Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, star_cruiser είπε

Εγώ έχω βάλει ότι είναι και στην επιθυμητή θερμοκρασία νερού...δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι, ας πει κανένας άλλος... οπότε (στην δεύτερη φωτό) στα αριστερά εσένα πρέπει να πάει 41 και δεξιά 30

ΓΙα θερμοκρασια στοχου... θα το κανω οπως λες. οκ.. Αριστερα -10 - 40 και δεξια  η  20 με 30 να ανεβει η καμπυλη..?? Σωστα??  τωρα ειναι η δεξια γραμμη ειναι 20 με 29....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

44 minutes ago, ALXIOA said:

ΓΙα θερμοκρασια στοχου... θα το κανω οπως λες. οκ.. Αριστερα -10 - 40 και δεξια  η  20 με 30 να ανεβει η καμπυλη..?? Σωστα??  τωρα ειναι η δεξια γραμμη ειναι 20 με 29....

Έτσι είναι εμένα 

received_1398039161111043.jpeg

20 minutes ago, ALXIOA said:

Όλοι μέρα ανοιχτή την έχεις?? Και τι κατανάλωση σου έγραψε σημερα μέχρι τώρα??

Ναι ναι δεν κλείνει ποτέ...γύρω στις 9-10 λεει

11 minutes ago, ALXIOA said:

εμενα πολυ παραπανω...εχει γραψει μεχρι τωρα...γιατι ετσι?

Πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο...ίσως το έχεις μεγαλύτερη αντλία,εγώ έχω την 9αρα...εγώ δεν ζεσταίνω νερά,ενώ εσύ ζεσταίνεις

• Like 1

Μόλις τώρα, star_cruiser είπε

Πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο...ίσως το έχεις μεγαλύτερη αντλία,εγώ έχω την 9αρα...εγώ δεν ζεσταίνω νερά,ενώ εσύ ζεσταίνεις

γιατί , είστε στην ίδια περιοχή κολλητά με τις ίδιες απώλειες ?Έχετε και ολόιδιο υπόλοιπο σύστημα (πλην της αντλίας δλδ)  ??

@ALXIOA συνεχίζει τα on/off ?

32 λεπτά πριν, star_cruiser είπε

Για το νερό μετράει διαφορετικά.. μόνο για θέρμανση λέω..

29 λεπτά πριν, korakios είπε

γιατί , είστε στην ίδια περιοχή κολλητά με τις ίδιες απώλειες ?Έχετε και ολόιδιο υπόλοιπο σύστημα (πλην της αντλίας δλδ)  ??

@ALXIOA συνεχίζει τα on/off ?

Εγώ είμαι βόρειο Ελλάδα. Αντλία 12αρα αλλά εγώ έχω και  ζεστό νερό  χρήσης. Που μου ζεστενει ξεχωριστά..

Σύνοψη σημερινή.. ισχύς σύνολο μου γράφει 11.2 kWh

Παραγωγή θερμότητας σήμερα μέχρι τώρα 19.5 kwh..

Πώς το βλέπετε? Και τι τρόπος υπάρχει να δοκιμάσω αν μπορώ να ρίξω κ άλλο τις καταναλώσεις ..

Μόλις τώρα, ALXIOA είπε

Πώς το βλέπετε? Και τι τρόπος υπάρχει να δοκιμάσω αν μπορώ να ρίξω κ άλλο τις καταναλώσεις ..

καταρχάς να δηλώσω οτι δεν έχω αντλία , απλά έχει ενδιαφέρον το σπορ που ανοίξατε (στα τυφλά σκαλίζω ρυθμίσεις αντί να τις κάνει αυτός που έπρεπε)

τα νούμερα δείχνουν βελτίωση της απόδοσης (σχεδόν 1:2) , θεωρητικά πρέπει να πάει παραπάνω (η απόδοση όχι κατανάλωση)

απο τη στιγμή που παίζεις με τα νερά μόνο , μέσα έχεις σωστή θερμοκρασία στο σπίτι ?

τα on/off δεν απάντησες αν κόψανε

13 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

Μια διορθωση για τα τυπικά.

Η kWh ειναι ενεργεια. Ισχύς είναι σε kW.

Η αναλογία ηλεκτρικής ενέργειας προς θερμική δεν ειναι καλή. Τσέκαρε τι θερμοκρασίες ζητάς, μηπως να χαμηλώσεις τα νερά; Σε αυτες τις εξωτερικές θερμοκρασίες θα έπρεπε να έχεις cop ανω του 3

2 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Μια διορθωση για τα τυπικά.

Η kWh ειναι ενεργεια. Ισχύς είναι σε kW.

Η αναλογία ηλεκτρικής ενέργειας προς θερμική δεν ειναι καλή. Τσέκαρε τι θερμοκρασίες ζητάς, μηπως να χαμηλώσεις τα νερά; Σε αυτες τις εξωτερικές θερμοκρασίες θα έπρεπε να έχεις cop ανω του 3

Το έχω στο ΑΙ αυτόματο θερμοκρασία..

Επιθυμητή θερμοκρασία νερού την έχω στο 30-41

Να τα κατεβάσω ??

17 λεπτά πριν, korakios είπε

καταρχάς να δηλώσω οτι δεν έχω αντλία , απλά έχει ενδιαφέρον το σπορ που ανοίξατε (στα τυφλά σκαλίζω ρυθμίσεις αντί να τις κάνει αυτός που έπρεπε)

τα νούμερα δείχνουν βελτίωση της απόδοσης (σχεδόν 1:2) , θεωρητικά πρέπει να πάει παραπάνω (η απόδοση όχι κατανάλωση)

απο τη στιγμή που παίζεις με τα νερά μόνο , μέσα έχεις σωστή θερμοκρασία στο σπίτι ?

τα on/off δεν απάντησες αν κόψανε

Ναι η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι είναι μια χαρά .. ως προς ζεστή θα έλεγα .

Τα on off όχι. Παρατήρησα ότι δεν δουλεύει συνέχεια όπως στην αρχή. Πριν βάλω αυτές τις ρυθμίσεις. Σταματάει και ξαναξεκιναει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Τι συστημα θερμανσης εχεις; Ενδοδ, φανκοιλ;

Τα νερά καλά ειναι, εκτος αν η ΑΘ δεν υπολογίζει σωστά τα θερμικά.

Καλοριφέρ. Κανονικά .έχει μια μέρα μόνο που έβαλα αυτές τις ρυθμίσεις . Κατέβασα το νερό από τους 41 στους 36...έκανα μλκ .. να τα αφήσω ή να το ξανανεβασω όπως ηταν

Επεξ/σία από ALXIOA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...