hero_nikolas Δημοσ. Παρασκευή στις 08:39 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:39 μμ Καλησπερα , ξεκινησα να σχεδιαζω την αγορα και τοποθετηση αντλιας DAIKIN 11KW Απο ρευμα ειμαι ενταξει τριφασικο μεχρι το μπαλκονι , μελετη εγινε για το ποσα και ποια θα αλλαχθουν . Η αντλια εχει μετρητη καταναλωσης μεσα απο το χειριστηριο εαν ναι ειναι αξιοπιστο ? Τι να ζητησω απο τον ηλεκτρολογο που θα κανει την συνδεση να βαλει στον πινακα μετρητη τριφασικο ?
GiannisSol Δημοσ. χθες στις 12:05 πμ Δημοσ. χθες στις 12:05 πμ 3 ώρες πριν, hero_nikolas είπε Καλησπερα , ξεκινησα να σχεδιαζω την αγορα και τοποθετηση αντλιας DAIKIN 11KW Απο ρευμα ειμαι ενταξει τριφασικο μεχρι το μπαλκονι , μελετη εγινε για το ποσα και ποια θα αλλαχθουν . Η αντλια εχει μετρητη καταναλωσης μεσα απο το χειριστηριο εαν ναι ειναι αξιοπιστο ? Τι να ζητησω απο τον ηλεκτρολογο που θα κανει την συνδεση να βαλει στον πινακα μετρητη τριφασικο ? Είναι κατά προσέγγιση με υπολογισμό. Σαν τον κανονικό μετρητή δεν συγκρίνεται η αξιοπιστία της μέτρησης .
hero_nikolas Δημοσ. χθες στις 07:15 πμ Δημοσ. χθες στις 07:15 πμ 7 ώρες πριν, GiannisSol είπε Είναι κατά προσέγγιση με υπολογισμό. Σαν τον κανονικό μετρητή δεν συγκρίνεται η αξιοπιστία της μέτρησης . Και τι ειναι καλυτερο , να βαλω εναν στον πινακα δ'ιπλα στην ασφαλεια της αντλιας ? Υπαρχουν επιλογες να βαλω wi fi χρειαζομαι περισσοτερες πληροφοριες περα απο την καταναλωση ?
gtok34 Δημοσ. χθες στις 09:57 πμ Δημοσ. χθες στις 09:57 πμ 16 ώρες πριν, konandrio είπε Αθήνα , καλοκαίρι έχουμε, σήμερα έφτασε 17,5 βαθμούς, στα κρύα έχω γύρω στις 15kw την ημερα, 4xfancoil και 2 πετσετοκρεμάστρες που μια χαρά ζεστάινουν τα μπάνια με 38° νερά. Οκ. Με τα πολλά κρύα και πάλι λίγα έχεις. Μια χαρά είσαι. Αν με τα πολλά κρύα δεν κρυώνεις. Είσαι τέλεια.
mechpanos Δημοσ. χθες στις 10:09 πμ Δημοσ. χθες στις 10:09 πμ 2 ώρες πριν, hero_nikolas είπε Και τι ειναι καλυτερο , να βαλω εναν στον πινακα δ'ιπλα στην ασφαλεια της αντλιας ? Υπαρχουν επιλογες να βαλω wi fi χρειαζομαι περισσοτερες πληροφοριες περα απο την καταναλωση ? Βάλε ένα με wi fi να βλέπεις και ιστορικό τί τράβηξε σε μέγιστη ισχύ και τί σε ελάχιστη και αν κάνει συχνά start stop. Επίσης καλό είναι μιας και βάζεις αντλία να βάλεις και αντικεραυνικό και επιτηρητή τάσης.
Titarasaudi Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Καλησπέρα παιδιά! Όπως πολλάκις έχω γράψει έχω την τριφασική Daikin Altherma EKHBRD011ACY1. Αν την έχω στο αυτόματο (ρυθμίζεται μόνη της ανάλογα τις εξωτερικές συνθήκες) παίζει πολύ ρόλο πως θα έχω την καμπύλη αντιστάθμισης;; Χθες και σήμερα που έχουμε έξω περίπου 14 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες είδα την πιο χαμηλή κατανάλωση στην αντλία. Είδα μέχρι και 975 watt την ώρα. Βλέποντας την καμπύλη αντιστάθμισης βλέπω ότι είχε ξεμείνει απ' τις δροσερές μέρες ως εξής για -6 έξω να δίνει 55°C και για 18 έξω να δίνω 40. Δεν είναι πολύ χαμηλά, κι' όμως η αντλία έριξε την κατανάλωση πολύ! Παλαιότερα σε αντίστοιχα ζεστές μέρες κατέβαζα την καμπύλη στους 50 και 35 βαθμούς αντίστοιχα αλλά ποτέ δεν είχα δει κάτω από 1100 watt/ώρα!
mechpanos Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 2 ώρες πριν, Titarasaudi είπε Καλησπέρα παιδιά! Όπως πολλάκις έχω γράψει έχω την τριφασική Daikin Altherma EKHBRD011ACY1. Αν την έχω στο αυτόματο (ρυθμίζεται μόνη της ανάλογα τις εξωτερικές συνθήκες) παίζει πολύ ρόλο πως θα έχω την καμπύλη αντιστάθμισης;; Χθες και σήμερα που έχουμε έξω περίπου 14 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες είδα την πιο χαμηλή κατανάλωση στην αντλία. Είδα μέχρι και 975 watt την ώρα. Βλέποντας την καμπύλη αντιστάθμισης βλέπω ότι είχε ξεμείνει απ' τις δροσερές μέρες ως εξής για -6 έξω να δίνει 55°C και για 18 έξω να δίνω 40. Δεν είναι πολύ χαμηλά, κι' όμως η αντλία έριξε την κατανάλωση πολύ! Παλαιότερα σε αντίστοιχα ζεστές μέρες κατέβαζα την καμπύλη στους 50 και 35 βαθμούς αντίστοιχα αλλά ποτέ δεν είχα δει κάτω από 1100 watt/ώρα! Εντάξει στην ουσία το ίδιο με αυτό που έκανες κάνει αλλά το κάνει αυτόματα και συνεχώς ακολουθώντας την καμπύλη. Αλλά δεν ξέρω γιατί δεν είχες δει τόσο χαμηλές καταναλώσεις...
hero_nikolas Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, mechpanos είπε Βάλε ένα με wi fi να βλέπεις και ιστορικό τί τράβηξε σε μέγιστη ισχύ και τί σε ελάχιστη και αν κάνει συχνά start stop. Επίσης καλό είναι μιας και βάζεις αντλία να βάλεις και αντικεραυνικό και επιτηρητή τάσης. Nαι απο αυτα ειμαι ενταξει ,εχω επιτηρητη με διακοπη ουδετερου και αντικεραυνικο και ασφαλεια για την αντλια με παροχη μεχρι το σημειο εγκαταστασης . Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από hero_nikolas 1
Titarasaudi Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Εντάξει στην ουσία το ίδιο με αυτό που έκανες κάνει αλλά το κάνει αυτόματα και συνεχώς ακολουθώντας την καμπύλη. Αλλά δεν ξέρω γιατί δεν είχες δει τόσο χαμηλές καταναλώσεις... Εννοείται βλέπω μεγάλες διαφορές στην θερμοκρασία των σωμάτων ανάλογα των καιρό έξω χωρίς να πειράξω τίποτα εγώ στην καμπύλη! Απλά μου έκανε εντύπωση που η καμπύλη μου είναι σχετικά ψηλά αλλά έριξε την κατανάλωση της τέρμα! Είχε αναφερθεί και από άλλο συμφορήτη ότι κάτω από 1000 watt στην ώρα πολύ δύσκολα πέφτει η συγκεκριμένη. Πιθανολογώ ότι φταίει το ότι είναι υψηλών θερμοκρασιών με διπλό έλικα στην εξωτερική μονάδα. Σήμερα πάντως απ' το πρωί μέχρι τώρα σε 10 ώρες έκαψε 10 kwh. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από Titarasaudi 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα