filarhos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 2 hours ago, ababa641 said: Τα 200 λίτρα είναι για ΖΝΧ ή μπάφερ? Τι θερμοκρασία έχουν τα νερά? Πιστεύω οτι ο λέβητας θα βοηθούσε από 0 βαθμούς εξ. θερμοκρασία και κάτω. Σωστά δεν το διευκρίνισα, Μπάγερ είναι. Για τα νερά έχω βάλει μέγιστο 55 (άλλου λέει 60 και έχω βάλει -5 και σε άλλο σημείο λέει 65), αλλά δεν μου λέει θερμοκρασία νερών. Σύμφωνα με την καμπύλη 1.5 που έχω επιλέξει στους 0 έχει νερά στους 60. Θέλω να δοκιμάσω και το 1.2. Γενικά από ότι έχω καταλάβει μπορώ να ρυθμίσω μόνο μέσα απο το κεντρικό θερμοστάτη, δεν έχω βρει από κάπου αλλού. Κι εγώ έτσι πιστεύω ότι κοντά στο μηδέν θα έκανε διάφορα και για αυτό μόνο αν χιονίσει θα τον ανοίξω τον καυστήρα. Δεν έχω πλέον μεγάλο δοχείο, 120λιτρα, για θεωρητικά 3-4 ημέρες.
ababa641 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 10 ώρες πριν, filarhos είπε Σωστά δεν το διευκρίνισα, Μπάγερ είναι. Για τα νερά έχω βάλει μέγιστο 55 (άλλου λέει 60 και έχω βάλει -5 και σε άλλο σημείο λέει 65), αλλά δεν μου λέει θερμοκρασία νερών. Σύμφωνα με την καμπύλη 1.5 που έχω επιλέξει στους 0 έχει νερά στους 60. Θέλω να δοκιμάσω και το 1.2. Γενικά από ότι έχω καταλάβει μπορώ να ρυθμίσω μόνο μέσα απο το κεντρικό θερμοστάτη, δεν έχω βρει από κάπου αλλού. Κι εγώ έτσι πιστεύω ότι κοντά στο μηδέν θα έκανε διάφορα και για αυτό μόνο αν χιονίσει θα τον ανοίξω τον καυστήρα. Δεν έχω πλέον μεγάλο δοχείο, 120λιτρα, για θεωρητικά 3-4 ημέρες. Και σε μένα που έβαλαν 200αρι μπάφερ με εναλλάκτη οι καταναλώσεις είναι αυξημένες. Τα νερά τα έχω κοντά στους 40 βαθμούς με αντιστάθμιση γιατί στους 55 βαθμούς έχει μεγαλύτερη κατανάλωση. Ποιος σου πρότεινε 200αρι μπαφέρ, ο μηχανολόγος ή ο εγκαταστάτης? Τι αντλία είναι?
filarhos Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 8 minutes ago, ababa641 said: Και σε μένα που έβαλαν 200αρι μπάφερ με εναλλάκτη οι καταναλώσεις είναι αυξημένες. Τα νερά τα έχω κοντά στους 40 βαθμούς με αντιστάθμιση γιατί στους 55 βαθμούς έχει μεγαλύτερη κατανάλωση. Ποιος σου πρότεινε 200αρι μπαφέρ, ο μηχανολόγος ή ο εγκαταστάτης? Τι αντλία είναι? Εγώ είχα ζητήσει να συνδεθεί ο καυστήρας πετρελαίου και το ενεργειακό τζάκι. Οπότε μου είχαν πει ότι ήταν μονόδρομος το μπάφερ για να μην περνάνε καυσαέρια μέσα στο κύκλωμα. Όπως και ότι κανονικά θέλαμε 24αρα και τελικά βάλαμε 16αρα με βοήθεια τον καυστήρα οπότε χρειάζεται. Υ.γ. είχα προσφορές κι από άλλους εγκαταστάτες μηχανικούς, χωρίς μπάφερ, αλλά επειδή έλεγαν για μικρότερη από 12αρα αντλια δεν μπήκα καν στον κόπο να συζητήσω περισσότερο. Για τα 200+ τμ σπίτι στην περιοχή ούτε η 16αρα δεν φτάνει αλλά λόγω κόστους την προτίμησα με την παραδοχή της κατανάλωσης πετρελαίου.
ababa641 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 10 λεπτά πριν, filarhos είπε Εγώ είχα ζητήσει να συνδεθεί ο καυστήρας πετρελαίου και το ενεργειακό τζάκι. Οπότε μου είχαν πει ότι ήταν μονόδρομος το μπάφερ για να μην περνάνε καυσαέρια μέσα στο κύκλωμα. Όπως και ότι κανονικά θέλαμε 24αρα και τελικά βάλαμε 16αρα με βοήθεια τον καυστήρα οπότε χρειάζεται. Υ.γ. είχα προσφορές κι από άλλους εγκαταστάτες μηχανικούς, χωρίς μπάφερ, αλλά επειδή έλεγαν για μικρότερη από 12αρα αντλια δεν μπήκα καν στον κόπο να συζητήσω περισσότερο. Για τα 200+ τμ σπίτι στην περιοχή ούτε η 16αρα δεν φτάνει αλλά λόγω κόστους την προτίμησα με την παραδοχή της κατανάλωσης πετρελαίου. Το Α και το Ω είναι η μόνωση. Για μένα χίλιες φορές κέλυφος στο κτίριο με λέβητα παρά αμόνωτο και αντλία. Ειδικός δεν είμαι αλλά αν το ενεργειακό τζάκι ήταν αυτόνομο και σύνδεες την αντλία με βοηθητικό το λέβητα και 80αρι μπάφερ θεωρώ οτι η κατανάλωσή σου θα ήταν αρκετά χαμηλότερη. Αυτό έχω καταλάβει με όσους έχω μιλήσει. 1
zaras27 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δηλαδή αν έχεις ενεργειακό τζάκι όπως εγώ τότε τις ώρες που το καίω 19.00-23.00 το βράδυ + ότι κλείνει αυτόματα μετά από 3 ώρες τι προσφέρει η αντλία ?
mechpanos Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 24 λεπτά πριν, filarhos είπε Για τα 200+ τμ σπίτι στην περιοχή ούτε η 16αρα δεν φτάνει αλλά λόγω κόστους την προτίμησα με την παραδοχή της κατανάλωσης πετρελαίου. Φτάνει για το 95% του χρόνου, για το 5% θα βοηθάει ο καυστήρας, κομλέ είσαι έκανες την πιο ορθολογική επιλογή. Έχω βάλει 16άρα αντλία σε 280m2 με υπολογισμένες απώλειες στα 19, πήγαινα για 24άρα, μου λέει ο ξάδερφος μου που εμπορεύεται Daikin ΜΗΝ πας είναι υπερβολή, τον άκουσα και όντως δεν έχει τερματίσει την ισχύ της, ΠΟΤΕ. Ε σε εσένα που είσαι σε πιο δύσκολη περιοχή μπορεί να κρεμάσει 5 μέρες το χρόνο για λίγες ώρες, εκεί βοηθάει ο λέβητας.
ThanG Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 19 ώρες πριν, ababa641 είπε Μου γεννήθηκε μια απορία... οι περισσότερες αντλίες έχουν σύνδεση εισόδου και εξόδου συνήθως 1 1/4" . Από οτι είδα στην δική μου ο χαλκοσωλήνας που πάει στον εναλλάκτη και μετά στην έξοδο είναι 3/4". Είναι σωστό αυτό? Γιατί τεχνικοί αναφέρουν οτι δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά συστολή στην εγκατάσταση για να μην την "πνίγουμε". Βλέποντας το video της αντλίας σου, πέρα από την υδραυλική εγκατάσταση, παρατήρησα πως τα δύο μεσαία πόδια της είναι στον αέρα. Αυτό είναι τελείως λάθος γιατί το κυρίως βάρος πέφτει στην δεξιά τετράδα (όπως βλέπεις το μηχάνημα από μπροστά), λόγω συμπιεστή. Τα δύο αριστερά πόδια εχουν ελάχιστο φορτίο. Και στη δική μου εγκατάσταση το ίδιο είχε γίνει και μόλις το μετέφερα στη daikin, μου είπαν πως πρέπει να μπουν άμεσα, πρωτού στραβώσει από το βάρος και αρχίσουν συντονισμοί κτλ.
filarhos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 25 minutes ago, mechpanos said: Φτάνει για το 95% του χρόνου, για το 5% θα βοηθάει ο καυστήρας, κομλέ είσαι έκανες την πιο ορθολογική επιλογή. Έχω βάλει 16άρα αντλία σε 280m2 με υπολογισμένες απώλειες στα 19, πήγαινα για 24άρα, μου λέει ο ξάδερφος μου που εμπορεύεται Daikin ΜΗΝ πας είναι υπερβολή, τον άκουσα και όντως δεν έχει τερματίσει την ισχύ της, ΠΟΤΕ. Ε σε εσένα που είσαι σε πιο δύσκολη περιοχή μπορεί να κρεμάσει 5 μέρες το χρόνο για λίγες ώρες, εκεί βοηθάει ο λέβητας. Κάπου στα 20 είχε βγάλει ο calculator σε απώλειες (είχα μόλις βάλει μόνωση στην ταράτσα και είδα διαφορά ακόμα και το καλοκαίρι). Οπότε πήγαμε σε 16αρα (η 24αρα είχε σχεδόν διπλή τιμή) και δύο χρόνια τώρα δεν έχω βάλει τον καυστήρα χωρίς να δω διαφορά στην θερμοκρασία άνεσης... Το μόνο καλό είναι η κατανάλωση που είναι 4 με 5mwh τη σεζόν. Έχω σκοπό να βάλω μόνωση στις δύο πλευρές όπου είναι τοίχοι και έχει ροή αέρα κι από εκεί χάνω πολύ. 39 minutes ago, ababa641 said: Το Α και το Ω είναι η μόνωση. Για μένα χίλιες φορές κέλυφος στο κτίριο με λέβητα παρά αμόνωτο και αντλία. Ειδικός δεν είμαι αλλά αν το ενεργειακό τζάκι ήταν αυτόνομο και σύνδεες την αντλία με βοηθητικό το λέβητα και 80αρι μπάφερ θεωρώ οτι η κατανάλωσή σου θα ήταν αρκετά χαμηλότερη. Αυτό έχω καταλάβει με όσους έχω μιλήσει. Το σπίτι έχει μόνωση αλλά έχουμε σκοπό για επιπλέον μόνωση στο μέλλον. Αλλά από τους 3-4 τόνους πετρελαίο (=4χιλ€), πήγαμε σε 300-400€ επιπλέον ρεύμα (λόγω Φ/β). Οπότε έχουμε άμεσο κέρδος. Άρα η διαφορά είναι αντί για 200αρι λες να είχα βάλει 80αρι; Το τζάκι όταν καίει στέλνει νερό στο κύκλωμα, αλλά εγώ το ήθελα σε κάποια διακοπή ρεύματος όπου έχω γεννήτρια, δεν είναι για κάθε μέρα.
sarakats85 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Λ 20 λεπτά πριν, filarhos είπε Κάπου στα 20 είχε βγάλει ο calculator σε απώλειες (είχα μόλις βάλει μόνωση στην ταράτσα και είδα διαφορά ακόμα και το καλοκαίρι). Οπότε πήγαμε σε 16αρα (η 24αρα είχε σχεδόν διπλή τιμή) και δύο χρόνια τώρα δεν έχω βάλει τον καυστήρα χωρίς να δω διαφορά στην θερμοκρασία άνεσης... Το μόνο καλό είναι η κατανάλωση που είναι 4 με 5mwh τη σεζόν. Έχω σκοπό να βάλω μόνωση στις δύο πλευρές όπου είναι τοίχοι και έχει ροή αέρα κι από εκεί χάνω πολύ. Το σπίτι έχει μόνωση αλλά έχουμε σκοπό για επιπλέον μόνωση στο μέλλον. Αλλά από τους 3-4 τόνους πετρελαίο (=4χιλ€), πήγαμε σε 300-400€ επιπλέον ρεύμα (λόγω Φ/β). Οπότε έχουμε άμεσο κέρδος. Άρα η διαφορά είναι αντί για 200αρι λες να είχα βάλει 80αρι; Το τζάκι όταν καίει στέλνει νερό στο κύκλωμα, αλλά εγώ το ήθελα σε κάποια διακοπή ρεύματος όπου έχω γεννήτρια, δεν είναι για κάθε μέρα. Συγνώμη 3 με 4 τόνους εχει διαφορά.. Επίσης για τι σπίτι μιλαμε με τόσους τονους πετρελαιο?προσπαθώ να βγάλω ακρη με τις αντλιες και τις καταναλωσεις αλλα ειλικρινά δεν ξερω αν αξίζει το ρισκο με ολα αυτα που διαβαζουμε και μαθαινουμε απο ατομα που έχουν αντλιες.. Μόλις τώρα, sarakats85 είπε Λ Συγνώμη 3 με 4 τόνους εχει διαφορά.. Επίσης για τι σπίτι μιλαμε με τόσους τονους πετρελαιο?προσπαθώ να βγάλω ακρη με τις αντλιες και τις καταναλωσεις αλλα ειλικρινά δεν ξερω αν αξίζει το ρισκο με ολα αυτα που διαβαζουμε και μαθαινουμε απο ατομα που έχουν αντλιες.. Τωρα ειδα..200τ.μ σπίτι και εκαιγες 3 - 4 τόνους πετρέλαιο ενω με την αντλία ζεσταινεσαι και κανεις οικονομία εκτός αν καταλαβα λάθος.
filarhos Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 43 minutes ago, sarakats85 said: Λ Συγνώμη 3 με 4 τόνους εχει διαφορά.. Επίσης για τι σπίτι μιλαμε με τόσους τονους πετρελαιο?προσπαθώ να βγάλω ακρη με τις αντλιες και τις καταναλωσεις αλλα ειλικρινά δεν ξερω αν αξίζει το ρισκο με ολα αυτα που διαβαζουμε και μαθαινουμε απο ατομα που έχουν αντλιες.. Τωρα ειδα..200τ.μ σπίτι και εκαιγες 3 - 4 τόνους πετρέλαιο ενω με την αντλία ζεσταινεσαι και κανεις οικονομία εκτός αν καταλαβα λάθος. Σωστά κατάλαβες. Πριν μερικά χρόνια που ήταν πιο φτηνό το πετρέλαιο με σταθερά τον θερμοστάτη στο 20 είχαμε κάψει 3 τόνους πετρέλαιο. Αν το έβαζα στο 22 πήγαινε τουλάχιστον 4. Τώρα 12-6:00 19 βαθμους και όλη την υπόλοιπη μέρα 22. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ανοικτό γύρω γύρω και έχει μεγάλη ροή αέρα, καλό για το καλοκαίρι κακό για τον χειμώνα. Η σύζυγος έχει να το λέει τόσο ζεστό σπίτι είχε να δει από όταν δούλευαν και οι δυο γονείς της. 1
ababa641 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, filarhos είπε Κάπου στα 20 είχε βγάλει ο calculator σε απώλειες (είχα μόλις βάλει μόνωση στην ταράτσα και είδα διαφορά ακόμα και το καλοκαίρι). Οπότε πήγαμε σε 16αρα (η 24αρα είχε σχεδόν διπλή τιμή) και δύο χρόνια τώρα δεν έχω βάλει τον καυστήρα χωρίς να δω διαφορά στην θερμοκρασία άνεσης... Το μόνο καλό είναι η κατανάλωση που είναι 4 με 5mwh τη σεζόν. Έχω σκοπό να βάλω μόνωση στις δύο πλευρές όπου είναι τοίχοι και έχει ροή αέρα κι από εκεί χάνω πολύ. Το σπίτι έχει μόνωση αλλά έχουμε σκοπό για επιπλέον μόνωση στο μέλλον. Αλλά από τους 3-4 τόνους πετρελαίο (=4χιλ€), πήγαμε σε 300-400€ επιπλέον ρεύμα (λόγω Φ/β). Οπότε έχουμε άμεσο κέρδος. Άρα η διαφορά είναι αντί για 200αρι λες να είχα βάλει 80αρι; Το τζάκι όταν καίει στέλνει νερό στο κύκλωμα, αλλά εγώ το ήθελα σε κάποια διακοπή ρεύματος όπου έχω γεννήτρια, δεν είναι για κάθε μέρα. Το τζάκι δεν μπορεί να λειτουργείς ταυτόχρονα με την αντλία. Επίσης τον λέβητα αν τον θέλεις σαν υποβοήθηση θα πρέπει να προσέχεις τα νερά του να είναι στην ίδια θερμοκρασία με της αντλίας, αλλιώς δίνεις εντολή όταν λειτουργεό ο λέβητας να σταματάει η αντλία. Απλά είπα οτι εγώ δεν θα το συνέδεα το τζάκι με το μπάφερ γιατί είναι για μια στο τόσο οπότε στην καθημερινότητα καταναλώνω παραπάνω ενέργεια χωρίς λόγο. Βέβαια εσύ έχεις Φ/Β οπότε εκεί αλλάζουν τα δεδομένα. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου λέει οτι το να βρεις γνώστη μηχανολόγο και εγκαταστάτη είναι δύσκολο. Σίγουρα υπάρχουν αλλά στα δικά μου μέρη δυστυχώς δεν υπάρχουν. 1 ώρα πριν, ThanG είπε Βλέποντας το video της αντλίας σου, πέρα από την υδραυλική εγκατάσταση, παρατήρησα πως τα δύο μεσαία πόδια της είναι στον αέρα. Αυτό είναι τελείως λάθος γιατί το κυρίως βάρος πέφτει στην δεξιά τετράδα (όπως βλέπεις το μηχάνημα από μπροστά), λόγω συμπιεστή. Τα δύο αριστερά πόδια εχουν ελάχιστο φορτίο. Και στη δική μου εγκατάσταση το ίδιο είχε γίνει και μόλις το μετέφερα στη daikin, μου είπαν πως πρέπει να μπουν άμεσα, πρωτού στραβώσει από το βάρος και αρχίσουν συντονισμοί κτλ. Να σου πω την αλήθεια και μένα με είχε χαλάσει όταν το είδα αλλά μου είπαν δεν έχει πρόβλημα. Επίσης το βίντεο που το έστειλα στην ΑΒΒ δεν μου είπαν κάτι όταν μίλησα. Κι εδώ που τα λέμε για να υπάρχουν αυτά τα πόδια υπάρχουν για κάποιο λόγο αλλιώς γι αυτους είναι έξτρα κόστος. 1
filarhos Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Το τζάκι το έχω λειτουργήσει μερικές φορές κι επειδή ο θερμοστάτης διαβάζει πάνω από αυτό που ζητάω κλείνει την ηλεκτροβανα και απλώς γυρνάνε τα νερά από τον κυκλοφορητή του τζακιού, που η κούπα γίνεται πριν την ηλεκτροβανα. Αμελητέα οικονομία στην αντλία, αντί για 10kwh να έκαψε 8. Οπότε μένει για έκτακτη ανάγκη ή για να το κοιτάμε... Τον λέβητα όταν θέλω να τον λειτουργήσω θα τον βάζω στους 45-50 και το υπόλοιπο θα το καλύπτει η αντλία. Βέβαια στη θεωρία γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αφήνω την αντλία μόνη της αφού και να κάψει λίγο παραπάνω δεν με πειράζει τοσο.
ababa641 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 2 λεπτά πριν, filarhos είπε Τον λέβητα όταν θέλω να τον λειτουργήσω θα τον βάζω στους 45-50 και το υπόλοιπο θα το καλύπτει η αντλία. Βέβαια στη θεωρία γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αφήνω την αντλία μόνη της αφού και να κάψει λίγο παραπάνω δεν με πειράζει τοσο. Απλά αν ποτέ τα λειτουργήσεις μαζί κοίταξε να έχουν τα νερά τους την ίδια θερμοκρασία, όχι π.χ. 45 το ένα και 50 το άλλο, την ίδια. 1
filarhos Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, ababa641 said: Απλά αν ποτέ τα λειτουργήσεις μαζί κοίταξε να έχουν τα νερά τους την ίδια θερμοκρασία, όχι π.χ. 45 το ένα και 50 το άλλο, την ίδια. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω τι θερμοκρασία βγάζει νερά η αντλία και δεν είμαι και σίγουρος ότι ο θερμοστάτης του καυστήρα είναι ακριβής... Κοινώς στο περίπου... Υποτίθεται ότι η αντλία θα ακολουθεί την καμπύλη αντιστάθμισης και θα δίνει ότι μπορεί, Ο καυστήρα ότι του πεις και τελικά ο κυκλοφορητή σε συνδυασμό με τις ηλεκτροβανες θα στέλνει από το δοχείο... (Έχει επιλογή στη λειτουργία -θερμ ενσωμ + εφεδρεία (αυτό έχω επιλέξει) ή - εφεδρεία αποτυχίας αθ Αν έχω καταλάβει καλά... Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από filarhos
ababa641 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 44 λεπτά πριν, filarhos είπε Το κακό είναι ότι δεν ξέρω τι θερμοκρασία βγάζει νερά η αντλία και δεν είμαι και σίγουρος ότι ο θερμοστάτης του καυστήρα είναι ακριβής... Κοινώς στο περίπου... Υποτίθεται ότι η αντλία θα ακολουθεί την καμπύλη αντιστάθμισης και θα δίνει ότι μπορεί, Ο καυστήρα ότι του πεις και τελικά ο κυκλοφορητή σε συνδυασμό με τις ηλεκτροβανες θα στέλνει από το δοχείο... (Έχει επιλογή στη λειτουργία -θερμ ενσωμ + εφεδρεία (αυτό έχω επιλέξει) ή - εφεδρεία αποτυχίας αθ Αν έχω καταλάβει καλά... Δεν έχεις αναφέρει το μοντέλο της αντλίας, ίσως υπάρχει κάποιος που να μπορεί να σε βοηθήσει με το μενού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα