sakks80 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Καλησπέρα. Για αντλία θερμότητας για σπίτι 95 τετραγωνικά τι μάρκα θα προτείνατε? Ποιες είναι πιο αξιόπιστες?
korakios Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 5 ώρες πριν, filarhos είπε Έχω βρει που επιλέγεις καμπύλες αντιστάθμισης για κάθε χώρο, έχω ενεργό το buffer όλη την μέρα (θα είχε διαφορά να το κάνω με πρόγραμμα μέσα στην μέρα; ), έχουμε προγραμματισμό με τις θερμοκρασίες στους χώρους και το βράδυ έχει μηδενική κατανάλωση 12:00 με 06:00 που ξεκινάει να ζεσταίνει τους χώρους κι έχω επιλέξει μέγιστη θερμοκρασία εξόδου από 65 που ήταν στους 55. Γενικά από θέρμανση είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αλλά χρειάζομαι μια βοήθεια για να την φέρω όσο πιο σωστά γίνεται. Σε γενικές γραμμές , εφόσον βρήκες την αντιστάθμιση επιλέγεις τη θερμοκρασία των νερών (θέλει πειραματισμό στις καμπύλες) ωστε να ταιριάζει στην επιθυμητή θερμοκρασία χώρου Ο θερμοστάτης ουσιαστικά να κόβει υπερσπάνια . Όφειλε να σε ενημερώσει ο εγκαταστάτης και να στη ρυθμίσει αρχικά έτσι και να σου δείξει το πως δουλεύει Βέβαια αν πλακώνεται η αντλία στα on/off συνέχεια , μάλλον θα σου κάψει παραπάνω 1
TehJoHnX Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Ελπιζω να μην ειναι off topic, εχουμε μια αντλια Daikin Altherma 16kw τριφασικη (13 χρονων πλεον). Εχω την εντυπωση, χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις για το θεμα, οτι χρησιμοποιείται εντελως λαθος απο τους δικους μου... δηλαδή, την αναβουν σαν λεβητα πετρελαίου, τις ωρες μονο που εχει μειωμενο (3 ωρες μεσημέρι, 3 ωρες το βραδυ) και ζητανε 21-22 βαθμους. Με αποτελεσμα να ερχεται η ΔΕΗ πιο φτηνη μεν απο πετραλαιο, αλλα δεν ζεσταινεται το σπιτι. Απο μια μικρη ερευνα που εκανα καταλαβα οτι πρεπει να καιει σταθερα ολη μερα για να αποδώσει (ο τεχνικος της Daikin αναζητείται απο τον Νοέμβριο για σερβις και συμβουλές...) οι αποριες μου ειναι οι εξής: 1) ειναι καλυτερο ειναι να καιει ολη την μερα στους 19-20 και πχ στο μειωμένο στους 22; Θα καιει το ιδιο ή λιγοτερο αλλα θα ζεσταινεται το σπιτι ή θα ερθει η δεη για κλαματα ; Σκεφτομαι να το τεσταρω να παρω μετρησεις αλλα θελω να ξερω αν ειναι σωστη αυτη η λογικη ή οχι. 2)Η τιμη της αντιστάθμισης πως καθοριζεται γιατι απο το manual δεν βγαζω ακρη απο το -5 εως +5 βαθμους που το ρυθμίζεις, πρεπει να την αλλαξω ή την αφηνω οπως ειναι στο 0; Με βαση τον καιρο δουλευει στο αυτοματο. 3) Ειναι συνδεμενη παράλληλα με τον λέβητα του πετρελαίου σε παλια εγκατάσταση σωματων καλοριφερ και ανοιξα το φιλτρο της σιτας (τυπου Υ), ηταν χαλια μεσα στη σκουρια. Αν το δοχείο και γενικα η πιεση ειναι ενταξει στο κυκλωμα, υπαρχει περιπτωση καποια σωματα που δεν ζεσταινονται καλα να ειναι βουλωμενα απο τα χρονια και να θελουν καθαρισμα ή ακομα και ο εναλλακτης να εχει βουλωσει ; Δεν εχει μαγνητικο φιλτρο σωματιδιων η εγκατάσταση και θελω να μπει.
ThanG Δημοσ. πριν από 37 λεπτά Δημοσ. πριν από 37 λεπτά 12 ώρες πριν, sakks80 είπε Καλησπέρα. Για αντλία θερμότητας για σπίτι 95 τετραγωνικά τι μάρκα θα προτείνατε? Ποιες είναι πιο αξιόπιστες? Προσωπικά Daikin εχω και είμαι ευχαριστημένος, εχω ακούσει όμως τα καλυτερα για τις Hitachi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα