σου εγκριθεί δάνειο 70.000 €, όσο δηλαδή είναι η αξία του σπιτιού, χωρίς να χρειαστεί εσύ να δώσεις λεφτά για προκαταβολή. Δεν είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο, αλλά αν βρεις μια ευκαιρία μπορεί να γίνει και έχει γίνει.
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 37 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Καλά Κύπρο υπάρχει έξτρα χρήμα σε συνεργασία με το άλλο κράτος μη την ψάχνεις.. 500 χιλιάρικα δεν τα τρως τόσο εύκολα αν δουλεύεις φίλε. Στα 10 χρόνια να φας 100 χιλιάρικα αν κάνεις τρελή ζωή και σπουδάζεις τα παιδιά σου. Αν βγάζεις και 1500 τον μήνα με την γυναίκα μια χαρά την βγάζεις με 400 για τα επόμενα 50 χρόνια. Τα 100χιλιαρικα τρώγονται στο αψε σβήσε σε λιγότερο από 10ετια και χωρίς τρελή ζωή. Εμείς πχ έχουμε να πληρώσουμε φέτος 6k σε ασφάλειες υγείας εμένα και της μητέρας μου.
Boubis1411 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε Τα 100χιλιαρικα τρώγονται στο αψε σβήσε σε λιγότερο από 10ετια και χωρίς τρελή ζωή. Εμείς πχ έχουμε να πληρώσουμε φέτος 6k σε ασφάλειες υγείας εμένα και της μητέρας μου. Δεν ξέρω για την οικογένεια σου αλλά εμείς 4 άτομα την βγάζουμε με λιγότερα από 20 χιλιάρικα τον χρόνο, κάνουμε οικονομία όπως αρκετοί πιστεύω. Άρα αν βγάζεις και τρως 20 τον χρόνο από τράπεζα θα ακουμπάς πολύ σπάνια την όποια καβατζα έχεις. Φαντάσου ότι όταν δεν είχα παιδιά με λίγη οικονομία μάζευα τον χρόνο 5-8 χιλιάρικα. Όταν λες ασφάλειες υγείας; Τι είναι αυτά τα 6 χιλιάρικα;
riskus Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Το 40% του εισοδηματος σου σε ενοίκιο;Πάρα πολλά κατά την γνώμη μου. Αδύνατον να πέσει παρακάτω. Ο μισθός είναι συγκεκριμένος και τα ενοίκια (τις καλές εποχές όπως αποδεικνύεται τελικά) για ένα αξιοπρεπές σπίτι ήταν 400€. Δυστυχώς χωρίς να έχει αλλάξει ο μισθός μου, αντιμετωπίζω μια αγορά που κοστολογεί ένα οικογενειακό σπίτι στο 55%+ του αυτού μισθού πλέον... 2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Εμενα με προβληματιζει αν αξιζει να αγορασεις παλαιο διαμερισμα. Αν παρεις στη τουμπα διαμερισμα του 70 με 50 χρονια στη πλατη σε 30 χρονια δε ξερω σε τι κατασταση θα ειναι η πολυκατοικια μιας και δεν γινονται επισκευεςςλ συνηθως. Αυτό ενέχει ένα ρίσκο. Αλλά ποιες είναι οι εναλλακτικές; Τα νεόδμητα είναι πανάκριβα, εκτός αν επιλέξεις τις πλέον φθηνές περιοχές της πόλης - κι εκεί τίθεται σοβαρό θέμα location που επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Επειτα, στο κέντρο της πόλης υπάρχουν αρκετές πολυκατοικίες του 1930 που μπήκαν στα 90 τους χρόνια και είναι καλοσυντηρημένες, ενώ έχουν μέσα και διαμερίσματα παλάτια (συνήθως γραφεία). Δομικά δεν τίθεται θέμα, περισσότερο μιλάμε για την συντήρηση και την καθαριότητα των κτιρίων. 1 ώρα πριν, tsipakis είπε χαχα μα τι λετε ; ο φτωχος και αυτος που δε ξερει , αγοραζει σπιτι . ο αυτος που εχει , και ο εξυπνος νοικιαζει . εαν αγορασεις σπιτι φευγει το κεφαλαιο εαν νοικιαζεις , σου μενει το κεφαλαιο τι σας ειπα βραδιατικα ε ; Αυτό ίσως να ισχύει για γιάπηδες στην Καλιφόρνια και τη Wall street. Για εμάς είναι αέρας τα χρήματα αυτά, απευθείας στον κάλαθο. Το μόνο όφελος που προσφέρει το ενοίκιο είναι η ευκολία μετακίνησης, η ευελιξία δηλαδή. Πράγμα που ουδόλως μας ενδιαφέρει, μια και η θέση εργασίας είναι σταθερή στη Θεσσαλονίκη και δεν έχουμε καμία επιθυμία μετακίνησης εκτός πόλεως ή χώρας. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2020 από riskus
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) @Boubis1411 Και εγώ δεν ξέρω για την οικογένεια σου. Εμείς είμαστε 2 άτομα, τα 6k είναι για ασφάλειες υγείας, τώρα πρέπει να δω τι θα κάνω με το συμβόλαιο για να πέσουν τα ασφάλιστρα, 4 με 5k πληρώσαμε σε φόρους εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Περίπου 1.5k για ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΟΤΕ. Πάμε και στα έκτακτα που πληρώσαμε το τελευταίο έτος, 1.5k για μόνωση ταράτσας γιατί θα μας έπεφταν όλα τα ταβάνια και πρέπει να δω τι θα κάνω με πολλά άλλα προβλήματα του σπιτιού, 2k για δύο 24αρια κλιματιστικά γιατι ζούμε 15 χρόνια δίχως θέρμανση και ψοφαμε κάθε χειμώνα. 3k για έξοδα χειρουργείου που η μεν ασφαλιστική δεν καλύπτει λόγω συγγενούς πάθησης ενώ αν περίμενα σε δημόσιο νοσοκομείο μάλλον θα είχα χάσει το φως μου. Βάλε σε όλα αυτά έξοδα φαγητού ρούχων η κάτι άλλο για εμας, βάλε ότι ως αμεα θα έχω πολλά άλλα έξοδα μελλοντικά που όλα αυτά θα τα πληρώσω από την τσέπη μου μάλλον, βάλε ένα σωρό άλλα έκτακτα που έρχονται και θα έχω πάνω από το κεφάλι μου. Εισόδημα πέρσι ήταν συνολικά 25k από τις καλύτερες χρονιές μας, τώρα έφυγε ο ένας ενοικιαστής είχαμε και κάποιες άλλες χασουρες και θα μειωθεί σημαντικά, οπότε πάλι από τα έτοιμα θα ξοδέψουμε περιμένω να δω αν θα μου εγκρίνουν επιδομα αναπηρίας από τον οπεκα η θα φάω άκυρο. Όσο για ζωή, ζωαρα, σπάμε σαμπανιες στο Λας Βέγκας. Ελπιζω ότι έχει γίνει αντιληπτό πως ο καθένας έχει διαφορετικά προβλήματα και ανάγκες. Πως δεν μπορείς να θέσεις καθολικά και γενικά κριτήρια για να πεις πως κάνουμε ζωαρα με τόσα η με λιγότερα. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2020 από Βασίλης_29 1
Boubis1411 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Και εγώ δεν ξέρω για την οικογένεια σου. Εμείς είμαστε 2 άτομα, τα 6k είναι για ασφάλειες υγείας, τώρα πρέπει να δω τι θα κάνω με το συμβόλαιο για να πέσουν τα ασφάλιστρα, 4 με 5k πληρώσαμε σε φόρους εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Περίπου 1.5k για ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΟΤΕ. Πάμε και στα έκτακτα που πληρώσαμε το τελευταίο έτος, 1.5k για μόνωση ταράτσας γιατί θα μας έπεφταν όλα τα ταβάνια και πρέπει να δω τι θα κάνω με πολλά άλλα προβλήματα του σπιτιού, 2k για δύο 24αρια κλιματιστικά γιατι ζούμε 15 χρόνια δίχως θέρμανση και ψοφαμε κάθε χειμώνα. 3k για έξοδα χειρουργείου που η μεν ασφαλιστική δεν καλύπτει λόγω συγγενούς πάθησης ενώ αν περίμενα σε δημόσιο νοσοκομείο μάλλον θα είχα χάσει το φως μου. Βάλε σε όλα αυτά έξοδα φαγητού ρούχων η κάτι άλλο για εμας, βάλε ότι ως αμεα θα έχω πολλά άλλα έξοδα μελλοντικά που όλα αυτά θα τα πληρώσω από την τσέπη μου μάλλον, βάλε ένα σωρό άλλα έκτακτα που έρχονται και θα έχω πάνω από το κεφάλι μου. Εισόδημα πέρσι ήταν συνολικά 25k από τις καλύτερες χρονιές μας, τώρα έφυγε ο ένας ενοικιαστής είχαμε και κάποιες άλλες χασουρες και θα μειωθεί σημαντικά, οπότε πάλι από τα έτοιμα θα ξοδέψουμε περιμένω να δω αν θα μου εγκρίνουν επιδομα αναπηρίας από τον οπεκα η θα φάω άκυρο. Όσο για ζωή, ζωαρα, σπάμε σαμπανιες στο Λας Βέγκας. Ελπιζω ότι έχει γίνει αντιληπτό πως ο καθένας έχει διαφορετικά προβλήματα και ανάγκες. Πως δεν μπορείς να θέσεις καθολικά και γενικά κριτήρια για να πεις πως κάνουμε ζωαρα με τόσα η με λιγότερα. Ναι συμφωνώ....αν είσαι και αμεα είναι δύσκολα. Και εγω έχω ένα θέμα με την μέση και θα μάθουμε συντόμως τι και πως θα γίνει. Τσ πράγματα είναι δύσκολα παιδιά, κάνω δύο δουλειές και πάλι δεν φτάνουν. Θέλει οικονομία φουλ ειδικά στο ρεύμα γιατί και εμείς δεν έχουμε θέρμανση νορμάλ, καίμε ρεύμα ότι χειρότερο σε καταλαβαίνω. Από σύνταξη σου δίνουν κάτι σοβαρό η να είχαμε να λέγαμε; 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Ναι συμφωνώ....αν είσαι και αμεα είναι δύσκολα. Και εγω έχω ένα θέμα με την μέση και θα μάθουμε συντόμως τι και πως θα γίνει. Τσ πράγματα είναι δύσκολα παιδιά, κάνω δύο δουλειές και πάλι δεν φτάνουν. Θέλει οικονομία φουλ ειδικά στο ρεύμα γιατί και εμείς δεν έχουμε θέρμανση νορμάλ, καίμε ρεύμα ότι χειρότερο σε καταλαβαίνω. Από σύνταξη σου δίνουν κάτι σοβαρό η να είχαμε να λέγαμε; Αν είναι να πάρω κάτι θα είναι 310 ευρώ το μήνα. Θα δούμε. Για το ρεύμα που είπες στην θέρμανση, στην τελική δεν είναι και ότι χειρότερο, εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, αλλά αν το αναλύσω θα βγούμε off topic.
Boubis1411 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Αν είναι να πάρω κάτι θα είναι 310 ευρώ το μήνα. Θα δούμε. Για το ρεύμα που είπες στην θέρμανση, στην τελική δεν είναι και ότι χειρότερο, εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, αλλά αν το αναλύσω θα βγούμε off topic. Νταξει πολύ λίγα τα 310 για κάποιον που έχει θέμα, θα έπρεπε να ντρέπονται για να μην πω κάτι πιο βαρύ. Υπομονή φίλε.... Σκέψου ότι σε άλλες χώρες πεινάνε, είμαστε μια χαρά δεν λέω αλλά κάποια πράματα πρέπει να φτιάξουν. 1
DrFreeman Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 11 minutes ago, Βασίλης_29 said: @Boubis1411 Και εγώ δεν ξέρω για την οικογένεια σου. Εμείς είμαστε 2 άτομα, τα 6k είναι για ασφάλειες υγείας, τώρα πρέπει να δω τι θα κάνω με το συμβόλαιο για να πέσουν τα ασφάλιστρα, 4 με 5k πληρώσαμε σε φόρους εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Περίπου 1.5k για ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΟΤΕ. Πάμε και στα έκτακτα που πληρώσαμε το τελευταίο έτος, 1.5k για μόνωση ταράτσας γιατί θα μας έπεφταν όλα τα ταβάνια και πρέπει να δω τι θα κάνω με πολλά άλλα προβλήματα του σπιτιού, 2k για δύο 24αρια κλιματιστικά γιατι ζούμε 15 χρόνια δίχως θέρμανση και ψοφαμε κάθε χειμώνα. 3k για έξοδα χειρουργείου που η μεν ασφαλιστική δεν καλύπτει λόγω συγγενούς πάθησης ενώ αν περίμενα σε δημόσιο νοσοκομείο μάλλον θα είχα χάσει το φως μου. Βάλε σε όλα αυτά έξοδα φαγητού ρούχων η κάτι άλλο για εμας, βάλε ότι ως αμεα θα έχω πολλά άλλα έξοδα μελλοντικά που όλα αυτά θα τα πληρώσω από την τσέπη μου μάλλον, βάλε ένα σωρό άλλα έκτακτα που έρχονται και θα έχω πάνω από το κεφάλι μου. Εισόδημα πέρσι ήταν συνολικά 25k από τις καλύτερες χρονιές μας, τώρα έφυγε ο ένας ενοικιαστής είχαμε και κάποιες άλλες χασουρες και θα μειωθεί σημαντικά, οπότε πάλι από τα έτοιμα θα ξοδέψουμε περιμένω να δω αν θα μου εγκρίνουν επιδομα αναπηρίας από τον οπεκα η θα φάω άκυρο. Όσο για ζωή, ζωαρα, σπάμε σαμπανιες στο Λας Βέγκας. Ελπιζω ότι έχει γίνει αντιληπτό πως ο καθένας έχει διαφορετικά προβλήματα και ανάγκες. Πως δεν μπορείς να θέσεις καθολικά και γενικά κριτήρια για να πεις πως κάνουμε ζωαρα με τόσα η με λιγότερα. Προφανώς είναι διαφορετικές οι ανάγκες και ο προγραμματισμός σας. Π.χ. αδυνατώ να καταλάβω γιατί χρειάζεστε 6000 ετησίως για ασφάλεια υγείας δύο ατόμων και υποθέτω πως έχετε κάποια πολύ εξειδικευμένα και πλούσια προγράμματα. Επειτα ο πολύ υψηλός ΕΝΦΙΑ σημαίνει μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω πως πιθανότατα αποφέρει και αξιόλογα εισοδήματα. Ενδεχομένως να σας σύμφερε να πουλήσετε μέρος των ακινήτων και να επενδύσετε σε κάτι διαφορετικό. Από την άλλη το θέμα της θέρμανσης δεν λύνεται με κάτι αποδοτικότερο; Π.χ. φυσικό αέριο;
Son^Goku Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Προς ΤΣ. Αφού υπάρχει βοήθεια από τους παππούδες για τα παιδιά τότε είναι εγκληματικό να μην εργάζεστε και οι 2, εκτός και αν συντρέχει λόγος υγείας.
Boubis1411 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Son^Goku είπε Προς ΤΣ. Αφού υπάρχει βοήθεια από τους παππούδες για τα παιδιά τότε είναι εγκληματικό να μην εργάζεστε και οι 2, εκτός και αν συντρέχει λόγος υγείας. Λογικά θα δουλεύει και η γυναίκα του, με 980 μείον τα 420 ενοίκιο και κοινόχρηστα μένουν λεφτά για 15 ημέρες με πολύ οικονομία. Οικογένεια με δύο μικρά παιδιά θες το λιγότερο 1350-1500 χωρίς να κουνήσεις το πόδι σου από το σπίτι... Φυσικά χρειάζεται δεύτερη δουλειά για να πας καμιά βόλτα σαν άνθρωπος.
DrFreeman Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Son^Goku said: Προς ΤΣ. Αφού υπάρχει βοήθεια από τους παππούδες για τα παιδιά τότε είναι εγκληματικό να μην εργάζεστε και οι 2, εκτός και αν συντρέχει λόγος υγείας. Σωστή παρατήρηση. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2020 από DrFreeman
riskus Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 11 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Λογικά θα δουλεύει και η γυναίκα του, με 980 μείον τα 420 ενοίκιο και κοινόχρηστα μένουν λεφτά για 15 ημέρες με πολύ οικονομία. Οικογένεια με δύο μικρά παιδιά θες το λιγότερο 1350-1500 χωρίς να κουνήσεις το πόδι σου από το σπίτι... Φυσικά χρειάζεται δεύτερη δουλειά για να πας καμιά βόλτα σαν άνθρωπος. Συμφωνώ. Ο μήνας βγαίνει οριακά και η βοήθεια από τους γονείς, σε οικονομικό επίπεδο, είναι περιορισμένη. 1
Boubis1411 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, riskus είπε Συμφωνώ. Ο μήνας βγαίνει οριακά και η βοήθεια από τους γονείς, σε οικονομικό επίπεδο, είναι περιορισμένη. Εμείς δεν παίρνουμε ευρώ από γονείς κλπ... Κάνω και κάποιες μέρες δεύτερη δουλειά άστα να πάνε. Ελπίζω όταν θα πάρω το σπίτι προίκα να ζω Τούμπα είμαι και εγώ σε τρία δωμάτια, τα δύο σχετικά μικρά ίσα ίσα για τα παιδιά και δίνω 350 με κοινόχρηστα. Πιστευω θα βρεις αλλά παλιό 1980-1985. Με 400-450 θα βρεις 1995-2000 πολύ καλό. Αλλά σου λέω βάλε από τώρα την γυναίκα για δουλειά γιατί μετά δεν θα την παίρνουν λόγο ηλικίας... Υπολόγισε και στα μηνιαία έξοδα σου φροντιστήριο, αγγλικά, κολυμβητήριο παράδειγμα κλπ. Θες το λιγότερο 1500-2000 ανάλογα πόσα παιδιά έχεις η σκέφτεσαι να κάνεις.
DrFreeman Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, Boubis1411 said: Εμείς δεν παίρνουμε ευρώ από γονείς κλπ... Κάνω και κάποιες μέρες δεύτερη δουλειά άστα να πάνε. Ελπίζω όταν θα πάρω το σπίτι προίκα να ζω Τούμπα είμαι και εγώ σε τρία δωμάτια, τα δύο σχετικά μικρά ίσα ίσα για τα παιδιά και δίνω 350 με κοινόχρηστα. Πιστευω θα βρεις αλλά παλιό 1980-1985. Με 400-450 θα βρεις 1995-2000 πολύ καλό. Αλλά σου λέω βάλε από τώρα την γυναίκα για δουλειά γιατί μετά δεν θα την παίρνουν λόγο ηλικίας... Υπολόγισε και στα μηνιαία έξοδα σου φροντιστήριο, αγγλικά, κολυμβητήριο παράδειγμα κλπ. Θες το λιγότερο 1500-2000 ανάλογα πόσα παιδιά έχεις η σκέφτεσαι να κάνεις. Αν είσαι από Θεσσαλονίκη φαντάζομαι πως ξέρεις ότι ένα σπίτι του 1985 δεν το λες παλιό Πρακτικα του 2000 θεωρούνται νεόδμητα έτσι όπως είναι το σύνολο των πολυκατοικιών (Το 60% των κτιρίων είναι από τη δεκαετία του 1970 και πίσω...) 350 για τρία δωμάτια ακούγεται τρομερή τιμή, δεν ξέρω τι συμφωνία έχεις κάνει βέβαια. Όπως και ο TS όμως, αδυνατώ να βρω κάτω από τα 500 αυτή τη στιγμή, στη ευρύτερη περιοχή της Αν. Θεσσαλονίκης, με τα ίδια χαρακτηριστικά. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2020 από DrFreeman
Προτεινόμενες αναρτήσεις