sndev Δημοσ. χθες στις 01:27 μμ Δημοσ. χθες στις 01:27 μμ (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, ThanG said: Όταν βλέπεις 800w/h στο software που χρησιμοποιείς, στην δίωρη ένδειξη του controoler της αντλίας, τι βλέπεις? Ρωταω μήπως και κάνει στρογγυλοποίηση τελείως στο περίπου. Αναμφίβολα η λύση που προτείνετε, είναι η βέλτιστη. δε μπορω να στο αναλύσω γτ ειναι τελειως λαθος η οπτικη σου. άλλο 800w/h με On off κ να μην ζεσταίνεστε επαρκώς κ αλλο 800w/h χωρις on off. εσυ ξερεις τη λειτουργια της κ το καθε ποτε? το αποτέλεσμα στη ποιότητα θέρμανσης είναι χαοτικο. αν απλα η ερωτηση ειναι αν κανει στρογγυλοποηση η daikin ναι κανει. επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να σου δείχνει κατανάλωση μονο του συμπιεστη. 150 w καιει μονο ο κυκλοφορητης κ μπορει να μη περιλαμβάνετε εκει edit: αν ρωτας που μαλλον αυτο ρωτας τα 800w τα δικα μου που βλεπω ειναι απο την ασφαλεια του πινακα με τα παντα ολα μεσα. αν δεις στο γραφημα λεει 0,6 κ ειναι ΜΟΝΟ ο συμπιεστης. το ιδιο νομιζω μετραει κ η daikin στο δικο της software 0.84 ειναι για την ακρίβεια το 24ωρο με αυτες τις θερμοκρασίες εξω. Spoiler * με τις μετρησεις της αντλιας που λεει ανα 2ωρο δεν ασχολούμε αλλα οταν ασχολούμουν προ espaltherma ειμαι πεπεισμένος οτι είχε μονο του συμπιεστή Επεξ/σία χθες στις 01:35 μμ από sndev
ThanG Δημοσ. χθες στις 02:16 μμ Δημοσ. χθες στις 02:16 μμ @sndev Καταρχάς σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Προς το παρόν ο controller της αντλίας είναι ο μόνος τρόπος να μετρήσω την κατανάλωσή της. Και νομίζω πως οι περισσότεροι χρήστες εκεί προστρέχουν. Συνεπώς το αποτέλεσμα των όποιων ρυθμίσεων αξιολογούνται μέσω αυτού. Προσωπικά πρόβλημα με τα startstop δεν αντιμετωπίζω και το off της αντλίας όταν πιάσει θερμοκρασία χώρου (21) με βολεύει, γιατί όταν θα ξαναναψει, δεν θα καψει περισσότερο για να επανέλθει η θερμοκρασία του χώρου, αλλά το ίδιο με τη διατήρηση αυτής. Το ζητούμενο είναι η ωριαία κατανάλωση να πεσει μέσω είτε κάποιας ρύθμισης είτε μηχανολογικής αλλαγής (buffer, υδραυλικό διαχωριστή, πρωτεύον δευτερεύον ή δεν ξέρω τι αλλο).
mechpanos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δεν θα πέσει είσαι ήδη πολύ καλά, ό,τι άλλο κάνεις θα το χαλάσει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με αμελητέο κόστος (τάξης μεγέθους <15€) να πάρεις δεδομένα τηλεμετρίας από την σειριακή της αντλίας και από αυτά να κάνεις finetune το ΔΤ και την καμπύλη σου στα μερικά φορτία. 1
ThanG Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες @mechpanos θα χρειαστώ τα φώτα σου (σας) πάνω σε αυτό. Αλλά μάλλον σε προσωπικό μήνυμα για να μην ζαλίσω τους άλλους χρηστες
sndev Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 56 minutes ago, ThanG said: Προς το παρόν ο controller της αντλίας είναι ο μόνος τρόπος να μετρήσω την κατανάλωσή της. https://www.aliexpress.com/item/1005005903131842.html απλα πράγματα, το βαζεις στη σειρά μετα την ασφάλεια. 56 minutes ago, ThanG said: Προσωπικά πρόβλημα με τα startstop δεν αντιμετωπίζω και το off της αντλίας όταν πιάσει θερμοκρασία χώρου (21) με βολεύει, γιατί όταν θα ξαναναψει, δεν θα καψει περισσότερο για να επανέλθει η θερμοκρασία του χώρου, αλλά το ίδιο με τη διατήρηση αυτής. εδω ειναι το λαθος σου που δε μπορω να σου εξηγησω αλλα ουτε κ να το επιβεβαιώσεις κάπως χωρίς ακριβή δεδομένα απο esp. παράδειγμα. εστω οτι καις 20 kw τη μερα με 6 σταρτ στοπ ( που δε το ξερεις αν γινεται κ γω πιστεύω εχεις τουλαχιστον 1 ανα 45 λεπτα το λιγοτερο.) κ εχεις θερμοκρασια νερων 45. θα μπορούσες να καις 15 kw τη ήμερα με 1 σταρτ στοπ (πραγματικο ) με θερμοκρασια νερων 34 αλλα βασικα η αίσθηση ζέστης να είναι 5 φορες καλύτερη. 56 minutes ago, ThanG said: Το ζητούμενο είναι η ωριαία κατανάλωση να πεσει μέσω είτε κάποιας ρύθμισης για να πεσει λοιπον αν ηταν τοσο απλο ολοι θα πεταγανε μια αντλία κ θα βαζανε φιξ ρυθμίσεις. για να βελτιωθει ΕΑΝ παίρνει περιθώριο βελτίωσης που για μενα σε οσα εχω δει ΟΛΑ παίρνουν περιθώριο θες ακριβή δεδομενα ανα δευτερολεπτο ωστε να ξέρεις ποια ρυθμιση να πειράξεις επισης το οτι εχεις χαμηλo dt που ειπες ποιο πριν δε σημαίνει κ χαμηλότερη κατανάλωση. ο κυκλοφορητης καταναλωνει λιγοτερο απο τη θέρμανση αλλα δε τρωει λιγο. επίσης το 42 βαθμοί νερα με το 37 εχει θεαματικη αλλαγη προς τα κατω στη καταναλωση. επιπλέον εαν έχεις καλη μόνωση μπορει οικονομικα να σε βολεύει ακομα πιο χαμηλη θερμοκρασια νερών. εγω να καταλάβεις εχω το "προβλημα" οτι με 32 νερα ζεσταίνομαι λιγο περισσοτερο απο οσο θελω ΑΛΛΑ δε μπορω πιο χαμηλα γτ δεν ξεκινανε τα FC οπότε κρυώνω . σε καλοριφερ που εχεις εσυ εαν ειχες πχ μονιμα ογκους νερου με 32 πχ κ πολυ καλη μόνωση μπορει σε 2 24ωρα να στο κανε φουρνο κ να δούλευε ρελαντι μετα, (θεωρητικα ολα αυτα να παρεις μια ιδεα) απο το να καταναλωνεις με σταρτ στοπ στους 40 περισσοτερο και να ειναι κ ποιο ποιοτικο το αποτελεσμα δε ξερω αν μπορω να σου δωσω να καταλαβεις καλυτερα τη μεγαλύτερη εικόνα παντως χωρις esp δε μπορεις να κανεις πολλα Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από sndev
ThanG Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Καταλαβαίνω τι εννοείς και σε ευχαριστώ. Αλλά δεν μπορώ να ρίξω τα νερά κάτω από τους 38, γιατί οι επιστροφές ιδιαίτερα σε υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, είναι σε παραπλήσια θερμοκρασία και το μηχάνημα κλεινει. Επίσης σήμερα με τα νερά στους 40, το σπίτι έχει όλη μέρα σταθερά 20.6. Με πιο κρύα νερά, δεν θα θερμαινόταν.
filarhos Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Έχουμε μια ARIANEXT LITE 150M - T LINK R32 με 150 λίτρα buffer και ψάχνω να την ρυθμίσω όσο αποδοτικότερα γίνεται αλλά δεν μπορώ να βρω οδηγίες που να εξηγούν τι κάνουν οι διάφορες επιλογές. Αυτή τη στιγμή για 100+60+50 τμ (είναι χωρισμένο σε 2 σπίτια και 1 "αποθήκη") έχει μεγαλούτσικες καταναλώσεις σύμφωνα με τον εγκαταστάτη αλλά αυτό που την ρύθμισε έλεγε ότι είναι φυσιολογικό (αλλά δεν ήρθε δεύτερη φορά να δει κάτι). Νοέμβριο 750kw, Δεκέμβριο 1200kw και Ιανουάριο 1100kw Έχω βρει που επιλέγεις καμπύλες αντιστάθμισης για κάθε χώρο, έχω ενεργό το buffer όλη την μέρα (θα είχε διαφορά να το κάνω με πρόγραμμα μέσα στην μέρα; ), έχουμε προγραμματισμό με τις θερμοκρασίες στους χώρους και το βράδυ έχει μηδενική κατανάλωση 12:00 με 06:00 που ξεκινάει να ζεσταίνει τους χώρους κι έχω επιλέξει μέγιστη θερμοκρασία εξόδου από 65 που ήταν στους 55. Γενικά από θέρμανση είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αλλά χρειάζομαι μια βοήθεια για να την φέρω όσο πιο σωστά γίνεται.
sndev Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 27 minutes ago, ThanG said: Καταλαβαίνω τι εννοείς και σε ευχαριστώ. Αλλά δεν μπορώ να ρίξω τα νερά κάτω από τους 38, γιατί οι επιστροφές ιδιαίτερα σε υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, είναι σε παραπλήσια θερμοκρασία και το μηχάνημα κλεινει. Επίσης σήμερα με τα νερά στους 40, το σπίτι έχει όλη μέρα σταθερά 20.6. Με πιο κρύα νερά, δεν θα θερμαινόταν. ναι γτ υπαρχει περίπτωση να σου κανει off κ να μη το παιρνεις γραμμη πάθαινα αυτο στα fc. 42 τα νερα κ δε ζεσταινόμουν με τπτ και ναι μπορεις θεωρητικα να εχεις 38 τα νερα με dt 8 φτανει να μη κανει Off να δεις αν ζεσταίνεσαι αρχικά
ThanG Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες @sndev Νομίζω πως η διαφορά μας έγκειται στο κύκλωμα. Εγώ όταν κατεβάζω τα νερά στους πχ 32, οι επιστροφές μετά από λίγο είναι μικρότερες από 8 (ΔΤ καλοριφέρ), ακόμα και από 5 (ΔΤ fan coil), καθώς το μηχάνημα χρειάζεται μια ελάχιστη ροή (~10lt/min) που δεν μπορεί να πέσει περισσότερο. Σημερα ας πούμε με νερά 40, επιστροφές 35, έχω μια ροή ~12.5lt/m, χαμηλή και κοντά στο μίνιμουμ. Πιστεύω πως είναι θέμα ροής πλέον (hydronics) (Flow=power/(ΔΤ*4.18)) και ελάχιστης ισχύος του μηχανήματος. 1
ThanG Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 3 ώρες πριν, sndev είπε ναι γτ υπαρχει περίπτωση να σου κανει off κ να μη το παιρνεις γραμμη πάθαινα αυτο στα fc. 42 τα νερα κ δε ζεσταινόμουν με τπτ και ναι μπορεις θεωρητικα να εχεις 38 τα νερα με dt 8 φτανει να μη κανει Off να δεις αν ζεσταίνεσαι αρχικά Εγινε η δοκιμή με 38 βαθμούς και ΔΤ8. Η διαφορά στην κατανάλωση ειναι τεράστια , υπολογιζω σχεδον διπλάσια. Νομίζω πως όσο κατεβαίνει το ΔΤ τόσο αυτή μειώνεται.
sndev Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, ThanG said: Εγινε η δοκιμή με 38 βαθμούς και ΔΤ8. Η διαφορά στην κατανάλωση ειναι τεράστια , υπολογιζω σχεδον διπλάσια. Νομίζω πως όσο κατεβαίνει το ΔΤ τόσο αυτή μειώνεται. σου ειπα μονο με μετρηση ανα δευτερολεπτο τα βλεπεις αυτα.. κ σε βαθος 12ωρου το λιγότερο αφου πιασει θερμοκρασια και με τη προυποθεση οτι θα ειναι σε ισσοροπια κ δε σου κανει οφφ. αν σου κανει ον οφφ ανα 15 λεπτα η καταναλωση θα παει στο θεο και ας εχεις χαμηλωτερα τα νερα / ειναι ολα σχετικα. εμενα πχ αν κανει οφφ μετα στο ον για 20 λεπτα παει 2.5 κ πεφτει λιγο λιγο μεχρι να παει 0.7. σκεψου να στο κανει αυτο ανα 20 λεπτα λοιπον κ συ να παίρνεις μετρήσεις οσο πιο μεγαλο το dt και ο κυκλοφορητής παιζει πιο χαμηλα αρα με χαμηλότερα νερα (πανω απο 38 δεν ησουν στη προηγουμένη ρύθμιση? ) κ χαμηλότερη καταναλωση κυκλοφορητη θα επρεπε να εχεις λιγοτερη κατανάλωση / αρα σου κανει ον οφφ συνεχεια κ σε παει στο θεο με αυτη τη ρυθμιση βεβαια εσυ λες οτι εισαι κοντα το μινιμουμ ροης ηδη .. οποτε δεν εχει νοημα να παιζεις χωρις να εχεις τροπο να καταγραφεις καπως Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από sndev
ThanG Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Κρατάω αυτά που λες και θα προσπαθήσω να βάλω καταγραφικό. Στη δοκιμή πάντως που έκανα πριν, επί δύο ώρες ήμουν δίπλα στο μηχάνημα, το οποίο λειτουργούσε ασταμάτητα, δεν έκανε ούτε ένα κύκλο, κράταγε ΔΤ=8 και άκουγες τον ανεμιστήρα συνεχώς σε περισσότερες στροφές, σε σχέση με την πρότερη ρύθμιση. Καμπύλη αντιστάθμισης ίδια, όπως και όλες οι ρυθμίσεις που προανέφερα.
kostas_22 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 7 ώρες πριν, sndev είπε σε τη θερμοκρασια εχεις τα νερα? εγώ εχω split 16αρα μονοφασική κ την εχω φθάσει μέχρι 0,45. στα 0,80Κwh είμαι τώρα μέσω ορο με 6-7 εξωτερική. το σπίτι 22 βαθμοι στο πιο κρυο σημείο με fancoil. νερα 32 εξαγωγή +2 εκτός οριου. τεχνικά η εγκατασταση μου αν το 10 ειναι το αριστο ειναι στο 5,5-6. για να κανεις δουλεια μονο με espaltherma όπως ειπε ο @mechpanos για να κατανοείς καλυτέρα που χολενει αλλιώς χάνεις το χρόνο σου παρε το γράφημα του 24ωρου, 4 off γτ το σπίτι εχει παραζεσταθεί. δες ποσο λίγο χρόνο αναλογικά καίει 2,5 kwh. το μονοί που πρέπει να σε απασχολεί είναι να είναι οσο ποιο αραιά αυτά τα 2,5. τα 600 watt στιγμιαίας κατανάλωσης είναι μόνο του συμπιεστή;τα μετράς μέσω της αντλίας me home assistant? Έχεις και ανεξάρτητο μετρητή;
sndev Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) . 19 minutes ago, kostas_22 said: τα 600 watt στιγμιαίας κατανάλωσης είναι μόνο του συμπιεστή;τα μετράς μέσω της αντλίας me home assistant? Έχεις και ανεξάρτητο μετρητή; στις daikin μπορεις να βαλεις ενα esp το οποιο διαβαζει Live τα παντα. https://github.com/raomin/ESPAltherma αυτο το esp μπορει να συνδεθεί στο homeassistant. στο homeassistant μπορεις να τα καταγράφεις οποτε εχεις ολες τις πληροφοριες που θες. ενδεικτικά Spoiler Operation Mode: Heating Thermostat ON/OFF: ON Restart standby: OFF Startup Control: OFF Defrost Operation: ON Oil Return Operation: OFF Pressure equalizing operation: OFF Demand Signal: OFF Outdoor air temp.(R1T): 8 O/U Heat Exch. Temp.: 20.7 Discharge pipe temp.: 40.5 Suction pipe temp.: 8.4 Heat exchanger mid-temp.: 12.7 Liquid pipe temp.(R6T): 30.4 Heat sink temp.: 20.9 Pressure sensor: 10.6 Pressure sensor(T): Conv 405 not avail. INV primary current (A): 11.1 INV secondary current (A): 10.6 Voltage (N-phase) (V): 230 Brine Flow Switch: OFF Brine inlet temp.: 12.7 Brine outlet temp.: 30.4 Refrig. temp. evap. In: 20.7 Refrig. temp. evap.Out: 8.4 INV frequency (rps): 55 Fan 1 (10 rpm): 8 Expansion valve (pls): 51208 Inlet water temp. (DMW): 29.75 Outlet water hex temp. before BUH (DLWB2): 32.75 Freeze Protection: OFF Silent Mode: OFF Freeze Protection for water piping: OFF Error Code: 0 Error detailed code: 0 Error type: Normal I/U capacity code: Conv 219 not avail. DHW setpoint: 58 LW setpoint (main): 33 Water flow switch: ON Thermal protector (Q1L) BUH: ON Thermal protector BSH: ON Benefit kWh rate power supply: OFF Bivalent Operation: OFF BSH: OFF BUH Step1: OFF BUH Step2: OFF Water pump operation: ON Indoor Option Code: 35 Indoor Unit Address: 0 Leaving water temp. before BUH (R1T): 33.7 Leaving water temp. after BUH (R2T): 33.7 Refrig. Temp. liquid side (R3T): 30 Inlet water temp.(R4T): 27.5 DHW tank temp. (R5T): 36.8 Indoor ambient temp. (R1T): 24.5 Ext. indoor ambient sensor (R6T): 0 Space heating Operation ON/OFF: ON System OFF (ON:System off): OFF Emergency (indoor) active/not active: OFF LW setpoint (add): 40.8 RT setpoint: 24 Circulation pump operation: OFF Alarm output: OFF Space H Operation output: ON Flow sensor (l/min): 28.3 Water pressure: 2.1 Water pump signal (0:max-100:stop): 4 [Future] 3 way Valve Mixing 1: 0 [Future] 3 way Valve Mixing 2: 0 Refrigerant pressure sensor: 48127 Data Enable/Disable: ON Boiler Operation Demand: OFF Boiler DHW Demand: OFF Bypass Valve Output: ON BE_COP: 0 Add pump: OFF Main pump: OFF Target delta T heating: 3 Target delta T cooling: 4 WifiRSSI: -51dBm FreeMem: 191016 friendly_name: AlthermaSensors μετα εχοντας τις τιμες μπορεις να υπολογισεις τα παντα επισης/ καπου δινουν στα how to πως να φτιαξεις σενσορς στο homeassitant ναι ,τα watt Που λεει ειναι μονο του συμπιεστη αν εκει ειναι 600 ολο μαζι καιει 800 watt χοντρικά Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από sndev
kostas_22 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 200 μου φαίνονται πολλα για τον κυκλοφορητή.Μετραω τη δική μου με shelly em, μέχρι να πάρει εμπρός ο συμπιεστής και ενώ δουλεύει ο κυκλοφορητής, η κατανάλωση που δείχνει είναι μέχρι 100 περίπου, Δείχνω ένα στιγμιότυπο μετά από off
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα