Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Μιας και ήρθε η ώρα να γίνουν όλα online, θα πρέπει να αλλάξω το πρόγραμμα τιμολόγησης και το pc.

Τώρα έχω ένα πολύ παλιό με windows xp που σέρνεται. (2gb ram και 2 πύρινο 1.6GHz).

Πήγα πήρα προσφορά πακέτου (πρόγραμμα, pc, εκτυπωτή, οθόνη, ταμειακές μηχανές) και για pc μου πρότεινε μεταχειρισμένο HP COMPAQ 8200 SFF ( i5, ΔΙΣΚΟΣ 250GB, 4GB Ram, WINDOWS 10)

Αξίζει η αγορά του?

Η χρήση που θα κάνω είναι τιμολόγηση, πληρωμές μέσω winbank και online παραγγελίες απο τις εταιρείες. 

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

Καλημέρα.Στην δουλεια νομιζω εχουμε αυτο (στην μορφη ΜΤ).Ειναι αξιοπρεπες μηχανακι.Του εχω προσθεσει αλλα 4 gb μνημη (νομιζω ειναι must) γιατι το χρησιμοποιω ταυτοχρονα και για αλλες δουλειες.Ισως επειδη το εχω φορτωμενο ο σκληρος καθυστερεί λίγο και θα ήθελα εναν ssd αλλα ΟΚ...τα καταφερνει κι αυτος.Για μεταχειρισμένο και επειδη ειναι για καταστημα,δες τι γίνεται με την άδεια των windows.Καποιοι θα πουν "μπορεις να φτιαξεις κατι καλύτερο μονος σου με τα ιδια λεφτα κλπ κλπ". Ναι για το σπίτι κι εγω το κάνω έτσι (εχω ενα γκοτζιλα Χ5675).Για την δουλειά όμως προτιμήσαμε κάτι έτοιμο ώστε να είναι πιο σίγουρο ότι όλα λειτουργουν/συνεργάζονται μεταξυ τους άψογα και εγγυηση τουλάχιστον 3 χρόνια από κάποια μεγάλη εταιρεία.Ειδικά για μηχάνημα που προοριζεται να τρέχει 12-16 ώρες κάθε μέρα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Crybal είπε

Καλημέρα.Στην δουλεια νομιζω εχουμε αυτο (στην μορφη ΜΤ).Ειναι αξιοπρεπες μηχανακι.Του εχω προσθεσει αλλα 4 gb μνημη (νομιζω ειναι must) γιατι το χρησιμοποιω ταυτοχρονα και για αλλες δουλειες.Ισως επειδη το εχω φορτωμενο ο σκληρος καθυστερεί λίγο και θα ήθελα εναν ssd αλλα ΟΚ...τα καταφερνει κι αυτος.Για μεταχειρισμένο και επειδη ειναι για καταστημα,δες τι γίνεται με την άδεια των windows.Καποιοι θα πουν "μπορεις να φτιαξεις κατι καλύτερο μονος σου με τα ιδια λεφτα κλπ κλπ". Ναι για το σπίτι κι εγω το κάνω έτσι (εχω ενα γκοτζιλα Χ5675).Για την δουλειά όμως προτιμήσαμε κάτι έτοιμο ώστε να είναι πιο σίγουρο ότι όλα λειτουργουν/συνεργάζονται μεταξυ τους άψογα και εγγυηση τουλάχιστον 3 χρόνια από κάποια μεγάλη εταιρεία.Ειδικά για μηχάνημα που προοριζεται να τρέχει 12-16 ώρες κάθε μέρα

οπότε να προχωρήσω κανονικά στην αγορά του

Και εγώ σκέφτομαι να βάλω άλλα 4gb για να είμαι καλυμμένος και να μην ζοριζεται. 

Τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα windows θα είναι κανονικά αυθεντικά και με τιμολόγιο. 

Ο σκληρός δίσκος δεν ξέρω αν είμαι hdd ή sdd θα τον ρωτήσω. Και αν είναι hdd θα αγοράσω εναν sdd.

εννοείται άλλο για το σπίτι και άλλο για την δουλειά. Με 300ευρω φτιάχνω ένα τούρμπο υπολογιστή αλλά αν σκεφτείς ότι πρέπει να αγοράσω και τα windows δεν συμφέρει. Και αυτό που είπες αν δεν είναι συμβατά μεταξύ τους θα ταλαιπωρηθώ ως που να τι φτιάξω και το pc χρειάζεται για την δουλειά μου.

Δημοσ.

Εναν ίδιο SFF έχω εδώ και δυο χρόνια για βασικό μου υπολογιστή στο σπίτι, είχε SSD με την αγορά, με μια προσθήκη 8GB και μια κάρτα γραφικών low profile GTX 1050 πριν λίγες μέρες, κάνει μέχρι και casual gaming και αναπαραγωγή 4Κ αρχείων χωρίς κόπο. Κάποιες φόρες μένει ανοικτός κάμποσες μέρες γιατί τον έχω και για κατεβαστήρι, άσε που είναι και αθόρυβο και δεν πιάνει και χώρο. Σκύλος μαύρος προχώρα άφοβα.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, MadPax είπε

Εναν ίδιο SFF έχω εδώ και δυο χρόνια για βασικό μου υπολογιστή στο σπίτι, είχε SSD με την αγορά, με μια προσθήκη 8GB και μια κάρτα γραφικών low profile GTX 1050 πριν λίγες μέρες, κάνει μέχρι και casual gaming και αναπαραγωγή 4Κ αρχείων χωρίς κόπο. Κάποιες φόρες μένει ανοικτός κάμποσες μέρες γιατί τον έχω και για κατεβαστήρι, άσε που είναι και αθόρυβο και δεν πιάνει και χώρο. Σκύλος μαύρος προχώρα άφοβα.

Κατάλαβα..  Οπότε θα του δώσω το οκ. Μου δίνει και 2 χρόνια εγγύηση για το pc.

Για ram έβαλες 2*4gb? Τι μάρκα και σε τι χρονισμό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, pavloa είπε

Για ram έβαλες 2*4gb? Τι μάρκα και σε τι χρονισμό?

DDR3 μνήμες πέρνει.
Αρκεί να δουλεύουν, μην ψάχνεις μάρκες και χρονισμούς.

Επίσης, το λειτουργικό να είναι έκδοση Pro, όχι Home.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.

Σχετικα με τις μνημες (για το δικο μας το ΜΤ)ειχε θεμα.Δεχτηκε ΜΟΝΟ low density.Με τις high density  ουτε καν μπουταρε

Δημοσ.

Ναι εννοείται οτι είναι windows 10 pro.

όταν πάρω το pc θα δω τι ram φοράει και ανάλογα θα ψάξω να βρω να βάλω άλλα 4gb.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...