star_cruiser Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, ALXIOA είπε Γιατί? Όσο πιο μεγάλη είναι τόσο πιο άνετα και οικονομικά.. δεν θα δουλέψει;; Άλλο να δουλεύει άνετα και άλλο να ζοριζεται και να είναι οριακά .. Από ότι έχω καταλάβει,ας με διορθώσουν και τα παιδιά αν κάνω λάθος, πρέπει να βρεις ακριβώς αυτή την αντλία πού θα είναι για τον χώρο σου...έτσι η αντλία θα ινβερατρει συνέχεια και δεν θα έχει υψηλές καταναλώσεις, ενώ αν βάλεις μεγαλύτερη θα έχει start-stop συχνά που αυτό έχει υψηλές καταναλώσεις... Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2023 από star_cruiser 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 39 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Από ότι έχω καταλάβει,ας με διορθώσουν και τα παιδιά αν κάνω λάθος, πρέπει να βρεις ακριβώς αυτή την αντλία πού θα είναι για τον χώρο σου...έτσι η αντλία θα ινβερατρει συνέχεια και δεν θα έχει υψηλές καταναλώσεις, ενώ αν βάλεις μεγαλύτερη θα έχει start-stop συχνά που αυτό έχει υψηλές καταναλώσεις... Ακριβώς! Οι αντλίες, έχουν μέγιστο και ελάχιστο σημείο λειτουργίας. Παίζει ρόλο, το inverter να μπορεί να κατέβει τόσο χαμηλά, όσο γίνεται. Αν το inverter μπορεί να πέσει μέχρι και στο 20% πχ, μέχρι να αρχίσει τα start - stop, άλλο το 20% του 9 και άλλο το 20% του 12...που δεν είναι έτσι ακριβώς, αλλά αναλογικά περίπου έτσι είναι. Αν λοιπόν σε καλύπτει η 9άρα, επιλέγεις αυτήν. Δεν έχει ανάγκη ξεκούρασης, γιατί το 90% του χρόνου θα δουλεύει πολύ ξεκούραστα... Η τσέπη όμως έχει ανάγκη ξεκούρασης!!! Καλύτερα πχ το 1 χιλιάρικο διαφορά που μπορεί να έχει η 9άρα από την 12άρα, στην καλύτερη να το δώσεις να βάλεις άλλο 1 πόντο μόνωση, στην χειρότερη να τα φας σε σουβλάκια Με την μελέτη απωλειών και τις χαρακτηριστικές καμπύλες απόδοσης και cop ανά χείρας, πάμε και επιλέγουμε! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Θα πάω για μια 10αρα τότε να είμαι σίγουρος.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, ALXIOA είπε Θα πάω για μια 10αρα τότε να είμαι σίγουρος.... Να πας για ο,τι λέει η μελέτη σου!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 11 λεπτά πριν, mechpanos είπε Να πας για ο,τι λέει η μελέτη σου!!! Αν μπορέσω κ βρω τον μηχανικό να μου απαντήσει... έχει υπερβολικό φόρτο λέει και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί.. εγώ όμως θέλω να τελειώνω.... Περνά ε οι μέρες άδικα χωρίς να κάνω τπτ.ντροπη δηλαδή. Για αυτό θέλω να το τρέξω μόνος μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, ALXIOA είπε Γιατί? Όσο πιο μεγάλη είναι τόσο πιο άνετα και οικονομικά.. δεν θα δουλέψει;; Άλλο να δουλεύει άνετα και άλλο να ζοριζεται και να είναι οριακά .. Αυτά κάναμε με τα πετρέλαια- αέρια και κάηκε η γούνα μας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefanara Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχει κανείς εγκαταστήσει και λειτουργήσει βπ Αθήνας (μαρουσι) αντλια θερμότητας σε σπιτι 100τμ; Πόση κατανάλωση είχατε ετήσια σε ρεύμα; Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από stefanara Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, stefanara είπε Έχει κανείς εγκαταστήσει και λειτουργήσει βπ Αθήνας (μαρουσι) αντλια θερμότητας; Πόση κατανάλωση είχατε ετήσια σε ρεύμα; τι απάντηση να σου δώσει κάποιος με άλλη μόνωση , τετραγωνικά , άλλη εσωτερική θερμοκρασία και άλλα μοντέλα/εγκατάσταση ? Είναι σα να ρωτάω πόση βενζίνη καίει ένα άμάξι στα ΒΠ Αθήνας 😛 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Στις 7/6/2023 στις 4:36 ΜΜ, mechpanos είπε Να πας για ο,τι λέει η μελέτη σου!!! Μελέτη απώλειων στα 9kw. Μου πρότεινε τριφασικια αντλία hitachi me r32 ονομαστική 12 έως 15kw. Κόστος τελικής εγκαταστασης μαζί με τεχνικά σωλήνες και καθαρισμό των παλιών σωμάτων στα 7700... Τώρα τι θα κάνω δεν ξέρω ακομα Εγώ ήθελα μονοφασική ώστε να αποφύγω το κόστος 1000 ευρώ περίπου για την μετατροπή της παροχής σε τριφασική.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 31 λεπτά πριν, ALXIOA είπε Εγώ ήθελα μονοφασική ώστε να αποφύγω το κόστος 1000 ευρώ περίπου για την μετατροπή της παροχής σε τριφασική.. τότε ίσως να σκεφτείς και εσωτερική μόνωση με μικρότερη αντλία , αλλά στο τέλος περισσότερα θα δώσεις 😛 (βέβαια καλύτερη μόνωση = μικρότερο κόστος μακροπρόθεσμα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 24 λεπτά πριν, korakios είπε τότε ίσως να σκεφτείς και εσωτερική μόνωση με μικρότερη αντλία , αλλά στο τέλος περισσότερα θα δώσεις 😛 (βέβαια καλύτερη μόνωση = μικρότερο κόστος μακροπρόθεσμα) Τι να σκεφτώ ; χαχαααα εδώ τελείωσα την εξωτερική μόνωση λέμε με 10αρα eps 80. Έβαλα και κουφώματα pvc με 3πλα ενεργειακά τζάμια.. Μου έμεινε μόνο η αντλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Περιοχή; Έχουμε πει; Τα 9 στους πόσους οC στα έχει υπολογίσει; Τους πιάνει συχνά η περιοχή; Με την λογική, σε καλύπτει μια 12άρα. Τώρα μπορεί να ρίξω ριξικέλευθη πρόταση: βάζεις 9άρα, βάζεις buffer και κρατάς και τον υπάρχοντα λέβητα (μιας και αναφέρεις υπάρχοντα σώματα)... Έτσι μπορεί να μείνει 1φασική. Ο υπάρχων λέβητας θα παίζει το ρόλο booster heater όταν τραβάει ζόρια η αντλία, συνδεμένος σε ειδική προς τούτο επαφή της αντλίας για να ενεργοποιείται. Το buffer θα βοηθήσει να συνδυαστούν τα 2 συστήματα θέρμανσης και θα παίζει το ρόλο υδραυλικού διαχωριστή... Τιμούλα πάντως, καλή μου φαίνεται ότι σου είπε. Φίλτρο μαγνητικό να σου βάλει οπωσδήποτε στην επιστροφή... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 6 ώρες πριν, mechpanos είπε Περιοχή; Έχουμε πει; Τα 9 στους πόσους οC στα έχει υπολογίσει; Τους πιάνει συχνά η περιοχή; Με την λογική, σε καλύπτει μια 12άρα. Τώρα μπορεί να ρίξω ριξικέλευθη πρόταση: βάζεις 9άρα, βάζεις buffer και κρατάς και τον υπάρχοντα λέβητα (μιας και αναφέρεις υπάρχοντα σώματα)... Έτσι μπορεί να μείνει 1φασική. Ο υπάρχων λέβητας θα παίζει το ρόλο booster heater όταν τραβάει ζόρια η αντλία, συνδεμένος σε ειδική προς τούτο επαφή της αντλίας για να ενεργοποιείται. Το buffer θα βοηθήσει να συνδυαστούν τα 2 συστήματα θέρμανσης και θα παίζει το ρόλο υδραυλικού διαχωριστή... Τιμούλα πάντως, καλή μου φαίνεται ότι σου είπε. Φίλτρο μαγνητικό να σου βάλει οπωσδήποτε στην επιστροφή... Περιοχή Βέροια Μακεδονία..Θα ρίξω την πρόταση σου στο τραπέζι αν και πιστεύω ότι δεν το γλυτώσω κ θα βάλω κ τριφασικό να ησυχάσω.. Μια άλλη πρόταση ήταν επειδή θα αλλάξω κ τον ηλιακό να βάλω τριπλής ενέργειας να τον συνδέσω με την αντλία και να έχω πάντα ζεστό αφθονο νερό είτε μέσα από την αντλία είτε από τον ηλιακό εννοείται ...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kax54638 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Για πείτε ρε παιδιά μιας και είστε πολύ ενημερωμένοι στο νήμα. Σε διαμέρισμα σε Ανατολική Μακεδονία, 90 περίπου τετραγωνικά καθαρά, χωρίς μόνωση-κέλυφος και με κουφώματα καινούρια σχετικά έβαλα αντλία 14ρα καθώς με την μελέτη του μηχανικού μου είχε πει πως η 9ρα θα είναι πολύ οριακά και στα μεγάλα κρύα ίσως να μην επαρκεί. Ως προς το αποτέλεσμα η θέρμανση είναι άψογη (με τα μεγάλα κρύα πέρυσι έφτανε άνετα και 23+ αν ήθελες). Ωστόσο λειτουργούσε ως εξής. Ζέσταινε το νερό στους 55 ή 60 βαθμούς (δεν θυμάμαι) και άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία μέχρι μερικούς βαθμούς πάνω από αυτήν που είχε ορίσει. Στην συνέχεια σταματούσε να δουλεύει και τα νερά κρύωναν στους 35 νομίζω βαθμούς. αποτέλεσμα ο χώρος σταδιακά να κρυώνει και μόλις έφτανε να πέσει οριακά κάτω από την ρυθμισμένη θερμοκρασία ξαναέπαιρνε μπρος, ζέσταινε τα νερά στους 60 κοκ. Οπότε αυτός ο κύκλος επαναλαμβανόταν πάρα πολλές φορές στην διάρκεια της ημέρας. Όντως έτσι πρέπει να λειτουργούν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Σώματα με αντλία inverter φαντάζομαι, οπότε ή βγήκε πολύ "μεγάλη" ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, ίσως και τα 2 μαζί. Περίμενε να σου απαντήσουν οι ειδικοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα