ALXIOA Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Στις ρυθμίσεις (στο γρανάζι) έχεις πατήσει για 5 δευτερόλεπτα το πλήκτρο πάνω για να μπεις μέσα βάζοντας τον κωδικό; ε ναι μπηκα.. αφου εβαλα ολες τις ρυθμισεις που ειπες... νομιζω πως εκανα και αυτην που ειπες τωρα..γενικα πως βλεπεις τις καταναλωσεις? πολλες ή μπορουν να πεσουν και πιο κατω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star_cruiser Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 4 minutes ago, ALXIOA said: ε ναι μπηκα.. αφου εβαλα ολες τις ρυθμισεις που ειπες... νομιζω πως εκανα και αυτην που ειπες τωρα..γενικα πως βλεπεις τις καταναλωσεις? πολλες ή μπορουν να πεσουν και πιο κατω... Αρκετές νομίζω ήταν...τώρα αν έβαλες και την θέρμανση στόχου σωστά από τις ρυθμίσεις της αυτόματης λειτουργίας λογικά θα πέσει η κατανάλωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Αρκετές νομίζω ήταν...τώρα αν έβαλες και την θέρμανση στόχου σωστά από τις ρυθμίσεις της αυτόματης λειτουργίας λογικά θα πέσει η κατανάλωση οταν μπορεσεις σε παρακαλω μπορεις να ανεβασεις εδω φωτο με τον πινακα απο ολες τις ρυθμισεις σου? Να κατσω να τις ξανατσεκαρω μια μια..και στον δικο μου πινακα... Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2023 από ALXIOA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 57 λεπτά πριν, mechpanos είπε Shelly Pro 3EM. Πάρτο τώρα από το eshop τους έχει έκπτωση 25%. https://www.shelly.com/en/products/shop/shelly-pro-3em-120a αμερικη ειναι ? Αν ειναι αμερικη θα περασει τελωνειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fredd0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, andreaspA είπε αμερικη ειναι ? Αν ειναι αμερικη θα περασει τελωνειο. βουλγαρια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, andreaspA είπε αμερικη ειναι ? Αν ειναι αμερικη θα περασει τελωνειο. Βουλγαρία. Αν έχεις βάλει και ενδοκοινοτικές αποκτήσεις στο ΑΦΜ σου σαν επαγγελματίας το βάζεις ενδοκοινοτική και δεν πληρώνεις τον ΦΠΑ στην αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, star_cruiser είπε Αρκετές νομίζω ήταν...τώρα αν έβαλες και την θέρμανση στόχου σωστά από τις ρυθμίσεις της αυτόματης λειτουργίας λογικά θα πέσει η κατανάλωση Για δες φίλε μου.. και πες μου τι να διορθώσω. Το νερό το έχω Μαξ στους 41. Την εξωτερική θερμοκρασία την έχω όπως είπες -10 20 Αυτό που δεν ξέρω αν έβαλα σωστά Είναι η θέρμανση στόχου. Δες τον πίνακα μου λίγο να μου πεις... Εσύ τα έχεις -10 45.. με 20-30 βαθμούς ...για δες λιγο 1 λεπτό πριν, ALXIOA είπε Για δες φίλε μου.. και πες μου τι να διορθώσω. Το νερό το έχω Μαξ στους 41. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2023 από ALXIOA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, mechpanos είπε Βουλγαρία. Αν έχεις βάλει και ενδοκοινοτικές αποκτήσεις στο ΑΦΜ σου σαν επαγγελματίας το βάζεις ενδοκοινοτική και δεν πληρώνεις τον ΦΠΑ στην αγορά. ελα... τωρα που γυρναει! τι αλλο να παραγγειλω απο εκει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 On 20/11/2023 at 12:43, mechpanos said: Για να σου πει κάποιος σωστά θερμοκρασίες και ΔΤ, πρέπει να έχει στα χέρια του την μελέτη θέρμανσης και τα σώματα που είναι εγκατεστημένα, στην κατοικία. Αλλιώς μόνο με την μέθοδο try and error, που την κάνεις εσύ Δεν ξέρω σε τι αντιστοιχεί η κάθε ρύθμιση της LG, καθότι Daikinάκιας εγώ παίζω μόνο με νερά. Πάντως σου κυκλάρει αρκετά, ίσως είναι υπερδιαστασιολογημένη; Δεν ξέρω! Δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς θα έχεις καλύτερο COP και απόδοση στα πολλά κρύα. Μπορεί να είναι και θέμα ρύθμισης. Ίσως να χαμηλώσεις θερμοκρασίες νερών ώστε να μην κάνει καθόλου overshoot την θερμοκρασία του χώρου. Δες το διάγραμμα το δικό μου, από το Σ/Κ. Τις νυχτερινές ώρες ρίχνω επίτηδες την θερμοκρασία νερών κατά 5 βαθμούς βάζοντας αρνητικό offset στην αντιστάθμιση, από την εφαρμογή της Daikin στο κινητό. Δες πώς κύκλαρε τις προηγούμενες μέρες, και σήμερα που έβαλε λίγο κρύο πώς κρατάει περισσότερο χωρίς να κάνει τόσους κύκλους σταματημάτων - εκκινήσεων... Επειδή εχω daikin Κ φτιάχνω τώρα το homeassistant ξανά την ισχύ πως την παίρνεις? ποιο addon χρησιμοποιείς? κ εγώ νερά χρησιμοποιώ manualy κ θελω να δω καταλωσεις.. κ μετα να δοκιμάσω αντιστάθμιση να δω καταναλωσεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star_cruiser Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, ALXIOA said: Για δες φίλε μου.. και πες μου τι να διορθώσω. Το νερό το έχω Μαξ στους 41. Την εξωτερική θερμοκρασία την έχω όπως είπες -10 20 Αυτό που δεν ξέρω αν έβαλα σωστά Είναι η θέρμανση στόχου. Δες τον πίνακα μου λίγο να μου πεις... Εσύ τα έχεις -10 45.. με 20-30 βαθμούς ...για δες λιγο Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες είμαι εκτός τώρα, αλλά στο διάγραμμα στους -10 βάλε το 41 που έχεις βάλει ανώτερη και στους 20 του 30 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, andreaspA είπε ελα... τωρα που γυρναει! τι αλλο να παραγγειλω απο εκει ? Τα πάντα όλα...έμπα στο θέμα smart home όμως μην σπαμάρουμε αυτό!!! 1 ώρα πριν, sndev είπε Επειδή εχω daikin Κ φτιάχνω τώρα το homeassistant ξανά την ισχύ πως την παίρνεις? ποιο addon χρησιμοποιείς? κ εγώ νερά χρησιμοποιώ manualy κ θελω να δω καταλωσεις.. κ μετα να δοκιμάσω αντιστάθμιση να δω καταναλωσεις Την ισχύ δεν την δίνει το integration, το οποίο θα σου πω. Την παίρνω μπακαλίστικα παρακολουθώντας την 3η φάση του Shelly 3em που έχω στην κεντρική παροχή του πίνακα μου, η οποία όμως δεν έχει συχνά χρησιμοποιούμενα φορτία επάνω (η αντλία είναι 3φασική). Χρησιμοποιώ το integration Daikin for Altherma από το HACS το οποίο τραβάει δεδομένα από το cloud της Daikin, κάνεις δηλαδή ο,τι και από την εφαρμογή τίποτα παραπάνω. Βλέπω θερμοκρασία προσαγωγής, εξωτερική θερμοκρασία και θερμοκρασία ηλιακού. Υπάρχει και το espaltherma project που βάζεις ένα esp board και επικοινωνεί με την σειριακή της Daikin και διαβάζει σε πραγματικό χρόνο τα πάντα ισχύ, παροχή, κατάσταση κλπ και τα στέλνει στο ha, και λέω να βάλω και τέτοιο... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες είμαι εκτός τώρα, αλλά στο διάγραμμα στους -10 βάλε το 41 που έχεις βάλει ανώτερη και στους 20 του 30 αυτο δεν ξερω πως μπορω να το κανω... εννοεις στην θερμοκρασια στοχου? Η στην εξωτερικη θερμοκρασια??? Ανεβασε το βραδυ.. δν πειραζει Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2023 από ALXIOA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star_cruiser Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 9 minutes ago, ALXIOA said: αυτο δεν ξερω πως μπορω να το κανω... εννοεις στην θερμοκρασια στοχου? Η στην εξωτερικη θερμοκρασια??? Ανεβασε το βραδυ.. δν πειραζει Εκεί που λέει θέρμανση στόχου(2η φωτό) πάνε με το βελάκι κάτω και πάτα οκ και μετά μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Εκεί που λέει θέρμανση στόχου(2η φωτό) πάνε με το βελάκι κάτω και πάτα οκ και μετά μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία Καταλαβα.. οκ.. να το βαλω 41..απο 36 ...πρεπει να ειναι ιδιο λες ε? για να δουλεψει καλυτερα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star_cruiser Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 4 minutes ago, ALXIOA said: Καταλαβα.. οκ.. να το βαλω 41..απο 36 ...πρεπει να ειναι ιδιο λες ε? για να δουλεψει καλυτερα? Εγώ έχω βάλει ότι είναι και στην επιθυμητή θερμοκρασία νερού...δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι, ας πει κανένας άλλος... οπότε (στην δεύτερη φωτό) στα αριστερά εσένα πρέπει να πάει 41 και δεξιά 30 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα