@pnea1973 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:56 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:56 πμ 1 ώρα πριν, pavloa είπε Σε λίγο καιρό ξεκινάμε την τοποθέτηση της αντλίας με το εξοικονομώ. Ήθελα να ρωτήσω. Έχουμε μποιλερ 80lt για ζεστό νερό. Προς το παρόν τον δουλεύω μόνο με το ρεύμα. Θα χρειαστεί να το αλλάξουμε και να βάλουμε άλλο ώστε να μπορεί να δουλέψει με την αντλία, ή και με αυτό δεν θα έχω θέμα? Συνήθως μπαίνουν boiler με μεγαλύτερη σερπατινα εσωτερικά. Αλλα γνωρίζω και περιπτώσεις πολλές που και τα κανονικά boiler δουλεύουν άψογα. 1
fylatos Δημοσ. Τετάρτη στις 01:14 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:14 πμ Πάντως τουλάχιστον στη δική μου αντλία υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της μέτρησης που κάνει η αντλία και το shelly και εμπιστεύομαι περισσότερο το shelly. Το λέω για όσους βλέπετε την εκτίμηση της αντλίας.
GiannisSol Δημοσ. Τετάρτη στις 03:49 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:49 πμ 2 ώρες πριν, @pnea1973 είπε Συνήθως μπαίνουν boiler με μεγαλύτερη σερπατινα εσωτερικά. Αλλα γνωρίζω και περιπτώσεις πολλές που και τα κανονικά boiler δουλεύουν άψογα. Υπαρχουν διαφορες περιπτωσεις. Αν το μποιλερ ειναι συνδεδεμενο παραλληλα με τα σωματα σε ενα παταρι και εχει επιλεγει θερμοκρασια νερων 50+ βαθμους τοτε μια χαρα ζεστα νερα χρησης θα εχεις οσο λειτουργει η θερμανση. Αν λειτουργεις τα νερα χαμηλα πχ 35-40 βαθμους, πρεπει να αναψεις κανονικα το ρευμα για να κανεις μπανιο. Αν τωρα εχεις απλο μποιλερ σε συνδεση με τριοδη βανα εκτροπης και δινει κατευθειαν στο μποιλερ, ζοριζει αρκετα την αντλια γιατι η σερπαντινα εχει και μικρη διατομη και μικρο μεγεθος σαν μηκος, με αποτελεσμα η να σου βγαλει σφαλμα ροης ή μεχρι να σου ζεστανει τα νερα να εχει ανοιγοκλεισει 15 φορες φορες η αντλια. Πρεπει να μπαινει μποιλερ καταλληλο για αντλια με τριοδη εκτροπης , με 1ιντσα παροχη στη σερπαντινα και λογο του οτι πρεπει η σερπαντινα να εχει μεγαλο μηκος το βρισκεις μονο καθετο απο 160 λιτρα και ανω. 1 2
mechpanos Δημοσ. Τετάρτη στις 06:31 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:31 πμ 7 ώρες πριν, pavloa είπε Σε λίγο καιρό ξεκινάμε την τοποθέτηση της αντλίας με το εξοικονομώ. Ήθελα να ρωτήσω. Έχουμε μποιλερ 80lt για ζεστό νερό. Προς το παρόν τον δουλεύω μόνο με το ρεύμα. Θα χρειαστεί να το αλλάξουμε και να βάλουμε άλλο ώστε να μπορεί να δουλέψει με την αντλία, ή και με αυτό δεν θα έχω θέμα? Αν θες να δουλέψεις ζεστό νερό με αντλία, θα πρέπει να το αλλάξετε αυτό είναι πολύ μικρό και θες και εναλλάκτη μέσα κατάλληλο για αντλία. Θα πρέπει να κινηθείτε προς τα 200 lt. 1
kteacher2 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:22 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:22 πμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, fylatos είπε Πάντως τουλάχιστον στη δική μου αντλία υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της μέτρησης που κάνει η αντλία και το shelly και εμπιστεύομαι περισσότερο το shelly. Το λέω για όσους βλέπετε την εκτίμηση της αντλίας. Κοίταξε ο λόγος που θεωρώ ρεαλιστικές τις μετρήσεις της αντλίας είναι καθαρά λογιστικός. Ετήσια κατανάλωση ρεύματος 6400kwh Θέρμανση 1100kwh Ψύξη 400kwh Οπότε 6400-1500=4900kwh Άρα 4900/12= 408kwh μέση κατανάλωση τον μήνα χωρίς την αντλία το οποίο το θεωρώ λογικό για 4μελη οικογένεια με 2 μικρά παιδιά +στεγνωτηριο+ αφυγραντήρα και χωρίς ηλιακό. Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:25 πμ από kteacher2 1
mechpanos Δημοσ. Τετάρτη στις 08:28 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:28 πμ 4 λεπτά πριν, kteacher2 είπε Κοίταξε ο λόγος που θεωρώ ρεαλιστικές τις μετρήσεις της αντλίας είναι καθαρά λογιστικός. Ετήσια κατανάλωση ρεύματος 6400kwh Θέρμανση 1100kwh Ψύξη 400kwh Οπότε 6400-1500=4900kwh Άρα 4900/12= 408kwh μέση κατανάλωση τον μήνα χωρίς την αντλία το οποίο το θεωρώ λογικό για 4μελη οικογένεια με 2 μικρά παιδιά +στεγνωτηριο+ αφυγραντήρα και χωρίς ηλιακό. Λογικό είναι αλλά αν δεν έχει αμπερομετρικά επάνω η αντλία, δεν είναι μέτρηση είναι υπολογισμός και είναι στο περίπου. Αλλά οκ βολευομαστε και με αυτό αν δεν έχουμε διαπιστώσει μεγάλες αποκλίσεις. 21 ώρες πριν, gtok34 είπε αν εχει καποιος αλλος Monoblock atherma ας μου πει λιγο αν εχει βαλει καποιες προστασιες που λεει. Σε μενα ειναι ολα off. χρειαζεται να μπουν? η οχι? και τι δουλεια αν ξερετε κανει το καθενα. το συστημα μου ειναι με καλοριφερ χωρις ζεστο νερο , με παραλληλο κυκλωμα και δοχειο αδρανειας με δευτερο κυκλοφορητη. Περιοχη Θρακη. Δεν εχω θερμοστατη δουλευω μονο με την θερμοκρασια νερων εξοδου. Δεν βλέπεις αν είναι ρυθμισμένα ή όχι, εκεί βλέπεις την τρέχουσα κατάσταση αν έχει τεθεί κάποια λειτουργία σε ενεργοποίηση ή είναι off. Πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις εγκαταστάτη για να δεις αν είναι επιλεγμένες οι εκάστοτε προστασίες ή όχι.
kteacher2 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:34 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:34 πμ (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, mechpanos είπε Λογικό είναι αλλά αν δεν έχει αμπερομετρικά επάνω η αντλία, δεν είναι μέτρηση είναι υπολογισμός και είναι στο περίπου. Αλλά οκ βολευομαστε και με αυτό αν δεν έχουμε διαπιστώσει μεγάλες αποκλίσεις. Σίγουρα είναι μια ένδειξη και όχι πραγματική τιμή αλλά με βάση τα νούμερα κοντά στην πραγματική νομιζω. Για την δική μου περίπτωση παντα Ενδεικτικά στον τελευταίο λογαριασμό είχα 572kwh Η αντλία έδειξε περίπου 160kwh καταναλωση Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:41 πμ από kteacher2
pavloa Δημοσ. Τετάρτη στις 08:39 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:39 πμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, GiannisSol είπε Υπαρχουν διαφορες περιπτωσεις. Αν το μποιλερ ειναι συνδεδεμενο παραλληλα με τα σωματα σε ενα παταρι και εχει επιλεγει θερμοκρασια νερων 50+ βαθμους τοτε μια χαρα ζεστα νερα χρησης θα εχεις οσο λειτουργει η θερμανση. Αν λειτουργεις τα νερα χαμηλα πχ 35-40 βαθμους, πρεπει να αναψεις κανονικα το ρευμα για να κανεις μπανιο. Αν τωρα εχεις απλο μποιλερ σε συνδεση με τριοδη βανα εκτροπης και δινει κατευθειαν στο μποιλερ, ζοριζει αρκετα την αντλια γιατι η σερπαντινα εχει και μικρη διατομη και μικρο μεγεθος σαν μηκος, με αποτελεσμα η να σου βγαλει σφαλμα ροης ή μεχρι να σου ζεστανει τα νερα να εχει ανοιγοκλεισει 15 φορες φορες η αντλια. Πρεπει να μπαινει μποιλερ καταλληλο για αντλια με τριοδη εκτροπης , με 1ιντσα παροχη στη σερπαντινα και λογο του οτι πρεπει η σερπαντινα να εχει μεγαλο μηκος το βρισκεις μονο καθετο απο 160 λιτρα και ανω. Το μποιλερ είναι στο πατάρι. Υπάρχει συλλέκτης για τα σώματα στον διάδρομο και εκεί θα συνδέσουμε και το μποιλερ. Δεν έχουμε τριοδη και με τον μηχανικό που μίλησα από όσο κατάλαβα δεν θα βάλουμε. Δεν ξέρω σε τι θερμοκρασία θα βάλει την αντλία. Αν χρειαστεί να το αλλάξουμε δεν έχουμε χώρο για κάθετο.Στο πατάρι μόνο οριζόντιο χωράει και στο μπάνιο έτσι όπως είναι διαμορφωμένο δεν έχουμε πουθενά χώρο. Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:40 πμ από pavloa
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 08:59 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:59 πμ Μόλις τώρα, pavloa είπε Το μποιλερ είναι στο πατάρι. Υπάρχει συλλέκτης για τα σώματα στον διάδρομο και εκεί θα συνδέσουμε και το μποιλερ. Δεν έχουμε τριοδη και με τον μηχανικό που μίλησα από όσο κατάλαβα δεν θα βάλουμε. Αν χρειαστεί να το αλλάξουμε δεν έχουμε χώρο για κάθετο.Στο πατάρι μόνο οριζόντιο χωράει και στο μπάνιο έτσι όπως είναι διαμορφωμένο δεν έχουμε πουθενά χώρο. Τα ΖΝΧ θέλουν μπόιλερ με κυάθιο, αισθητήρα και ξεχωριστό κύκλωμα. Το αισθητήριο το χρειάζεσαι γιατί η αντλία πρέπει να ελέγχει το πότε θα ζεστάνει νερά και πότε χώρο, με τρίοδη όπως λες. Αλλιώς την εξαναγκάζεις να παίζει ψηλά συνέχεια γιατί με θερμοκρασία νερών της αντλίας 40 και ακατάλληλο μπόιλερ, δεν θα φτάνει ούτε για να πλύνεις τα πιάτα, όχι να κάνεις μπάνιο. Απ την άλλη αν βάλει τα νερά να παίζουν μόνιμα στους >50, τότε σημαίνει δύο πράγματα: Ότι πας να βάλεις την αντλία σε σώματα διαστασιολογημένα για πετρέλαιο και ότι θα καις πολύ ρεύμα. Το επόμενο είναι αν το κύκλωμα έχει αρκετό όγκο σε νερά. Σου έχουν πει τίποτα για δοχείο αδράνειας; Χημικό καθαρισμό θα σου κάνουν; Από όλα αυτά που μας είπες, θα πρόσεχα πολύ για το τι έπεται και αν θα συνέχιζα το προτζεκτ κατ' αυτόν τον τρόπο ή και με τον ίδιο εργολήπτη. Ρώτα όσα περισσότερα γίνεται και αποσαφήνισε τι πάνε να σου κάνουν. Θυμίσου δεν υπάρχουν τρόποι να κόψεις δρόμο και θα τα βρεις μπροστά σου.
fylatos Δημοσ. Τετάρτη στις 09:19 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:19 πμ Εμένα έχει κάπου 80kwh-100kwh τον μήνα απόκλιση. Δε το λες λίγο δε το λες και πολύ, σε σχέση με το shelly πάντα. Απλά πάει το cop από 4.5 σε 6 ξέρωγω που είναι παράλογο.
pavloa Δημοσ. Τετάρτη στις 09:37 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:37 πμ 33 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τα ΖΝΧ θέλουν μπόιλερ με κυάθιο, αισθητήρα και ξεχωριστό κύκλωμα. Το αισθητήριο το χρειάζεσαι γιατί η αντλία πρέπει να ελέγχει το πότε θα ζεστάνει νερά και πότε χώρο, με τρίοδη όπως λες. Αλλιώς την εξαναγκάζεις να παίζει ψηλά συνέχεια γιατί με θερμοκρασία νερών της αντλίας 40 και ακατάλληλο μπόιλερ, δεν θα φτάνει ούτε για να πλύνεις τα πιάτα, όχι να κάνεις μπάνιο. Απ την άλλη αν βάλει τα νερά να παίζουν μόνιμα στους >50, τότε σημαίνει δύο πράγματα: Ότι πας να βάλεις την αντλία σε σώματα διαστασιολογημένα για πετρέλαιο και ότι θα καις πολύ ρεύμα. Το επόμενο είναι αν το κύκλωμα έχει αρκετό όγκο σε νερά. Σου έχουν πει τίποτα για δοχείο αδράνειας; Χημικό καθαρισμό θα σου κάνουν; Από όλα αυτά που μας είπες, θα πρόσεχα πολύ για το τι έπεται και αν θα συνέχιζα το προτζεκτ κατ' αυτόν τον τρόπο ή και με τον ίδιο εργολήπτη. Ρώτα όσα περισσότερα γίνεται και αποσαφήνισε τι πάνε να σου κάνουν. Θυμίσου δεν υπάρχουν τρόποι να κόψεις δρόμο και θα τα βρεις μπροστά σου. Σωματα δεν υπάρχουν. Είχαμε βάλει μόνο τις σωλήνες στο δάπεδο που καταλήγουν στον συλλέκτη. Μόνο το μποιλερ μένει να δούμε που θα συνδέσουμε αν και εγώ έλεγα στον συλλέκτη. Οπότε από ότι κατάλαβα το μποιλερ πρέπει να μπει πάνω στην αντλία και όχι στον συλλέκτη? Για δοχείο αδράνειας δεν πήγε το μυαλό μου να ρωτήσω.. την άλλη βδομάδα θα πάω από τ γραφείο του και θα το συζητήσουμε. Αλλά για μεγαλύτερο μποιλερ δεν μας παίρνει με τίποτα. Δεν υπάρχει ο χώρος για να μπε. Μόνο αν υπάρχει οριζόντιο και μπει στο πατάρι.
kteacher2 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:39 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:39 πμ 19 λεπτά πριν, fylatos είπε Εμένα έχει κάπου 80kwh-100kwh τον μήνα απόκλιση. Δε το λες λίγο δε το λες και πολύ, σε σχέση με το shelly πάντα. Απλά πάει το cop από 4.5 σε 6 ξέρωγω που είναι παράλογο. Σε εμένα το cop λέει 3.92
star_cruiser Δημοσ. Τετάρτη στις 09:56 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:56 πμ (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, pavloa said: Σωματα δεν υπάρχουν. Είχαμε βάλει μόνο τις σωλήνες στο δάπεδο που καταλήγουν στον συλλέκτη. Μόνο το μποιλερ μένει να δούμε που θα συνδέσουμε αν και εγώ έλεγα στον συλλέκτη. Οπότε από ότι κατάλαβα το μποιλερ πρέπει να μπει πάνω στην αντλία και όχι στον συλλέκτη? Για δοχείο αδράνειας δεν πήγε το μυαλό μου να ρωτήσω.. την άλλη βδομάδα θα πάω από τ γραφείο του και θα το συζητήσουμε. Αλλά για μεγαλύτερο μποιλερ δεν μας παίρνει με τίποτα. Δεν υπάρχει ο χώρος για να μπε. Μόνο αν υπάρχει οριζόντιο και μπει στο πατάρι. Και εγώ με το υπάρχον μπόιλερ 100 λίτρα που είχα μου έκαναν την σύνδεση με την αντλία, χωρίς τριοδες κλπ…επειδή παίζω με χαμηλές θερμοκρασίες 33~35, όποτε δεν έχω νερό από τον ηλιακό ανάβω την αντίσταση του μπόιλερ για 10 λεπτά και έχω καυτό νερό για να κάνει ένα άτομο μπάνιο….μετα αν θέλει να κάνει άλλος αλλά 10 λεπτά κλπ… το θέμα είναι αν ξέρει κανείς για πιο λόγο ενώ έχω αφήσει νερό ζεστό από το μπάνιο μετά από 5-10 λεπτά δεν υπάρχει🤔🤔🤔 Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:57 πμ από star_cruiser
_^ThEo^_ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:11 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:11 πμ 14 minutes ago, star_cruiser said: Και εγώ με το υπάρχον μπόιλερ 100 λίτρα που είχα μου έκαναν την σύνδεση με την αντλία, χωρίς τριοδες κλπ…επειδή παίζω με χαμηλές θερμοκρασίες 33~35, όποτε δεν έχω νερό από τον ηλιακό ανάβω την αντίσταση του μπόιλερ για 10 λεπτά και έχω καυτό νερό για να κάνει ένα άτομο μπάνιο….μετα αν θέλει να κάνει άλλος αλλά 10 λεπτά κλπ… το θέμα είναι αν ξέρει κανείς για πιο λόγο ενώ έχω αφήσει νερό ζεστό από το μπάνιο μετά από 5-10 λεπτά δεν υπάρχει🤔🤔🤔 Πως επιλέγεις αν θα σου δώσει νερό ο ηλιακός ή το boiler;
star_cruiser Δημοσ. Τετάρτη στις 10:40 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:40 πμ 14 minutes ago, _^ThEo^_ said: Πως επιλέγεις αν θα σου δώσει νερό ο ηλιακός ή το boiler; Για την ώρα γυρίζω δύο βάνες, κλείνω την μια ανοίγω την άλλη… νομίζω ότι γίνεται και με αυτοματισμό αλλά δεν έχω το έχω ψάξει ακόμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα