ThanG Δημοσ. Τρίτη στις 01:22 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:22 μμ 1 ώρα πριν, makisssss είπε Θα μπορούσες να εξηγήσεις γιατί με υψηλό ΔΤ, σε σώματα πάνελ, καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια. Ειλικρινά έχω μπερδευτεί με το δτ. Γιατί απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να θερμανθούν τα νερά κατά 8 βαθμούς, παρά κατά 5 (συν την όποια διαφορά κατανάλωσης του κυκλοφορητή). 1
Damich Δημοσ. Τρίτη στις 02:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:18 μμ Στις 14/2/2025 στις 8:29 ΜΜ, ThanG είπε Δτ είναι η διαφορά θερμοκρασίας εξερχομένων με εισερχόμενα νερά. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνεται. Μια καλη τιμή είναι οι 5 βαθμοί. Αντλίες όπως οι daikin όταν έχεις σώματα έχουν προρυθμισμενους τους 8 βαθμούς (αλλάζει με.λιγη φαντασία), ενώ με fan coil μπορείς να πέσεις και στους 3. Με ενδοδαπεδια δεν θυμάμαι τιμή. Μήπως μπορείτε να μας πείτε που βλέπουμε το Δt και πώς αυτό αλλάζει σε αντλία Daikin? Για πάνελς πόσο μπορεί να πάει και αν πρέπει να γίνει μικρότερο? Στις 14/2/2025 στις 8:29 ΜΜ, ThanG είπε
chek2fire Δημοσ. Τρίτη στις 02:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:43 μμ Μου έστειλαν και τα δικαολογητικά για την επιδότηση των 500 ευρώ από την ΔΕΗ
fylatos Δημοσ. Τρίτη στις 03:50 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:50 μμ 1 ώρα πριν, chek2fire είπε Μου έστειλαν και τα δικαολογητικά για την επιδότηση των 500 ευρώ από την ΔΕΗ 300€ είναι εκτός κι αν αγόρασες την αντλία μέσω ΔΕΗ
ThanG Δημοσ. Τρίτη στις 03:51 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:51 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Damich είπε Μήπως μπορείτε να μας πείτε που βλέπουμε το Δt και πώς αυτό αλλάζει σε αντλία Daikin? Για πάνελς πόσο μπορεί να πάει και αν πρέπει να γίνει μικρότερο? Στο menu δηλώνετε εγκαταστάτης και αλλάζετε το μέσο εκπομπής από radiators σε fan coil. Μετά αν θυμάμαι καλά η αλλαγή γινεται στο υπομενού που περιλαμβάνει και την αντισταθμιση. Μονο έτσι σας επιτρέπει να μειώσετε το ΔΤ σε έως 3. Επίσης ρυθμίζετε το μηχάνημα στο economy, ώστε στην όποια εκκίνηση να μην τα δίνει όλα στην αρχή (συμβουλή της Daikin). Υπάρχει και η ρύθμιση για περιορισμένη ισχύ ρεύματος, αλλά δεν την συστήνει η Daikin. Προσωπικά έχω την Altherma 3m, οπότε δεν γνωρίζω αν διαδικασία είναι ίδια για ολες. Επεξ/σία Τρίτη στις 04:31 μμ από ThanG
Lewnidas1995 Δημοσ. Τρίτη στις 04:08 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:08 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, ababa641 said: Είναι ένας ψυκτικός εγκαταστάτης που έχει ανεβάσει βίντεο στο youtube και έχει και ο ίδιος αντλία στην πόλη της Δράμας. Τον έχω γνωρίζει προσωπικά γιατί είχα θέματα με την δική μου αντλία. Το όνομά του είναι Ισαάκ Τσιμπρικίδης. Αυτός μπορεί να σε κατευθύνει και είναι στην περιοχή σας που είναι πολύ βασικό. Σε ευχαριστω φιλος! Στην πολη βαλαμε εμεις στο πατρικο μου για τους γονεις μου. Πλεον δεν κανει πολλα μείον εντος πολης μονο περιπου ενα 10ημερο θα κανει εως -10 το πολυ. Ωστοσο θα το ψαξω με τον κυριο που ανεφερες. Βεβαια ενας ψυκτικος μπορει να αναλαβει τα παντα; (μελετη κλπ) Επεξ/σία Τρίτη στις 04:10 μμ από Lewnidas1995
Joe22 Δημοσ. Τρίτη στις 04:28 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:28 μμ 19 ώρες πριν, sndev είπε Να σου προτείνω κατι εναλλακτικό; μπακαλιστικο μεν αλλα βγάζει αποτέλεσμα εφόσον αρχικά μπορεις κ ζεσταίνεσαι Έχεις θερμοστάτη εσωτερικού χωρου; Αν ναι, Θα σου πω τι θα έκανα εγω. Το δοκιμασα ηδη αυτες τις μερες κ ειμαι ικανοποιημένος. Σε μια κρυα ημέρα σαν κ αυτές οου έρχονται, Αλλάζεις το σημείο ελέγχου κ Βαλε τα νερά σε ενα νουμερο οου πιστεύεις ότι αποδίδει πχ 42. Η αντλια θα δουλεύει μονο νερα οχι αντιστάθμιση. Όταν νιώθεις ανετα κ ζεστα μεσα στο σπιτι για 1 συνεχόμενη ωρα δες τι θερμοκρασια λεει ο θερμοστάτης. Εμενα πχ στο σημειο που ηταν ελεγε 24 βαθμούς. * Εαν δε πιανει τη θερμοκρασία που θες ανεβαζεις η μειωνεις τα νερα μεχρι να νιωσεις το ανετο για εσενα ωστε να δεις τη θερμοκρασία του θερμοστάτη. Ξανα αλλαζεις το σημείο ελέγχου σε θερμοστάτη πλέον οπου αυτός ελενχετε αππ το σπιτι η το αππ. Τα νερα θα μεινουν στη ρύθμιση που είχε πχ 42. Όταν εισαι σπιτι πατας το κουμπί στη θερμοκρασία που ησουν ανετα πχ 24. Όταν φεύγεις ρίχνεις 1 βαθμο πχ 23, το ιδιο κανεις κ το βράδι εγω πχ βραδυ το χω 23.5 Το σπιτι είναι ικανοποιητικα ζεστο κ η ημερήσια κατανάλωση επεσε στο μισό Πρακτικα σε μια ζεστη μερα μπορει να σηκωσει 42 βαθμους τα νερά για 5 λεπτα που λεει ο λογος κ σε μια κρυα ημερα 42 βαθμους για 1 ωρα. Το σπιτι δε προλαβαινει να κρυωσει κ θερμενετε αμέσως Θα δοκιμάσω την πρόταση σου μιας και δεν έχω δουλέψει ποτέ τόσα χρόνια την υποδαπέδια μου και τα κυκλώματα της ζητώντας σταθερή θερμοκρασία νερών. Βέβαια αμφιβάλω (?) πως σε σχέση με τη ρύθμιση βάσει καμπύλης αντιστάθμισης η κατανάλωση θα είναι μικρότερη, αλλά ποτέ δε ξέρεις στην πράξη. Ομολογώ πως δουλεύοντας μόνο με καμπύλη και προσπαθώντας να έχεις χαμηλότερες θερμοκρασίες προσαγωγής στα νερά (ώστε να έχεις και "ισορροπημένες" καταναλώσεις) όταν πατάς ειδικά σε ξύλινο δάπεδο δεν έχεις αυτή την αίσθηση που θα ήθελες να έχεις...
chek2fire Δημοσ. Τρίτη στις 04:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:43 μμ 52 λεπτά πριν, fylatos είπε 300€ είναι εκτός κι αν αγόρασες την αντλία μέσω ΔΕΗ τώρα πριν λίγο μίλησα στο τηλέφωνο μαζί όπως και το δικαιολογητικό γράφει για 500 ευρώ
alexander098 Δημοσ. Τρίτη στις 04:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:52 μμ 7 λεπτά πριν, chek2fire είπε τώρα πριν λίγο μίλησα στο τηλέφωνο μαζί όπως και το δικαιολογητικό γράφει για 500 ευρώ Είναι 500€ για αγορά αντλίας μέσω ΔΕΗ και 300€ αν απλά υπάρχει αντλία στο σπίτι από 1.4.2024. το αναφέρουν και στην ιστοσελίδα.
Lewnidas1995 Δημοσ. Τρίτη στις 05:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:15 μμ 22 minutes ago, alexander098 said: Είναι 500€ για αγορά αντλίας μέσω ΔΕΗ και 300€ αν απλά υπάρχει αντλία στο σπίτι από 1.4.2024. το αναφέρουν και στην ιστοσελίδα. νομιζω οτι το 500αρικο το παιρνεις για συγκεκριμενη μαρκα αντλιας και οχι για αγορα απο ΔΕΗ 1
fylatos Δημοσ. Τρίτη στις 05:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:27 μμ Έχω κάνει την διαδικασία της επιδότησης και λάβαμε 300€. 44 λεπτά πριν, chek2fire είπε τώρα πριν λίγο μίλησα στο τηλέφωνο μαζί όπως και το δικαιολογητικό γράφει για 500 ευρώ Δες παραπάνω ή μπες στην αρχική τους σελίδα. 47 λεπτά πριν, chek2fire είπε τώρα πριν λίγο μίλησα στο τηλέφωνο μαζί όπως και το δικαιολογητικό γράφει για 500 ευρώ Δες παραπάνω ή μπες στην αρχική τους σελίδα. Μπορεί φυσικά να πήρες αντλία κατά τύχη από συνεργάτη τους. Αλλά γενικά είναι 300€ η επιδότηση.
filarhos Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ 8 hours ago, Joe22 said: Η καμπύλη έχει να κάνει με το κύριο μηχάνημα και μόνο. Οι θερμοστάτες στην ουσία καθορίζουν το πόση ώρα θα είναι ανοικτό το κύκλωμα τους (μέχρι την ώρα που θα φτάσουν στη θερμοκρασία που έχεις ζητήσει) Λογικό είναι, αλλά κάθε θερμοστάτης έχει τη δυνατότητα να ορίσεις διαφορετική τιμή και μου έκανε εντύπωση. 1
chek2fire Δημοσ. Τρίτη στις 07:00 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:00 μμ 1 ώρα πριν, fylatos είπε Έχω κάνει την διαδικασία της επιδότησης και λάβαμε 300€. Δες παραπάνω ή μπες στην αρχική τους σελίδα. Δες παραπάνω ή μπες στην αρχική τους σελίδα. Μπορεί φυσικά να πήρες αντλία κατά τύχη από συνεργάτη τους. Αλλά γενικά είναι 300€ η επιδότηση. αυτό μου έστειλαν και γράφει για 500 ευρώ bebaiosh-500.pdf
gtok34 Δημοσ. Τρίτη στις 07:07 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:07 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, fylatos είπε 300€ είναι εκτός κι αν αγόρασες την αντλία μέσω ΔΕΗ Για Daikin και Lg είναι 500. Για τις υπόλοιπες 300. Το έκανα φέτος. Είτε το κάνεις μόνος είτε μέσω της ΔΕΗ. Εγω την έβαλα την Daikin μέσω εξοικονομώ περισυ τον Φεβρουάριο και τα χρήματα πιστώθηκαν από την επιδότηση μετά από 6 μήνες. Δεν την έβαλα μέσω ΔΕΗ. Απλά μου ζήτησαν το τιμολόγιο. Επεξ/σία Τρίτη στις 07:08 μμ από gtok34
Tsino Δημοσ. Τρίτη στις 08:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:43 μμ 4 hours ago, ThanG said: Επίσης ρυθμίζετε το μηχάνημα στο economy, ώστε στην όποια εκκίνηση να μην τα δίνει όλα στην αρχή (συμβουλή της Daikin). Πως το εμφανίζει στο μενού? Δε βρίσκω αυτή τη ρύθμιση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα