konandrio Δημοσ. Πέμπτη στις 01:13 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:13 μμ Βλέπω το διάγραμμα με τις καταναλώσεις ανά 2 ωρο 0,5-0,7 kwh και στο ενα δύωρο μέσα στο 24ωρο έχω μια εκτίναξη κατανάλωσης 1,2-1,5kwh, δεν εχει να κάνει με εξωτερική θερμοκρασία, μπορεί να γίνει αργά τη νύχτα, μπορεί να το κάνει και μεσημέρι, είναι λογικό ή να πειράξω τίποτα ;
GiannisSol Δημοσ. Πέμπτη στις 01:16 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:16 μμ 1 ώρα πριν, orestis είπε Κατόπιν αυτοψίας και κουβέντας με έναν μηχανολόγο, ανακάλυψα ότι η ταράτσα έχει πάνω από 10 πόντους φελιζόλ! Το τσέκαρα και σε αλλά σημεία που είναι εκτεθειμένο το πλαϊνό, και είναι όντως παντού αυτό. Η πολυκατοικία είναι η πρώτη λέει ενός διάσημου εργολάβου και την είχε προσέξει (και φαίνεται). Με τα νέα στοιχεία, ο υπολογισμός δείχνει 5600 απώλειες, συνεπώς μια 6άρα αντλία θα με καλύπτει σίγουρα... Αλλά μάλλον μου φαίνεται θα πληρώσω μηχανολόγο να μου κάνει αυτόνομη μελέτη επί πληρωμή. Αν έχετε να προτείνετε παρακαλώ στείλτε μου DM. Τις απωλειες καλυτερα να τις οριζεις με μοναδες. 5600 kcal/h (θερμιδες) ή 5600watt (5.6kw) ? Ειναι διαφορετικα μεταξυ τους. Παλια μιλαγαν ολοι με θερμιδες , και τωρα με watt / KWatt και υπαρχει δυσνοηση πολλες φορες. 3 λεπτά πριν, konandrio είπε Βλέπω το διάγραμμα με τις καταναλώσεις ανά 2 ωρο 0,5-0,7 kwh και στο ενα δύωρο μέσα στο 24ωρο έχω μια εκτίναξη κατανάλωσης 1,2-1,5kwh, δεν εχει να κάνει με εξωτερική θερμοκρασία, μπορεί να γίνει αργά τη νύχτα, μπορεί να το κάνει και μεσημέρι, είναι λογικό ή να πειράξω τίποτα ; Να υποθεσω μετρας καθαρα αντλια και οχι ολο το σπιτι. Εχεις τιποτα ZNX με ηλιακο ή σκετο μποιλερ και ξεκιναει να ζεσταινει τα νερα η αντλια ?
star_cruiser Δημοσ. Πέμπτη στις 01:42 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:42 μμ 28 minutes ago, konandrio said: Βλέπω το διάγραμμα με τις καταναλώσεις ανά 2 ωρο 0,5-0,7 kwh και στο ενα δύωρο μέσα στο 24ωρο έχω μια εκτίναξη κατανάλωσης 1,2-1,5kwh, δεν εχει να κάνει με εξωτερική θερμοκρασία, μπορεί να γίνει αργά τη νύχτα, μπορεί να το κάνει και μεσημέρι, είναι λογικό ή να πειράξω τίποτα ; Defrost λογικά κάνει η αντλία
konandrio Δημοσ. Πέμπτη στις 01:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:44 μμ @GiannisSol Δοχείο αδράνειας 60λιτ, δεν είναι συνδεμένο με νερά για άλλη χρήση . 13 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Defrost λογικά κάνει η αντλία Κρατάει ιστορικό defrost στο μενού , θα δω ...
orestis Δημοσ. Πέμπτη στις 01:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:57 μμ 40 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Τις απωλειες καλυτερα να τις οριζεις με μοναδες. 5600 kcal/h (θερμιδες) ή 5600watt (5.6kw) ? Ειναι διαφορετικα μεταξυ τους. Παλια μιλαγαν ολοι με θερμιδες , και τωρα με watt / KWatt και υπαρχει δυσνοηση πολλες φορες. Έχεις δικιο, ευχαριστώ, μιλάω για Watt όπως τα βγάζει εδώ: https://elith.gr/calc/stresults.php
orestis Δημοσ. Πέμπτη στις 06:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:21 μμ Σήμερα συναντήθηκα και με άλλο εγκαταστάτη. Του ζήτησα και προσφορά για ενδοδαπέδια, έτσι για να έχω μέτρο σύγκρισης. Στη κουβέντα πιάσαμε κουβέντα για θέρμανση μπάνιου και μου είπε να σκεφτώ και ηλεκτρική ενδοδαπέδια, για να έχω ωραία αίσθηση και να αποφύγω μια τεράστια πετσετοκρεμάστρα που δε θα βγάζει και πολύ ζέστη στα χαμηλά νερά. Απόψεις;
gtok34 Δημοσ. Πέμπτη στις 07:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:05 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, star_cruiser είπε Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:12 μμ από gtok34
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 07:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:07 μμ 43 λεπτά πριν, orestis είπε Σήμερα συναντήθηκα και με άλλο εγκαταστάτη. Του ζήτησα και προσφορά για ενδοδαπέδια, έτσι για να έχω μέτρο σύγκρισης. Στη κουβέντα πιάσαμε κουβέντα για θέρμανση μπάνιου και μου είπε να σκεφτώ και ηλεκτρική ενδοδαπέδια, για να έχω ωραία αίσθηση και να αποφύγω μια τεράστια πετσετοκρεμάστρα που δε θα βγάζει και πολύ ζέστη στα χαμηλά νερά. Απόψεις; Ποοοοο είχα κι εγώ κάτι τέτοιους. Ψτ. Θα σου στείλω φωτό από το μπάνιο με την τεράστια πετσετοκρεμάστρα μου. Πού δε βγάζει ζέστη στα χαμηλά νερά. Και θερμόμετρο θερμοκρασίας μέσα στο μπάνιο. Και εσύ μετά αποφασίζεις. Α βρε με κάθε καραγκιοζοπαίχτη. 2 2
gtok34 Δημοσ. Πέμπτη στις 07:08 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:08 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, konandrio είπε 5 ώρες πριν, konandrio είπε Βλέπω το διάγραμμα με τις καταναλώσεις ανά 2 ωρο 0,5-0,7 kwh και στο ενα δύωρο μέσα στο 24ωρο έχω μια εκτίναξη κατανάλωσης 1,2-1,5kwh, δεν εχει να κάνει με εξωτερική θερμοκρασία, μπορεί να γίνει αργά τη νύχτα, μπορεί να το κάνει και μεσημέρι, είναι λογικό ή να πειράξω τίποτα ; Το περιοχή είσαι φίλε μου γιατί έχεις πολύ χαμηλή κατανάλωση. Με ενδοδαπεδια είσαι? Η καλοριφέρ? Εγώ το δίωρο έχω 2 KW/h μέσο όρο. Πιάνω βράδυ και τις 3 με 4 ίσως αν κατέβει πολύ η θερμοκρασία. Όλη την μέρα μέσο όρος 24 με 27 . Περιοχή Θράκη. Με σώματα καλοριφέρ Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:10 μμ από gtok34
orestis Δημοσ. Πέμπτη στις 07:43 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:43 μμ 36 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ποοοοο είχα κι εγώ κάτι τέτοιους. Ψτ. Θα σου στείλω φωτό από το μπάνιο με την τεράστια πετσετοκρεμάστρα μου. Πού δε βγάζει ζέστη στα χαμηλά νερά. Και θερμόμετρο θερμοκρασίας μέσα στο μπάνιο. Και εσύ μετά αποφασίζεις. Α βρε με κάθε καραγκιοζοπαίχτη. Χαχαχα για στείλε. Πάντως κακά τα ψέματα η ενδοδαπεδια στο μπάνιο είναι άλλο επίπεδο άνεσης. Το έχω ζήσει και πολύ με ψήνει να το ξαναζήσω…
fylatos Δημοσ. Πέμπτη στις 07:55 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:55 μμ Εγώ με μια πετσετοκρεμαστρα 1.10 με χαμηλά νερά έχω 24 βαθμούς στο μπάνιο
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 09:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:29 μμ 1 ώρα πριν, orestis είπε Χαχαχα για στείλε. Πάντως κακά τα ψέματα η ενδοδαπεδια στο μπάνιο είναι άλλο επίπεδο άνεσης. Το έχω ζήσει και πολύ με ψήνει να το ξαναζήσω… Στο μπάνιο όχι. Μύκητες ένα που σκέφτομαι.
orestis Δημοσ. Πέμπτη στις 09:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:49 μμ 19 λεπτά πριν, cmaniac είπε Στο μπάνιο όχι. Μύκητες ένα που σκέφτομαι. Όχι καλέ. Τουλάχιστον 5-6 χρόνια που ήμουν έξω δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη. Με σωστό εξαερισμό πάντα.
Tsino Δημοσ. Παρασκευή στις 01:08 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:08 μμ 15 hours ago, cmaniac said: Στο μπάνιο όχι. Μύκητες ένα που σκέφτομαι. Καθόλου μύκητες. από το 18 στο σπιτι
konandrio Δημοσ. Παρασκευή στις 05:22 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:22 μμ 22 ώρες πριν, gtok34 είπε Το περιοχή είσαι φίλε μου γιατί έχεις πολύ χαμηλή κατανάλωση. Με ενδοδαπεδια είσαι? Η καλοριφέρ? Εγώ το δίωρο έχω 2 KW/h μέσο όρο. Πιάνω βράδυ και τις 3 με 4 ίσως αν κατέβει πολύ η θερμοκρασία. Όλη την μέρα μέσο όρος 24 με 27 . Περιοχή Θράκη. Με σώματα καλοριφέρ Αθήνα , καλοκαίρι έχουμε, σήμερα έφτασε 17,5 βαθμούς, στα κρύα έχω γύρω στις 15kw την ημερα, 4xfancoil και 2 πετσετοκρεμάστρες που μια χαρά ζεστάινουν τα μπάνια με 38° νερά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα