Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δεν έβαλα γιατί μου είχαν πει κάνα 100ρικο η κάθε βάνα x11 fan coils λέω δεν γμτ να γλιτώσω κάνα 1000ρικι και έκανα αυτό που λέει ο hp8, τα άφησα χωρίς. Μου είχαν πει θα σου υγροποιεί στην ψύξη αν περνάει νερό χωρίς να δουλεύει το fan, μου είχαν πει για απώλεια θερμότητας, εγώ ούτε το ένα βλέπω ούτε το άλλο, μπορεί στην ψύξη να έχω απώλεια σε χώρους που δεν θέλω οκ αλλά στη θέρμανση δεν παίζει.

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποση ωρα κανει η αντλια να ανοιξει; Ο καυστηρας πετρελαιο χοντρικα σε κανα τεταρτο καινε τα σωματα και γενικα οταν λειπω απτο σπιτι το κλεινω. Μπορω να με αντλια να κανω κατι αντιστοιχο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

Ποση ωρα κανει η αντλια να ανοιξει; Ο καυστηρας πετρελαιο χοντρικα σε κανα τεταρτο καινε τα σωματα και γενικα οταν λειπω απτο σπιτι το κλεινω. Μπορω να με αντλια να κανω κατι αντιστοιχο;

καλύτερα μείνε στο πετρέλαιο αν έχεις σκοπό να τη δουλεύεις έτσι 

Επεξ/σία από kostas_22
  • Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, meletis_m said:

Eιναι με κεντρική θέρμανση ή με αυτονομία κολλεκτερ δικό του το διαμέρισμα . 

Επειδή είμαι και εγώ στη ίδια φάση . .

Εγώ έχω κεντρική θέρμανση, οπότε σίγουρα θα χρειαστεί κολλεκτερ , γραμμές , διακόπτες σωμάτων και σώματα καλοριφέρ τώρα έχει ΑΚΑΝ . 

Το πιο σωστό είναι να ξεκινήσεις από μηχανολόγο να σου κάνει μελέτη .

Μονοκατοικία είναι.

Θα δω με τον μηχανολόγο φυσικά όπως λέτε, θα ρωτήσω και στα καταστήματα με την αντλία απλά θα βοηθούσε όποιος έχει εμπειρία παρόμοια με την δικιά να μου πει.

Δημοσ.
Στις 2/3/2025 στις 8:57 ΠΜ, mpregos είπε

Έχω μπει στο εξοικονομώ και τώρα είμαι σε φάση αναζήτησης για αντλία.

Δεν έχω ξεκινήσει, σπίτι παλιό με καλοριφέρ τέλη '80, και και σώματα φέτες τεράστια. 

Η αλλαγή μόνο της πηγή θερμότητας από πετρέλαιο σε αντλία με τις παλιές σωληνώσεις και καλοριφέρ αξίζει; Η θα έχω θέματα και θα πρέπει να αλλάξω και αλλά πράγματα; Σωληνώσεις, σώματα

Αν απλα πας σε μια ενωση σωλήνων προσαγωγης επιστροφής για οικονομικούς λογους οκ να  τα αφήσεις Όμως ειναι ένα δίκτυο 45 χρονων το οποίο θα πρέπει να πλυθεί πολύ καλά και εχει κι ένα κόστος αυτό Λαμβανομένου υπόψιν ότι τα υπάρχοντα σώματα έχουν υπολογιστεί για υψηλότερες θερμοκρασίες λειτουργείας θα πρέπει να δεις την νεα μελετη που θα βγει αν μετα τις παρεμβάσεις θα σε καλύπτουν στις νέες χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργείας Ειναι δικη σου επιλογή αφού δεις την νεα μελετη και κόστος τι θα κάνεις 

Δημοσ.
Στις 1/3/2025 στις 8:49 ΜΜ, Georgebek2 είπε

Κοιταζω μια καινουρια πολυκατοικια με fan coils που δεν επιτρεπει να βαλεις κλιματιστικα. Το καλοκαιρι αν θελω να αναψω μονο σε ενα δωματιο κλιματιστικο δε θαναι ασυμφορο να αναβω ολη την αντλια για ενα μονο fan coil? 

Αυτό δεν το ήξερα! Είναι τραγικό! Οι πανεπιστημονες δηλαδή μιλάνε για ενεργειακά σπίτια και στην πράξη αν θες εσύ να κρυώσεις ένα δωμάτιο θα κάψεις 15kw! 

Δημοσ.
On 28/12/2024 at 15:43, hp8 said:

Ναι εφ όσον οι σωλήνες που τροφοδοτούν με κρύο νερό τα fancoil να είναι μονωμένες η τουλάχιστον μέσα σε σπιράλ και όχι χύμα στην τσιμεντοκονια

2ον να έχεις η να βρεις τρόπο απομάκρυνσης των συμπικνωματων του στοιχείου

3ον η ηλεκτρική συνδεσμολογια - εξαρτήματα του  fancoil να υποστηρίζουν ψύξη θέρμανση 

Σε ενδοδαπέδια θέρμανση, χωρίς Fan Coil, πως ακριβώς μονώνονται οι σωλήνες;
Με αυτό το κυλινδρικό αφρολέξ, όπως μονώνονται οι σωλήνες του ηλιακού θερμοσίφωνα;

Μετά όμως πως θα γίνεται αποτελεσματικά η μεταφορά της θερμότητας, από τους εσωτερικούς σωλήνες στο πατώμα και μετά στον χώρο, είτε για θέρμανση είτε για δροσιμό;
Κανονικά η μόνωση δεν μπλοκάρει ή καθυστερεί τη μεταφορά της θερμότητας;

Δημοσ.
On 04/03/2025 at 09:58, hp8 said:

Αν απλα πας σε μια ενωση σωλήνων προσαγωγης επιστροφής για οικονομικούς λογους οκ να  τα αφήσεις Όμως ειναι ένα δίκτυο 45 χρονων το οποίο θα πρέπει να πλυθεί πολύ καλά και εχει κι ένα κόστος αυτό Λαμβανομένου υπόψιν ότι τα υπάρχοντα σώματα έχουν υπολογιστεί για υψηλότερες θερμοκρασίες λειτουργείας θα πρέπει να δεις την νεα μελετη που θα βγει αν μετα τις παρεμβάσεις θα σε καλύπτουν στις νέες χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργείας Ειναι δικη σου επιλογή αφού δεις την νεα μελετη και κόστος τι θα κάνεις 

Αυτό το πλύσιμο που λε, ενδεικτικά πόσο στοιχίζει. Ρωτάω γιατί στην δική μου εγκατάσταση σίγουρα δεν έγινε (δεν είναι τόσων ετών βέβαια) και σκέφτομαι να το κάνω τώρα.

Δημοσ.
51 minutes ago, Aurumnus said:

Με αυτό το κυλινδρικό αφρολέξ, όπως μονώνονται οι σωλήνες του ηλιακού θερμοσίφωνα;

Μετά όμως πως θα γίνεται αποτελεσματικά η μεταφορά της θερμότητας, από τους εσωτερικούς σωλήνες στο πατώμα και μετά στον χώρο, είτε για θέρμανση είτε για δροσιμό;
Κανονικά η μόνωση δεν μπλοκάρει ή καθυστερεί τη μεταφορά της θερμότητας;

Δε μονώνονται αυτοί οι σωλήνες. Πέφτει πάνω τους ειδικό τσιμέντο, ειδικό για ενδοδαπέδια. Όποια μόνωση, είναι μέχρι τα κολλεκτέρ.

Δημοσ.

Καλησπέρα  σας,

Για την αντλία ariston NIMBUS POCKET M NET R32 11kw.

Έχετε κάποια άποψη.

Την πρότειναν σε σπίτι  Αθηνα 110τμ. με σώματα καλοριφέρ.

Που στο μακρύ μελλον μπορεί να μπου  fancoil. Αλλά πολύ μελλοντικά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kax54638 είπε

Αυτό το πλύσιμο που λε, ενδεικτικά πόσο στοιχίζει. Ρωτάω γιατί στην δική μου εγκατάσταση σίγουρα δεν έγινε (δεν είναι τόσων ετών βέβαια) και σκέφτομαι να το κάνω τώρα.

Πρώτον πρέπει να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο να στο κάνει αυτό και υπάρχουν ελάχιστοι που το κάνουν σωστά (παθών).

Υπολόγισε περίπου 50-60 ευρώ το σώμα. Η διαδικασία είναι 2 μέρες κανονικά και πρέπει εκτός από χημικό καθαρισμό να σου βάλει και συντηρητή δικτύου.

Αν θες περισσότερες πληροφορίες μπορώ να σε παραπέμψω και να δεις και βίντεο του τι πραγματικά κάνει.

Εγώ την πάτησα και τώρα την πληρώνω γιατί δεν πήρα τον κατάλληλο άνθρωπο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kax54638 είπε

απάντησε ο  ababa641

5 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Με αυτό το κυλινδρικό αφρολέξ,

απάντησε ο purif αν εννοείς την ενδοδαπέδια θέρμανση και όχι τις σωλήνες εντός του δαπέδου που τροφοδοτούν τα οποιαδήποτε θερμαντικά σώματα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια απορια σχετικά με τους μετρητές κατανάλωσης .
Γιατι οι επώνυμες εταιρίες δεν έχουν μετρητες wifi εψαχνα ΑΒΒ -SCHIDER κλπ ?
Ειναι θεμα αξιόπιστων μετρησεων  ή αντοχής μηπως πανακριβα  ? δεν νομιζω κατι αλλο πρεπει να ειναι.
https://www.se.com/id/en/product-range/61273-acti9-iem3000/?parent-subcategory-id=4125&filter=business-2-building-automation-and-control#products

Επεξ/σία από hero_nikolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, ababa641 said:

Πρώτον πρέπει να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο να στο κάνει αυτό και υπάρχουν ελάχιστοι που το κάνουν σωστά (παθών).

Υπολόγισε περίπου 50-60 ευρώ το σώμα. Η διαδικασία είναι 2 μέρες κανονικά και πρέπει εκτός από χημικό καθαρισμό να σου βάλει και συντηρητή δικτύου.

Αν θες περισσότερες πληροφορίες μπορώ να σε παραπέμψω και να δεις και βίντεο του τι πραγματικά κάνει.

Εγώ την πάτησα και τώρα την πληρώνω γιατί δεν πήρα τον κατάλληλο άνθρωπο.

Όταν λες την πάτησες; Εννοείς ότι έγινε κάτι κατά τον χημικό καθαρισμό και προκλήθηκε βλάβη στην αντλία;  Μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι :-Ρ

Επεξ/σία από kax54638

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...