chek2fire Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 6 λεπτά πριν, orestis είπε Δηλαδή, αν μιλάμε για κατανάλωση 33kwh/μερα δηλαδή περίπου 1.375kw/h. Αν πούμε ότι ο κυκλοφορητής όταν λειτουργεί καταναλώνει γύρω στα 150W, πάμε περίπου στα 1225kw/h. Αρα εχουμε μια απόδοση θέρμανσης στο σπίτι σε ένα εύρος COP 2.5 - 4.5 από ~3kw έως 5.5kw. Καταλαβαίνω κάτι λάθος; Μου φαίνονται οι 16αρες σας αντλίες λίγο τέρατα καλά μιλάμε για τις κρύες μέρες. Το προηγούμενο μήνα μου έβγαλε κατανάλωση στις 20 μέρες 207 KW γιατί την ενεργοποίησα στα 11 Iανουαρίου. Τώρα είμαι στις 287 ήδη. Αυτά από το app της αντλίας αν και λένε ότι δείχνει φουσκωμένες πάντα τις kw και είναι πιο χαμηλά οι πραγματικές καταναλώσεις.
sndev Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 47 minutes ago, orestis said: Δηλαδή, αν μιλάμε για κατανάλωση 33kwh/μερα δηλαδή περίπου 1.375kw/h. Αν πούμε ότι ο κυκλοφορητής όταν λειτουργεί καταναλώνει γύρω στα 150W, πάμε περίπου στα 1225kw/h. Αρα εχουμε μια απόδοση θέρμανσης στο σπίτι σε ένα εύρος COP 2.5 - 4.5 από ~3kw έως 5.5kw. Καταλαβαίνω κάτι λάθος; Μου φαίνονται οι 16αρες σας αντλίες λίγο τέρατα θα στο πω αλλιως. ζεσταίνω με 16αρα αντλια 140 τμ καιγοντας 21 kw την ημέρα ,στα τωρινά κρυα, εχοντας 22 βαθμους στο πιο κρυο σημειο του σπιτιού σου φαινετε πολύ 3 ευρώ τη μερα 24ωρη θέρμανση στα 140 τμ? είναι όλα πολυ σχετικά εκεί θέλω να καταλήξω 1
ababa641 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 32 λεπτά πριν, sndev είπε θα στο πω αλλιως. ζεσταίνω με 16αρα αντλια 140 τμ καιγοντας 21 kw την ημέρα ,στα τωρινά κρυα, εχοντας 22 βαθμους στο πιο κρυο σημειο του σπιτιού σου φαινετε πολύ 3 ευρώ τη μερα 24ωρη θέρμανση στα 140 τμ? είναι όλα πολυ σχετικά εκεί θέλω να καταλήξω Σε ζηλεύω!!! Μακάρι να είχα κι εγώ τις καταναλώσεις σου...
ThanG Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Η δικιά μου βγάζει ένα scop=4.15. Χθες με το κρύο εβγαλε cop=3.6. Σύμφωνα με τον controller τουλαχιστον 38 λεπτά πριν, sndev είπε θα στο πω αλλιως. ζεσταίνω με 16αρα αντλια 140 τμ καιγοντας 21 kw την ημέρα ,στα τωρινά κρυα, εχοντας 22 βαθμους στο πιο κρυο σημειο του σπιτιού σου φαινετε πολύ 3 ευρώ τη μερα 24ωρη θέρμανση στα 140 τμ? είναι όλα πολυ σχετικά εκεί θέλω να καταλήξω Περιέγραψε μας λίγο σπίτι και εγκατάσταση, μπας και καταλάβουμε που οφείλεται η τόσο χαμηλή κατανάλωση.
star_cruiser Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) Τελικά την LG κατηγορούσα αλλά από ότι βλέπω έχει μια χαρά καταναλώσεις…με -3 το βράδυ και 5με6 μέσα στην μέρα προχθές είχα 15 κιλοβατώρες μέσα σε ένα 24ωρο Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από star_cruiser 2
orestis Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, sndev είπε θα στο πω αλλιως. ζεσταίνω με 16αρα αντλια 140 τμ καιγοντας 21 kw την ημέρα ,στα τωρινά κρυα, εχοντας 22 βαθμους στο πιο κρυο σημειο του σπιτιού σου φαινετε πολύ 3 ευρώ τη μερα 24ωρη θέρμανση στα 140 τμ? είναι όλα πολυ σχετικά εκεί θέλω να καταλήξω Όχι, όχι, ούτε καν - απλά νομίζω ότι θα σε έπαιρνε και μικρότερη αντλία. Για το ιστορικό, τα γραφήματα για τις πιο μικρές αντλίας της Daikin: Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από orestis
Titarasaudi Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, star_cruiser είπε Τελικά την LG κατηγορούσα αλλά από ότι βλέπω έχει μια χαρά καταναλώσεις…με -3 το βράδυ και 5με6 μέσα στην μέρα προχθές είχα 15 κιλοβατώρες μέσα σε ένα 24ωρο Φαντάζομαι σπίτι κάργα μονωμένο; Πόσα τ.μ.; Με ενδοδαπέδια ή σώματα; Εγώ σε αμόνωτο σπίτι 110τμ, σώματα πάνελ και θερμοκρασίες ίδιες μ'αυτές που ανέφερες..... βαράω 50αρες το 24ωρο! Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Titarasaudi
ThanG Δημοσ. πριν από 42 λεπτά Δημοσ. πριν από 42 λεπτά 1 ώρα πριν, star_cruiser είπε Τελικά την LG κατηγορούσα αλλά από ότι βλέπω έχει μια χαρά καταναλώσεις…με -3 το βράδυ και 5με6 μέσα στην μέρα προχθές είχα 15 κιλοβατώρες μέσα σε ένα 24ωρο Ρε σεις, όσοι έχετε τόσο καλές καταναλώσεις, περιγράψτε λίγο τα σπίτια και τις εγκαταστάσεις σας (τετραγωνικά, μονώσεις, σύστημα θέρμανσης, buffer, πρωτεύοντα/δευτερεύοντα, θερμοκρασίες, ρυθμισεις), μπας και ξεστραβωθουμε και οι υπόλοιποι. Γι'αυτό δεν κάνουμε τη συζήτηση άλλωστε? Και ένα ωραίο site όπου ο καθένας περιγράφει την εγκατάστασή του και την απόδοση αυτής. Πολύ χρήσιμο κατά τη γνώμη μου. https://heatpumpmonitor.org/ Σοκαριστικό είναι το πόσο μικρές αντλίες χρησιμοποιούν.
star_cruiser Δημοσ. πριν από 27 λεπτά Δημοσ. πριν από 27 λεπτά 33 minutes ago, Titarasaudi said: Φαντάζομαι σπίτι κάργα μονωμένο; Πόσα τ.μ.; Με ενδοδαπέδια ή σώματα; Εγώ σε αμόνωτο σπίτι 110τμ, σώματα πάνελ και θερμοκρασίες ίδιες μ'αυτές που ανέφερες..... βαράω 50αρες το 24ωρο! 7 minutes ago, ThanG said: Ρε σεις, όσοι έχετε τόσο καλές καταναλώσεις, περιγράψτε λίγο τα σπίτια και τις εγκαταστάσεις σας (τετραγωνικά, μονώσεις, σύστημα θέρμανσης, buffer, πρωτεύοντα/δευτερεύοντα, θερμοκρασίες, ρυθμισεις), μπας και ξεστραβωθουμε και οι υπόλοιποι. Γι'αυτό δεν κάνουμε τη συζήτηση άλλωστε? Και ένα ωραίο site όπου ο καθένας περιγράφει την εγκατάστασή του και την απόδοση αυτής. Πολύ χρήσιμο κατά τη γνώμη μου. https://heatpumpmonitor.org/ Σοκαριστικό είναι το πόσο μικρές αντλίες χρησιμοποιούν. Τα έχουμε πει αρκετές φορές άμα ψάξετε το νήμα…Περιοχή Πελλα σε πολυκατοικία με πάνω και κάτω διαμέρισμα οι οποίοι βαράνε μόνο air condition, με 10 άρα μόνωση και τριπλό pvc… Η αντλία όπως προανέφερα είναι LG 9kw monoblock… τις περισσότερες φορές την λειτουργώ με αντιστάθμιση η οποία είναι στους -5 36 και 15 με 32 και πολλές φορές με σταθερή θερμοκρασία στους 33 ή 34 τα νερά… εσωτερική θερμοκρασία γύρω στους 23 23,5 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα