Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με freemail (www.freemail.gr)

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

GothicCrusader ,ti ennoeis ? dld to hotmail den einai free? Esy stathikes sto oti to freemail einai elliniko? na ipotheso pos psonizeis mono crypto hardware gia ton idio logo? ( :D ) .To oti exoun dilosei oti oi xristes pou iparxoun ipervainoun tis texnikes tous dinatotites de mou leei tpt...ektos tou oti de xreiazete na tous epivarineis me enan epipleon logariasmo :wink:

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά αγοράζω μόνο Intracom επειδή είναι Ελληνική ;) Αυτό το netmod είναι το καμάρι μου. Το έχω βάλει στην είσοδο του σπιτιού μου για να το βλέπουν όλοι οι επισκέπτες και να θυμούνται πώς κατανέμονται τα χρήματα στο Ελάιντα χα χα χα

Μπα... φυσικά και αστειεύομαι. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον λειτουργώ εντελώς με αντίθετο τρόπο. Η λογική μου εδώ δεν ήταν να επιλέξω Ελληνική εταιρεία, αλλά να μην επιλέξω τις μεγάλες γνωστές εταιρείες και ταυτόχρονα να επιλέξω αυτή με το μέγιστο δυνατό transfer rate στον τόπο που βρίσκομαι.

Απλά εκεί που δεν θα είχα θυρίδα σίγουρα ήταν στην hotmail ή σε άλλες μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες γιατί ως γνωστόν την προστασία προσωπικών δεδομένων την έχουν γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι και έτσι τους υποχρεώνει η νομοθεσία τους. Θα μου πεις: ποιος χρειάζεται τέτοια προστασία; Θα σου πω: αν μπορείς να επιλέξεις γιατί να επιλέξεις αυτό που μπορεί να προωθηθεί περισσότερο μόνο και μόνο επειδή έχει περισσότερα χρήματα για να διαφημιστεί; Αν κρίνουμε από την εξωτερική πολιτική της Αμερικής γενικότερα αλλά και ειδικότερα σχετικά με το PGP και αν λάβουμε υπόψη τις επιδράσεις των αποφάσεών της στον υπόλοιπο κόσμο (dmca, sp etc) τότε μπορούμε να φανταστούμε ότι το μέλλον δεν φαντάζει και τόσο «αθώο» όσον αφορα τους ιδιώτες. Επομένως ο συγκεντρωτισμός των προσωπικών μας θυρίδων είναι μία «δυσοίωνη επένδυση» για το μέλλον. Όσο μικρότερη η εταιρεία που σου προσφέρει μία υπηρεσία τόσο το καλύτερο, αρκεί βέβαια να μην κλείσει σε ένα χρόνο :wink:

sup up: δεν λέω freemail.gr Λέω ο,τιδήποτε εκτός από hotmail, yahoo, in etc... Διάλεξε όποιο θες.

Δημοσ.

Και μένα μου έχουν στείλει αρκετά ενημερωτικά μεϊλ στο outlook απο freemail στα οποία κια δεν έδωσα και πολύ σημασία γιατί δεν το χρησιμοποιώ και πάρα πολύ...! :shock: :D

Δημοσ.

GothicCrusader ,deksou tin tapeini mou signomi ,den to eixa skeftei etsi an kai anti-amerikanos :P Pantos se tetoia themata nomizo pos prepei na epilekseis mia etaireia pou na se simferei kai na se eksipiretei kalitera... To ti mporei na ginei sto mellon einai mia alli istoria... Eksalou nomizo pos prepei na anamenoume peretero ekselikseis ( pros to kalitero) se oti afora tis ipiresies pou prosferoun oi megales etaireies ( msn ,yahoo....) kathos na mi ksexname oti se ligo kairo erxete to Gmail .... kai an den kanoun kapoia kinisi gia na mpoun ston antagonismo tha paragkonisthoun teleios apo tin agora.

oso gia tis prosopikes plirofories pou tha sillegontai se ena meros... nomizo oti iparxoun kurioteres "tripes" asfaleias pou prepei na antimetopisthoun se sxesi me ta e-mail...sto finale ti mporoun na doune apo sena kai apo mena? ta spam mail apo ta tsontokanala? xarisma tous :P :P :P

Δημοσ.

Σήμερα μου ήρθε πίσω ένα mail που είχα στείλει επειδή το freemail είναι σε DBSL. Ευτυχώς το είδα σήμερα το πρωί πρωτού φύγω από το σπίτι και το ξαναέστειλα από άλλο mail γιατί θα έχανα την προθεσμία για την εργασία μου. To mail θα πήγαινε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας... Το κέρατο μου δηλαδή...

Χρύσα

Δημοσ.
Σήμερα μου ήρθε πίσω ένα mail που είχα στείλει επειδή το freemail είναι σε DBSL. Ευτυχώς το είδα σήμερα το πρωί πρωτού φύγω από το σπίτι και το ξαναέστειλα από άλλο mail γιατί θα έχανα την προθεσμία για την εργασία μου. To mail θα πήγαινε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας... Το κέρατο μου δηλαδή...

Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι πρόβλημα του Πανεπιστημίου και όχι του Freemail. :D Είναι σπαστικό να συμβαίνει αλλά θα πρέπει ο κάθε spam / email admin να ξέρει τι κάνει με τις λίστες. Στο λέω γιατί έχω δουλέψει σε ISP και είναι ηλίθιο να κόβεις IP με το καλημέρα βασισμένος σε άλλου μαύρες λίστες. Κανονικά αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να δίνεις "βαθμούς" στα e-mail και να χρησιμοποιείς τις "black list" πολύ προσεχτικά χωρίς να "κόβεις" επικοινωνία με τον άλλο mail server :lol:

Αν τώρα το Παν. Πάτρας κόβει ό,τι νά 'ναι επειδή έτσι του... τότε καλή μου Χρύσα να αρχίσεις να τους ΚΡΑΖΕΙΣ στο πανεπιστήμιό σου!!!! Όχι τίποτε άλλο αλλά αυτοί μπορεί να νομίζουν ότι κόβουν μόνο spam και να χαίρονται!

To 1997 η OTEnet ήταν σε spam list για κάτι μήνες όταν είχε ξεκινήσει. Και η FORTHnet πριν από λιγότερο από χρόνο το ίδιο.... Υπάρχουν πολλοί τρελλοί με black list που χώνουν όποιον νά 'ναι!!! Θυμάμαι τι είχε γίνει τότε για να βγει η OTEnet (δεν το είχαν πάρει χαμπάρι ότι ήταν σε μαύρη λίστα για πάνω από μια βδομάδα).... άσε, μην την ψάχνεις...

Γι' αυτό, πήγαινε πες στο πανεπιστήμιό σου να μη χρησιμοποιεί έτσι τις λίστες γιατί βλέπω TELLAS να είναι η επόμενη σε black list μέχρι το τέλος του έτους :D

jerry

Δημοσ.
Vasika kati paixtike me to freemail kai mpike se banlist (kati tetoio) .Prospathoun kakin kakos na ta mpalosoun tora ... kai sa na min eftane auto lene katamoutra oti ta e-mails den filtrarontai oute apo antivirus oute apo spam-detector. Den ksero ti paizete kai kata poso alitheoun oi "katigories" pou tous varinoun ...pantos de mou fainete kai poli ipeuthini stasi tous.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω τις περισσότερες φορές και συμβαίνει πολύ συχνά είναι το εξής:

Το είπε και η Cristina...

Μας χαρίζουνε γάιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια.!!!

Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου.

Εγώ έχω 3 λογαρισμούς εκεί και παρ'όλο που έχει τύχει να μην μπορώ να πάρω mail (το πολύ για 1 ημέρα) δεν έχω διομαρτυρυθεί ποτέ.

Οι άνθρωποι δαπανούν χρόνο και χρήμα για να βολευόμαστε εμείς! Αν είναι δυνατόν. Ηρεμήστε λίγο....

Σε όποιον δεν αρέσει πολύ απλά στήνει ένα mail server ή πληρώνει σε οποινδήποτε ISP μόνο για το mail account. (Υπάρχει και αυτό!).

Δημοσ.

@ BlackMore:

δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη! ελεύθερο διάλογο κάνουμε :wink:

Φυσικά θα συμφωνήσω: το πιο σημαντικό είναι να επιλέξει ο καθένας μας τους παροχείς υπηρεσιών που καλύπτουν τις συγκεκριμένες ανάγκες του. Καταλαβαίνω βέβαια ότι το συγκεκριμένο σκεπτικό σχετικά με το μελλοντικό ίντερνετ όπως το παρουσιάζω μπορεί να είναι κάπως υπερβολικό, αλλά αφού δεν χάνουμε τίποτα γιατί να βάζουμε όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι; Πολλές φορές τέτοιες μικρές και φαινομενικά ασήμαντες επιλογές καθορίζουν την εξέλιξη των πραγμάτων.

Για το gmail με έπιασες αδιάβαστο :wink: . Η αλήθεια είναι ότι το άκουσα πρώτη φορά από εσένα. Αλλά εκ των υστέρων βλέπω ότι δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα. Στο gmail (κατά google) δέχεσαι ως καταναλωτής ότι θα επεξεργάζεται ένας υπολογιστής τα email σου για να μπορεί να αναπαράγει διαφημιστικά μηνύματα ανάλογα με το «προφίλ» σου - άρα συνεπάγεται δημιουργία ενός «προφίλ» για κάθε θυρίδα email. Φυσικά υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα μεταπωλούνται σε εταιρείες αλλά και πάλι εμένα αυτή η ιδέα δεν μου αρέσει καθόλου: Προβληματίζομαι λοιπόν αν θα δεχόμουν να δω εγώ ή τα παιδιά μου τηλεόραση αν ο παροχέας μου έλεγε ότι οι τίτλοι των ταινιών που θα βλέπουμε και η συχνότητα που τις βλέπουμε θα καταχωρούνται σε μία βάση δεδομένων την οποία θα χρησιμοποιεί ένας αυτόματος διαφημιστικός μηχανισμός για να καθορίζει τις διαφημίσεις που θα παίζει η τηλεόραση τις υπόλοιπες ώρες ανάλογα με το ποιός βλέπει τηλεόραση. Είναι αρκετά δίκοπο.. δεν είναι;

Έχεις δίκιο πάντως. Πρακτικά όλα αυτά δεν έχουν σημασία γιατί ακόμα είναι νωρίς για να λειτουργήσουν όλα αυτά όπως θα θέλανε οι εταιρείες. Αυτό όμως που είναι τρομακτικό είναι η πρόθεση που είναι υπαρκτή. Δεν μιλάμε για θεωρίες συνωμωσιών κλπ. Μιλάμε για την πραγματικότητα όπως εξελίσσεται αυτήν τη στιγμή.

Δημοσ.

Σε όποιον δεν αρέσει πολύ απλά στήνει ένα mail server ή πληρώνει σε οποινδήποτε ISP μόνο για το mail account. (Υπάρχει και αυτό!).

οκ λίγο άσχετο και χωρίς βαθύτερο νόημα.. απλά επισημαίνω ότι στο ελάιντα email account χωρίς να πληρώνεις και internet access δεν μπορείς να πάρεις από ISP. Είναι lol δεν είναι;

πότε θα κα.. πότε θα κάνει.. .. .. ξαστεριά...

Δημοσ.

Ψάξε το λίγο να δεις ότι μπορείς.

Είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν το κάνουν.

Μέχρι πρόσφατα η Internet Hellas έδινε mail account με περίπου 20 Euro το χρόνο αν θυμάμαι καλά.

Υπάρχουν και άλλοι. Αρκεί να το ζητήσεις.

Επίσεις δεν είναι μόνο οι ISP.

Πολλές εταιρίες που κάνουν hosting σου δίνουν mail account της μορφής [email protected]

Και τέλος ένα πάρα πολύ εύκολο πλέον και σχετικά οικονομικό είναι το να κάνεις δικό σου domain name χωρίς σελίδα και να έχεις τα mail σου.

Κόστος καταχώρισης < 40 Euro. (Διετία)

Email hosting < 50 Euro (Έτος)

Δημοσ.

Highlander ..... ti na na ton kaneis ton elliniko gaidaro ama autos einai karkiniaris kai de mporei na parei ta podia tou ,otan mporeis kalista na pareis ena oraiotato amerikaniko moularaki pou sto finale tha kanei kai tin douleia sou pio sosta , pio grigora kai sto idio kostos (tsampa dld)

Δημοσ.
Highlander ..... ti na na ton kaneis ton elliniko gaidaro ama autos einai karkiniaris kai de mporei na parei ta podia tou ,otan mporeis kalista na pareis ena oraiotato amerikaniko moularaki pou sto finale tha kanei kai tin douleia sou pio sosta , pio grigora kai sto idio kostos (tsampa dld)

Κοίταξε να δεις...

Πες ότι είμαι ρομαντικός πες ότι είμαι μ@....κας αλλά προτιμώ στην συγκεκριμένη περίπτωση το freemail από ότι το Hotmail, Yahoo, κλπ.

Απλά σε πληροφορώ ότι σε Hotmail (από το 1997-98 νομίζω) εχω λογαριασμό και απλά μπαίνω και αδειάζω τα spam και τίποτα άλλο.

Από το freemail δεν έχω πάρει ΠΟΤΕ spam.

Το μόνο που έχω πάρει είναι Ιούς και γι'αυτό φταίνε οι χρήστες που έχω δώσει το Mail μου και κόλησαν Ιό.

Από την άλλη νομίζω ότι ξέρεις τι γίνετε με το Gmail. Ποιός μου λέει ότι δεν γίνεται με το Yahoo, Hotmail και άλλα αμερικανάκια;

Πιστεύω στο μεράκι μερικών ανθρώπων. Insomnia, Freemail, κλπ.

Όλα αυτά είναι απόψεις.

Και τέλος.... Οτι Πληρώσεις.... Παίρνεις...!!!

Μην τα θέλουμε όλα δικά μας....

Δημοσ.

eisai romantikos ? ok ,dikaioma sou .eisai apo to allo? pali dikaioma sou.

Mi mas les omos paparitses tou stil:"gaidaro sas xarizane kai ton koitazate sta dontia" les kai exoume tin iperprosfora sta xeria mas kai emeis eimaste axaristoi kai paraponiomaste.

to oti lamvaneis spam mail apo pantou einai diko sou lathos apo ti stigmi pou vgazeis to e-mail sou stin kathe selida pou pas.

Prosopika de katigoro kanena .kai mpravo sta paidia tou freemail pou dinoun account sto etsi ...sto aploxero .Kai profanos den eina diko tous lathos an merikoi karagkiozides tous kataxorisan se black list. Emena omos ti me noiazei ? Ego thelo na kano ti douleia mou... Mporo na tin kano meso freemail ? Kalos .. De mporo? Pali kalos ... tin kano meso kapoiou allou logariasmou.. Ta ipoloipa ,romantismoi kai de simazeuete einai poli grafikes apopseis . Tora tha mou peis eksartate kai gia poion logo to thes to e-mail account. einai kai auto ...

Δημοσ.

Βρε highlander τι να πω... Εντάξει για μη isps το ξέρω, μπορεί να βρεις ό,τι θες αρκεί να έχεις $$ να πληρώσεις.

Δεν πάνε όμως ούτε δύο μήνες που πήρα τηλέφωνο μερικούς από τους μεγάλους ελληνικούς providers για να ρωτήσω αν δίνουν μόνο email accounts. Από otenet, forthnet και hol μου είχαν απαντήσει στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση ότι δεν γίνεται και γενικά χρέωναν τον μήνα όσο χρειαζόταν για να πληρώσω έναν χρόνο ολόκληρο σε τρίτους παροχείς όπως runbox, fastmail κλπ. Μα αν δεν ξέρουν να με ενημερώσουν αυτοί, εγώ τι να κανώ;;; Τέσπα, προσωπικά κατέληξα στην fastmail που με μόλις €16 το χρόνο έχεις 50ΜΒ storage, ssl, μέχρι 10 external email accounts και 3 email account aliases (κάνω διαφήμηση ε; :D ) Μιλάμε για σχεδόν €1 το μήνα. Έχουμε ελπίδες να βρούμε τίποτα καλύτερο στο Ελάιντα;; :wink:

Θα το ξανακοιτάξω σίγουρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...