mechpanos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 9 ώρες πριν, ALXIOA είπε Περιοχή Βέροια Μακεδονία..Θα ρίξω την πρόταση σου στο τραπέζι αν και πιστεύω ότι δεν το γλυτώσω κ θα βάλω κ τριφασικό να ησυχάσω.. Μια άλλη πρόταση ήταν επειδή θα αλλάξω κ τον ηλιακό να βάλω τριπλής ενέργειας να τον συνδέσω με την αντλία και να έχω πάντα ζεστό αφθονο νερό είτε μέσα από την αντλία είτε από τον ηλιακό εννοείται ...... Πάντως και 3Φ να βάλεις, τσέκαρε την περίπτωση να κρατήσεις και τον λέβητα σαν backup heater, ελεγχόμενο από την αντλία. Συμφέρει πιο πολύ από το να κουμπώνει αντιστάσεις όταν θα έχει τα πολλά κρύα. Ηλιακό να βάλεις 3πλης αλλά βεβιασμένης, με το δοχείο σε εσωτερικό χώρο για να μην χάνεις απώλεια θερμότητας...το διαπίστωσα στην πράξη, τους μήνες που ήθελα το ΖΝΧ από αντλία ήταν και οι μήνες με τα πολλά κρύα, οπότε έβαζα την αντλία να ζεσταίνει τον ηλιακό με πρόγραμμα όταν δεν απαιτούσε θέρμανση το σπίτι. Όμως λόγω ψοφόκρυου στην ταράτσα που είναι ο ηλιακός, υπάρχει απώλεια. Κρίμα είναι! Τώρα σκέφτομαι κάποια στιγμή να κάνω μια μόνωση έξτρα με πετροβάμβακα και μεμβράνη, το δοχείο του ηλιακού. 6 ώρες πριν, kax54638 είπε Για πείτε ρε παιδιά μιας και είστε πολύ ενημερωμένοι στο νήμα. Σε διαμέρισμα σε Ανατολική Μακεδονία, 90 περίπου τετραγωνικά καθαρά, χωρίς μόνωση-κέλυφος και με κουφώματα καινούρια σχετικά έβαλα αντλία 14ρα καθώς με την μελέτη του μηχανικού μου είχε πει πως η 9ρα θα είναι πολύ οριακά και στα μεγάλα κρύα ίσως να μην επαρκεί. Ως προς το αποτέλεσμα η θέρμανση είναι άψογη (με τα μεγάλα κρύα πέρυσι έφτανε άνετα και 23+ αν ήθελες). Ωστόσο λειτουργούσε ως εξής. Ζέσταινε το νερό στους 55 ή 60 βαθμούς (δεν θυμάμαι) και άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία μέχρι μερικούς βαθμούς πάνω από αυτήν που είχε ορίσει. Στην συνέχεια σταματούσε να δουλεύει και τα νερά κρύωναν στους 35 νομίζω βαθμούς. αποτέλεσμα ο χώρος σταδιακά να κρυώνει και μόλις έφτανε να πέσει οριακά κάτω από την ρυθμισμένη θερμοκρασία ξαναέπαιρνε μπρος, ζέσταινε τα νερά στους 60 κοκ. Οπότε αυτός ο κύκλος επαναλαμβανόταν πάρα πολλές φορές στην διάρκεια της ημέρας. Όντως έτσι πρέπει να λειτουργούν; Όχι δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι!!Τι μάρκα αντλία;; Κανονικά πρέπει να ρυθμιστεί αντιστάθμιση, να πιάνουν τα νερά μια θερμοκρασία και να κάθονται εκεί ανεβαίνοντας αναλογικά αν πιάσει πιο πολύ κρύο ή κατεβαίνοντας αναλογικά, αν πιάσει πιο πολλή ζέστη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kax54638 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 21 hours ago, mechpanos said: Πάντως και 3Φ να βάλεις, τσέκαρε την περίπτωση να κρατήσεις και τον λέβητα σαν backup heater, ελεγχόμενο από την αντλία. Συμφέρει πιο πολύ από το να κουμπώνει αντιστάσεις όταν θα έχει τα πολλά κρύα. Ηλιακό να βάλεις 3πλης αλλά βεβιασμένης, με το δοχείο σε εσωτερικό χώρο για να μην χάνεις απώλεια θερμότητας...το διαπίστωσα στην πράξη, τους μήνες που ήθελα το ΖΝΧ από αντλία ήταν και οι μήνες με τα πολλά κρύα, οπότε έβαζα την αντλία να ζεσταίνει τον ηλιακό με πρόγραμμα όταν δεν απαιτούσε θέρμανση το σπίτι. Όμως λόγω ψοφόκρυου στην ταράτσα που είναι ο ηλιακός, υπάρχει απώλεια. Κρίμα είναι! Τώρα σκέφτομαι κάποια στιγμή να κάνω μια μόνωση έξτρα με πετροβάμβακα και μεμβράνη, το δοχείο του ηλιακού. Όχι δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι!!Τι μάρκα αντλία;; Κανονικά πρέπει να ρυθμιστεί αντιστάθμιση, να πιάνουν τα νερά μια θερμοκρασία και να κάθονται εκεί ανεβαίνοντας αναλογικά αν πιάσει πιο πολύ κρύο ή κατεβαίνοντας αναλογικά, αν πιάσει πιο πολλή ζέστη. LG Therma V R32 Monobloc HM141M.U33 με ισχύ 14 kW. Τι κάνουμε δηλαδή; Γιατί τον τεχνικό τον έχω ρωτήσει και μου είπε έτσι λειτουργούν οι αντλίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 16 λεπτά πριν, kax54638 είπε LG Therma V R32 Monobloc HM141M.U33 με ισχύ 14 kW. Τι κάνουμε δηλαδή; Γιατί τον τεχνικό τον έχω ρωτήσει και μου είπε έτσι λειτουργούν οι αντλίες. OK. Για κάνε λίγο μια περιγραφή του συστήματος διανομής της θέρμανσής σου! Πώς είναι εγκατεστημένη η αντλία, υπάρχει buffer - δεν υπάρχει; Πάει κατευθείαν στα κολλεκτέρ; Τί μονάδες έχεις, σώματα καλοριφέρ; Υπάρχει θερμοστάτης, και ποιος; Θεωρώ ότι είναι ρυθμισμένη η αντλία με τα νερά ψηλά, και να ελέγχεται από το θερμοστάτη. Οπότε δουλεύει μέχρι να παέι τα νερά 60 βαθμούς, το σπίτι πάει 24 ενώ είναι ρυθμισμένο για 22 ξέρω'γω, και μέχρι να πέσει στους 21 που θα ξαναδώσει εντολή ο θερμοστάτης, η αντλία κάθεται και τα νερά της πέφτουν στους 30-35... Πιστεύω ότι πρέπει να ρυθμίσεις την αντλία να λειτουργεί με την θερμοκρασία νερών και όχι με την θερμοκρασία αέρα, κάπως έτσι την έχει την ρύθμιση η LG. Και να παίξεις με την ρύθμιση της καμπύλης αντιστάθμισης ώστε με τα νερά σε θερμοκρασίες από 40 στα λίγα έως 55 στα πολλά κρύα (αρχικές ρυθμίσεις και τις αυξομειώνεις συνέχεια ανάλογα με το τι θερμική άνεση νιώθεις) να πετύχεις την σωστή ρύθμιση ώστε η αντλία να κυνηγάει συνέχεια το βέλτιστο σημείο λειτουργίας για τις τρέχουσες συνθήκες, χωρίς να "τσιτώνει" και μετά να "κάθεται". Πολλοί τεχνικοί δίνουν αυτή την απάντηση γιατί δεν ξέρουν ή θέλουν να αποφύγουν να κάνουν οι ίδιοι, την διαδικασία ρύθμισης αντιστάθμισης, ή δεν θέλουν να τους σκοτίζουν οι πελάτες ότι η αντλία δεν θερμαίνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 πια απο τις 2 θα επιλεγατε και γιατι παρακαλω? https://www.skroutz.gr/s/16271643/LG-Therma-V-HM123M-U33-Αντλία-Θερμότητας-12kW-Τριφασική-65-C-Monoblock.html https://www.skroutz.gr/s/20567049/Hitachi-Yutaki-M-RASM-4NE-Αντλία-Θερμότητας-11kW-Τριφασική-60-C-Monoblock.html#reviews Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 21 λεπτά πριν, ALXIOA είπε πια απο τις 2 θα επιλεγατε και γιατι παρακαλω? https://www.skroutz.gr/s/16271643/LG-Therma-V-HM123M-U33-Αντλία-Θερμότητας-12kW-Τριφασική-65-C-Monoblock.html https://www.skroutz.gr/s/20567049/Hitachi-Yutaki-M-RASM-4NE-Αντλία-Θερμότητας-11kW-Τριφασική-60-C-Monoblock.html#reviews Επώνυμες και καλές και οι 2. Με τις καμπύλες απόδοσης από τον κατασκευαστή κάνεις τις συγκρίσεις.. Επίσης τι εγγύηση δίνει η κάθε εταιρεία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, mechpanos είπε Επώνυμες και καλές και οι 2. Με τις καμπύλες απόδοσης από τον κατασκευαστή κάνεις τις συγκρίσεις.. Επίσης τι εγγύηση δίνει η κάθε εταιρεία... 2 Xρονια εγγυηση.. τεχνικη υποστηριξη lg λιγο παραπανω . ειναι ισαξιες νομιζω..! LG- COP (7ºC - 35ºC) 4,6 HITACHI COP (7ºC - 35ºC) 5 και κατι ακομα.. ενω για την εγκατασταση απο αυτα τα λιγα που διαβασα ειπα στον υδραυλικο να βαλουμε σωληνα Φ32. Αυτος θελει να βαλει Φ26..Ποια η γνωμη σας..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iordanis78 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 56 λεπτά πριν, ALXIOA είπε 2 Xρονια εγγυηση.. τεχνικη υποστηριξη lg λιγο παραπανω . ειναι ισαξιες νομιζω..! LG- COP (7ºC - 35ºC) 4,6 HITACHI COP (7ºC - 35ºC) 5 και κατι ακομα.. ενω για την εγκατασταση απο αυτα τα λιγα που διαβασα ειπα στον υδραυλικο να βαλουμε σωληνα Φ32. Αυτος θελει να βαλει Φ26..Ποια η γνωμη σας..? Φ32 μόνο μέχρι το κολεκτερ για τα σώματα τι διατομή έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 23 λεπτά πριν, iordanis78 είπε Φ32 μόνο μέχρι το κολεκτερ για τα σώματα τι διατομή έχεις ναι αυτος απο την αντλια μεχρι το κολεκτερ επιμενει και θελει να μου βαλει Φ26.. στα σωματα η σωληνα εχει διαμετρο 2,5 ποντους.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iordanis78 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, ALXIOA είπε ναι αυτος απο την αντλια μεχρι το κολεκτερ επιμενει και θελει να μου βαλει Φ26.. στα σωματα η σωληνα εχει διαμετρο 2,5 ποντους.. Και εσυ να επιμένεις φ32 η παρε άλλον η αντλίες θέλουν μεγάλη παροχη νερου για να δουλευουν καλά και στα σώματα φ20, φ22 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kax54638 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 9 hours ago, mechpanos said: OK. Για κάνε λίγο μια περιγραφή του συστήματος διανομής της θέρμανσής σου! Πώς είναι εγκατεστημένη η αντλία, υπάρχει buffer - δεν υπάρχει; Πάει κατευθείαν στα κολλεκτέρ; Τί μονάδες έχεις, σώματα καλοριφέρ; Υπάρχει θερμοστάτης, και ποιος; Θεωρώ ότι είναι ρυθμισμένη η αντλία με τα νερά ψηλά, και να ελέγχεται από το θερμοστάτη. Οπότε δουλεύει μέχρι να παέι τα νερά 60 βαθμούς, το σπίτι πάει 24 ενώ είναι ρυθμισμένο για 22 ξέρω'γω, και μέχρι να πέσει στους 21 που θα ξαναδώσει εντολή ο θερμοστάτης, η αντλία κάθεται και τα νερά της πέφτουν στους 30-35... Πιστεύω ότι πρέπει να ρυθμίσεις την αντλία να λειτουργεί με την θερμοκρασία νερών και όχι με την θερμοκρασία αέρα, κάπως έτσι την έχει την ρύθμιση η LG. Και να παίξεις με την ρύθμιση της καμπύλης αντιστάθμισης ώστε με τα νερά σε θερμοκρασίες από 40 στα λίγα έως 55 στα πολλά κρύα (αρχικές ρυθμίσεις και τις αυξομειώνεις συνέχεια ανάλογα με το τι θερμική άνεση νιώθεις) να πετύχεις την σωστή ρύθμιση ώστε η αντλία να κυνηγάει συνέχεια το βέλτιστο σημείο λειτουργίας για τις τρέχουσες συνθήκες, χωρίς να "τσιτώνει" και μετά να "κάθεται". Πολλοί τεχνικοί δίνουν αυτή την απάντηση γιατί δεν ξέρουν ή θέλουν να αποφύγουν να κάνουν οι ίδιοι, την διαδικασία ρύθμισης αντιστάθμισης, ή δεν θέλουν να τους σκοτίζουν οι πελάτες ότι η αντλία δεν θερμαίνει. Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τον χρόνο σου. Στην οικοδομή υπήρχε κεντρικός λέβητας πετρελαίου με ωρομετρηση. Είχαν όμως όλοι αυτονομηθεί και δεν χρησιμοποιείται. Buffer δεν έχω ιδέα αν υπάρχει. Ο συλλέκτης κάθε διαμερίσματος είναι έξω από την πόρτα του. Από εκεί ξεκινάνε σωληνώσεις. Σωματ καλοριφέρ έχω τύπου πάνελ τα οποία αλλάχτηκαν με αρκετά μεγαλύτερα όταν μπήκε η αντλία. Θερμοστάτης υπάρχει στο πινακακι της αντλίας στο σαλόνι και πουθενά αλλού. Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο άσχετος. :-Ρ Αυτο που μου είχαν δείξει είναι να βάζεις την επιθυμητή θερμοκρασία και πως μπορείς να ρυθμίσεις την μέγιστη θερμοκρασία που πιάνουν τα νερά. Ήταν στους 60 πέρυσι, φέτος το έβαλα στους 55. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, ALXIOA είπε 2 Xρονια εγγυηση.. τεχνικη υποστηριξη lg λιγο παραπανω . ειναι ισαξιες νομιζω..! LG- COP (7ºC - 35ºC) 4,6 HITACHI COP (7ºC - 35ºC) 5 και κατι ακομα.. ενω για την εγκατασταση απο αυτα τα λιγα που διαβασα ειπα στον υδραυλικο να βαλουμε σωληνα Φ32. Αυτος θελει να βαλει Φ26..Ποια η γνωμη σας..? Δεν λένε τίποτα τα μεγέθη που παραθέτεις από μόνα τους, αν και φαίνεται η Hitachi λίγο πιο αποδοτική πρέπει να παραθέσεις τους πίνακες με όλα τα cop σε όλες τις θερμοκρασίες όχι μόνο στους 7-35, αλλά στην θερμοκρασία που θα την λειτουργείς εσύ. Σωλήνα δεν θα πει ο τεχνικός τι θα μπει αλλά ο μηχανικός σου. 4 ώρες πριν, kax54638 είπε Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τον χρόνο σου. Στην οικοδομή υπήρχε κεντρικός λέβητας πετρελαίου με ωρομετρηση. Είχαν όμως όλοι αυτονομηθεί και δεν χρησιμοποιείται. Buffer δεν έχω ιδέα αν υπάρχει. Ο συλλέκτης κάθε διαμερίσματος είναι έξω από την πόρτα του. Από εκεί ξεκινάνε σωληνώσεις. Σωματ καλοριφέρ έχω τύπου πάνελ τα οποία αλλάχτηκαν με αρκετά μεγαλύτερα όταν μπήκε η αντλία. Θερμοστάτης υπάρχει στο πινακακι της αντλίας στο σαλόνι και πουθενά αλλού. Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο άσχετος. :-Ρ Αυτο που μου είχαν δείξει είναι να βάζεις την επιθυμητή θερμοκρασία και πως μπορείς να ρυθμίσεις την μέγιστη θερμοκρασία που πιάνουν τα νερά. Ήταν στους 60 πέρυσι, φέτος το έβαλα στους 55. ΟΚ πιάσε το manual της αντλίας και διάβασε πώς ορίζεις καμπύλη αντιστάθμισης, και ξεκινά τον επόμενο χειμώνα το σκάλισμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Asimo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Γειά χαρά σε όλους, 2 σύντομες ερωτήσεις πριν αναλύσω σε επόμενο post την περίπτωσή μου για συμβουλές. 10 hours ago, iordanis78 said: Και εσυ να επιμένεις φ32 η παρε άλλον η αντλίες θέλουν μεγάλη παροχη νερου για να δουλευουν καλά και στα σώματα φ20, φ22 α) Σε νέα εγκατάσταση Α/Θ (μονο θέρμανση) σε οροφοδιαμέρισμα 100 τ.μ σε Ηράκλειο Κρήτης, 8 υφιστάμενα σώματα - 2 σε σειρά ανα σωλήνα - μέτρησα εσωτερικά τη σωλήνα διατομή 16 mm (άρα Φ18?). Εμπειρικά, πώς επηρεάζει αυτό την επιλογή σε kw για την αντλία ? Δλδ, να υπολογίζω οτι θέλω λίγο πιο μεγάλη απο ότι χρειάζομαι για να καλύψω θερμικές απώλειες ή είναι θέμα που ρυθμίζεται απο σωστή επιλογή κυκλοφορητή και υπόλοιπο σύστημα απο κολεκτερ ως αντλία? β) Η προσέγγιση που δίνει το εργαλείο υπολογισμού απωλειών στο elith.gr είναι 7 kW (Ηράκλειο Κρήτης). Γνωρίζετε τί θερμοκρασία περιβάλλοντος αφορά αυτή η εκτίμηση ή μια μέση τιμή σε κάποιο εύρος θερμοκρασιών στην περιοχή που του έδωσα? Ο μηχανικός στο περίπου είπε για απώλεειες 8 kW, αλλά θα παώ για μελέτη. Είμαι μεταξύ Α/Θ 10 και 12 kW. Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 34 λεπτά πριν, Asimo είπε Γειά χαρά σε όλους, 2 σύντομες ερωτήσεις πριν αναλύσω σε επόμενο post την περίπτωσή μου για συμβουλές. α) Σε νέα εγκατάσταση Α/Θ (μονο θέρμανση) σε οροφοδιαμέρισμα 100 τ.μ σε Ηράκλειο Κρήτης, 8 υφιστάμενα σώματα - 2 σε σειρά ανα σωλήνα - μέτρησα εσωτερικά τη σωλήνα διατομή 16 mm (άρα Φ18?). Εμπειρικά, πώς επηρεάζει αυτό την επιλογή σε kw για την αντλία ? Δλδ, να υπολογίζω οτι θέλω λίγο πιο μεγάλη απο ότι χρειάζομαι για να καλύψω θερμικές απώλειες ή είναι θέμα που ρυθμίζεται απο σωστή επιλογή κυκλοφορητή και υπόλοιπο σύστημα απο κολεκτερ ως αντλία? β) Η προσέγγιση που δίνει το εργαλείο υπολογισμού απωλειών στο elith.gr είναι 7 kW (Ηράκλειο Κρήτης). Γνωρίζετε τί θερμοκρασία περιβάλλοντος αφορά αυτή η εκτίμηση ή μια μέση τιμή σε κάποιο εύρος θερμοκρασιών στην περιοχή που του έδωσα? Ο μηχανικός στο περίπου είπε για απώλεειες 8 kW, αλλά θα παώ για μελέτη. Είμαι μεταξύ Α/Θ 10 και 12 kW. Ευχαριστώ πολύ! α) Δεν επηρεάζει την επιλογή αντλίας. Θα πρέπει να εξετάσει ο μηχανικός σου αν το κύκλωμα των σωμάτων καλύπτεται από τον κυκλοφορητή της αντλίας, ή αν θα απαιτηθεί δημιουργία 1οντος-2οντος με ξεχωριστό κυκλοφορητή για τα σώματα. β) Αυτό δεν το ξέρουμε. Θεωρητικά στους μηδέν ή μείον ένα. Επειδή όμως ρωτάει και την κλιματική ζώνη αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να το μεταβάλει αυτό. Αν σου έχει πει 8, ειδικά για Ηράκλειο που είναι αρκετά ήπιο το κλίμα, υπερκαλύπτεσαι με 9άρα-10άρα. Πόσες φορές τον χρόνο και για πόσες ώρες γράφει μηδέν, το Ηράκλειο; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Asimo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Στο Ηράκλειο μέση ελάχιστη θερμοκρασία χειμώνα είναι μεταξύ 8-10 βαθμούς. Χωρίς πάλι να έχω αναλυτικά μετεωρολογικά (αν έχετε κάποια πηγή για ιστορικά/στατιστικά θα βοηθήσει!) εκτιμώ ~15 μέρες το χρόνο να έχει κάτω απο 5 για λίγες ώρες. Οπως και ο @kostas_22 είμαι μεταξύ (Midea Arctic R32) 10kW και 12kW. Στις τιμές απόδοσης της 10άρα δίνει εύρος (Min-Norm-Max 4300-7300-8100 kW) για 0c με νερά προσαγωγής 55 και φαίνεται να καλύπτει (στο Νorm-Max) αλλά οριακά τις θερμικές απώλειες (7-8 kw). Για 45 νερά προσαγωγής (αν μπορούν να αποδώσουν εκεί τα σώματα και με διατομή 16 στη σωλήνα) είναι λίγο πιο άνετη (Norm=7800 για 0 βαθμούς). Η 12άρα αντίστοιχα για 55 νερά σε 0 βαθμούς έξω δίνει Min-Norm-Max στα 6200-7900-10400 kW, με λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση για αντίστοιχη απόδοση. Κάποια γνώμη/σχόλιο για αυτά ? Ευχαριστώ! Θα ήθελα να το πάω για μελέτη θερμικών και οριστική λύση στο δίλημμα. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από Asimo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_22 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Αν είναι εκεί που λες οι απώλειες σου, ανετα σε καλύπτει και η 9αρα που έπαιζε και φθηνότερα,με παρόμοιες αποδόσεις! Αν έχεις πχ ένα ενεργειακό τζάκι για βοήθεια στο παρατεταμένο κρυο στους 0(που το θεωρώ απίθανο)Τοτε μια χαρά. Η 10αρα λίγο που πρόλαβα να τη δοκιμάσω ινβερταρει στα 550-650 watt και όταν φτάνει κλίγο πάνω από το στόχο του νερού για κάποιο λόγο ανεβάζει στα 700-750w και κάνει off. Ασφαλέστερα συμπεράσματα την επόμενη σεζόν . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα