Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vidrinio είπε

Εχω μια αντλία συνδεδεμένη με σώματα πάνελ την οποία την δουλεύω στους 40 βαθμούς τα νερά και έχω θερμοκρασία χώρου 21 με 21,5, το ΔΤ πρέπει να είναι υψηλό ή χαμηλό;Αν το έχω στο 3 θα κάνει συχνές επανεκκινήσεις ενώ αν το έχω στο 8 θα κάνει λιγότερες αλλά θα δουλεύει περισσότερη ώρα για να πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία,

Όσο λιγότερες επανεκκινήσεις τόσο το καλύτερο,μην ανησυχείς όταν δουλεύει συνεχεία ρίχνει την ισχύ τις για οικονομια.

Έχει κάποιος Midea 8/10Kw να μας πει πόσο χαμηλά κατεβαίνει?

Σκέφτομαι να πάω στην Arctic r-290.

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, zaras27 είπε

Αυτή η αντλία της Inventive Energy λέει ότι έχει ενσωματωμένο ζνχ.

Έχει κανείς εμπειρία από τη συγκεκριμένη αντλία ?

Ποιες άλλες έχουν ενσωματωμένο το δοχείο ?

Δεν έχει δοχείο, κάτι σαν εναλλάκτη πρέπει να έχει που ζεσταίνει το νερό on the fly.

Δημοσ.
Στις 24/2/2025 στις 11:59 ΠΜ, mechpanos είπε

Θερμοκρασίες νερών στους 5 είχα 40 και στους 14-15 στους 33. 

Καλησπέρα. Κάτοχος κι εγω μιας aquarea panasonic 16kw σε σπίτι με 6 fan coils. Βλέπω την αντιστάθμιση σου και έχω απορία, αν σου λειτουργούν αποδοτικά τα fan coils σε θερμοκρασίες κάτω των 40? Διότι ο τεχνικός μου μου έβαλε καρφωτη θερμοκρασια νερου στους 42 χωρίς αντισταθμιση , καταργώντας μου το θερμοστάτη στο πληκτρολόγιο. Το μηχάνημα μου είναι υπερδιαστασιολογημενο σίγουρα και προσπαθω να μειώσω τα on /off αλλά και να αυξήσω το cop που δεν ξεπερνά το 2!! Και δοκιμάζω αρκετά μήπως και σώσω την παρτίδα!!  Μένω στην Αττική!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro39 είπε

Καλησπέρα. Κάτοχος κι εγω μιας aquarea panasonic 16kw σε σπίτι με 6 fan coils. Βλέπω την αντιστάθμιση σου και έχω απορία, αν σου λειτουργούν αποδοτικά τα fan coils σε θερμοκρασίες κάτω των 40? Διότι ο τεχνικός μου μου έβαλε καρφωτη θερμοκρασια νερου στους 42 χωρίς αντισταθμιση , καταργώντας μου το θερμοστάτη στο πληκτρολόγιο. Το μηχάνημα μου είναι υπερδιαστασιολογημενο σίγουρα και προσπαθω να μειώσω τα on /off αλλά και να αυξήσω το cop που δεν ξεπερνά το 2!! Και δοκιμάζω αρκετά μήπως και σώσω την παρτίδα!!  Μένω στην Αττική!

Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι. Έχεις δοχείο αδράνειας 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, iordanis78 είπε

Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι. Έχεις δοχείο αδράνειας 

140. Ναι έχω. Αλλά έχω την αίσθηση ότι θα χρειαστώ μεγαλύτερο....

Δημοσ.
On 10/03/2025 at 09:09, mechpanos said:

Η απάντηση είναι..γμσ τα ο κλιματισμός είναι ακριβό σπορ!!! Βέβαια η κατανάλωση δεν είναι στάνταρ είναι πολύ διαφορετικά από ότι στο κρύο, γιατί εξαρτάται κατά πολύ από τις παραμέτρους του σπιτιού, αν σκιάζεται, αν το βλέπει ο ήλιος, αν έχει μεγάλα ανοίγματα και μπαίνει λιακάδα μέσα, κλπ. 
Μιας και επανέρχεσαι θα επαναλάβω ότι σχεδόν σε όλες τις πολυκατοικίες απαγορεύεται κατά κανόνα από το καταστατικό (αλλά και γενικά απαγορεύεται πολεοδομικά) γιατί αλλάζουν την όψη. Έχεις δει εσύ πολυκατοικία να μην έχει ac.?? Φρόντισε να το βάλεις επιδαπέδιο στο μπαλκόνι και κάνε τα κουμάντα σου για ένα - δυο δωμάτια. 
Η κατανάλωση αν ήθελες για όλο το σπίτι είναι εφάμιλη της αντλίας, πχ εκεί που ένα κλιματιστικό θα ήθελε 500w για το δωμάτιο, η αντλία θα θέλει 2 kw για όλο το σπίτι. Αν κόψεις fan coils θα πέσει η κατανάλωση αλλά όχι αναλογικά, γιατί έχεις απώλεια στην διαδρομή του κυκλώματος, γυρνάει νερό στα fc απλά χωρίς να λειτουργεί το fan. Ένας δροσισμός υπάρχει πάντως. Αν έχει 2οδες και κόψεις πολλά fc μπορεί να έχεις σφάλμα ροής αν δεν έχει επαρκές νερό το κύκλωμα.

Μιλησα με τον εγκαταστατη... Μου ειπε η αντλια ειναι 12kw και 6 fan coils και καποια νουμερα τωρα: Αν την εχω ανοιχτη 24/7 η καταναλωση μπορει να παιξει καπου 1.5kw/h (ενταξει παντα μεσες και καλα συνθηκες). Αυτο που μου ειπε ειναι πως αν θελω θερμανση μονο σε ενα δωματιο και κλεισω τα 5 απο τα 6 fan coils η καταναλωση δε θα πεσει σχεδον καθολου. Αν ομως το κανω καλοκαιρι για ψυξη μονο σε ενα δωματιο και κλεισω τα υπολοιπα τοτε μπορει να δω και οριακα 1 kw/h... Ισχυει τπτ απο αυτα ή παπατζες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...