Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@sndev με τόσες γραμμές σε έχασα. Η αντλία τα βγάζει όλα αυτά; Την έχεις συνδέσει με WiFi; 

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν δείχνεις κάπου τι κάνει ο συμπιεστής. 

Το buffer το σπρώχνουν πολύ οι υδραυλικοί , όχι τόσο για να βγάλουν χρήμα αλλά γιατί τους κάνει να νιώθουν καλύτερα. Βάζουν κάτι που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν και δεν επιτρέπουν στο μηχάνημα του διαόλου να κάνει ότι θέλει.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Περί δοχείου αδράνειας παραθέτω ένα thread θησαυρός από τα παλιά για όποιον έχει όρεξη για προσεχτική ανάγνωση.

Φυσικά κ δεν χρειάζεται να μπαίνει παντού κ πάντα δοχείο αδράνειας.

Η εγκατάσταση μου στον Πειραιά που δουλεύει επί 10 χρόνια με μια 6kw carrier , με καλοριφέρ αλλά επαρκες όγκο νερου , δουλεύει  άψογα άνευ δοχείου αδράνειας.

Στην lg που έχω, το δίκτυο μου (καλοριφέρ + βρόγχοι) είναι ~110λιτρα νερού.

Ως τελευταία απελπισμένη προσπάθεια των on/off προσθέσαμε με τον μηχανικό  μου δοχείο αδράνειας 120λιτρα.

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνω κατά 600 ευρώ φτωχότερος και να θέλω να βάλω μέχρι και σήμερα φωτιά στην lg. Ίδια συμπεριφορά.

Εδώ το thread.

https://www.monachos.gr/forum/showthread.php/3708-%CF%E9%EA%E9%E1%EA%DE-%E1%ED%F4%EB%DF%E1-%E8%E5%F1%EC%FC%F4%E7%F4%E1%F2-inverter-%EA%E1%E9-%E4%EF%F7%E5%DF%EF-%E1%E4%F1%E1%ED%E5%DF%E1%F2

7 ώρες πριν, CptBill είπε

Η εγκατάσταση μου στον Πειραιά

Η εγκατάστασή σου στον Πειραιά είναι θρυλικό internetικό reference εγκατάστασης αντλίας θερμότητας, να ξέρεις!!! Εγκατάσταση, αποκοπή συνιδιοκτητών από δαπάνες θέρμανσης, τα έχει όλα!!! Την έχω διαβάσει από όταν την ξεκίνησες και χαίρομαι που έχουμε βρεθεί να σχολιάζουμε, σε κοινό thread στο insomnia!

• Like 2
  • Thanks 1

Εξωτερική θερμοκρασία 2 βαθμούς..

Εσωτερική σταθερά στους 22..

Κιλοβατώρες από χτες στις 12.00 το βράδυ μέχρι τις 8.30 το πρωί είχε κατανάλωση 9 kWh... 

Είναι καλά ? Πώς το βλέπετε???

1 λεπτό πριν, ALXIOA είπε

Εξωτερική θερμοκρασία 2 βαθμούς..

Εσωτερική σταθερά στους 22..

Κιλοβατώρες από χτες στις 12.00 το βράδυ μέχρι τις 8.30 το πρωί είχε κατανάλωση 9 kWh... 

Είναι καλά ? Πώς το βλέπετε???

Οποιαδήποτε αναφορά σε μεμονωμένα νούμερα, δεν έχει νόημα. Δες στις ρυθμίσεις της αντλίας σου, αν αυτές τις 9 kwh λέει σε πόσες παραγόμενες kwh αντιστοιχούν, κάνε την διαίρεση και κοίτα αυτό (COP).

9 ώρες πριν, GR77-S είπε

@sndev με τόσες γραμμές σε έχασα. Η αντλία τα βγάζει όλα αυτά; Την έχεις συνδέσει με WiFi; 

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν δείχνεις κάπου τι κάνει ο συμπιεστής. 

Το buffer το σπρώχνουν πολύ οι υδραυλικοί , όχι τόσο για να βγάλουν χρήμα αλλά γιατί τους κάνει να νιώθουν καλύτερα. Βάζουν κάτι που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν και δεν επιτρέπουν στο μηχάνημα του διαόλου να κάνει ότι θέλει.  

Ο συμπιεστής του, είναι η γαλάζια γραμμή στο διάγραμμα. Μπορεί και παίρνει όλες αυτές τις πληροφορίες (γιατί η εφαρμογή της daikin δεν τις δίνει) γιατί (ας το πω απλά) έχει συνδέσει στην διαγνωστική θύρα της αντλίας, μια συσκευούλα που διαβάζει τα δεδομένα μέσω wi-fi... Έτσι βγάλαμε άκρη για την συμπεριφορά της αντλίας και τί κάνει... Είναι χάκερ όμως δεν είναι λύση για τον καθένα :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πρέπει να ψάξω κάτι απλό και έτοιμο on the shelf . Αν κάποιος έχει Hitachi και έχει υπόψιν κάποια διάταξη καταγραφής στοιχείων λειτουργίας ας ενημερώσει 

Επεξ/σία από GR77-S

6 hours ago, mechpanos said:

Η εγκατάστασή σου στον Πειραιά είναι θρυλικό internetικό reference εγκατάστασης αντλίας θερμότητας, να ξέρεις!!! Εγκατάσταση, αποκοπή συνιδιοκτητών από δαπάνες θέρμανσης, τα έχει όλα!!! Την έχω διαβάσει από όταν την ξεκίνησες και χαίρομαι που έχουμε βρεθεί να σχολιάζουμε, σε κοινό thread στο insomnia!

Να σαι καλά!

Θα θυμάσαι τον μηχανικό  pasla από τα Ιωάννινα. Που είχε γράψει στο michanikos forum (νομίζω  γράφεις κ εσύ εκει) κ εξηγούσε τη λογική της δικιας του εγκατάστασης στα Ιωάννινα και  απορούσαν  όλοι, μα πως γίνεται να διαστασιολογησε μια τόσο μικρή αντλία και να έχει τόσες καλές καταναλώσεις. Πνευματικός πατέρας πραγματικά του project. Τίμημα τα μεγάλα σώματα αλλά χαλάλι. Φαντάσου εχθές έπαιζα σε κάποια φάση με 33C στο βολο με την lg.

Παίξαμε με τον μηχανικό μου με την ίδια λογική εδώ. Μεγάλα σώματα purmo και μελέτη για χαμηλες θερμοκρασίας προσαγωγής.

Ήθελα να ανεβασω  στη σελίδα το αντίστοιχο project στο Βόλο αλλά η lg δεν βοηθάει καθόλου.

Γενικά προσπαθω με κάθε τρόπο να τονίζω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μηχανικός μηχανολόγος πίσω από κάποια αντλία που να αντέχει το άθλημα αλλά οι περισσότεροι κλαιν μαιν, αγοράζουν αντλία με το κιλό. Και χάνουν την ευκαιρία να έχουν πραγματικά εντωπωσιακες καταναλώσεις.

Έχω μπει σε σκέψεις ακόμα και να τη πουλησω την lg. Σε ένα σπίτι με ενδοδαπεδια, θα δούλεψε άψογα. 

• Thanks 1

Στις 3/12/2023 στις 10:42 ΠΜ, mechpanos είπε

Ξέρεις τι είναι το χειρότερο πράγμα για έναν μηχανικό, για να ευθυμήσουμε και λίγο...

Να έχει έξω 19, η αντλία να έχει κάνει αντιστάθμιση και να στέλνει νερά στους 30 ίσα να κρατάει το σπίτι στους 21 και σβήνει τον συμπιεστή ενίοτε και να έρχεται η γυναίκα, να μου παραπονιέται ότι δεν ζεσταίνεται!!! Γιατί της λέω δεν ζεσταίνεσαι; Να κοίτα λέει, το σώμα του μπάνιου είναι κρύο!!! Καλά κάνει και είναι κρύο, αφού το σπίτι είναι 21 βαθμούς το κρατάει εκεί...Και μου λέει είναι ζεστό το σπίτι στους 21;;;

Γιατί πόσο έπρεπε να είναι;

.. 24!!! 

Σήμερα θα το βάλω σάουνα στους 24 να βγάλει τη μπέμπελη να δω τί θα λέει!!! :) Χαχαχαχα!!!

Σου έχω κι άλλη περίπτωση. Να προσπαθείς να καταλάβεις τι κάνει η αντλία με τις διάφορες παραμέτρους, να καταγράφεις θερμοκρασίες εισόδου και εξόδου και ξαφνικά να συνειδητοποιείς ότι η γυναίκα έχει απλώσει ένα πλυντήριο ρούχων πάνω στα πάνελ. Καπακωμενα από πάνω ερμητικά! 

@mechpanos @sndev

Τι θερμοκρασίες έχετε στην καμπύλη της αντλίας σας;  

Η παροχή νερού ρυθμίζεται από την αντλία ή είναι σταθερή, ορισμένη από εσάς; 

Παρατηρώ την δική μου από χθες που μείωσα τις θερμοκρασίες. Ο κυκλοφορητής δουλεύει όλο του 24ωρο με νερά έως 29 βαθμούς. Το σπίτι κρατάει μια χαρά θερμοκρασία στους 22 χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις. Παρατήρησα ότι είχε ελαφρά πέσει τα ξημερώματα στους 21 αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας ανέβηκε. Μάλλον το έχω παρακάνει με τις θερμοκρασίες. 

Με προβληματίζουν τα start stop. Πρέπει να δουλεύει μάξιμουμ 5 λεπτά και σταματάει. Απόψε θα φτιάξω στασίδι δίπλα στο χειριστήριο να δω τι κάνει - ζηλεύω το καταγραφικό του @sndev .

Η κατανάλωση για ένα 24ωρο ήταν 7 kWh . Ο στόχος μου είναι μέσος όρος 10, οπότε και με πολλά start stop είμαι εντός στόχου. Φοβάμαι όμως μην πάρω την πλακέτα στο χέρι εξαιτίας των συχνών διακοπών. Καμιά ιδέα τι πρέπει να ελέγξω;

4 hours ago, GR77-S said:

Σταθερά 33 βαθμούς νερα με εξωτερικη 9 -11.

Παρατηρώ την δική μου από χθες που μείωσα τις θερμοκρασίες. Ο κυκλοφορητής δουλεύει όλο του 24ωρο με νερά έως 29 βαθμούς

Εξαρτάται , εχεις fancoil; ενδοδαπεδια; καλοριφέρ; 

Η παροχή νερού ρυθμίζεται από την αντλία ή είναι σταθερή, ορισμένη από εσάς

Απο την αντλία 

Το σπίτι κρατάει μια χαρά θερμοκρασία στους 22 χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις. Παρατήρησα ότι είχε ελαφρά πέσει τα ξημερώματα στους 21 αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας ανέβηκε. Μάλλον το έχω παρακάνει με τις θερμοκρασίες.

Τη μερα ανεβαίνει γτ το ζεις λιγο τβ λιγο φουρνος κτλ

Αν είσαι 22 μεσα στο σπιτι μη παιζεις πολυ αν κ αν δεν εχεις ενδοδαπεδια με 29 νερα ειναι ενδιαφέρον σημερα πως κράτησες το 22 .. 

ζηλεύω το καταγραφικό του @sndev .

Μη το ζηλεύεις,  χαλασε κ το φταχνα παλι ολη μερα. Πανε τοσες μερες data. Δε πειραζει.

Με προβληματίζουν τα start stop

Η κατανάλωση για ένα 24ωρο ήταν 7 kWh

Κ εμενα με προβληματιζαν αλλα είναι οικονομικά χαχααχα θα καταλαβεις παρακάτω. 

Ο στόχος μου είναι μέσος όρος 10

Εισαι φάουλ. Σκεψου οτι αν ινβερταρει ολη μερα χωρις σταρτ στοπ θες πολυ χοντρικα 600 με 800 watt την ωρα. Αρα χοντρικά 17 kwh το 24ωρο.

Θες ακομα να τη πειραξεις;😂

Τέτοια ταξη Τέτοια αλφαδια.. 

SmartSelect_20231209_221046_Chrome.jpg.d1bc7ec6bf1c10e012926a4260e4136b.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, CptBill είπε

Έχω μπει σε σκέψεις ακόμα και να τη πουλησω την lg. Σε ένα σπίτι με ενδοδαπεδια, θα δούλεψε άψογα. 

Ωχ, άμα λες κι εσύ ως μηχανικός τέτοια πράγματα για την LG, καήκαμε.

Εμείς εδώ, βόρεια Ελλάδα, ημιπεδινα, με υγρασία 65+ για πλάκα, αλλά και με κουφώματα PVC και θερμοπροσόψεις από το 2020, δεν μπορούμε να κατεβάσουμε κάτω από 22C την LG 14αρα μεσαίων θερμοκρασιών, γιατί κρυώνει το 120 τ.μ. σπίτι.

Γίνεται έντονα αισθητή η αλλαγή θερμοκρασίας.

Εντωμεταξύ, έχω φάει μια πολύ καλή παπάρα από όταν έγινε η εγκατάσταση.

Ο μηχανικός τότε, επί εξ οικονομώ, με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται αλλαγή σωμάτων (του 2006), οπότε βάλαμε μόνο την αντλία.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, βουλώνει το φίλτρο τουλάχιστον τρεις φορές από σκουπιδάκια (Check 14), και βέβαια σβήνει η αντλία.

Εγώ χέρι δεν βάζω στην εξωτερική μονάδα, για ευνόητους λόγους.

Το σέρβις της LG λέει "Δεν φταίμε. Να τα πείτε στον εγκαταστάτη". 60€, καλώς τα παιδιά, για να ψεκάζουν Ajax.

Παρακαλούσα τον υδραυλικό να έρθει να το καθαρίσει.

Ο μηχανικός στην καρα... τέτοια του.

Ευτυχώς, ο υδραυλικός κάνει πλύση όλου του συστήματος από πέρσι τον Νοέμβριο και ψιλοσωζόμαστε. Με το αζημίωτο των 100€ βέβαια, για τα καθαριστικά.

Και μην ξεχάσω, το 2021 έκαψε και πλακέτα.

Πάλι καλά που ήταν εντός εγγύησης, η οποία πήγε στα 5 χρόνια από 2 που ήταν. Να και κάτι θετικό.

Υ.Γ. Κατά την εγκατάσταση, ο μηχανικός δεν ενημέρωσε τον ηλεκτρολόγο να περάσει λις καλώδιο.

Πέρσι μου είπε πρώτη φορά γι' αυτό.

Ότι ενδεχομένως να απέφευγα κάποια προβλήματα, αν είχε μπει λις.

Προσωπικά, δεν είχα ιδέα τι εστί λις.

Αλλά έτσι είναι.

Όταν δεν ξέρεις και δεν υπάρχει καλή πίστη από κάποιους, σε καβαλάνε.

Κι άντε τώρα εγώ, χωρίς την ευελιξία του εξ οικονομώ πλέον, να σταξω χρήμα για να αλλάξω 10 σώματα (συμβουλή υδραυλικού) και να παρακαλάω να έρθει ο ηλεκτρολόγος να μου περάσει το λις.

Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε.

Να έχετε ένα όμορφο σαββατόβραδο! 😁

Επεξ/σία από Alexcxvtr

6 ώρες πριν, GR77-S είπε

Εγώ την έχω σε λειτουργία αντιστάθμισης από 35 ως 45, με fan coils. Αλλά την σκαλίζω συνέχεια, δεν έχω καταλήξει ακόμα.

6 ώρες πριν, GR77-S είπε

Η παροχή νερού ρυθμίζεται από την αντλία ή είναι σταθερή, ορισμένη από εσάς; 

Από την αντλία.

6 ώρες πριν, GR77-S είπε

ζηλεύω το καταγραφικό του @sndev .

Ίσως γίνεται να έχεις στην Hitachi μέσω modbus interface και HomeAssistant. Ίσως όμως...

2 ώρες πριν, sndev είπε

Αν είσαι 22 μεσα στο σπιτι μη παιζεις πολυ αν κ αν δεν εχεις ενδοδαπεδια με 29 νερα ειναι ενδιαφέρον σημερα πως κράτησες το 22 .. 

Όντως!! 

7 ώρες πριν, GR77-S είπε

Η κατανάλωση για ένα 24ωρο ήταν 7 kWh

Τέλεια είσαι σούπερ...

2 ώρες πριν, sndev είπε

Εισαι φάουλ. Σκεψου οτι αν ινβερταρει ολη μερα χωρις σταρτ στοπ θες πολυ χοντρικα 600 με 800 watt την ωρα. Αρα χοντρικά 17 kwh το 24ωρο.

Θες ακομα να τη πειραξεις;😂

Παίζεις μπάλα με μέσο cop 6 και παραπονιέσαι :) :) χαχαχα 

1 ώρα πριν, Alexcxvtr είπε

Κάθε χρόνο, λοιπόν, βουλώνει το φίλτρο τουλάχιστον τρεις φορές από σκουπιδάκια (Check 14), και βέβαια σβήνει η αντλία

Μαγνητικό φίλτρο έχετε; Για το λις δεν το έχω ακούσει για αντλία! Στη βιομηχανία χρησιμοποιούμε για τα inverter, αλλά στην αντλία συνδέεται η παροχή με την τροφοδοσία της αντλίας, και αυτή έχει δική της εσωτερική καλωδίωση προς τον συμπιεστή. Άσε που και στη βιομηχανία πρακτικά και μπλεντάζ να μην έχουμε δεν έχουμε δει πρόβλημα, αλλά τέλος πάντων το κάνουμε ώστε αν καεί κανένα ινβερτερ, να μην μας λέει ο κατασκευαστής βλακείες ότι δεν έχουμε μπλεντάζ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Alexcxvtr said:

Ωχ, άμα λες κι εσύ ως μηχανικός τέτοια πράγματα για την LG, καήκαμε.

😁

Δεν είμαι μηχανικός 😛

Ο mechpanos είναι όμως 😁

Η lg δεν είναι κακή  αντλία για να μην παρεξηγηθω.

Το πρόβλημα της πηγάζει απο το γεγονός ότι στην εκκίνηση της κάνει ένα overboost σε ισχύ ώστε να ανεβάσει πολύ γρήγορα θερμοκρασία νερού. Μάλιστα σε παλιότερα διαφημιστικά φυλλάδια η lg καυχιόταν για αυτό έναντι του ανταγωνισμού.

Όλα ωραία και καλά. Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρχει αρκετή θερμική αδράνεια (καλοριφέρ πχ) κατά 99% στη πρώτη εκκίνηση θα κάνει start/stop.

Εάν κάνουμε το λάθος να ζητήσουμε χαμηλή θερμοκρασία νερού, το αρχικό της overboost ισχύς θα τη κάνει να μπει σε μια ατέλειωτη λουπα on/off αφού δεν θα προλαβαίνει να κατεβάσει ισχύ οπότε κ θερμοκρασία νερού.

Προσωπικα μπορώ πανευκολα να την αποτρέψω.

Στηνεσαι δίπλα από το χειριστήριο, Ζητάς πχ 35C νερού, ενώ βλέπεις ότι η θερμοκρασία αυξάνεται στη προσαγωγή, όταν φτάσει 38C, πριν πάει 39 c και σβήσει (ειπαμε, στο +4C σβήνει), ρυθμίσω θερμοκρασία νερού πχ 37C. 

Αυτή συνεχίζει να αυξάνει νερό, πχ πάει 41C κ επιλέγω εγω πχ 39C. Φροντίζω να μην πάει 4 βαθμούς παραπάνω από τη θερμοκρασία που ζήτησα. Εγώ ακολουθώ  κατα 2 βαθμούς.

Και μετά γίνεται η απότομη βουτιά στην ισχύ και η θερμοκρασία προσαγωγής πέφτει σταδιακά. Οπότε την χαμηλώνεις πχ στους 35C και μπορεί να δουλευει επί ώρες έτσι χωρίς start/stop.

Κάποιες φορές, μια φορά την ώρα κάνει ένα απότομο peak για δευτερόλεπτα (κάτι με το λάδι στο συμπιεστή? Απόλυτα φυσιολογικό pattern συμβαίνει κ στα κλιματιστικά) και εκεί παίζει να ξεφύγει και να κάνει το +4C.

Και παίζει να μπει στη λούπα του start/stop

Αυτό λυνεται με τη λύση του modbus + home assistant που έχω αναφέρει σε προηγούμενο ποστ.

Αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμη 

Επεξ/σία από CptBill
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Μαγνητικό φίλτρο έχετε; Για το λις δεν το έχω ακούσει για αντλία! Στη βιομηχανία χρησιμοποιούμε για τα inverter, αλλά στην αντλία συνδέεται η παροχή με την τροφοδοσία της αντλίας, και αυτή έχει δική της εσωτερική καλωδίωση προς τον συμπιεστή. Άσε που και στη βιομηχανία πρακτικά και μπλεντάζ να μην έχουμε δεν έχουμε δει πρόβλημα, αλλά τέλος πάντων το κάνουμε ώστε αν καεί κανένα ινβερτερ, να μην μας λέει ο κατασκευαστής βλακείες ότι δεν έχουμε μπλεντάζ.

Mea culpa.

Δυστυχώς θα σε γελάσω.

Το φίλτρο εντός της μονάδας εννοώ.

Πάντως, από πέρσι, ο υδραυλικός έβαλε επιπλέον φίλτρο εξωτερικά.

Έκανε μια επιπλέον σύνδεση.

Και πρέπει να πω ότι δουλεύει απροβλημάτιστα ως τώρα, μη τη ματιασω.

Για το λις επέμεινε ο υδραυλικός, ενώ ο μηχανικός το ψιλοπαραδεχτηκε.

Ο ηλεκτρολόγος, από την άλλη, είναι στο ντεμί.

31 λεπτά πριν, CptBill είπε

Δεν είμαι μηχανικός 😛

Ο mechpanos είναι όμως 😁

Η lg δεν είναι κακή  αντλία για να μην παρεξηγηθω.

Το πρόβλημα της πηγάζει απο το γεγονός ότι στην εκκίνηση της κάνει ένα overboost σε ισχύ ώστε να ανεβάσει πολύ γρήγορα θερμοκρασία νερού. Μάλιστα σε παλιότερα διαφημιστικά φυλλάδια η lg καυχιόταν για αυτό έναντι του ανταγωνισμού.

Όλα ωραία και καλά. Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρχει αρκετή θερμική αδράνεια (καλοριφέρ πχ) κατά 99% στη πρώτη εκκίνηση θα κάνει start/stop.

Εάν κάνουμε το λάθος να ζητήσουμε χαμηλή θερμοκρασία νερού, το αρχικό της overboost ισχύς θα τη κάνει να μπει σε μια ατέλειωτη λουπα on/off αφού δεν θα προλαβαίνει να κατεβάσει ισχύ οπότε κ θερμοκρασία νερού.

Προσωπικα μπορώ πανευκολα να την αποτρέψω.

Στηνεσαι δίπλα από το χειριστήριο, Ζητάς πχ 35C νερού, ενώ βλέπεις ότι η θερμοκρασία αυξάνεται στη προσαγωγή, όταν φτάσει 38C, πριν πάει 39 c και σβήσει (ειπαμε, στο +4C σβήνει), ρυθμίσω θερμοκρασία νερού πχ 37C. 

Αυτή συνεχίζει να αυξάνει νερό, πχ πάει 41C κ επιλέγω εγω πχ 39C. Φροντίζω να μην πάει 4 βαθμούς παραπάνω από τη θερμοκρασία που ζήτησα. Εγώ ακολουθώ  κατα 2 βαθμούς.

Και μετά γίνεται η απότομη βουτιά στην ισχύ και η θερμοκρασία προσαγωγής πέφτει σταδιακά. Οπότε την χαμηλώνεις πχ στους 35C και μπορεί να δουλευει επί ώρες έτσι χωρίς start/stop.

Κάποιες φορές, μια φορά την ώρα κάνει ένα απότομο peak για δευτερόλεπτα (κάτι με το λάδι στο συμπιεστή? Απόλυτα φυσιολογικό pattern συμβαίνει κ στα κλιματιστικά) και εκεί παίζει να ξεφύγει και να κάνει το +4C.

Και παίζει να μπει στη λούπα του start/stop

Αυτό λυνεται με τη λύση του modbus + home assistant που έχω αναφέρει σε προηγούμενο ποστ.

Αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμη 

Ο τύπος της LG ρύθμισε τα νερά στους 55C, αν θυμάμαι καλά, και είπε να μην πειράξω τίποτα.

Μόνο θερμοκρασία ανεβοκατεβαζω.

Και ο mechpanos έδωσε συμβουλές επ' αυτού, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να μπλέξω με το μενού χωρίς να κάνω πατάτα.

Επεξ/σία από Alexcxvtr
  • Sad 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Alexcxvtr said:

Mea culpa.

Δυστυχώς θα σε γελάσω.

Το φίλτρο εντός της μονάδας εννοώ.

Πάντως, από πέρσι, ο υδραυλικός έβαλε επιπλέον φίλτρο εξωτερικά.

Έκανε μια επιπλέον σύνδεση.

Και πρέπει να πω ότι δουλεύει απροβλημάτιστα ως τώρα, μη τη ματιασω.

Για το λις επέμεινε ο υδραυλικός, ενώ ο μηχανικός το ψιλοπαραδεχτηκε.

Ο ηλεκτρολόγος, από την άλλη, είναι στο ντεμί.

Ο τύπος της LG ρύθμισε τα νερά στους 55C, αν θυμάμαι καλά, και είπε να μην πειράξω τίποτα.

Μόνο θερμοκρασία ανεβοκατεβαζω.

Και ο mechpanos έδωσε συμβουλές επ' αυτού, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να μπλέξω με το μενού χωρίς να κάνω πατάτα.

Γιατί δίνετε τόσα λεφτά , βάζετε τόσο ακριβά μηχανήματα και δεν φροντίζετε πρώτα να βρειτε ένα μηχανικό  μηχανολόγο  που να το έχει το άθλημα να σας κάνει μελέτη, να σας φτιάξει μια καμπύλη αντιστάθμισης ώστε να μην χρηματοδοτείτε την ΔΕΗ.

55C γιατί? Ας έβαζες ένα λέβητα πετρελαίου.

Επεξ/σία από CptBill

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, CptBill said:

Γιατί δίνετε τόσα λεφτά , βάζετε τόσο ακριβά μηχανήματα και δεν φροντίζετε πρώτα να βρειτε ένα μηχανικό  μηχανολόγο  που να το έχει το άθλημα να σας κάνει μελέτη, να σας φτιάξει μια καμπύλη αντιστάθμισης ώστε να μην χρηματοδοτείτε την ΔΕΗ.

55C γιατί? Ας έβαζες ένα λέβητα πετρελαίου.

Το πρόβλημα ειναι πρακτικό. Δεν είναι εύκολο να βρεις. Μη το βλέπεις απο τη πλευρά σου που είσαι στο χωρο

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...