Silverage Δημοσ. Τρίτη στις 06:23 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:23 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Εξαιρετικές αλλά πολύ ακριβές . Κάνεις την δουλειά σου εξίσου καλά με μισή τιμή και επώνυμες ασιατικές....midea ,sendo ,aux hitachi και πολλές άλλες . Ναι το βλέπω και στο skroutz που έκανα αναζήτηση, ξεκινάνε απο 10 χιλιάρικα ενώ άλλες είναι μισή τιμή. Το ψυκτικό για μένα δεν είναι πρόβλημα και διαρροή να έχει θα φύγει όλο στον αέρα. Επεξ/σία Τρίτη στις 06:25 μμ από Silverage
MARIOSNURSE Δημοσ. Τρίτη στις 06:31 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:31 μμ 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Εξαιρετικές αλλά πολύ ακριβές . Κάνεις την δουλειά σου εξίσου καλά με μισή τιμή και επώνυμες ασιατικές....midea ,sendo ,aux hitachi και πολλές άλλες . Αυτές τι φάση; Τις ξέρεις; https://www.bestprice.gr/cat/5990/antlies-thermotitas/f/1_35282/chofu.html
mechpanos Δημοσ. Τρίτη στις 06:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:34 μμ 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε προπάνιο σωστός...κόλλησε το μυαλό μου μωρέ!!!
GiannisSol Δημοσ. Τρίτη στις 06:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:36 μμ 3 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Αυτές τι φάση; Τις ξέρεις; https://www.bestprice.gr/cat/5990/antlies-thermotitas/f/1_35282/chofu.html Είναι παλιάς κοπής ιαπωνικές σίγουρα υψηλής ποιότητας . Ομως το παν σε μια αντλία είναι το after sales. Έχει δυνατή αντιπροσωπεία από πίσω ή μόλις χαλάσει κάτι θα ψάχνεις να αγοράσεις άλλη;
MARIOSNURSE Δημοσ. Τρίτη στις 06:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:37 μμ Μόλις τώρα, GiannisSol είπε Είναι παλιάς κοπής ιαπωνικές σίγουρα υψηλής ποιότητας . Ομως το παν σε μια αντλία είναι το after sales. Έχει δυνατή αντιπροσωπεία από πίσω ή μόλις χαλάσει κάτι θα ψάχνεις να αγοράσεις άλλη; Κουβέντα να γίνεται, ρώτησα γιατί τις είδα να κυκλοφορούν.
GiannisSol Δημοσ. Τρίτη στις 06:45 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:45 μμ Μόλις τώρα, MARIOSNURSE είπε Κουβέντα να γίνεται, ρώτησα γιατί τις είδα να κυκλοφορούν. Κυκλοφορούν ατελείωτες μάρκες. Εγώ από ιαπωνικές εταιρίες έχω σταθεί και στις hitachi. Έχουν νορμάλ τιμή και διαβάζω εξαιρετικά σχόλια από τους εγκαταστάτες . Έχουν βγάλει και μια καινούρια σειρά τώρα 2024 μοντελο την airH2O 400. Δεν υπάρχει στους καταλόγους , μίλησα με την ABB και μου στείλετε το κατάλογο της στο mail . Πολύ compact κατασκευη σε monoblock. 1 1
mechpanos Δημοσ. Τρίτη στις 07:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:43 μμ (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Κυκλοφορούν ατελείωτες μάρκες. Εγώ από ιαπωνικές εταιρίες έχω σταθεί και στις hitachi. Έχουν νορμάλ τιμή και διαβάζω εξαιρετικά σχόλια από τους εγκαταστάτες . Έχουν βγάλει και μια καινούρια σειρά τώρα 2024 μοντελο την airH2O 400. Δεν υπάρχει στους καταλόγους , μίλησα με την ABB και μου στείλετε το κατάλογο της στο mail . Πολύ compact κατασκευη σε monoblock. Made in Japan? Γιατί είναι και ένα θέμα αυτό, πλέον... Σαν τις γερμανικές φίρμες που λένε German engineering made in China... και κλαίνε τώρα, για την Γερμανική βιομηχανία...(Off topic sorry ας μείνουμε στις γιαπωνέζικες αντλίες!) Επεξ/σία Τρίτη στις 07:44 μμ από mechpanos 2
kteacher2 Δημοσ. Τρίτη στις 08:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:03 μμ (επεξεργασμένο) Στις 17/1/2025 στις 1:44 ΜΜ, liakjim είπε Πάρτε daikin. Δεν ξέρω πόσο ινβερτάρουν αλλά αν θα στοιχημάτιζα, θα έβαζα σε αυτές τη ψήφο μου. Θα άξιζε πάντως να μας πει κάποιος. Καβαλα Διαμέρισμα του 2022 106 τμ καθαρά Αντλία Daikin Altherma EBLA09D3W1 9,37kw Νερά στους 37 βαθμούς σταθερά και θερμοκρασία χώρου 23.5 βαθμούς σταθερά Από αρχές Νοεμβρίου μέχρι αρχές Απριλίου μόνιμα ανοιχτή η αντλία καίει 1100kwh Επεξ/σία Τρίτη στις 09:18 μμ από kteacher2 1
GiannisSol Δημοσ. Τρίτη στις 08:04 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:04 μμ 8 λεπτά πριν, mechpanos είπε Made in Japan? Γιατί είναι και ένα θέμα αυτό, πλέον... Σαν τις γερμανικές φίρμες που λένε German engineering made in China... και κλαίνε τώρα, για την Γερμανική βιομηχανία...(Off topic sorry ας μείνουμε στις γιαπωνέζικες αντλίες!) Το made in Japan έχει σταματήσει χρόνια τώρα . Είναι μόνο σε ελάχιστες εταιρίες και σε ελάχιστα μοντέλα που οι τιμές τους θα είναι εξωπραγματικές. Βασιζόμαστε πλέον στο βαρύ όνομα brand name και την πορεία του , αν μια εταιρία είναι σοβαρή , και το προϊόν της θα είναι ποιοτικό και ας είναι κατασκευασμένο στη Κίνα. Εντωμεταξυ νομίζω η hitachi έχει φέρει το r&d στην Ευρώπη πλέον. Και η συναρμολόγηση της γίνεται Ευρώπη για την ευρωπαϊκή αγορά. 2 λεπτά πριν, kteacher2 είπε Καβαλα Διαμέρισμα του 2022 106 τμ καθαρά Αντλία daikin 9.6kwh Νερά στους 37 βαθμούς σταθερά και θερμοκρασία χώρου 23.5 βαθμούς σταθερά Από αρχές Νοεμβρίου μέχρι αρχές Απριλίου μόνιμα ανοιχτή η αντλία καίει 1100kwh Ένας μέσος όρος 7 kwh τη μέρα! Πες μας λιγο παραπάνω για το όλο σύστημα θερμανσης από τι αποτελείται. 1
kteacher2 Δημοσ. Τρίτη στις 08:12 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:12 μμ (επεξεργασμένο) Ενδοδαπεδια και δουλεύω και ένα αφυγραντήρα 24lt μονιμα Κουφώματα αλουμινίου ενεργειακά exalco ALBIO 125C και κέλυφος ΟΛΗ η οικοδομη Επεξ/σία Τρίτη στις 09:06 μμ από kteacher2 2
gtok34 Δημοσ. Τρίτη στις 10:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:27 μμ 2 ώρες πριν, kteacher2 είπε Καβαλα Διαμέρισμα του 2022 106 τμ καθαρά Αντλία Daikin Altherma EBLA09D3W1 9,37kw Νερά στους 37 βαθμούς σταθερά και θερμοκρασία χώρου 23.5 βαθμούς σταθερά Από αρχές Νοεμβρίου μέχρι αρχές Απριλίου μόνιμα ανοιχτή η αντλία καίει 1100kwh Εξαρτάται. Έμενα η EDLA09DV3 ( δεν ξέρω την διαφορά των δύο edla me ebla) φτάνω και έως 45 στα πολλά κρύα . Με αντιστάθμιση δύο σημείων . Εξαρτάται και η περιοχή. Και με τι θερμενεσαι. Εγώ έχω τα υπάρχοντα καλοριφέρ
kteacher2 Δημοσ. Τρίτη στις 10:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:33 μμ 2 λεπτά πριν, gtok34 είπε Εξαρτάται. Έμενα η EDLA09DV3 ( δεν ξέρω την διαφορά των δύο edla me ebla) φτάνω και έως 45 στα πολλά κρύα . Με αντιστάθμιση δύο σημείων . Εξαρτάται και η περιοχή. Και με τι θερμενεσαι. Εγώ έχω τα υπάρχοντα καλοριφέρ Η διαφορά τους νομίζω είναι ότι δική μου είναι θέρμανσης/ψύξης Αν χρησιμοποιείτε καλοριφέρ τότε τα νερά πρέπει να είναι στους 60 βαθμούς σε αντίθεση με την ενδοδαπεδια που είναι στους 37. Οπότε και εξηγείται η διαφορά στις kwh νομιζω 1
GiannisSol Δημοσ. Τρίτη στις 10:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:44 μμ 7 λεπτά πριν, kteacher2 είπε Η διαφορά τους νομίζω είναι ότι δική μου είναι θέρμανσης/ψύξης Αν χρησιμοποιείτε καλοριφέρ τότε τα νερά πρέπει να είναι στους 60 βαθμούς σε αντίθεση με την ενδοδαπεδια που είναι στους 37. Οπότε και εξηγείται η διαφορά στις kwh νομιζω 60 είναι υπερβολικα μεγάλη θερμοκρασία και ασυμφορη για χρήση αντλίας. Με μεγάλα σώματα και με μόνωση θερμαίνεται το σπίτι και με 40 βαθμούς νερά. Έχει αυτή τη συνταγή φίλος από Γιάννενα και δουλεύει τα σώματα με 36-38 βαθμούς και το σπίτι 22.5-23. Το σπίτι είναι πλήρως μονωμένο. 1
kteacher2 Δημοσ. Τρίτη στις 10:51 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:51 μμ (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, GiannisSol είπε 60 είναι υπερβολικα μεγάλη θερμοκρασία και ασυμφορη για χρήση αντλίας. Με μεγάλα σώματα και με μόνωση θερμαίνεται το σπίτι και με 40 βαθμούς νερά. Έχει αυτή τη συνταγή φίλος από Γιάννενα και δουλεύει τα σώματα με 36-38 βαθμούς και το σπίτι 22.5-23. Το σπίτι είναι πλήρως μονωμένο. Ναι σίγουρα δεν διαφωνώ Μήπως ο φιλος gtok34 γνωρίζει την θερμοκρασία από τα νερά αλλιώς η διαφορά στις kwh είναι μεγάλη Ίσως οφείλεται στην μόνωση,στα κουφώματα,στο ποσό εκτεθειμένο είναι το σπίτι ,στα τετρ μέτρα,σε όλα μαζι Εγώ είμαι στον 3ο χειμώνα( Ιούλιο του 2022 μπήκαμε) και έχει κάψει 2693kwh Επεξ/σία Τρίτη στις 10:56 μμ από kteacher2
pavloa Δημοσ. Τρίτη στις 10:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:58 μμ Σε λίγο καιρό ξεκινάμε την τοποθέτηση της αντλίας με το εξοικονομώ. Ήθελα να ρωτήσω. Έχουμε μποιλερ 80lt για ζεστό νερό. Προς το παρόν τον δουλεύω μόνο με το ρεύμα. Θα χρειαστεί να το αλλάξουμε και να βάλουμε άλλο ώστε να μπορεί να δουλέψει με την αντλία, ή και με αυτό δεν θα έχω θέμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα