Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 minutes ago, Joe22 said:

Η ημερήσια κατανάλωση έπεσε στο μισό σε σχέση με τη λειτουργία με καμπύλη αντιστάθμισης κι επιθυμητή θερμοκρασία πχ τους 24 βαθμούς;

Σωστα το τόνισες ειναι λαθος μου. Η καταναλωση επεσε στο μισο συγκριτικά με το τροπο που τη δούλευα εγώ. Επισης το 24 βαθμοι είναι στο σημείο που ειναι ο μετρητης μου. Οταν εκει πχ ειναι 24 ο θερμοστάτης ,στο σαλονι ειναι περίπου 21.5 κ γι'αυτό ειπα θα ελενξει τι λεει ο θερμοστάτης οταν θα νιωθει ανετα αυτος στο χωρο του. 

Εμενα έπαιζε μονο με νερα χωρις να υπάρχει ελενχος για οφφ.  Πρακτικα το κοβει οταν πιασει θερμοκρασία.

Γτ του πρότεινα να το δοκιμασει, αυτος που ξερει τωρα ,μετα απο δοκιμες οτι 38 δεν αποδίδει μπορει να πειραματιστεί  ετσι στο μινιμουμ που αποδίδει, βημα βημα  40 41 42 43 κ μολις το εντοπίσει να δει  τι εσωρερικη θερμοκρασία εχει ο χωρος. Αυτο θα το κανει σε κρυα ημερα.

Με αυτο το τροπο πλεον σε ζεστη η κρυα ημερα θα εχει το μινιμουν θερμοκρασίας νερων που χρειάζεται να ζεστάνει τον χωρο του αποδοτικά. Εαν ειναι πιο ζεστη ημερα απλα θα κλεινει πιο γρηγορα ο θερμοστάτης καθώς θα πιανει πιο ευκολα επιθυμητή εσωτερικη θερμοκρασία, σε μια πιο κρυα μερα θα κανει λιγο παραπάνω αλλα θα καίει νερα στο μινιμουμ κ παραληλα στον επόμενο ον δε θα αργήσει να ξαναζεσταθει το σπίτι. Ξεχασα να πω οτι έχω ρυθμίσει κ το θερμοστάτη να ξανα δινει εντολη για ον οταν βλεπει 0.5 διαφορα. Δλδ αν του χω δωσει 24 κ κλείσει, στο 23.5 ξανα ανοίγει 

Δε θα κάψει τα μισα οπως  εμενα ο συγκεκριμένος αλλα θεωρω θα δει συμαντικη πτώση. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, sndev είπε

Σωστα το τόνισες ειναι λαθος μου. Η καταναλωση επεσε στο μισο συγκριτικά με το τροπο που τη δούλευα εγώ. Επισης το 24 βαθμοι είναι στο σημείο που ειναι ο μετρητης μου. Οταν εκει πχ ειναι 24 ο θερμοστάτης ,στο σαλονι ειναι περίπου 21.5 κ γι'αυτό ειπα θα ελενξει τι λεει ο θερμοστάτης οταν θα νιωθει ανετα αυτος στο χωρο του. 

Εμενα έπαιζε μονο με νερα χωρις να υπάρχει ελενχος για οφφ.  Πρακτικα το κοβει οταν πιασει θερμοκρασία.

Γτ του πρότεινα να το δοκιμασει, αυτος που ξερει τωρα ,μετα απο δοκιμες οτι 38 δεν αποδίδει μπορει να πειραματιστεί  ετσι στο μινιμουμ που αποδίδει, βημα βημα  40 41 42 43 κ μολις το εντοπίσει να δει  τι εσωρερικη θερμοκρασία εχει ο χωρος. Αυτο θα το κανει σε κρυα ημερα.

Με αυτο το τροπο πλεον σε ζεστη η κρυα ημερα θα εχει το μινιμουν θερμοκρασίας νερων που χρειάζεται να ζεστάνει τον χωρο του αποδοτικά. Εαν ειναι πιο ζεστη ημερα απλα θα κλεινει πιο γρηγορα ο θερμοστάτης καθώς θα πιανει πιο ευκολα επιθυμητή εσωτερικη θερμοκρασία, σε μια πιο κρυα μερα θα κανει λιγο παραπάνω αλλα θα καίει νερα στο μινιμουμ κ παραληλα στον επόμενο ον δε θα αργήσει να ξαναζεσταθει το σπίτι. Ξεχασα να πω οτι έχω ρυθμίσει κ το θερμοστάτη να ξανα δινει εντολη για ον οταν βλεπει 0.5 διαφορα. Δλδ αν του χω δωσει 24 κ κλείσει, στο 23.5 ξανα ανοίγει 

Δε θα κάψει τα μισα οπως  εμενα ο συγκεκριμένος αλλα θεωρω θα δει συμαντικη πτώση. 

Αυτή η ρύθμιση που ο θερμοστάτης ανοίγει 0,5 βαθμό νωρίτερα στην πράξη τί εξυπηρετεί; Πώς ονομάζεται (στα settings του θερμοστάτη);

3 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Αυτή η ρύθμιση που ο θερμοστάτης ανοίγει 0,5 βαθμό νωρίτερα στην πράξη τί εξυπηρετεί; Πώς ονομάζεται (στα settings του θερμοστάτη);

…. εννοείς να μην ανοίγει στον πχ 1,0 βαθμό διαφορά προφανώς, να αναπληρώνει πιο άμεσα χρονικά

Δημοσ.

Βρήκα το menu που κάνει τις αρχικές ρυθμίσεις ο εγκαταστάτης.

Παρατήρησα ότι δτ το έχει στο 7. Θα κάνει μεγάλη διαφορά να το βάλω στο 5 που βλέπω ότι οι περισσότεροι το έχετε;

Και μία απορία που έχω. Έχω τρεις χώρους με το δικό του θερμοστάτη ο κάθε ένας, το να έχει διαφορετική καμπύλη αντιστάθμισης ο κάθε ένας έχει λογική; Αφού παίρνει τα νερά από ένα δοχείο πως γίνεται να έχει αλλά νερά σε κάθε χώρο;

Κανονικά εγώ ήθελα κάθε δωμάτιο άλλο θερμοστάτη αλλά ήταν πολύ μεγάλο το έξοδο και κάποια δωμάτια μοιράζονταν σωληνώσεις...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pavloa είπε

Οπότε  τζάμπα ψάχνω τόσες μέρες μπας και βρω οριζόντιο.  Και εγώ δεν είμαι της άποψης να μπει στην ταράτσα, θα έχει αρκετή απώλεια και σε αυτές τις θερμοκρασίες που θα παίζει με την αντλία δεν ία έχουμε αρκετό νερό. 

Μπήκα στην elco αλλά δεν αναφέρει κάπου την διάμετρο της σερπαντινας.  

Τώρα έχω ένα της pyramis 80lt.

Αφού ήδη έχεις μποιλερ δες τι παροχή έχει στον εναλλάκτη. Αν είναι 3/4 ισχύει ότι και στο elco. Με 1/2 μην το συνδέσεις με την αντλία θα βγάζει σφάλματα ροής. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Αφού ήδη έχεις μποιλερ δες τι παροχή έχει στον εναλλάκτη. Αν είναι 3/4 ισχύει ότι και στο elco. Με 1/2 μην το συνδέσεις με την αντλία θα βγάζει σφάλματα ροής. 

Αυτός που έχω είναι 1/2 οπότε αναγκαστικά θα τον αλλάξω.. Θα μπω ξανά να δω τα elco που είπες αν και χθες που κοίταξα δεν αναφέρει κάπου αν είναι 3/4.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, filarhos είπε

Βρήκα το menu που κάνει τις αρχικές ρυθμίσεις ο εγκαταστάτης.

Παρατήρησα ότι δτ το έχει στο 7. Θα κάνει μεγάλη διαφορά να το βάλω στο 5 που βλέπω ότι οι περισσότεροι το έχετε;

Και μία απορία που έχω. Έχω τρεις χώρους με το δικό του θερμοστάτη ο κάθε ένας, το να έχει διαφορετική καμπύλη αντιστάθμισης ο κάθε ένας έχει λογική; Αφού παίρνει τα νερά από ένα δοχείο πως γίνεται να έχει αλλά νερά σε κάθε χώρο;

Κανονικά εγώ ήθελα κάθε δωμάτιο άλλο θερμοστάτη αλλά ήταν πολύ μεγάλο το έξοδο και κάποια δωμάτια μοιράζονταν σωληνώσεις...

Η καμπύλη έχει να κάνει με το κύριο μηχάνημα και μόνο.

Οι θερμοστάτες στην ουσία καθορίζουν το πόση ώρα θα είναι ανοικτό το κύκλωμα τους (μέχρι την ώρα που θα φτάσουν στη θερμοκρασία που έχεις ζητήσει)

Δημοσ.
8 hours ago, GiannisSol said:

2 hours ago, pavloa said:

Αυτός που έχω είναι 1/2 οπότε αναγκαστικά θα τον αλλάξω.. Θα μπω ξανά να δω τα elco που είπες αν και χθες που κοίταξα δεν αναφέρει κάπου αν είναι 3/4.

Νομίζω και της εβιλ το μπόιλερ είναι καλο και έχει και σπειροειδή εναλλάκτη, δείτε το λίγο και πέστε και σε μένα αν είναι καλο γιατί και εγώ ψάχνω να το αλλάξω το μπόιλερ λόγο παλαιότητας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτούς με σώματα η πρόταση μου είναι αν δε θέλουν ΖΝΧ να αλλάξουν σώματα με μεγαλύτερα και να μη βάλουν buffer. Με αυτό το τρόπο και δε ζεσταίνεις άχρηστα λίτρα και με τα μεγάλα σώματα μπορείς να ζεστάνεις το σπίτι με μικρότερες θερμοκρασίες που είναι και το ζητούμενο.

Δε ξέρω αλλά εγώ με τον ηλιακό 200 λίτρα και 4 τετραγωνικά πάνελ και ένα μικρό 80άρι στο πατάρι το ανάβω 2 φορές το χρόνο τον μεγάλο και σπάνια τον μικρό με τετραμελή οικογένεια .

Επεξ/σία από Gl0bAlZer0
Δημοσ.
3 ώρες πριν, pavloa είπε

Το αναφέρανε στους καταλόγους παλιοτερα. Τώρα οχι. Επιβεβαίωσε το με την εταιρία ή με ένα μαγαζί πώλησης. Μέχρι 4-5 ετών elco duroclass που έχω δει είχε 3/4.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Το αναφέρανε στους καταλόγους παλιοτερα. Τώρα οχι. Επιβεβαίωσε το με την εταιρία ή με ένα μαγαζί πώλησης. Μέχρι 4-5 ετών elco duroclass που έχω δει είχε 3/4.

Θα πάρω τηλ και θα ρωτήσω, αλλιώς μετά η μόνη επιλογή είναι να βάλω μποιλερ για αντλια στην ταράτσα με ότι αυτό συνεπάγεται από θελα απωλειών. 

Δημοσ.
Στις 14/2/2025 στις 8:29 ΜΜ, ThanG είπε

Δτ είναι η διαφορά θερμοκρασίας εξερχομένων με εισερχόμενα νερά. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνεται. Μια καλη τιμή είναι οι 5 βαθμοί. Αντλίες όπως οι daikin όταν έχεις σώματα έχουν προρυθμισμενους τους 8 βαθμούς (αλλάζει με.λιγη φαντασία), ενώ με fan coil μπορείς να πέσεις και στους 3. Με ενδοδαπεδια δεν θυμάμαι τιμή.

Θα μπορούσες να εξηγήσεις γιατί με υψηλό ΔΤ, σε σώματα πάνελ, καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια. Ειλικρινά έχω μπερδευτεί με το δτ.  

Δημοσ.
11 hours ago, Joe22 said:

…. εννοείς να μην ανοίγει στον πχ 1,0 βαθμό διαφορά προφανώς, να αναπληρώνει πιο άμεσα χρονικά

ναι. κοίτα,  παίζει στο οριο τα νερα ωστε να ζεσταίνει για να εχει "χαμηλότερη" κατανάλωση. Αρα οταν ξανα ανάψει θα θελει κάποιο χρονο να ξανανεβάζει θερμοκρασία κ δε θελουμε να υπαρχει αίσθηση κρύου ενδιάμεσα οπότε το βαζω στο 0,5 ευαισθησία ( στη daikin ειναι 1 το default νομίζω.) 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Θειοι που μενουν στο χωριο (Κατω Νευροκοπι) σκεφτονται για εναλλακτικη θερμανση. Αυτην την στιγμη ειναι με ξυλολεβητα αλλα λογο ηλικιας αρχισαν ηδη να σκεφτονται την επομενη μερα. Λογο βαρους των ξυλων κλπ και με ρωτησαν για την αντλια που βαλαμε εμεις. Η μονη μου σκεψη να τους πω με βεβαιωτητα οτι αξιζει ειναι η διαφορα θερμοκρασιας. Τον χειμωνα ολοι γνωριζουν οτι εκει καθημερινα δεν ανεβαινει η θερμοκρασια ανω των 0 βαθμων και πολλες φορες φτανει και τους -30. Δεν γνωριζω προσωπικα καποιον απο εκει που να εχει αντλια οποτε ειπα να ρωτησω "χοντρα χοντρα" εδω περα την γνωμη σας.
Θα μπορεσει μια αντλια να δουλεψει σε αυτες τις θερμοκρασιες ; Αξιζει η ολη διαδικασια; Επισης με το δικο μου μυαλο λεω μηπως μπορει να συνδεθει με τον ξυλολεβητα ή ακομη και με τον ηλιακο ωστε να δινει μια ωθηση. Δεν γνωριζω πολλα οποτε μην πεσετε να με φατε αν ειπα πολλες αρλουμπες 😅

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

Καλησπερα σε ολους. Θειοι που μενουν στο χωριο (Κατω Νευροκοπι) σκεφτονται για εναλλακτικη θερμανση. Αυτην την στιγμη ειναι με ξυλολεβητα αλλα λογο ηλικιας αρχισαν ηδη να σκεφτονται την επομενη μερα. Λογο βαρους των ξυλων κλπ και με ρωτησαν για την αντλια που βαλαμε εμεις. Η μονη μου σκεψη να τους πω με βεβαιωτητα οτι αξιζει ειναι η διαφορα θερμοκρασιας. Τον χειμωνα ολοι γνωριζουν οτι εκει καθημερινα δεν ανεβαινει η θερμοκρασια ανω των 0 βαθμων και πολλες φορες φτανει και τους -30. Δεν γνωριζω προσωπικα καποιον απο εκει που να εχει αντλια οποτε ειπα να ρωτησω "χοντρα χοντρα" εδω περα την γνωμη σας.
Θα μπορεσει μια αντλια να δουλεψει σε αυτες τις θερμοκρασιες ; Αξιζει η ολη διαδικασια; Επισης με το δικο μου μυαλο λεω μηπως μπορει να συνδεθει με τον ξυλολεβητα ή ακομη και με τον ηλιακο ωστε να δινει μια ωθηση. Δεν γνωριζω πολλα οποτε μην πεσετε να με φατε αν ειπα πολλες αρλουμπες 😅

Είναι ένας ψυκτικός εγκαταστάτης που έχει ανεβάσει βίντεο στο youtube και έχει και ο ίδιος αντλία στην πόλη της Δράμας. Τον έχω γνωρίζει προσωπικά γιατί είχα θέματα με την δική μου αντλία. Το όνομά του είναι Ισαάκ Τσιμπρικίδης. Αυτός μπορεί να σε κατευθύνει και είναι στην περιοχή σας που είναι πολύ βασικό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει συνδέσει κανείς αντλία με θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας; Τώρα τον λέβητα πετρελαίου έτσι τον έχουμε αλλά θα αλλάξουμε τον ηλιακό γιατί είναι παλιός. Γίνεται;

Θα έχει μια απόσταση σχεδόν 3 ορόφους. Βλέπω στο google υπάρχουν ηλιακοί που λένε συμβατοί με αντλία θερμότητας.

Επεξ/σία από Silverage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...