Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι ο σκράπας της εβδομάδας στο excel και επειδή συνάδελφος παραιτήθηκε, πρέπει τη Δευτέρα να έχω φτιάξει ένα μικρό report. ΧΑΧΑΧΑ, δεν ξέρω που να κοιτάξω καν! Πέρα από την πλάκα, προσπάθησα να βρω πληροφορίες το βράδυ αλλά δεν ξέρω καν να ψάξω σωστά, δεν ξέρω την ορολογία.

Τι θέλω ουσιαστικά; Περίπου έχω το παρακάτω αρχείο
image.png.bc57481d034d8069db1a5bf339b7cab1.png

Τα κελιά a-b-c-d θα είναι κενά.
Κάτω από το κάθε warehouse θα υπάρχει μια λίστα με προιόντα, όπου το κάθε προιόν θα έχει δίπλα ένα checkbox.
Το κάθε προιόν, θα πρέπει επίσης να φέρει 3-4 διαφορετικά δεδομένα πάνω του. π.χ. Τιμή αγοράς, Τιμή πώλησης,  Ημέρες στην αποθήκη.

Τώρα, το κελί Α:  Έχω βρει πως το στήνω το προσπερνώ
Κελί Β: Θέλω να είναι counter για τα επιλεγμένα boxes.
Κελί Γ: Θέλω να προσθέτει την τιμή πώλησης από κάθε επιλεγμένο προιόν και να μου δίνει σύνολο
Κελί Δ: Θέλω να μου κάνει διαίρεση το Κελί Γ / το Κελί Β, να μου δίνει μέσο όρο

Ελίζω η περιγραφή να είναι κατανοητή, που να ψάξω να βρω οδηγίες μπορεί να με κατευθύνει κανένας καλός insomniτης;;;

Δημοσ.

Φτιάξε σε ένα άλλο sheet έναν πίνακα με τα προϊόντα στην πρώτη στήλη, μονοσήμαντα ονοματισμενα.

Σε διπλανές στήλες θα βάλεις την τιμή αγοράς τιμή πώλησης η ότι άλλο δεδομένο φέρει κάθε προϊόν.

Το θέλουμε για vlookup.

Προτελευταία στήλη θα έχεις μια βοηθητική η οποία θα παίρνει τιμή true false και θα ελέγχεται από κάθε checkbox. 

Και τελευταία στήλη θα έχεις κάποια συνάρτηση τύπου αν είναι true το βοηθητικό κελί θα παίρνει την τιμή πώλησης αλλιώς θα είναι σταθερά μηδέν.

Τώρα στο sheet που δείχνεις.

Με το χέρι εφόσον είναι λίγα τα προϊόντα βάζεις ένα checkbox με ονομα-label τι όνομα του προϊόντος και θα το βάζεις να ελέγχει-καθοριζει το αντίστοιχο κελί της βοηθητικής στήλης που είπα παραπάνω. Αγγαρεία να τα φτιάξεις χειροκίνητα αλλά αν είναι τοσα περίπου όσα φαίνονται οκ. 

Αφού δουλεύει σωστά κάθε checkbox, για να πάρεις count απλά θα μετρήσεις τα true της βοηθητικής στήλης και για να πάρεις συνολικό ποσό θα κάνεις sum την στήλη που βγαζει τιμή προϊόντος η μηδέν ανάλογα με την επιλογή.

Διαθέτεις τα δύο κελιά για μέσο όρο.

Αυτά έτσι όπως θα τα έκανα εγώ στα πρόχειρα.

Δημοσ.

Σε βλέπω αρχάριο για να ρωτάς αυτά που ρωτάς, οπότε πρώτη συμβουλή απέφυγε τα checkboxes ειδικά αν τα προιοντα είναι πολλά.

Όπως σου λέει ο φίλος από πάνω πρέπει να φτιάξεις ένα πίνακα με raw data τα δεδομένα που θες και από εκεί να τραβάς πληροφορία. 

Checkboxes -εγώ προσωπικά- χρησιμοποιώ σε κάποιο πολύπλοκο dashboard για να αλλάζω δεδομένα δυναμικά σε γραφήματα κλπ..Και πάλι το αποφεύγω αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Παρατηρώ πολλές φορές ότι πολύς κοσμος κάνει αχρείαστα πολύπλοκο ένα αρχείο για να βγάλει απότέλεσμα, ενώ η δουλειά του μπορεί να γίνει εξαιρετικά απλά...Αυτό απλά σαν σχόλιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...