dimar24 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Καλημερα πως πάτε με τις καταναλώσεις τώρα με τα κρύα; εμένα που μένω σε νησί εχουν διπλασιαστεί. Με ρύθμιση καμπύλης στους -3c τα νερά 45 και στους 15c 33 έχει φτάσει καταναλωση 35kwh την ημερα με εξωτερική θερμοκρασία 1 με 5 βαθμούς. Το σπίτι 22 βαθμούς σταθερά το cop έπεσε από 5.5 στο 3.7. Αν εμένα Φλώρινα λογικά θα είχα πουλήσει τα νεφρά μου
mechpanos Δημοσ. πριν από 13 λεπτά Δημοσ. πριν από 13 λεπτά Να γράψω κι εγώ. Κατασκευή 280m2 καλά μονωμένη, θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια, περιοχή Πύργος εντός πόλης. Κατανάλωση χθες 30kw, το Σάββατο 27kw, Παρασκευή 23kw. Καλά χθες το ξεφτίλισε... Θερμοκρασία 22 βαθμούς. Την Παρασκευή είχαμε 4 έως 13 βαθμούς, το Σάββατο 5 ως 14 και την Κυριακή το ίδιο. Πιθανολογώ ότι η αυξημένη κατανάλωση Σαββάτου και Κυριακής συμπεριλαμβάνει και ΖΝΧ δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς θα πρέπει να δω την εφαρμογή της Daikin πώς τα διαχωρίζει, και να φτιάξω επιτέλους και το ESPAltherma για να έχω μετρήσεις της προκοπής στο homeassistant (τώρα μου δείχνει, ό,τι και το app). Θερμοκρασίες νερών στους 5 είχα 40 και στους 14-15 στους 33. Buffer δεν υπάρχει κατευθείαν κουμπωμένη η αντλία στο κύκλωμα, χωρίς αυτονομίες - μια σχετική αυτονομία ανά χώρο υπάρχει σαν ρύθμιση θερμοκρασίας, από τους θερμοστάτες των fan coil, αλλού μπορεί να δουλεύει μεγάλη σκάλα, αλλού μικρή, αλλού και καθόλου αν έχει πιάσει θερμοκρασία. Σημαντική ωστόσο παρατήρηση που να σημειωθεί στα πρακτικά, έκαψα και λίγο τζακάκι το π-σ-κ και για να μειώσω κατανάλωση ρεύματος και για την αίσθηση του τζακιού. Τώρα πρέπει να πα να κουβαλήσω κανα ξύλο...πώς την παλεύουν αυτοί που ζεσταίνονται μόνο με τζάκια, λέβητες ξύλου, πέλλετ κλπ ρε φίλε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα