Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, golfv140 είπε

Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια αντλία Hitachi 12kw με 2 σώματα πάνελ και 5 fan coils για ψύξη θέρμανση. Σπίτι 115 τμ στην Κρήτη, ισόγειο, κατασκευής 2013 , χωρίς θερμοπροόσοψη. Λειτουργεί με καμπύλη 2 και Θερμοκρασίες 20-60 και 0-20. Έκαψε σε 2 ημέρες 160 kwh !! Νομίζω είναι πολλές...τι λέτε εσείς; Φταίει κάτι στη ρύθμιση, μπορώ να κάνω κάτι;;

Screenshot_20250224_182122.jpg

Κάνε το 60 σε 45 και δες αν ζεσταίνει το σπίτι ή κρυώνεις.

• Like 1
  • Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παντως σε μένα θεωρώ ότι με δεδομένο ότι το σπίτι δεν είναι μονωμένο κατασκευής του 80 με εκτεθειμένη πλευρά στο βορά οι καταναλώσεις μου είναι μια χαρά. 

Χθές που ανέβηκε η θερμοκρασία έπεσε πάλι στις 31kw το 24αωρο. Σήμερα σίγουρα θα πέσει παρακάτω. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, ababa641 είπε

Ποιο μοντέλο είναι ? Εγώ έχω αυτό της υπογραφής μου και το λειτουργώ όχι στο κλιμακωτα αλλά στο Σημεία. Εκεί έχω βάλει 35/14 και 49/-10 αλλά έχω τσιμπήσει το 0 σε +2 ή +3. Έχω ακαν και πανελ σώματα. Οτι ρύθμιση κι αν κάνεις θέλει 2 μέρες για να δεις πως συμπεριφέρεται.
Έχεις βάλει μετρητή κι αν ναι ποιον?

Αυτό είναι το μοντέλο RASM-5VR1E. Ο μετρητής φαίνεται στη φωτο..

Screenshot_20250225_145901.jpg

Δημοσ.
8 ώρες πριν, golfv140 είπε

Αυτό είναι το μοντέλο RASM-5VR1E. Ο μετρητής φαίνεται στη φωτο..

Screenshot_20250225_145901.jpg

Μπορείς να συνδέσεις τον μετρητή με την πλακέτα της αντλίας και να βλέπεις τις καταναλώσεις στο κοντρόλερ. Είσαι τυχερός γιατί είναι 1000imp/kwh και έχει αυτή την υποδιαίρεση το κοντρόλερ.

Έχεις βάλει buffer με πρωτεύον δευτερεύον κύκλωμα?

Δοκίμασε να κατεβάσεις την θερμοκρασία των νερών και για μένα καλύτερα να πας στα "σημεία" αντί για "κλιμακωτά". Σου έδωσε μια εικόνα που μπορείς να βάλεις τα νερά, αν δεν σε καλύπτει ανέβασε λίγο μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό.

Κι οτι θες εδώ είμαστε να λέμε τον πόνο μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...