star_cruiser Δημοσ. Δευτέρα στις 07:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:03 μμ 5 hours ago, mechpanos said: Το βασικό 3πτυχο του Passive House είναι: 1. Τούμπανο μόνωση παντού 2. Μεγάλα ανοίγματα στο Νότο για εκμετάλλευση ηλιακών κερδών το χειμώνα, με κατάλληλη σκίαση το καλοκαίρι. 3. Ερμητικά κλειστό κάθε πιθανό σημείο απώλειας αέρα με ειδικές ταινίες και σφραγιστικά (γίνεται σχετικό τεστ πιστοποίησης αεροστεγανότητας) και ελεγχόμενος αερισμός του χώρου με ανάκτηση θερμότητας, με μηχανικό τρόπο. Όσο ερμητικά και να το κλείσεις, ο αέρας θα βρει τρόπο να μπει μέσα, είτε είναι απορροφητήρας, είτε είναι καμιά χαραμάδα στο τζάκι είτε από καμιά χαραμάδα στην πόρτα, ακόμη και από την τρύπα στον ιμάντα που είναι το πατζουρι(επειδή έχω φίλο που κάνει κουφώματα μου έχει πει ότι και να κάνεις θα μπει από κάπου ο αέρας, μόνο στο εξωτερικό που έχουν αρχίσει και βάζουν ακόμη και μέσα στον μηχανισμό των παντζουριών μόνωση γραφιτουχας πολυστερίνης και δεν μπαίνει τίποτα αλλά στην Ελλάδα ακόμη είμαστε πολύ πίσω)
Gl0bAlZer0 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:20 μμ Ρε παιδιά και εσείς θέλετε σπίτι σφραγισμένο εντελώς από τον αέρα για λίγη ή και πολυ οικονομία; Λίγο μέτρο. Θα τα κάνει πάνω του το παιδί και άντε να αερίσεις το σπίτι μετά ! 😁
mechpanos Δημοσ. Δευτέρα στις 08:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:48 μμ 1 ώρα πριν, star_cruiser είπε Όσο ερμητικά και να το κλείσεις, ο αέρας θα βρει τρόπο να μπει μέσα, είτε είναι απορροφητήρας, είτε είναι καμιά χαραμάδα στο τζάκι είτε από καμιά χαραμάδα στην πόρτα, ακόμη και από την τρύπα στον ιμάντα που είναι το πατζουρι(επειδή έχω φίλο που κάνει κουφώματα μου έχει πει ότι και να κάνεις θα μπει από κάπου ο αέρας, μόνο στο εξωτερικό που έχουν αρχίσει και βάζουν ακόμη και μέσα στον μηχανισμό των παντζουριών μόνωση γραφιτουχας πολυστερίνης και δεν μπαίνει τίποτα αλλά στην Ελλάδα ακόμη είμαστε πολύ πίσω) Καθόλου πίσω αυτά γίνονται και εδώ αλλά ποιός τα πληρώνει.
star_cruiser Δημοσ. Δευτέρα στις 09:36 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:36 μμ 44 minutes ago, mechpanos said: Καθόλου πίσω αυτά γίνονται και εδώ αλλά ποιός τα πληρώνει. Αυτός που όντως θέλει να πάει για παθητικό σπίτι και έχει καποιες στοιχειώδεις γνώσεις είτε έχει τσακαλο μηχανικό που θα τον κατευθύνει σωστά… 1
GiannisSol Δημοσ. Δευτέρα στις 10:54 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:54 μμ 2 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε Ρε παιδιά και εσείς θέλετε σπίτι σφραγισμένο εντελώς από τον αέρα για λίγη ή και πολυ οικονομία; Λίγο μέτρο. Θα τα κάνει πάνω του το παιδί και άντε να αερίσεις το σπίτι μετά ! 😁 Καλύτερα να μη μπαζει τίποτα και να αεριζω εγώ παρά να μην έχω που να σταθώ από τις απώλειες . Έχω παρατηρήσει σε σπίτι πολύ καλά μονωμενο και με κουφώματα καλά ότι όλη μέρα να έχεις ένα παράθυρο στην ανάκληση αερίζεται ο χωρος χωρίς να κρυώνει το σπίτι . Όχι μόνο να μη κρυώνει ο χώρος , να μη νιώθεις καν ότι μπαίνει κρύο από κάπου. Τι να λέμε τώρα. 3
ababa641 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες @mechpanos προκειμένου να συγκρίνουμε τις καταναλώσεις μας, δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε μια φόρμα με διάφορα ζητούμενα όπως μοντέλο και kw αντλίας, τ.μ. κατοικίας, μονοκατοικία ή διαμέρισμα, μόνωση - κουφώματα ενεργειακά, μονοσωλήνιο - δισωλήνιο, με κολεκτέρ γραμμή και σώμα ή οχι, ενδοδαπέδια - fancoil - σώματα, buffer, ΖΝΧ, ελάχιστη - μέγιστη εξωτερική θερμοκρασία, θερμοκρασία χώρου και υγρασία, θερμοκρασία νερών, αντιστάθμιση - σταθερή, 24ώρη λειτουργία ή όχι και οτι άλλο μου διαφεύγει ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν πληρέστερη σύγκριση. Αν κάποιο άλλο μέλος έχει κάποια ιδέα ή πως μπορεί να δημιουργηθεί μια τέτοια φόρμα θα ήταν πολύτιμη η βοήθειά του. 1
gtok34 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 2/2/2025 στις 9:09 ΜΜ, mechpanos είπε https://www.skroutz.gr/s/54978607/Sonoff-Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Δεν το χω δοκιμάσει όμως και είναι για 1Φ. αυτος αφου εχει και προστασια απο υπερταση και υποταση αλλα και ενταση αρα ειναι και επιτηρητης.??? ολα σε ενα δηλαδη? και εγω σκεφτομαι να βαλω ξεχωριστο πινακα με επιτηρητη γιατι δεν χωραει στον ηδη υπάρχων τιποτα. οποτε μπορει να παρω αυτο αν ειναι οντως και επιτηρητης 63Α .... Εdit νομιζω βρηκα και επιτηρητη τασης μαζι και μετρητη. της sonoff νομιζω ειναι μονο μετρητης. εδω απο aliexpress εχει και CE πιστοποιηση. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από gtok34
mechpanos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 19 λεπτά πριν, gtok34 είπε αυτος αφου εχει και προστασια απο υπερταση και υποταση αλλα και ενταση αρα ειναι και επιτηρητης.??? ολα σε ενα δηλαδη? και εγω σκεφτομαι να βαλω ξεχωριστο πινακα με επιτηρητη γιατι δεν χωραει στον ηδη υπάρχων τιποτα. οποτε μπορει να παρω αυτο αν ειναι οντως και επιτηρητης 63Α .... Εdit νομιζω βρηκα και επιτηρητη τασης μαζι και μετρητη. της sonoff νομιζω ειναι μονο μετρητης. εδω απο aliexpress εχει και CE πιστοποιηση. Ούτε καν!!! Θα πληρώσεις 3-4-5 χιλιάρικα για μηχάνημα και θα το προστατέψεις με εξαρτήματα κινέζικα αμφίβολης αξιοπιστίας; Καλύτερα μη βάλεις τίποτα. Μόνο επώνυμα εξαρτήματα πίνακα!!!
gtok34 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ούτε καν!!! Θα πληρώσεις 3-4-5 χιλιάρικα για μηχάνημα και θα το προστατέψεις με εξαρτήματα κινέζικα αμφίβολης αξιοπιστίας; Καλύτερα μη βάλεις τίποτα. Μόνο επώνυμα εξαρτήματα πίνακα!!! φιλε ολα κινεζικα ειναι οταν εχει πιστοποιηση CE ειναι ελεγμενα. ακου που σου λεω ...πανε και δες στο σκρουτζ τι πουλανε αν δεις ενα που να μην ειναι κινεζικο να μου πεις. Το ιδιο ακριβως μηχανημα το εχουν στο bmac.gr και το πουλανε 70. ακριβως το ιδιο απλα αλλαζουν την ετικετα. Ασε φιλε κατι ξερω απο αυτα εμποριο κανω. ξερεις ποσα πραγματα απο ali υπαρχουν μετονομασμενα εδω στην ελλαδα? απο εταιρείες? γιαυτο κοιτας να εχει την πιστοποιηση. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από gtok34
nvel Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες το ότι ένας κινέζος noname κατασκευαστής γράφει CE δεν σημαίνει ότι έχει και CE
gtok34 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, nvel είπε το ότι ένας κινέζος noname κατασκευαστής γράφει CE δεν σημαίνει ότι έχει και CE δεν παιρνεις CE αν δεν ελεγχθεις πλεον...αν ηταν ετσι απλα τα πραγματα ...αστο σου λεω γνωριζω. δεν σε αφηνουν να κανεις εισαγωγες πλεον αν γραφεις οτι ειναι και δεν εχεις παρει πιστοποιηση κανονικα. υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες και στα κινεζικα...αν πχ δεν ειχε πιστοποιηση θα εκανε το ιδιο εξαρτημα 5 ευρω οχι 18 και 20. ολες οι εταιρείες στην κινα κατασκευαζουν με συγκεκριμενες οδηγιες κατασκευής και προδιαγραφες. Ολες οι ηλεκτρικες συσκευες το 95% εκει γινονται πλεον. ακομα και αντλιες θερμοτητας γνωστες εταιρείες τις κατασκευαζουν εκει . τι σημαινει αυτο? γιατι παιρνουμε τοτε μια αντλια που γινεται στην Κινα? Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από gtok34
mechpanos Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Υπάρχουν Κινέζοι και Κινέζοι όμως. Δεν θα συγκρίνω πχ την Huawei, με το noname από το ali. Το CE δεν είναι πιστοποίηση, είναι ΔΗΛΩΣΗ σήμανσης του κατασκευαστή. Τον επώνυμο κατασκευαστή που έχει αντιπροσωπεία στην Ευρώπη τον ελέγχει η Ε.Ε. και έχει κυρώσεις αν δηλώσει ψευδές CE. Τον no name τρέχα γύρευε. Τέλος πάντων εγώ αυτά είχα να πω σε φιλικό επίπεδο σαν μηχανικός και σαν παραγωγός υλικών που υπόκεινται σε σήμανση CE από εκεί και πέρα καθένας πορεύεται καταπώς το πιστεύει ο ίδιος, και με βάση την δική του γνώση εμπειρία και λαμβάνοντας την ευθύνη.
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 11 λεπτά πριν, gtok34 είπε δεν παιρνεις CE αν δεν ελεγχθεις πλεον...αν ηταν ετσι απλα τα πραγματα ...αστο σου λεω γνωριζω. δεν σε αφηνουν να κανεις εισαγωγες πλεον αν γραφεις οτι ειναι και δεν εχεις παρει πιστοποιηση κανονικα. υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες και στα κινεζικα...αν πχ δεν ειχε πιστοποιηση θα εκανε το ιδιο εξαρτημα 5 ευρω οχι 18 και 20. ολες οι εταιρείες στην κινα κατασκευαζουν με συγκεκριμενες οδηγιες κατασκευής και προδιαγραφες. Ολες οι ηλεκτρικες συσκευες το 95% εκει γινονται πλεον. ακομα και αντλιες θερμοτητας γνωστες εταιρείες τις κατασκευαζουν εκει . τι σημαινει αυτο? γιατι παιρνουμε τοτε μια αντλια που γινεται στην Κινα? Δεν είναι όλες οι αντλίες εκεί. LG, Daikin, Hitachi, Mitsubishi σίγουρα δεν είναι. Τώρα αν πάρεις Midea και φασόν, προφανώς και είναι. Ο καθένας διαλέγει. 1
gtok34 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε Δεν είναι όλες οι αντλίες εκεί. LG, Daikin, Hitachi, Mitsubishi σίγουρα δεν είναι. Τώρα αν πάρεις Midea και φασόν, προφανώς και είναι. Ο καθένας διαλέγει. δεν ειπα για ολες...αλλα πολλες ναι. 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Υπάρχουν Κινέζοι και Κινέζοι όμως. Δεν θα συγκρίνω πχ την Huawei, με το noname από το ali. Το CE δεν είναι πιστοποίηση, είναι ΔΗΛΩΣΗ σήμανσης του κατασκευαστή. Τον επώνυμο κατασκευαστή που έχει αντιπροσωπεία στην Ευρώπη τον ελέγχει η Ε.Ε. και έχει κυρώσεις αν δηλώσει ψευδές CE. Τον no name τρέχα γύρευε. Τέλος πάντων εγώ αυτά είχα να πω σε φιλικό επίπεδο σαν μηχανικός και σαν παραγωγός υλικών που υπόκεινται σε σήμανση CE από εκεί και πέρα καθένας πορεύεται καταπώς το πιστεύει ο ίδιος, και με βάση την δική του γνώση εμπειρία και λαμβάνοντας την ευθύνη. και εγω σου λεω επειδη γνωριζω τι γινεται φερνουν πολλοι κινεζικα προιοντα με την φιρμα τους πανω με συμφωνιες χονδρικης σου εκτυπωνουν οτι θες απο ονομασια πανω το CE ειναι πλεον απαραιτητο για να κυκοφορησει το προιον στην Ευρωπαικη αγορα οπως και το FCC για την Αμερικανική αγορα. Οποτε και τα εισαγωγης ελεγχονται πλεον για το CE αλλιως δεν μπορουν να το εξαγουν σε Ευρωπη και Αμερική. και δεν ειναι noname υπαρχει εταιρεια πανω και στο κινεζικο. Οι οποιες εταιρείες μπορει να ειναι μεγαλυτερα μεγεθη και απο Ευρωπαικες. Μεγαλο παραδειγμα η xiaomi καποτε αν εφερνε kaneiσ xiaomi κινητο του λεγανε μα noname θα παρεις'? εχω απο τα πρωτα κινητα της xiaomi το redmi hongmi 1s. τοτε με λεγανε τρελο που πηρα τετοιο κινητο ....σημερα που κυκλοφορει πλεον ελλαδα τα xiaomi ειναι η μεγαλυτερη εταιρεία ξεπερνωντας apple και samsung σε πωλησεις. αρα τι ειναι noname? Εφοσον εχουν παρει πιστοποιηση ειναι οκ. και υπαρχει και εγγυηση φυσικα. 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Υπάρχουν Κινέζοι και Κινέζοι όμως. Δεν θα συγκρίνω πχ την Huawei, με το noname από το ali. Το CE δεν είναι πιστοποίηση, είναι ΔΗΛΩΣΗ σήμανσης του κατασκευαστή. Τον επώνυμο κατασκευαστή που έχει αντιπροσωπεία στην Ευρώπη τον ελέγχει η Ε.Ε. και έχει κυρώσεις αν δηλώσει ψευδές CE. Τον no name τρέχα γύρευε. Τέλος πάντων εγώ αυτά είχα να πω σε φιλικό επίπεδο σαν μηχανικός και σαν παραγωγός υλικών που υπόκεινται σε σήμανση CE από εκεί και πέρα καθένας πορεύεται καταπώς το πιστεύει ο ίδιος, και με βάση την δική του γνώση εμπειρία και λαμβάνοντας την ευθύνη. https://europa.eu/youreurope/business/product-requirements/labels-markings/ce-marking/index_el.htm Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από gtok34
mechpanos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 41 λεπτά πριν, gtok34 είπε https://europa.eu/youreurope/business/product-requirements/labels-markings/ce-marking/index_el.htm Δεν διαφωνώ στα ανωτέρω που γράφεις, πλην όμως διαφωνώ στο τελευταίο, ότι επειδή έβαλε CE ένας Κινέζος παραγωγός, σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Αν διαβάσεις το link που μου παρέθεσες, το CE είναι σήμανση που τοποθετείται κατά δήλωση του ίδιου του παραγωγού, ο οποίος έχει και την ευθύνη. Δηλαδή λεω εγώ ο Πάνος, δηλώνω ότι το gadget που παράγω, συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των προτύπων τάδε, τάδε και τάδε, και ορίστε σου βάζω και το CE marking επάνω για να το βλέπεις. Υπάρχουν διάφορα συστήματα δήλωσης CE, για κάποια προϊόντα μπορείς να δηλώσεις μόνος σου χωρίς να σε ελέγξει εξωτερικός φορέας απλά να έχεις ISO, για κάποια σε ελέγχει εξωτερικός φορέας μια φορά και μετά παράγεις αβέρτα, και για κάποια σε ελέγχει εξωτερικός φορέας σε τακτά διαστήματα. Ο φορέας είναι της επιλογής σου, πιστοποιημένος όμως. Αυτό βέβαια, πρέπει να το τρέξεις εσύ, ως παραγωγός. Οπότε ο Κινέζος παραγωγός, παίρνει έναν τυχαίο Κινέζο κοινοποιημένο φορέα, του κάνει έναν έλεγχο για τα μάτια του κόσμου και βγάζει μετά αβέρτα, λες και θα τον ελέγξει κανένας ευρωπαίος εισαγωγέας τί κάνει! Άσε είμαι σε θέση να γνωρίζω περιστατικά CE και πιστοποιήσεων μούφα στην ελληνική αγορά γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Αλλά εγώ σου λέω και το άλλο, ότι είναι κομπλέ και δεν θα πάρεις φωτιά από το Κινέζικο ρελέ, το εμπιστεύεσαι για την ακρίβειά του το ίδιο με ένα επώνυμο Schneider, Hager, ABB ξέρω'γω... βάλτο μόνο για να παίρνεις τη μέτρηση που δεν χάθηκε και τίποτα να βγεί 1 κιλοβατώρα πάνω ή κάτω, αλλά αν πρέπει να κόψει όταν έχεις αστάθεια ή ασυμμετρία μέσα σε συγκεκριμένα msec για να μη γίνει ζημιά, βάλε κάτι καλό, με αυτά δεν παίζουμε. Αυτά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα