Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω παρατηρήσει οτι πολύς κόσμος παίζει fps παιχνίδια με gamepad στο pc , εγω με το gamepad θα παίξω ποδοσφαιράκια ,  3η προσώπου παιχνίδια κτλ αλλά FPS παιχνίδια μου φαίνεται τραγικά δύσκολο.

Θα ήθελα γνώμες και εμπειρίες με άτομα που παιζουν fps παιχνίδια με gamepad ή τουλάχιστον εχουν δοκιμάσει.

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.

πλεον και τα fps με controller τα παιζω (αντε να ειναι κανενα που να θελει πολυ skill τοτε ποντικι)

Μονο τα στρατηγικης και τα adventures με m/k

• Thanks 1
Δημοσ.

Εαν δεν εισαι competitive τυπος το κοντρολακι παιζει μια χαρα στα πιο πολλα παιχνιδια.

Δεν χρειαζεται συνεχεια να κυνηγας headshot που ειναι πιο δυσκολα να βγουν..

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Έχετε κάποια tips για αρχή τι πρέπει να κάνεις για να είσαι εύστοχος?  Αλλάζετε ας πούμε την ευαισθησία σε κάποιον μοχλό ή σε default καταστάσεις σε παιχνίδια που το υποστηρίζουν δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι .

Επίσης να φανταστώ ότι την κατεύθυνση και την στόχευση την κάνετε με μοχλό (αναλογικό) ή μπορείς και με τα κουμπιά κατεύθυνσης, τον σταυρό που λέμε; 

Δημοσ.

Μόλις έμαθα ότι υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί χειριστήριο στο PC. 

Είναι όντως καλύτερο;

Γιατί προσωπικά τα πάντα όλα ποντίκι-πληκτρολόγιο.

Το νιτεντο προ μου δεν φαίνεται καλή εναλλακτική για παράδειγμα. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε driving games χρειάζεται το gamepad, εκτός αν έχεις τιμόνι φυσικά. Στα fps εγώ προσωπικά δεν μπορώ με το χειριστήριο. Όλα τα υπόλοιπα παίζονται μια χαρά με το gamepad αν θέλεις να είσαι πιο αραχτός. Βέβαια εγώ παρατηρώ ότι σε κάτι third person τύπου Witcher και AC παίζω καλύτερα με Μ/Κ..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LongTom είπε

Είναι όντως καλύτερο;

καλυτερος παικτης δεν γινεσαι απλα παιζεις πιο χαλαρα. Ετσι κι αλλιως, thats single player

και γω, αλλα τα τελευταια χρονια ειμαι 80/20 χειριστηριο

οταν λεμε controller στο PC εννοουμε xbox one s controller

Δημοσ.
4 ώρες πριν, LongTom είπε

Tην δεκαετια του 1990-2000 ειχαν ανοιξει μαγαζια σε ολη την Αθηνα τα οποια ειναι τωρα οπως τα internet καφε.

Ειχαν υπολογιστες Amstrad,Commodore Amiga και πηγαιναμε ολοι και παιζαμε με joystick ποδοσφαιρακια και αλλα παιχνιδια.

Τα χειριστηρια στα παιχνιδια ειτε ειναι joystick ειτε gamepads πανε τοσο πισω στον χρονο που θα επρεπε να το ηξερες εκτος και εαν δεν εχεις επαφη με την πραγματικοτητα.. 

Leander_Amiga500.jpg

Δημοσ.

Ανάλογα με το πόση εμπειρία έχεις με controllers έχεις, και με το πόσο aim asssist δίνει στο controller το εκάστοτε game, μπορείς να βγεις και αρκετά ωφελημένος. Για παράδειγμα,  στο Destiny 2, από το οποίο έχω εμπειρία, παίκτες έμπειροι με gamepads μπορούν να κάνουν τρελούς παπάδες λόγω του μεγάλου σχετικά aim assist που παίρνει το gamepad.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/7/2020 στις 6:48 ΠΜ, LongTom είπε

Είναι όντως καλύτερο;

Για αθλητικα τυπου fifa, pes, nba κτλ το χειριστηριο ειναι καλυτερο. Για κατι games σαν το Dark Souls πχ το gamepad ειναι must γιατι με το ποντικι και το πληκτρολογιο θα ζοριστεις πολυ. Τωρα για fps, rpg, mmo's κλασικα πας mouse/keyboard. Αλλα στην τελικη γουστα ειναι αυτα και οπως βολευεται ο καθενας, εδω μερικοι παιζουν ακομα και με τοστιερα...🤣

Επεξ/σία από Dimi29
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dimi29 είπε

Για αθλητικα τυπου fifa, pes, nba κτλ το χειριστηριο ειναι καλυτερο. Για κατι games σαν το Dark Souls πχ το gamepad ειναι must γιατι με το ποντικι και το πληκτρολογιο θα ζοριστεις πολυ. Τωρα για fps, rpg, mmo's κλασικα πας mouse/keyboard. Αλλα στην τελικη γουστα ειναι αυτα και οπως βολευεται ο καθενας, εδω μερικοι παιζουν ακομα και με τοστιερα

πες μου ότι το πίστεψες..

Δημοσ.
18 hours ago, panoskatos said:

Έχετε κάποια tips για αρχή τι πρέπει να κάνεις για να είσαι εύστοχος?  Αλλάζετε ας πούμε την ευαισθησία σε κάποιον μοχλό ή σε default καταστάσεις σε παιχνίδια που το υποστηρίζουν δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι .

Το μόνο που κάνω, είτε σε PC είτε και σε κονσόλα, όχι μόνο σε fps αλλά στα περισσότερα παιχνίδια είναι να ανεβάζω την ταχύτητα στο δεξί αναλογικό για τη στόχευση. 

Επίσης αν έχει option για dead zones τα μειώνω. 

Βέβαια αυτά πάνε ανάλογα πως βολεύουν τον καθένα. Κάνεις δοκιμές για κάθε παιχνίδι και πράττεις αναλόγως. 

Και πάλι βέβαια όταν κάτσω στο PC για fps θα προτιμήσω το ποντίκι. 

Δημοσ.
Στις 18/7/2020 στις 3:12 ΜΜ, panoskatos είπε

Έχω παρατηρήσει οτι πολύς κόσμος παίζει fps παιχνίδια με gamepad στο pc , εγω με το gamepad θα παίξω ποδοσφαιράκια ,  3η προσώπου παιχνίδια κτλ αλλά FPS παιχνίδια μου φαίνεται τραγικά δύσκολο.

Θα ήθελα γνώμες και εμπειρίες με άτομα που παιζουν fps παιχνίδια με gamepad ή τουλάχιστον εχουν δοκιμάσει.

θες να αλλαξεις και να πας σε controller ή απλα ρωτας απο περιεργια?

Αν εσυ εισαι κομπλε με m/k τοτε γτ το σκαλιζεις το θεμα? 

(δεν κανω επιθεση, απλα για το σκεπτικο σου ρωταω 👍 )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...