mechpanos Δημοσ. Τετάρτη στις 12:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:33 μμ 2 ώρες πριν, star_cruiser είπε το θέμα είναι αν ξέρει κανείς για πιο λόγο ενώ έχω αφήσει νερό ζεστό από το μπάνιο μετά από 5-10 λεπτά δεν υπάρχει🤔🤔🤔 με συναγωγή το νερό των 45 βαθμών που έχεις αφήσει στο μπόιλερ, ζεσταίνει το νερό της αντλίας των 35 που περνάει από την σερπατίνα. Και στην αντλία μπορεί να παρατηρήσεις να κόβει το inverter ας πούμε... 1
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 01:00 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:00 μμ 2 ώρες πριν, star_cruiser είπε για πιο λόγο ενώ έχω αφήσει νερό ζεστό από το μπάνιο μετά από 5-10 λεπτά δεν υπάρχει🤔🤔🤔 Γιατί μετά το μπόιλερ παίζει ανάποδα: το νερό του μπόιλερ ζεσταίνει το νερό της αντλίας, κόβει ο κυκλοφορητής της αντλίας και κρυώνει το σπίτι. Ποιός τα κάνει αυτά και βάζει υπογραφές, ήθελα να ήξερα. Αυτά έιναι βασικά πράγματα και τα ήξεραν οι θερμοϋδραυλικοί, γι'αυτό τα μπόιλερ διπλής ενέργειας ηλεκτρισμού-καλοριφέρ ΚΑΝΟΝΙΚΑ έμπαιναν στα κολεκτέρ με άλλη ηλεκτροβάνα σε σχέση με τα σώματα. Γιατί κινδύνευες πολύ εύκολα να κρυώσεις το θερμοσίφωνο για να επιστρέψεις ζεστά νερά στο δίκτυο του καλοριφέρ, έχοντας ΕΣΥ κάψει ρεύμα για να ζεστάνεις την πολυκατοικία σου. 3 ώρες πριν, pavloa είπε Σωματα δεν υπάρχουν. Είχαμε βάλει μόνο τις σωλήνες στο δάπεδο που καταλήγουν στον συλλέκτη. Μόνο το μποιλερ μένει να δούμε που θα συνδέσουμε αν και εγώ έλεγα στον συλλέκτη. Οπότε από ότι κατάλαβα το μποιλερ πρέπει να μπει πάνω στην αντλία και όχι στον συλλέκτη? Για δοχείο αδράνειας δεν πήγε το μυαλό μου να ρωτήσω.. την άλλη βδομάδα θα πάω από τ γραφείο του και θα το συζητήσουμε. Αλλά για μεγαλύτερο μποιλερ δεν μας παίρνει με τίποτα. Δεν υπάρχει ο χώρος για να μπε. Μόνο αν υπάρχει οριζόντιο και μπει στο πατάρι. Μάθε τι έχει σχεδιάσει και ποιές είναι οι μεταβλητές που έχει εισάγει στη μελέτη. Μονώσεις Θερμοκρασία νερών (πρέπει να είναι κάτω από 45, ιδανικά κάτω από 40) Buffer Απώλειες ανα δωμάτιο και συνολικές για το σπίτι για την ελάχιστη θερμοκρασία αναφοράς στην περιοχή σου (προσοχή στα κέρδη επίσης, μην υπολογίσει κέρδη που δεν υπάρχουν) Απόδοση και κάλυψη των απωλειών των χώρων από τα σώματα στην θερμοκρασία των νερών Απόδοση αντλίας στην ελάχιστη θερμοκρασία αναφοράς και, εάν είναι μικρότερη, ποιά είναι η δισθενής θερμοκρασία και ποιά τα kW στην δισθενή Για το μπόιλερ θα σου έλεγα να το ξεχάσεις και να βάλεις ηλιακό εάν έχεις χώρο στην ταράτσα. 2
mechpanos Δημοσ. Τετάρτη στις 01:09 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:09 μμ Εσήμερα που είχα πάει για κούρεμα λέω του κομμωτή μου που έχει ηλεκτρικό θερμοσ. στο κομμωτήριο, κάνε αίτηση voucher να βάλεις ηλιακό τί καις ρεύμα...έκανα μου λέει για το σπίτι, να βάλω αντλία, θέλω να τη συνδέσω και με το υπάρχον υδραυλικό τζάκι γίνεται; Ωχ ωχ ωχ ωχ τί έχουνε να δούνε τα ματάκια μου!!! 1 1 1 2
star_cruiser Δημοσ. Τετάρτη στις 01:10 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:10 μμ 31 minutes ago, mechpanos said: με συναγωγή το νερό των 45 βαθμών που έχεις αφήσει στο μπόιλερ, ζεσταίνει το νερό της αντλίας των 35 που περνάει από την σερπατίνα. Και στην αντλία μπορεί να παρατηρήσεις να κόβει το inverter ας πούμε... Δεν κόβει κάτι το έχω παρατηρήσει αρκετές φορές γιατί και εγώ έλεγα μήπως αυξηθεί η θερμοκρασία των νερών που έχει η αντλία, αλλά τίποτα αυτά παραμένουν τα ίδια όπως και η κατανάλωση δεν αυξομειώνεται…. 4 minutes ago, cmaniac said: Γιατί μετά το μπόιλερ παίζει ανάποδα: το νερό του μπόιλερ ζεσταίνει το νερό της αντλίας, κόβει ο κυκλοφορητής της αντλίας και κρυώνει το σπίτι. Ποιός τα κάνει αυτά και βάζει υπογραφές, ήθελα να ήξερα. Αυτά έιναι βασικά πράγματα και τα ήξεραν οι θερμοϋδραυλικοί, γι'αυτό τα μπόιλερ διπλής ενέργειας ηλεκτρισμού-καλοριφέρ ΚΑΝΟΝΙΚΑ έμπαιναν στα κολεκτέρ με άλλη ηλεκτροβάνα σε σχέση με τα σώματα. Γιατί κινδύνευες πολύ εύκολα να κρυώσεις το θερμοσίφωνο για να επιστρέψεις ζεστά νερά στο δίκτυο του καλοριφέρ, έχοντας ΕΣΥ κάψει ρεύμα για να ζεστάνεις την πολυκατοικία σου. Το νερό της αντλίας παραμένει στην ίδια θερμοκρασία όπως και η κατανάλωση… ποια είναι η σωστή διαδικασία για να γίνει σωστά όλο αυτό;;; Έχω σκεφτεί να αλλάξω μπόιλερ λόγο παλαιότητας και να πάρω ένα καινούργιο με μεγαλύτερη σερπατινα… το θέμα είναι ότι είναι πατάρι και παίρνει μονο οριζοντιο
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 01:35 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:35 μμ (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, mechpanos είπε Made in Japan? Γιατί είναι και ένα θέμα αυτό, πλέον... Σαν τις γερμανικές φίρμες που λένε German engineering made in China... και κλαίνε τώρα, για την Γερμανική βιομηχανία...(Off topic sorry ας μείνουμε στις γιαπωνέζικες αντλίες!) Οι Daikin πχ είναι Βελγίου και Πολωνίας πλέον, έχει ανοίξει εργοστάσια για τις πωλήσεις στην ΕΕ. Κίνα είναι οι φασόν νομίζω (πχ invertor κλπ) αλλά και οι κινεζικές φίρμες (Midea κλπ). Α και οι LG, όσες έχω δει, είναι Made in Korea. Off topic: Από κλιματιστικά, μόνο το Daikin Ururu Sarara είναι made in Japan, εξ όσων γνωρίζω. Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:50 μμ από MARIOSNURSE 1
greg4 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:56 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:56 μμ 10 hours ago, GiannisSol said: Αν τωρα εχεις απλο μποιλερ σε συνδεση με τριοδη βανα εκτροπης και δινει κατευθειαν στο μποιλερ, ζοριζει αρκετα την αντλια γιατι η σερπαντινα εχει και μικρη διατομη και μικρο μεγεθος σαν μηκος, με αποτελεσμα η να σου βγαλει σφαλμα ροης ή μεχρι να σου ζεστανει τα νερα να εχει ανοιγοκλεισει 15 φορες φορες η αντλια. Πρεπει να μπαινει μποιλερ καταλληλο για αντλια με τριοδη εκτροπης , με 1ιντσα παροχη στη σερπαντινα και λογο του οτι πρεπει η σερπαντινα να εχει μεγαλο μηκος το βρισκεις μονο καθετο απο 160 λιτρα και ανω. Όταν πάρεις μποιλερ ειδικό για αντλία θερμότητας με τριοδη βάνα, φτάνει το νερό του κυκλώματος για την αντλία; Γιατί μου είπαν ότι πρέπει να βάλω και ακόμα ένα μπόιλερ 40 λίτρα για να φτάνει η ποσότητα του νερού.
gtok34 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:22 μμ (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, kteacher2 είπε Ναι σίγουρα δεν διαφωνώ Μήπως ο φιλος gtok34 γνωρίζει την θερμοκρασία από τα νερά αλλιώς η διαφορά στις kwh είναι μεγάλη Ίσως οφείλεται στην μόνωση,στα κουφώματα,στο ποσό εκτεθειμένο είναι το σπίτι ,στα τετρ μέτρα,σε όλα μαζι Εγώ είμαι στον 3ο χειμώνα( Ιούλιο του 2022 μπήκαμε) και έχει κάψει 2693kwh Και εγώ με εξοικονομώ την έβαλα. Μαζι εκανα μόνωση και αλλαγή κουφώματα σε ενεργειακά από Μάρτιο 24. Τα νερά παίζουν ανάλογα την καμπύλη αντισταθμισης από 35 έως 45 και ποιο πάνω αν έχει έξω πολύ κρύο. Τώρα που έπιασε μείον εδώ πάει και 50. Αλλά μέσα έχω σταθερά 23 με 24 θερμοκρασία. Εκτός της κρεβατοκάμαρας που είναι βορεινό και έχει 21 με 22. Ίσως εκεί θέλει ένα καλοριφέρ τριστηλο να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια θέρμανσης. Αργότερα την άνοιξη θα το αλλάξω. 4 λεπτά πριν, gtok34 είπε Και εγώ με εξοικονομώ την έβαλα. Μαζι εκανα μόνωση και αλλαγή κουφώματα σε ενεργειακά από Μάρτιο 24. Τα νερά παίζουν ανάλογα την καμπύλη αντισταθμισης από 35 έως 45 και ποιο πάνω αν έχει έξω πολύ κρύο. Τώρα που έπιασε μείον εδώ πάει και 50. Αλλά μέσα έχω σταθερά 23 με 24 θερμοκρασία. Εκτός της κρεβατοκάμαρας που είναι βορεινό και έχει 21 με 22. Ίσως εκεί θέλει ένα καλοριφέρ τριστηλο να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια θέρμανσης. Αργότερα την άνοιξη θα το αλλάξω. αφου εχουμε την ιδια εχεις βαλει κατι εδω στο On? αν πας πληροφοριες - λειτουργιες? εμενα ειναι ολα στο off. Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:22 μμ από gtok34
kteacher2 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:56 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:56 μμ (επεξεργασμένο) Αυτά δεν τα έχω πειράξει ποτέ...μόνο με τα νερά έχω πειραματιστεί.Ξεκινησα με 43 βαθμούς και κατέληξα ότι για το δικό μου σπίτι οι 37 βαθμοί είναι το βέλτιστο. Εδώ Καβάλα μέσα φέτος μόνο μια εβδομάδα έκανε αρκετό κρύο(0-3βαθμοι) Η εσωτερική θερμοκρασία είναι 21,5-22.5 βαθμοι Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:06 μμ από kteacher2
mechpanos Δημοσ. Τετάρτη στις 02:59 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:59 μμ 35 λεπτά πριν, gtok34 είπε αφου εχουμε την ιδια εχεις βαλει κατι εδω στο On? αν πας πληροφοριες - λειτουργιες? εμενα ειναι ολα στο off. Απάντησα πριν ότι αυτά δεν είναι ρυθμίσεις, είναι πληροφόρηση τί δουλεύει ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. Πρέπει να μπεις στο μενού εγκαταστάτη και να δεις τις αντίστοιχες επιλογές, για να δεις αν είναι επιλεγμένες! Κι εμένα, που είναι τα πάντα όλα επιλεγμένα, στο info όλα off φαίνονται, αφού δεν δουλεύουν!! Δουλεύουν, 1-2 φορές το χρόνο!
GiannisSol Δημοσ. Τετάρτη στις 04:12 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:12 μμ 2 ώρες πριν, greg4 είπε Όταν πάρεις μποιλερ ειδικό για αντλία θερμότητας με τριοδη βάνα, φτάνει το νερό του κυκλώματος για την αντλία; Γιατί μου είπαν ότι πρέπει να βάλω και ακόμα ένα μπόιλερ 40 λίτρα για να φτάνει η ποσότητα του νερού. Αυτο δεν το ξερω και ειναι ευλογη απορια. Θα το ρωτησω να μαθω. Σε οσες εγκαταστασεις εχω δει ειναι χωρις.
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 04:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:18 μμ 3 ώρες πριν, star_cruiser είπε ποια είναι η σωστή διαδικασία για να γίνει σωστά όλο αυτό;;; Δεν γίνεται εύκολα. Μερικές σκέψεις: Το ένα απλό που θα σκεφτόμουν είναι τελείως ξεχωριστά boiler με αναμικτική συστοιχία που να σου φέρνει νερό από το θερμότερο από χ βαθμούς κάθε φορά. Το δεύτερο απλό, είναι ταχυθερμαντήρας εν σειρά ο οποίος θα τραβάει από το boiler που θα ζεσταίνει η αντλία. Το να ανεβάσεις θερμοκρασία νερού από 25-35 στους 40-42, είναι αστεία κατανάλωση. Από εκεί και έπειτα ξεφεύγει με αυτοματισμούς.
Gl0bAlZer0 Δημοσ. Τετάρτη στις 04:34 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:34 μμ 18 ώρες πριν, kteacher2 είπε Η διαφορά τους νομίζω είναι ότι δική μου είναι θέρμανσης/ψύξης Αν χρησιμοποιείτε καλοριφέρ τότε τα νερά πρέπει να είναι στους 60 βαθμούς σε αντίθεση με την ενδοδαπεδια που είναι στους 37. Οπότε και εξηγείται η διαφορά στις kwh νομιζω 37 για ενδοδαπέδια τα λες και υψηλά , τα σώματα αν ειναι υπερδιαστασιολογημένα μπορείς και με 37 να ζεστάνεις μονωμένο σπίτι άνετα. Εγώ έτσι είμαι. 6kw την ημέρα και 23,5 βαθμούς στο σπίτι απλά δε γίνεται. 1
kteacher2 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:01 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:01 μμ (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε 37 για ενδοδαπέδια τα λες και υψηλά , τα σώματα αν ειναι υπερδιαστασιολογημένα μπορείς και με 37 να ζεστάνεις μονωμένο σπίτι άνετα. Εγώ έτσι είμαι. 6kw την ημέρα και 23,5 βαθμούς στο σπίτι απλά δε γίνεται. Νομίζω στην ενδοδαπεδια η μέση θερμοκρασία του νερού είναι 40 βαθμοί για να είναι το πάτωμα 27-28 βαθμοί οπότε το σταθερό 37 δεν το λες και υψηλο Η θερμοκρασία σπιτιού είπα 21,5-22,5 ο θερμοστάτης στους 23,5 βαθμους Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:11 μμ από kteacher2
star_cruiser Δημοσ. Τετάρτη στις 06:06 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:06 μμ 1 hour ago, cmaniac said: Δεν γίνεται εύκολα. Μερικές σκέψεις: Το ένα απλό που θα σκεφτόμουν είναι τελείως ξεχωριστά boiler με αναμικτική συστοιχία που να σου φέρνει νερό από το θερμότερο από χ βαθμούς κάθε φορά. Το δεύτερο απλό, είναι ταχυθερμαντήρας εν σειρά ο οποίος θα τραβάει από το boiler που θα ζεσταίνει η αντλία. Το να ανεβάσεις θερμοκρασία νερού από 25-35 στους 40-42, είναι αστεία κατανάλωση. Από εκεί και έπειτα ξεφεύγει με αυτοματισμούς. Τον ταχυθερμαντηρα τον είχα και σκεφτεί και εγώ αλλά με μονοφασικό ρεύμα που είμαι, δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει σωστά γιατί θα τραβάει αρκετό ρεύμα
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 06:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:29 μμ (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Τον ταχυθερμαντηρα τον είχα και σκεφτεί και εγώ αλλά με μονοφασικό ρεύμα που είμαι, δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει σωστά γιατί θα τραβάει αρκετό ρεύμα Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, αλλά εάν τα νερά τα κρατάει ζεστά η αντλία έως 30-35 βαθμούς, τότε ένα μηχάνημα 7kW δεν νομίζω να δυσκολευτεί να τα πάει 40-42 που είναι και συνήθως η θερμοκρασία ζεστού νερού. Πάντως με τέτοιες θερμοκρασίες που συζητάμε, η λεγεωνέλλα δεν σκοτώνεται και θα έχεις ένα καζάνι με χαμηλές θερμοκρασίες μόνιμα. Σε ένα σπίτι που το ζεστό νερό τρέχει, αυτό δεν είναι πρόβλημα συνήθως, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Ένας ηλιακός είναι πολύ καλύτερη λύση από πολλές απόψεις, μιας και το νερό εκεί θα πάει και 60-70 βαθμούς με μια γερή λιακάδα, κι αν δεν πάει, θα το πάει η αντίσταση. Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:29 μμ από cmaniac
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα