mechpanos Δημοσ. Σάββατο στις 03:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:19 μμ 56 λεπτά πριν, chek2fire είπε Κάτι άλλο που μου αρέσει πολύ στην daikin είναι η kiss( keep it simple stupid) φιλοσοφία που έχει γενικά και το app τους αλλά και το panel ρύθμισης της. Απλό κατανοητό χωρίς πολλά φρου φρού και άμεσα βρίσκεις τις ρυθμίσεις που θέλεις. Και το manual. 1
ababa641 Δημοσ. Σάββατο στις 04:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:42 μμ Στις 6/3/2025 στις 1:46 ΠΜ, kax54638 είπε Όταν λες την πάτησες; Εννοείς ότι έγινε κάτι κατά τον χημικό καθαρισμό και προκλήθηκε βλάβη στην αντλία; Μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι :-Ρ Την τελευταία εβδομάδα έμπλεξα με βρωμιά στο δίκτυο παρότι πέρυσι έκανα χημικό καθαρισμό και έβαλα και συντηρητή δικτύου. Για 4-5 μέρες δεν δούλευε η αντλία γιατί είχα σφάλμα ροής και είχαμε κάθε μέρα λύσε-δέσε την αντλία συν καθαρισμό του φίλτρου σήτας συν το μαγνητικό. Τουλάχιστον τις τελευταίες 2 μέρες λειτουργεί κανονικά αλλά αποκτάμε και εμπειρία με τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Η εγκατάστασή σου πόσο παλιά είναι και από τι υλικό είναι το δίκτυο? Τι σώματα έχεις?
kax54638 Δημοσ. Σάββατο στις 07:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:10 μμ 2 hours ago, ababa641 said: Την τελευταία εβδομάδα έμπλεξα με βρωμιά στο δίκτυο παρότι πέρυσι έκανα χημικό καθαρισμό και έβαλα και συντηρητή δικτύου. Για 4-5 μέρες δεν δούλευε η αντλία γιατί είχα σφάλμα ροής και είχαμε κάθε μέρα λύσε-δέσε την αντλία συν καθαρισμό του φίλτρου σήτας συν το μαγνητικό. Τουλάχιστον τις τελευταίες 2 μέρες λειτουργεί κανονικά αλλά αποκτάμε και εμπειρία με τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Η εγκατάστασή σου πόσο παλιά είναι και από τι υλικό είναι το δίκτυο? Τι σώματα έχεις? H οικοδομή πρέπει να είναι 15ετίας αλλά στο διαμέρισμα μου μπήκα εγώ πρώτος. Είχε κεντρικό σύστημα θέρμανσης με καυστηρα πετρελαίου αλλά όλοι έχουν αυτονομηθεί πριν μπώ εγώ στο σπίτι. Τα σώματα άλλαξαν όλα με καινούρια τύπου πάνελ και την αντλία την χρησιμοποιώ 5 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. Δεν είχα ποτέ θέμα αλλά κάθε χρονιά που έρχεται ο τεχνικός να κάνει συντήρηση και καθαρίζει το μαγνητικό φίλτρο (μια φορά τον χρόνο δηλαδή) μου λέει (και βλέπω) ότι είναι τίγκα στην "λασπούρα" και είπε ίσως να κάνω χημικό καθαρισμό. Φέτος απλά καθάρισα το μαγνητικό φίλτρο και ενδιάμεσα στην σεζόν και δεν έιχε τρομερή βρωμιά είναι η αλήθεια.
NOODLE Δημοσ. Σάββατο στις 07:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:56 μμ Παιδια τις ρυθμίσεις του εγκαταστατη πως τισ βλέπετε; Γενικά δεν νιώθουμε πολύ άνετα μέσα στο σπίτι. Ενδοδαπεδια με πλήρη μόνωση σε μονοκατοικία στον νομό Πέλλας Το βράδυ παγώνει το πάτωμα ενώ το έχει ρυθμίσει να δουλεύει 24/7
ThanG Δημοσ. Σάββατο στις 10:47 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:47 μμ 3 ώρες πριν, kax54638 είπε H οικοδομή πρέπει να είναι 15ετίας αλλά στο διαμέρισμα μου μπήκα εγώ πρώτος. Είχε κεντρικό σύστημα θέρμανσης με καυστηρα πετρελαίου αλλά όλοι έχουν αυτονομηθεί πριν μπώ εγώ στο σπίτι. Τα σώματα άλλαξαν όλα με καινούρια τύπου πάνελ και την αντλία την χρησιμοποιώ 5 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. Δεν είχα ποτέ θέμα αλλά κάθε χρονιά που έρχεται ο τεχνικός να κάνει συντήρηση και καθαρίζει το μαγνητικό φίλτρο (μια φορά τον χρόνο δηλαδή) μου λέει (και βλέπω) ότι είναι τίγκα στην "λασπούρα" και είπε ίσως να κάνω χημικό καθαρισμό. Φέτος απλά καθάρισα το μαγνητικό φίλτρο και ενδιάμεσα στην σεζόν και δεν έιχε τρομερή βρωμιά είναι η αλήθεια. Και γιατί δεν καθαρίζεις μόνος σου και το μαγνητικό και το σιτας? Πχ μια φορά το μήνα, να ζεις το κεφάλι σου ήσυχο?
kax54638 Δημοσ. Κυριακή στις 07:10 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:10 μμ (επεξεργασμένο) 20 hours ago, ThanG said: Και γιατί δεν καθαρίζεις μόνος σου και το μαγνητικό και το σιτας? Πχ μια φορά το μήνα, να ζεις το κεφάλι σου ήσυχο? Το μαγνητικό όντως ξεκίνησα να το καθαρίζω και μόνος μου πλέον. Το σίτας ποιό είναι; Εκείνο που είναι μέσα στο "μπουκάλι" που είναι και ο μαγνήτης από έξω; Επεξ/σία Κυριακή στις 07:11 μμ από kax54638
Georgebek2 Δημοσ. Κυριακή στις 10:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:22 μμ Επανερχομαι μιας και σκεφτομαι να παω σε πολυκατοικια που εχει αντλιες θερμοτητας αλλα απαγορευει την εγκατασταση κλιματιστικων. Τι καταναλωση εχετε με αντλια και fan coils σε σπιτια περιπου 110τμ; Με φοβιζει η καταναλωση το καλοκαιρι που ενω μπορει αρκετες ωρες να ειχα το κλιματιστικο ανοιχτο μονο σε ενα δωματιο τωρα θα πρεπει να εχω ανοιχτη ολη την αντλια...
NOODLE Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Τα νερά της ενδοδαπεδιας σε αντλία θερμότητας πόσους βαθμούς τα έχετε ;
Georgebek2 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 10 hours ago, Georgebek2 said: Επανερχομαι μιας και σκεφτομαι να παω σε πολυκατοικια που εχει αντλιες θερμοτητας αλλα απαγορευει την εγκατασταση κλιματιστικων. Τι καταναλωση εχετε με αντλια και fan coils σε σπιτια περιπου 110τμ; Με φοβιζει η καταναλωση το καλοκαιρι που ενω μπορει αρκετες ωρες να ειχα το κλιματιστικο ανοιχτο μονο σε ενα δωματιο τωρα θα πρεπει να εχω ανοιχτη ολη την αντλια... Επισης αν κλεινω τα μισω φαν κοιλς ή καταναλωση ποση περιπου θα ειναι;
mechpanos Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 10 ώρες πριν, Georgebek2 είπε Επανερχομαι μιας και σκεφτομαι να παω σε πολυκατοικια που εχει αντλιες θερμοτητας αλλα απαγορευει την εγκατασταση κλιματιστικων. Τι καταναλωση εχετε με αντλια και fan coils σε σπιτια περιπου 110τμ; Με φοβιζει η καταναλωση το καλοκαιρι που ενω μπορει αρκετες ωρες να ειχα το κλιματιστικο ανοιχτο μονο σε ενα δωματιο τωρα θα πρεπει να εχω ανοιχτη ολη την αντλια... Η απάντηση είναι..γμσ τα ο κλιματισμός είναι ακριβό σπορ!!! Βέβαια η κατανάλωση δεν είναι στάνταρ είναι πολύ διαφορετικά από ότι στο κρύο, γιατί εξαρτάται κατά πολύ από τις παραμέτρους του σπιτιού, αν σκιάζεται, αν το βλέπει ο ήλιος, αν έχει μεγάλα ανοίγματα και μπαίνει λιακάδα μέσα, κλπ. Μιας και επανέρχεσαι θα επαναλάβω ότι σχεδόν σε όλες τις πολυκατοικίες απαγορεύεται κατά κανόνα από το καταστατικό (αλλά και γενικά απαγορεύεται πολεοδομικά) γιατί αλλάζουν την όψη. Έχεις δει εσύ πολυκατοικία να μην έχει ac.?? Φρόντισε να το βάλεις επιδαπέδιο στο μπαλκόνι και κάνε τα κουμάντα σου για ένα - δυο δωμάτια. Η κατανάλωση αν ήθελες για όλο το σπίτι είναι εφάμιλη της αντλίας, πχ εκεί που ένα κλιματιστικό θα ήθελε 500w για το δωμάτιο, η αντλία θα θέλει 2 kw για όλο το σπίτι. Αν κόψεις fan coils θα πέσει η κατανάλωση αλλά όχι αναλογικά, γιατί έχεις απώλεια στην διαδρομή του κυκλώματος, γυρνάει νερό στα fc απλά χωρίς να λειτουργεί το fan. Ένας δροσισμός υπάρχει πάντως. Αν έχει 2οδες και κόψεις πολλά fc μπορεί να έχεις σφάλμα ροής αν δεν έχει επαρκές νερό το κύκλωμα.
Georgebek2 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 1 hour ago, mechpanos said: Η απάντηση είναι..γμσ τα ο κλιματισμός είναι ακριβό σπορ!!! Βέβαια η κατανάλωση δεν είναι στάνταρ είναι πολύ διαφορετικά από ότι στο κρύο, γιατί εξαρτάται κατά πολύ από τις παραμέτρους του σπιτιού, αν σκιάζεται, αν το βλέπει ο ήλιος, αν έχει μεγάλα ανοίγματα και μπαίνει λιακάδα μέσα, κλπ. Μιας και επανέρχεσαι θα επαναλάβω ότι σχεδόν σε όλες τις πολυκατοικίες απαγορεύεται κατά κανόνα από το καταστατικό (αλλά και γενικά απαγορεύεται πολεοδομικά) γιατί αλλάζουν την όψη. Έχεις δει εσύ πολυκατοικία να μην έχει ac.?? Φρόντισε να το βάλεις επιδαπέδιο στο μπαλκόνι και κάνε τα κουμάντα σου για ένα - δυο δωμάτια. Η κατανάλωση αν ήθελες για όλο το σπίτι είναι εφάμιλη της αντλίας, πχ εκεί που ένα κλιματιστικό θα ήθελε 500w για το δωμάτιο, η αντλία θα θέλει 2 kw για όλο το σπίτι. Αν κόψεις fan coils θα πέσει η κατανάλωση αλλά όχι αναλογικά, γιατί έχεις απώλεια στην διαδρομή του κυκλώματος, γυρνάει νερό στα fc απλά χωρίς να λειτουργεί το fan. Ένας δροσισμός υπάρχει πάντως. Αν έχει 2οδες και κόψεις πολλά fc μπορεί να έχεις σφάλμα ροής αν δεν έχει επαρκές νερό το κύκλωμα. Σε ευχαριστω για την απαντηση, πανω κατω οπως τα ειχα καταλαβει... Με βλεπω αν τελικα μετακομισω για καποιο επιδαπεδιο οπως προτεινες, γιατι να καιω ολη την αντλια για τις φορες που θελω ενα δωματιο, δε παιζει!
chek2fire Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Στις δικές σας τις εγκαταστάσεις έχετε βάλει επιτηρητή τάσης? Γιατί έχω βάλει έναν την schneider θεωρώντας ότι θα προστατέψω την αντλία και κυρίως την πλακέτα της από τις αυξομοιώσεις τάσης αλλά δυστυχώς μου κόβει συχνά το ρεύμα στην αντλία αρκετές φορές δηλαδή τη μέρα σε κατάσταση ότι πλέον φοβάμαι ότι από εκεί που πήγα να την προστατέψω τελικά θα μου την κάψει από τα πολλά on off που κάνει.
ThanG Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 22 ώρες πριν, kax54638 είπε Το μαγνητικό όντως ξεκίνησα να το καθαρίζω και μόνος μου πλέον. Το σίτας ποιό είναι; Εκείνο που είναι μέσα στο "μπουκάλι" που είναι και ο μαγνήτης από έξω; Στη δικιά μου σε σειρά τα φίλτρα. Στειλε καμιά φωτο της εγκατάστασής σου μπας και καταλάβουμε Μόλις τώρα, ThanG είπε Στη δικιά μου είναι σε σειρά τα φίλτρα. Στειλε καμιά φωτο της εγκατάστασής σου μπας και καταλάβουμε 1 ώρα πριν, chek2fire είπε Στις δικές σας τις εγκαταστάσεις έχετε βάλει επιτηρητή τάσης? Γιατί έχω βάλει έναν την schneider θεωρώντας ότι θα προστατέψω την αντλία και κυρίως την πλακέτα της από τις αυξομοιώσεις τάσης αλλά δυστυχώς μου κόβει συχνά το ρεύμα στην αντλία αρκετές φορές δηλαδή τη μέρα σε κατάσταση ότι πλέον φοβάμαι ότι από εκεί που πήγα να την προστατέψω τελικά θα μου την κάψει από τα πολλά on off που κάνει. Εχω και γω με το όριο στο +-7% (η αντλία έχει ανοχή μέχρι 10%) 3 λεπτά πριν, ThanG είπε Εχω και γω με το όριο στο +-7% (η αντλία έχει ανοχή μέχρι 10%)
chek2fire Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, ThanG είπε Στη δικιά μου σε σειρά τα φίλτρα. Στειλε καμιά φωτο της εγκατάστασής σου μπας και καταλάβουμε Εχω και γω με το όριο στο +-7% (η αντλία έχει ανοχή μέχρι 10%) θεωρείς ότι δεν έχει πρόβλημα με αυτά τα stop που κάνει? δηλαδή την φοβάμαι μη δημιουργηθεί πρόβλημα με όλα αυτά τα συνεχόμενα start stop στο ρεύμα? Αν έχει ανοχή μια αντλία μέχρι 10% λες να μπορέσω να το βάλω στα +-8% μήπως κοπούν οι πολλές διακοπές? Aυτή τη στιγμή το έχω +6% -8% Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από chek2fire
kax54638 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 hour ago, ThanG said: Στη δικιά μου σε σειρά τα φίλτρα. Στειλε καμιά φωτο της εγκατάστασής σου μπας και καταλάβουμε Εχω και γω με το όριο στο +-7% (η αντλία έχει ανοχή μέχρι 10%) Είναι ακριβώς σαν αυτό. Από πάνω ξεβιδώνει μαγνήτης και η λάσπη μαζεύεται στο κάτω μισό του μπουκαλιού που ανοίγει και το καθαρίζεις και μέσα έχει και ένα τύπυ δυχτάκι πλενόμενο. Μόνο αυτό έχω δει να καθαρίζει ο συντηρητής και αυτό άρχισα να το καθαρίζω φέτος και εγώ. Άλλο φίλτρο δεν νομίζω να έχω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα