Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThanG είπε

Οι 14 και 16 είναι ακριβώς ίδιες (12kw). Τα νούμερα πέφτουν στις 9 και 11 ελάχιστα. Αν διαβάσεις το τεχνικό τους φυλλάδιο (το Αγγλικό εννοείται) και πας στα διαγράμματα, θα καταλάβεις. Invertaroun το ίδιο (περίπου στο 1/4 της μέσης ισχύος).

Εμενα δεν είναι ιδανικό το κύκλωμα , καθώς τα καλοριφέρ είναι σε δύο κλάδους ανά 4. Είναι θέμα hydronics δλδ και όχι ποσότητας νερού ( που είναι η στάνταρτ ατάκα και προσθέτουν buffer).

Αχ αν έχεις κινητό για αυτό το φυλλάδιο θα ήθελα πολύ να το βρω, το ψάχνω μέρες τώρα να δω τα διαγράμματα και δεν τα βρίσκω.

Εγω θεωρώ ότι με τις παρεμβάσεις κουφωμάτων και θερμοπροσοψης θα καταφέρω να πέσω στην 9αρα και αν χρειαστεί στα μεγάλα κρύα βάζω λίγο κλιματιστικά…

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, orestis είπε

Αχ αν έχεις κινητό για αυτό το φυλλάδιο θα ήθελα πολύ να το βρω, το ψάχνω μέρες τώρα να δω τα διαγράμματα και δεν τα βρίσκω.

Εγω θεωρώ ότι με τις παρεμβάσεις κουφωμάτων και θερμοπροσοψης θα καταφέρω να πέσω στην 9αρα και αν χρειαστεί στα μεγάλα κρύα βάζω λίγο κλιματιστικά…

Αυτό θες;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, orestis είπε

Δεν με αφήνει να σου επισυναψω το αρχείο λόγω μεγέθους. Σου στέλνω snapshot. Αντιστάσεις δε νομίζω πως χρειάζονται.

Πολλή προσοχή στον εγκαταστάτη!!

Τις ρυθμίσεις που αναγράφω παραπάνω δεν τις ξέρουν ούτε οι blue dealers. Τις βρήκα σε forum του εξωτερικού και τις επιβεβαίωσα με το τεχνικό τμήμα της daikin (εκεί όντως κάποιοι είναι γνώστες). Και έχω παραλείψει τις μισές για να μην κουράσω. 

Όταν τοποθετήθηκε έκαιγε 55kwh μια μέση μέρα. Και τώρα καίει max 500 το μηνα.

IMG_20250206_221018.jpg

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ThanG είπε

Καλησπέρα, διαβάζω για καταναλώσεις και θα μοιραστώ τι κάνω με τη δική μου αντλία. Διαμέρισμα 100τμ, με 8 σώματα πάνελ σε δύο κλάδους, με Daikin Altherma 3Μ edla16 (12kw στους 55C με 2C εξωτερική). Η αντλία είναι ρυθμισμένη με αντιστάθμιση (38C νερά στους 14C και 53C στους -10C), με ΔΤ = 5C και εσωτερικό θερμοστάτη στους 21C. Κάνει ένα restart κάθε 2ωρο περίπου και αυτό γιατί τα εισερχόμενα νερά πλησιάζουν τη θερμοκρασία των εξερχόμενων (μειώνεται το DT στο 4, παρά το modulation +4). Όταν έχει κάτω από 10C μπορεί να κάνει ένα restart to 4ωρο. Καταναλώνει 1kwh σε ένα εύρος εξωτερικής θερμοκρασίας 7C με 15C και ίσως λίγο παραπάνω όταν πέφτει κοντά στους 2C έξω. Άρα καίει γύρω στις 13kwh όταν έχει πάνω από 10C και μπορεί και 27kwh όταν πλησιάζει στους 5C. Εμφανίζει SCOP = 4.1 περίπου. H διαφορά έγκειται στο ότι όταν έχει ζέστη, πιανει 21C και ο θερμοστάτης την κλείνει, ενώ στο κρύο λειτουργεί συνεχόμενα όλη τη μέρα. Πως ακούγονται τα νούμερα αυτά; Θα μπορούσα με κάποια αλλαγή να βελτιώσω την απόδοσή της; Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Μήπως είναι ψηλά τα νερά; Ρε παιδιά δε ξέρω σε εμένα τι εγκατάσταση έγινε (οκ έχει βάλει γομάρια τριπλά kermi σώματα) αλλά με νερά στους 32 στους 14 και 49 στους -10, με θερμοστάτη στους 22.5 (και το σπίτι στους 23 γιατί κάνω overshoot και σε σπίτι και σε νερά), σε ίδια τμ σπίτι, βόρεια Ελλάδα, ρετιρέ, έχω 30% χαμηλότερη κατανάλωση και 27-30 έχω δει μόνο με ΖΝΧ σε σκιερές μέρες και αρνητικές θερμοκρασίες.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, fylatos είπε

Μήπως είναι ψηλά τα νερά; Ρε παιδιά δε ξέρω σε εμένα τι εγκατάσταση έγινε (οκ έχει βάλει γομάρια τριπλά kermi σώματα) αλλά με νερά στους 32 στους 14 και 49 στους -10, με θερμοστάτη στους 22.5 (και το σπίτι στους 23 γιατί κάνω overshoot και σε σπίτι και σε νερά), σε ίδια τμ σπίτι, βόρεια Ελλάδα, ρετιρέ, έχω 30% χαμηλότερη κατανάλωση και 27-30 έχω δει μόνο με ΖΝΧ σε σκιερές μέρες και αρνητικές θερμοκρασίες.

Τι μηχάνημα εγκαταστάθηκε?Μονώσεις σπιτιού? Buffer? Εμένα με τοσο χαμηλά τα νερά, με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες (10c):

α. Δεν πιάνει το σπίτι τέτοιες θερμοκρασίες

β. Γυρνάνε νερά στην αντλία με πολύ χαμηλό ΔΤ και κλεινει

Δημοσ.
9 ώρες πριν, cmaniac είπε

Αυτό θες;

Όχι, το ανάποδο, θέλω να δω την ελάχιστη απόδοση, ουσιαστικά να δω από που τεκμηριώνεται το 1/4 και πως ορίζεται ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και τη θερμοκρασία των νερών 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, orestis είπε

Όχι, το ανάποδο, θέλω να δω την ελάχιστη απόδοση, ουσιαστικά να δω από που τεκμηριώνεται το 1/4 και πως ορίζεται ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και τη θερμοκρασία των νερών 

Αυτό που ζητάς δεν θα το βρεις εύκολα.

Όλο το databook εδώ

https://www.acae.es/catalogos/daikin/fiebdc/e-b-d-la09-16d-3-v3-w1-eeden20-data-books-english.pdf

8 ώρες πριν, fylatos είπε

Γομάρια ίσως, αλλά με 45 βαθμούς νερά και 23-25 βαθμούς θερμοκρασία χώρου, η θερμοκρασιακή διαφορά είναι 20-22 βαθμοί. Κοίτα το διάγραμμα και θα καταλάβεις πόσο μπορεί να πέσει η απόδοση.

Στις 20/1/2025 στις 12:51 ΠΜ, cmaniac είπε

Πολύ δύσκολο να μην χρειάζεται κάτι, εκτός εάν είναι υπερδιαστασιολογημένα.

https://www.aenaos-sa.gr/βούρτσα-καθαρισμού-θερμαντικών-σωμάτων-2

image.jpeg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ThanG είπε

Τι μηχάνημα εγκαταστάθηκε?Μονώσεις σπιτιού? Buffer? Εμένα με τοσο χαμηλά τα νερά, με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες (10c):

α. Δεν πιάνει το σπίτι τέτοιες θερμοκρασίες

β. Γυρνάνε νερά στην αντλία με πολύ χαμηλό ΔΤ και κλεινει

Baxi 16kw split με δικό της δοχείο (το μαμά δλδ) 7 σώματα+ πετσετοκρεμάστρα, τα σώματα του σαλονιού είναι πολύ μεγάλα, όλα τα σώματα έχουν θερμοστατικούς διακοπές που έχουν ρυθμιστεί και βοήθησαν στο overshoot. Έχει ένα buffer κάπου 80L-100L. Το σπίτι είναι διαμπερές ρετιρέ με βόρεια ανατολική και νότια όψη, ακάλυπτο από 3 μεριές, με πολύ παράθυρο, δεν έχει γίνει θερμομόνωση εξωτερικά (δεν άξιζε οικονομικά βάσει μελέτης, γιατί έχουμε τεράστια συνθετικά παράθυρα που καλύπτουν το 50% των τοίχων+ και για να γίνει θέλαμε σκαλωσιά που δεν έπαιζε,η βορινή όψη όλην ενός χαμηλού τοιχίου που έχει τα καλοριφέρ είναι όλη παράθυρο) πλην της ταράτσας που έχει ανεστραμμένη με 7αρα πολυστερίνη.

Τις καταναλώσεις και θερμοκρασίες τις έχω ανεβάσει ξανά στο topic. Γενικά μια τυπική κατανάλωση είναι γύρω στις 13-15 την ημέρα. Αν έχει 10-15 βαθμούς έξω έχω κατανάλωση γύρω στις 10 kwh και αν έχω 0 έξω έχω κατανάλωση 22kwh. Με - μπορεί να φτάσω 26-27 που έγινε 3 ημέρες φέτος. Μέση κατανάλωση στους μήνες θέρμανσης έχω 12.7kwh. 

Πιο πολύ μας ζορισει γενικά το σπίτι στην ψύξη του παρά στην θέρμανση του, τουλάχιστον πέρυσι με το τραγικό καλοκαίρι. 

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω πως έχεις συνολικά καλύτερη εγκατάσταση.

Εντούτοις μου κάνει εντυπωση που χρησιμοποιείς θερμοστατικές καθως αυτό που συστήνεται συνήθως είναι να έιναι τελείως ανοιχτό το κύκλωμα, ώστε να έχεις ροή (άρα και απόδοση ισχύος). Εγώ ας πούμε με δύο κλάδους και 4 σώματα σε κάθε έναν, δεν έχω την βέλτιστη ροή και εκεί θα χε νόημα ένα buffer με πρωτεύον δευτερεύον. Ομως σε αυτή την περίπτωση τοσο η αντιστάθμιση, όσο και το cop, πάνε λίγο περίπατο. Αλλά ας μας διαφωτίσουν οι μηχανικοί σε αυτό. Εγώ δεν είμαι.

Οι δικές μου καταναλώσεις για Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2024, Ιανουάριο 2025 και Φεβρουάριο (μέχρι σήμερα), είναι 227, 390, 395, 109Kwh αντίστοιχα. Περιοχή νότια προάστια Αττικής (αρα σιγά τα κρύα).

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fylatos είπε

Πιο πολύ μας ζορισει γενικά το σπίτι στην ψύξη του παρά στην θέρμανση του, τουλάχιστον πέρυσι με το τραγικό καλοκαίρι. 

Αυτό ξαναπες το... Στην θέρμανση βασικά έχεις να πολεμήσεις ένα απλό ΔΤ, στην ψύξη πολεμάς το ίδιο ΔΤ (από την ανάποδη) + ακτινοβολία + εσωτερικά κέρδη + υγρασία. 

Τέλος πάντων παρεκτράπην ας μου συγχωρηθεί. 
Τί σημαίνει όταν χαμηλώνεις την θερμοκρασία αλλά επιστρέφονται νερά, με χαμηλό ΔΤ και σβήνει η αντλία...στη daikin το ΔΤ το "κυνηγάει" ο κυκλοφορητής...δηλαδή παράγει ο συμπιεστής μια θερμοκρασία έστω 35 βαθμούς με set ΔΤ 5, την στέλνει ο κυκλοφορητής στα σώματα, παρατηρεί ότι δεν γυρίζει 30 αλλά 32-33 ξέρω'γω...κόβει παροχή, ώστε να προλάβει το νερό να μείνει πιο πολλή ώρα στα σώματα, και να αποβάλει το απαιτύμενο ΔΤ...κόβει κόβει κόβει μέχρι που δεν έχει να κόψει άλλο, εκεί αν συνεχίζει το ΔΤ να είναι μικρότερο από το set σβήνει ο συμπιεστής και κάθε τόσο ανοίγει ο κυκλοφορητής και κάνει δειγματοληψία να δει τί γίνεται ρε παιδιά το σπίτι παραμένει φούρνος ή κρύωσε να ξαναβάλω...ή μπορείς να το ρυθμίσεις να μη σβήνει ο κυκλοφορητής καθόλου...
Τώρα μπορεί το ΔΤ να θέλει μια ψιλορύθμιση ή να μην έχει τόσο "σφιχτή" απόκλιση δηλαδή ο sndev το είχε με ΔΤ 5 +/- 1 αν θυμάμαι καλά, και η αντλία του ήτανε στην τσίτα είχε τα νευράκια της, έκανε τα μαγικά του και την έστρωσε :) 
Αν @ThanG πιάνει το χέρι σου και ψήνεσαι κούμπω ένα espaltherma στην αντλία σου, στήσε ένα homeassistant σε ένα vm στο PC και πάρε πλήρη τηλεμετρία του τί κάνει η αντλία, έτσι μπορείς να κάνεις βελτιστοποίηση να πας από το 4.1 που ήδη είναι καλό μην κοροϊδευόμαστε, στο 4.5 ίσως... γιατί κρίμα είναι να σε σβήνει ο θερμοστάτης και να μη μπορείς να παίξεις να κατεβάσεις τα νερά ακόμα χαμηλότερα! Απορία, θερμοστάτη τον Madoka έχεις; Δεν κάνει modulation αρνητικό offset τα νερά της αντλίας, όταν πλησιάζει το set point η θερμοκρασία χώρου;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αυτό ξαναπες το... Στην θέρμανση βασικά έχεις να πολεμήσεις ένα απλό ΔΤ, στην ψύξη πολεμάς το ίδιο ΔΤ (από την ανάποδη) + ακτινοβολία + εσωτερικά κέρδη + υγρασία. 

Τέλος πάντων παρεκτράπην ας μου συγχωρηθεί. 
Τί σημαίνει όταν χαμηλώνεις την θερμοκρασία αλλά επιστρέφονται νερά, με χαμηλό ΔΤ και σβήνει η αντλία...στη daikin το ΔΤ το "κυνηγάει" ο κυκλοφορητής...δηλαδή παράγει ο συμπιεστής μια θερμοκρασία έστω 35 βαθμούς με set ΔΤ 5, την στέλνει ο κυκλοφορητής στα σώματα, παρατηρεί ότι δεν γυρίζει 30 αλλά 32-33 ξέρω'γω...κόβει παροχή, ώστε να προλάβει το νερό να μείνει πιο πολλή ώρα στα σώματα, και να αποβάλει το απαιτύμενο ΔΤ...κόβει κόβει κόβει μέχρι που δεν έχει να κόψει άλλο, εκεί αν συνεχίζει το ΔΤ να είναι μικρότερο από το set σβήνει ο συμπιεστής και κάθε τόσο ανοίγει ο κυκλοφορητής και κάνει δειγματοληψία να δει τί γίνεται ρε παιδιά το σπίτι παραμένει φούρνος ή κρύωσε να ξαναβάλω...ή μπορείς να το ρυθμίσεις να μη σβήνει ο κυκλοφορητής καθόλου...
Τώρα μπορεί το ΔΤ να θέλει μια ψιλορύθμιση ή να μην έχει τόσο "σφιχτή" απόκλιση δηλαδή ο sndev το είχε με ΔΤ 5 +/- 1 αν θυμάμαι καλά, και η αντλία του ήτανε στην τσίτα είχε τα νευράκια της, έκανε τα μαγικά του και την έστρωσε :) 
Αν @ThanG πιάνει το χέρι σου και ψήνεσαι κούμπω ένα espaltherma στην αντλία σου, στήσε ένα homeassistant σε ένα vm στο PC και πάρε πλήρη τηλεμετρία του τί κάνει η αντλία, έτσι μπορείς να κάνεις βελτιστοποίηση να πας από το 4.1 που ήδη είναι καλό μην κοροϊδευόμαστε, στο 4.5 ίσως... γιατί κρίμα είναι να σε σβήνει ο θερμοστάτης και να μη μπορείς να παίξεις να κατεβάσεις τα νερά ακόμα χαμηλότερα! Απορία, θερμοστάτη τον Madoka έχεις; Δεν κάνει modulation αρνητικό offset τα νερά της αντλίας, όταν πλησιάζει το set point η θερμοκρασία χώρου;

Περιέγραψες την διαδικασία με ακρίβεια!

Το ΔΤ στις daikin εχει fixed minimum 8C όταν πρόκειται για σώματα καλοριφέρ, ενώ μπορεί να πάει και μέχρι 3C όταν έχεις fan coil. Συνεπώς εγώ το άλλαξα ώστε να "βλέπει" fan coil, ώτσε να μπορώ να πετυχω το μικρότερο ΔΤ και άρα κατανάλωση. Δεν έχει όμως modulation ( αυτό που λες ΔΤ 5 +/- 1) εκτός και αν δεν το γνωρίζω εγω.  Αυτό που πάιρνει modulation είναι η έξοδος των νερών. Δλδ αν η καμπύλη δίνει πχ 38C για 10C εξωτερική και στην αντλία γυρνάνε νερά 34C (ΔΤ=4), τότε την αφήνει να ανεβάσει θερμοκρασία έως και 4C (38->42) για να μην κλείσει. Οπότε κάνει κάτι αντίστοιχο.

Εννοείται πως το μηχάνημα είναι σεταρισμένο με κυκλοφορητή στο 70% και στο economy, καθώς οι altherma όταν εκινούν τα δίνουν όλα (και απότι εχω διαβάσει αυτό έχει αντιγράψει και η Lg).

Τον Madoka εχω, αλλά εχω  το offset κλειστό, καθως όπως ρίχνει τη θερμοκρασία των νερών όταν πλησια΄ζει το στόχο (που εμένα δεν μπορεί να πέσει παρακάτω από όσο έχω παρατηρήσει), έτσι και στην εκκίνηση αυξάνει τη θερμοκρασία πάνω από αυτήν της καμπύλης για να τον πλησιάσει πιο γρήγορα. Με αποτέλεσμα να καιει παραπάνω. 

Εκτός και αν δεν έχω καταλάβει/κάνει κάτι εγώ σωστά.

Ολα τα ανωτέρω είναι δικές μου παραμετροποιήσεις. 

Η εγκατάσταση δεν είχε καν φίλτρο σίτας (προστέθηκε), είχε ανοιχτή βαλβίδα διαφορικής πίεσης (περιορίστηκε στο ελάχιστο), σεταρισμένη στους 55C (τρελή κατανάλωση ~1200kwh το μήνα), χωρίς κάρτα wifi με περασμένα τα καλώδια του χειριστηρίου από τη θύρα της (τα ξήλωσα και τα ξαναεγκατέστησα). 

Οσο για την εγκατάσταση espaltherma, φοβάμαι πως με ξεπερνά! 

Επεξ/σία από ThanG
Δημοσ.
22 minutes ago, ThanG said:

Δεν έχει όμως modulation ( αυτό που λες ΔΤ 5 +/- 1) εκτός και αν δεν το γνωρίζω εγω.

Καπου εχει ρύθμιση κ το λεει ¨λειτουργία εκτός οριου ( η καπως ετσι) "   κ εχει τιμές απο 1 εως 4

αλλαξε  το 2 η 3 ανάλογος ποσό large αισθανετε η ψυχούλα σου

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ThanG είπε

Δλδ αν η καμπύλη δίνει πχ 38C για 10C εξωτερική και στην αντλία γυρνάνε νερά 34C (ΔΤ=4), τότε την αφήνει να ανεβάσει θερμοκρασία έως και 4C (38->42) για να μην κλείσει. Οπότε κάνει κάτι αντίστοιχο.

Αυτό εννοώ...τώρα δεν θυμάμαι την ρύθμιση ακριβώς, νομίζω ότι αυτό (το 4) ρυθμίζεται, ώστε να προλάβει να χαμηλώσει ο κυκλοφορητής στροφές και να αποβληθεί θερμότητα από τα σώματα, πριν σβήσει ο συμπιεστής. Το 4 σαν τιμή καλά ακούγεται. Με τον περιορισμό στον κυκλοφορητή και την ρύθμιση economy δεν έχω ασχοληθεί δεν ξέρω τί επίδραση μπορεί να έχουν (ένα point για τις εκκινήσεις το έχεις, αν και στόχος είναι να μην υπάρχουν πολλές εκκινήσεις).
Για το Madoka καλά το έχεις καταλάβει, ήθελα να μάθω αν το δουλεύεις το modulation που κάνει και αν το κάνει επιτυχώς, εγώ δεν έχω καθόλου θερμοστάτη και απ'ότι έχω ακούσει/διαβάσει δεν δουλεύει πολύ επιτυχώς, καλύτερα που δεν τον έβαλα (ανά χώρο παίζω μπάλα με τους θερμοστάτες των fan coils)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, sndev είπε

Καπου εχει ρύθμιση κ το λεει ¨λειτουργία εκτός οριου ( η καπως ετσι) "   κ εχει τιμές απο 1 εως 4

αλλαξε  το 2 η 3 ανάλογος ποσό large αισθανετε η ψυχούλα σου

Αυτό είναι modulation που περιέγραψα. 

19 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αυτό εννοώ...τώρα δεν θυμάμαι την ρύθμιση ακριβώς, νομίζω ότι αυτό (το 4) ρυθμίζεται, ώστε να προλάβει να χαμηλώσει ο κυκλοφορητής στροφές και να αποβληθεί θερμότητα από τα σώματα, πριν σβήσει ο συμπιεστής. Το 4 σαν τιμή καλά ακούγεται. Με τον περιορισμό στον κυκλοφορητή και την ρύθμιση economy δεν έχω ασχοληθεί δεν ξέρω τί επίδραση μπορεί να έχουν (ένα point για τις εκκινήσεις το έχεις, αν και στόχος είναι να μην υπάρχουν πολλές εκκινήσεις).
Για το Madoka καλά το έχεις καταλάβει, ήθελα να μάθω αν το δουλεύεις το modulation που κάνει και αν το κάνει επιτυχώς, εγώ δεν έχω καθόλου θερμοστάτη και απ'ότι έχω ακούσει/διαβάσει δεν δουλεύει πολύ επιτυχώς, καλύτερα που δεν τον έβαλα (ανά χώρο παίζω μπάλα με τους θερμοστάτες των fan coils)

Το madoka με καλοριφέρ (panel) λειτουργεί μόνο ως θερμοστάτης. Με fancoil έχεις περισσότερες επιλογες. Το modulation λειτουργεί ως αμορτισερ, ξεχειλωνοντας το σύστημα όταν χρειάζεται και επαναφέροντας το όπου όχι.

Σε εμένα, σε υψηλές εξωτ. Θερμοκρασιες χρειάζεται. Κάτω από 10C εξωτ.,  οχι.

Επεξ/σία από ThanG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, ThanG said:

Αυτό είναι modulation που περιέγραψα. 

Ωραία. Το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο λοιπον.

28 minutes ago, ThanG said:

Το modulation λειτουργεί ως αμορτισερ, ξεχειλωνοντας το σύστημα όταν χρειάζεται και επαναφέροντας το όπου όχι.

Το χεις καταλάβει σχεδον σωστά αλλα δεν είναι έτσι ακριβώς. Δε μπορω να στο εξηγησω με σεντόνι αλλα αν βαλεις ενα espaltherma θα το καταλάβεις αμεσως οπτικά. Δεν λειτουργεί ως αμορτισέρ κ δεν θα επανέλθει οταν δε χρειάζεται ειναι λιγο πιο πολύπλοκο. Το αποτέλεσμα ειναι να συνεχίσει να παίζει εκτος οριου μεχρι να κάνει off - εαν κάνει - αλλα στην ουσια δε σε πειράζει. Εκει ρίχνεις κατα 1 τα νερα κ ισορροπεί ακομα καλύτερα κιολας 

Επεξ/σία από sndev

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...